- 29 Kasım 2023
- 723
- 562
Birbirimize destek olmak icin burdayizÇok teşekkür ederim Allah razı olsun 14 altında kırmızıyla isaretliydi ondan düşük olduğunu düşündüm . Bi ara su diyetine ağırlık verdim aşılama öncesi bikac kilo verebilmek için ondan proteinsiz kalmış olabilirim tabi giden kilolar 1 hafta içinde siskinlikle beraber geri döndüsuyuda gereginden fazla içiyorum demekki sebepleri bunlarmis çok sağolun bugün sancımda olunca herşeyden bişey çıkarma psikolojisi oluştu üzerimde
Evet daha önceden de yazmıştım buz beni de çok rahatlatıyor. Çok şükür kusma durumum yok öyle bi durumda da geçiriyor mu bilmiyorum ama bulantı hissettiğim anda ağzıma hemen buz atıyorum ferahlatıyor baya.Ben buz yiyorum surekli canım buz istiyor ..
Ihlamur içebilirsiniz, çok fazla olmamak şartıyla sabah zencefilli limon da içebilirsinizKızlar sanırım biraz soğuk algınlığı yaşıyorum, boğazım şiş uyandım. Portakal greyfurt limon suyu sıkıp karışım yaptım bolca c vitamini almaya çalışıyorum ama hamilelikte içebileceğimiz bitki çayları var mı acaba en azından boğazım yumuşasın istiyorum bi fikri olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum
Teşekkür ederim dönüşünüz için ne güzel emek verip uzun uzun bilgilendirici yazmışsınızBen de evde şirden mayasından peynir yapıyorum, biraz bilgim var o yüzden cevap yazmıştım.
Ama hamileyim, riske ne gerek var, 6-7 ay ev peyniri yemesem nolur derseniz, en kolay tercih olur tabii ki.
aynen ya en iyisi sağlık ocağı oraya gideyim belki kanım eksik belki değerim düşük bakması gerekli diye düşünüyorumBenim eski doktorum bakmadi, ben israrla isteyince 12 haftan dolsun sonra bakariz dedi. Bazi doktorlar ilk 3 ay cok dusuk oldugu icin bakmiyolarmis, 3 ay dolduktan sonra hamile olarak kabul ediyolarmis hastalarini, oncesini onemsemiyolar herhalde. Ama aksine asil ilk 3 ay onemli olmali, dusuk tehlikesini ne kadar azaltirsak o kadar iyi. Ya tsh yuksek olsa vd bu yuzden dusuk yapilsa mesela? Ben saglik ocagina gidip doktorum test istedi diyip yaptirmistim hepsini, kendi kendime kontrol etmistim o zaman en azindan icim rahatlamisti. Siz de saglik ocaginda yaptirabilirsiniz.
ay sonu gel dedi yarın gideceğim bugün gittim yokmuş yerinde ameliyatta dedilerKalp atışını duydunuz mu? Bazı doktorlar onu bekliyor
Evet benim de böyle canım, döllenme süresine göre gebelik tarihi belli oluyor. Normalde bugün son periyod tarihine göre 8 haftalık olmam gerekirken döllenmeye göre 5+3’üm. Cihazlar otomatik kese milimine göre ölçümlüyor. Hesapladığımda da doğru çıktı zaten, ilk 2 hafta ihtimali yoktu zaten, 14’ünden sonra iğne olmuştum ve düzenli ilişkiydi. Bildiğim için Tutuyor benim döllenme tarihiyle.Kızlar selam bugün regl günüme göre 6+1 ama devlet hastanesi sadece kese gördü 7 mm. İçine kurt düştü doktor haftaya bakalım geç döllenme olabilir dedi ama başına gelen var mı bu geç döllenme ne oluyo
Aynı şey geldi başıma benimde 7 mm ama 5+4 uyumluKızlar selam bugün regl günüme göre 6+1 ama devlet hastanesi sadece kese gördü 7 mm. İçine kurt düştü doktor haftaya bakalım geç döllenme olabilir dedi ama başına gelen var mı bu geç döllenme ne oluyo
O kadar stresli ki geçen hafta 23ünde beta 2100 çıktı yani hcg değerine göre 5.haftaya girmiş oluyorum 23ünde. Bu hafta da 6.haftaya girdim mantıken korkum boş gebelik korkusu çünkü geç döllenme olması için yumurtlama geç olması gerekiyormuş benim 29 eylülde yumurtlama oldu ve 18 eylül son regl idi. Bilmiyorum ya içim hep evham yapıyoEvet benim de böyle canım, döllenme süresine göre gebelik tarihi belli oluyor. Normalde bugün son periyod tarihine göre 8 haftalık olmam gerekirken döllenmeye göre 5+3’üm. Cihazlar otomatik kese milimine göre ölçümlüyor. Hesapladığımda da doğru çıktı zaten, ilk 2 hafta ihtimali yoktu zaten, 14’ünden sonra iğne olmuştum ve düzenli ilişkiydi. Bildiğim için Tutuyor benim döllenme tarihiyle.
Yani benim anlamadığım su, geçen hafta 24ünde 5 mm dediler o cihaz daha detaylı ultrason cihazıydı, bu sefer standart bi cihazla baktılar. Komik olan devlet hastanesinin standart cihazlarıyla geçen haftaki o detaylı cihaz arasında fark oldugunu net bi şekilde gördüm. Haftaya özele gidicem bi de orda baktırayım cok dert oldu içime çünküAynı şey geldi başıma benimde 7 mm ama 5+4 uyumlu
Evet bunu çok kişiden duydum cihazdan cihaza çok değişiyormuş. Benim doktora gittiğim gün kese 10,5mm çıktı ama 4+6 ölçtü cihaz. Sizin 7mm ile 6+1 ölçmüş,Yani benim anlamadığım su, geçen hafta 24ünde 5 mm dediler o cihaz daha detaylı ultrason cihazıydı, bu sefer standart bi cihazla baktılar. Komik olan devlet hastanesinin standart cihazlarıyla geçen haftaki o detaylı cihaz arasında fark oldugunu net bi şekilde gördüm. Haftaya özele gidicem bi de orda baktırayım cok dert oldu içime çünkü
Beta konusunda evet kese gördükten sonra önemli değilmiş ama cihaz cidden cok fark ediyor. 23ünde kadın doğum 2mm solda falan oluşuyor dedi ertesi gün perinatolojide detaylı ultrason cihazıyla baktılar 5 mm tam net göründü ortalarda kese. Yani cidden cihaz ve devletin yetersiz yorumları insanı cok strese sokuyor. O yüzden ben de ozele gidicem 10 gün sonraEvet bunu çok kişiden duydum cihazdan cihaza çok değişiyormuş. Benim doktora gittiğim gün kese 10,5mm çıktı ama 4+6 ölçtü cihaz. Sizin 7mm ile 6+1 ölçmüş,eebruli06 nin de 7mm 5+4 ölçmüş çok ilginç gerçekten. bizim de doktordan değilde cihazdan şüphemiz bi oluşmadı değil, bi sonraki gittiğimizde aynı gün başka doktorla da ultrasona gideceğiz kıyaslayacağız eşimle. Beta kıyaslama olayını bilmiyorum 1 kere yaptı doktorum bana beta kese oluşuncaya kadar önemli kese oluşması sonrası önemli değil diyolar genelde.
1 haftaya kadar sapma normal dedi doktorum. Bende de 1 gün sapma çıkyı gayet iyi uyumlu dedi. 1 hftaya kadar da uyumlu kabul ediyoruz dediKızlar normalde 5+6 yım ama kese 5+4 uyumlu çıktı 7 mm bebek görünmedi on gün sonra gel dedi normal mi
Benim doktorum ilk 3 ay için ilaç vermeyeceğim folik yeterli dedi. Ama benimde değerlerim iyiydi. Hatta d vitamini kullanıyordum bırak dedi ilk 3 ay kendi haline bırakacağız sonra deperlerinize göre vitamine başladız dedi. İlk üç ay bebeği etkilwmşyormuş .7+0 bugün, kan tahlil sonuçlarımı göstermek için doktora gittim, kan değerlerim çok iyiymiş, o yüzden mide bulantısı ilacı haricinde hiç başka ilaç yazmayacaktı. Ama değerlerimin iyi olmasının sebebi 1,5 ay evvelden saç dökülmesi ve unutkanlık sebebiyle doktora gitmiştim, bir sürü vitamin vermişti, o yüzden vitaminlerim iyi görünüyor olabilir. Doktora bunu anlatınca ve ilaçlarımın da bittiğiniz söyleyince o şekilde yazdı. Demirim normalde aşırı düşük, tüm aile üyelerimizde de eksik zaten, babam, annem, kardeşim, hepimiz ara ara takviye alıyoruz. Demir, B12 ve multivitamin yazdı.