Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Birbirimize destek olmak icin burdayiz

Ihlamur içebilirsiniz, çok fazla olmamak şartıyla sabah zencefilli limon da içebilirsiniz bi de tavuk suyu çorba yapın şifa niyetine geçmiş olsun

Ben de evde şirden mayasından peynir yapıyorum, biraz bilgim var o yüzden cevap yazmıştım.
Ama hamileyim, riske ne gerek var, 6-7 ay ev peyniri yemesem nolur derseniz, en kolay tercih olur tabii ki.
Teşekkür ederim dönüşünüz için ne güzel emek verip uzun uzun bilgilendirici yazmışsınız ailemizde hayvansal bakteri bulaşımı yüzünden teyzem 2 defa düşük yapıp son gebeliğinde de 9 ay iğnelerle yatarak geçirdiği için bu konuda çok tedirgin ve hassasız. insan kötü tecrübeleri görünce korkulu bakıyo biraz daha. Dediğiniz gibi idare edeceğim ev peynirleri yemeye kararı aldım bu süreçte, marketten ambalajlı pastorize yazılı olanlardan tüketmeye çalışacağım bi de kaşar peynirlere abanacağım ilerleyen aylarda inşallah

aynen ya en iyisi sağlık ocağı oraya gideyim belki kanım eksik belki değerim düşük bakması gerekli diye düşünüyorum

Kızlar selam bugün regl günüme göre 6+1 ama devlet hastanesi sadece kese gördü 7 mm. İçine kurt düştü doktor haftaya bakalım geç döllenme olabilir dedi ama başına gelen var mı bu geç döllenme ne oluyo

Evet benim de böyle canım, döllenme süresine göre gebelik tarihi belli oluyor. Normalde bugün son periyod tarihine göre 8 haftalık olmam gerekirken döllenmeye göre 5+3’üm. Cihazlar otomatik kese milimine göre ölçümlüyor. Hesapladığımda da doğru çıktı zaten, ilk 2 hafta ihtimali yoktu zaten, 14’ünden sonra iğne olmuştum ve düzenli ilişkiydi. Bildiğim için Tutuyor benim döllenme tarihiyle.

Kızlar normalde 5+6 yım ama kese 5+4 uyumlu çıktı 7 mm bebek görünmedi on gün sonra gel dedi normal mi

Aynı şey geldi başıma benimde 7 mm ama 5+4 uyumlu

O kadar stresli ki geçen hafta 23ünde beta 2100 çıktı yani hcg değerine göre 5.haftaya girmiş oluyorum 23ünde. Bu hafta da 6.haftaya girdim mantıken korkum boş gebelik korkusu çünkü geç döllenme olması için yumurtlama geç olması gerekiyormuş benim 29 eylülde yumurtlama oldu ve 18 eylül son regl idi. Bilmiyorum ya içim hep evham yapıyo

Aynı şey geldi başıma benimde 7 mm ama 5+4 uyumlu
Yani benim anlamadığım su, geçen hafta 24ünde 5 mm dediler o cihaz daha detaylı ultrason cihazıydı, bu sefer standart bi cihazla baktılar. Komik olan devlet hastanesinin standart cihazlarıyla geçen haftaki o detaylı cihaz arasında fark oldugunu net bi şekilde gördüm. Haftaya özele gidicem bi de orda baktırayım cok dert oldu içime çünkü

Evet bunu çok kişiden duydum cihazdan cihaza çok değişiyormuş. Benim doktora gittiğim gün kese 10,5mm çıktı ama 4+6 ölçtü cihaz. Sizin 7mm ile 6+1 ölçmüş, eebruli06 nin de 7mm 5+4 ölçmüş çok ilginç gerçekten. bizim de doktordan değilde cihazdan şüphemiz bi oluşmadı değil, bi sonraki gittiğimizde aynı gün başka doktorla da ultrasona gideceğiz kıyaslayacağız eşimle. Beta kıyaslama olayını bilmiyorum 1 kere yaptı doktorum bana beta kese oluşuncaya kadar önemli kese oluşması sonrası önemli değil diyolar genelde.

Kızlar böyle bişey gördüğüm için ultrason aralığını kendimce en az 15 gün olması gerektigini düşünüyorum ve doktor istemedikçe tabi
UW Medicine, UW Bothell ve Seattle Çocuk Araştırma Enstitüsü araştırmacılarının yaptığı bir araştırmaya göre, otizm ve bir dizi genetik bozukluğa sahip çocuklarda, hamileliğin ilk üç ayında tanı amaçlı ultrasona maruz kalmanın otizm şiddetini artırdığı ortaya çıktı.
Bide ablama doktoru çok fazla ultrasona bakılması heleki kalp atışından önce bakılması bebeklerde kalplerinin delik olma olasılığını artırıyormuş demiş tabi ne kadar doğru bilemem
ondan dolayı keseyi gördükten sonra gitmeme kararı aldık 8.haftada kalp atışına giderim bence keselerin küçük olması önemli değil yolk ve kese varsa tamamdır sorunlu olsaydı doktor söylerdi boşuna stres yapmayin geriden gelmesi yada ilerde olmasi doktorun el hareketiyle bile değişiyor 12.haftadan sonra gününe uyumlu mu diye bakıyorlar bebek oluşmadan kesenin haftası değişiyormuş

Beta konusunda evet kese gördükten sonra önemli değilmiş ama cihaz cidden cok fark ediyor. 23ünde kadın doğum 2mm solda falan oluşuyor dedi ertesi gün perinatolojide detaylı ultrason cihazıyla baktılar 5 mm tam net göründü ortalarda kese. Yani cidden cihaz ve devletin yetersiz yorumları insanı cok strese sokuyor. O yüzden ben de ozele gidicem 10 gün sonra

7+0 bugün, kan tahlil sonuçlarımı göstermek için doktora gittim, kan değerlerim çok iyiymiş, o yüzden mide bulantısı ilacı haricinde hiç başka ilaç yazmayacaktı. Ama değerlerimin iyi olmasının sebebi 1,5 ay evvelden saç dökülmesi ve unutkanlık sebebiyle doktora gitmiştim, bir sürü vitamin vermişti, o yüzden vitaminlerim iyi görünüyor olabilir. Doktora bunu anlatınca ve ilaçlarımın da bittiğiniz söyleyince o şekilde yazdı. Demirim normalde aşırı düşük, tüm aile üyelerimizde de eksik zaten, babam, annem, kardeşim, hepimiz ara ara takviye alıyoruz. Demir, B12 ve multivitamin yazdı.

Benim doktorum ilk 3 ay için ilaç vermeyeceğim folik yeterli dedi. Ama benimde değerlerim iyiydi. Hatta d vitamini kullanıyordum bırak dedi ilk 3 ay kendi haline bırakacağız sonra deperlerinize göre vitamine başladız dedi. İlk üç ay bebeği etkilwmşyormuş .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…