Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Hangi ülke? Vajinal muayene hiç olmadı. Sadece son haftalar açılmam var mı diye elle muayene etmişti drum.
Bütün test ve ultrason 10.haftada oldu. Zaten öncesinde hastaneye bile kabul etmiyorlardı
Almanyadayim ben. Beta hcg bile yaptiramadim burada 😀 tr ye gitmistim gecen hafta denk geldi de orada yaptirdim
Kalp atisi 10 haftalikken mi dinletildi yani

Sonradan kaynattığı için pastörize olur evet. Afiyet olsun ne güzel mis gibi gerçek peynir.
Selamlar sayılmıyor bence tüketmeyin
Evet araştırdım baya fazla uzmanlara da sordum full pastorize olmuyormuş, full pastorize olabilmesi için peynirin 3 ay tuzlu suda beklemesi gerekiyormuş.
Sizlerin de bilgisi olsun gebişler ♥️

Evet araştırdım baya fazla uzmanlara da sordum full pastorize olmuyormuş, full pastorize olabilmesi için peynirin 3 ay tuzlu suda beklemesi gerekiyormuş.
Sizlerin de bilgisi olsun gebişler ♥️
Ben de evde şirden mayasından peynir yapıyorum, biraz bilgim var o yüzden cevap yazmıştım. Peyniri tamamen kaynamış sütten yapamazsınız. Evet kaynayan süte sirke, limon katarak da evde yapıyorlar ama o peynir değil ekmişik oluyor, süt kesniği oluyor, bazen lor diyor kimisi. Ama illa garanti olsun kaynayan sütten yemek istiyorum derseniz mecbur ekşimik yersiniz. Gerçek peynir yapmak için peynir mayası ya da şirden mayasıyla yapmak gerekir. Bu mayanın da ölmemesi için süte eklenmesi gereken zaman 32-37 derecedir. Kaynamış süte maya eklenmez. Pastörize etmek için 2 yöntem vardır. Ya en başta sütü pastörize edersiniz, yani önce yine kaynatmamak şartıyla en fazla 70 dereceye getireceksiniz ve 1 dk dan kısa bir süre içinde çok hızlı bir şekilde 35 dereceye çekeceksiniz. Bunun için soğuk su dolu büyük leğenlere tencerenizi oturtmanız ve sürekli karıştırarak soğumasını sağlamanız lazım. Bu şekilde pastörize olmuş olan sütü 35 derecede mayalarsınız, sonra mayalanınca süzersiniz, pastörize peyniriniz hazır. 2. yöntem de sütü değil peyniri pastörize etmektir. Onun için çiğ sütü sadece 35 dereceye kadar ısıtıp mayalarsınız. Sonra süzme işlemleri yapıldıktan sonra peynir yenmeden önce kaynar suda haşlarsınız. Bu şekilde de pastörize olmuş olur. İlkini evde yapmak biraz zor, ama tabii imkansız değil, zor olduğu için o yüzden çoğunluk 2. yöntemi uyguluyor. Sizin bahsettiğiniz en az 3-4 ay tuzlu suda bekletilmesi pastörize yöntemi değil, fermente yöntemidir. Bu şekilde de çiğ peyniri bakterilerden arındırabiliriz ve fermente güzel bir peynir elde etmiş oluruz. Ben çiğ peyniri hiç haşlama işlemi yapmadan taze taze yemek dışında, diğer anlattığım yöntemlerle yapılan peynirlerde sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Ama hamileyim, riske ne gerek var, 6-7 ay ev peyniri yemesem nolur derseniz, en kolay tercih olur tabii ki. ❤️

Almanyadayim ben. Beta hcg bile yaptiramadim burada 😀 tr ye gitmistim gecen hafta denk geldi de orada yaptirdim
Kalp atisi 10 haftalikken mi dinletildi yani
Ben Amerika’daydım muhtemelen sistemleri farklı işliyordur. Orada fazlasıyla Türk vardır sistemi onlardan öğrenebilirsiniz.
Herşey 10 haftalıkken yapıldı aynen.
Bide 20 haftalıkken 40dklık detaylı ultrason yapıldı. Doğum anında da nts başka bişey yok. Ntsyi de öncesinde kesinlikle yapmıyorlar.

Bence sagligiyla alakasi var acikcasi. Ornegin, annemin zamaninda birden bulanti vs kesilmiş ve malesef bebeğin kalbi durmuş oldugunu ogrenmisler. Illa oyle olacak diye bir durum yok, kötü ihtimaller her zaman var, ama tamamen alakasizdir da denemez bana göre. Sizin rahat gecmis sansliymissiniz, zaten sizin hamilelikte normaliniz buymus. Benim 14. Haftaya kadar midem agrimisti.
Ya bende aynen böyle şeyler duydum bir kaç arkadaşımdan iyi olmaya korkuyorum şu an midem niye bulanmadı acaba enerjim niye bu kadar yerinde diye endişeleniyorum henüz kalp atışı duymadım

Kızlar ölüyorum bulantıdan yeminle ağzımdan kötü birşeyıkcak diye korkuyorum böyle bir hamilelik görmedim 3. Gebelik ve berbat gerçekten geberiyorum resmen .. doktor ilac verdi ilaç bir işe yaramıyor bu nasıl bişey allahım ya çk kötüü 🤢🤢

Ya bende aynen böyle şeyler duydum bir kaç arkadaşımdan iyi olmaya korkuyorum şu an midem niye bulanmadı acaba enerjim niye bu kadar yerinde diye endişeleniyorum henüz kalp atışı duymadım
Ya evet malesef dusunmemek elde degil. Olabildigince dert etmemeye calisalim. 🍀🙏🏼

Kızlar ölüyorum bulantıdan yeminle ağzımdan kötü birşeyıkcak diye korkuyorum böyle bir hamilelik görmedim 3. Gebelik ve berbat gerçekten geberiyorum resmen .. doktor ilac verdi ilaç bir işe yaramıyor bu nasıl bişey allahım ya çk kötüü 🤢🤢
çok kötü oluyor insan da hal kalmıyor Beyaz leblebi, tuzlu kraker, kuru ekmek denediniz mi ben öğrenince dua ettim inşallah bulantım olmaz diye valla çalışıyorum inşaat ortamı :KK43: midem bulansın bulanmasın bunları yemeye çalışıyorum önden hazırlık :)

çok kötü oluyor insan da hal kalmıyor Beyaz leblebi, tuzlu kraker, kuru ekmek denediniz mi ben öğrenince dua ettim inşallah bulantım olmaz diye valla çalışıyorum inşaat ortamı :KK43: midem bulansın bulanmasın bunları yemeye çalışıyorum önden hazırlık :)
Ben buz yiyorum surekli canım buz istiyor ..

Kızlar sanırım biraz soğuk algınlığı yaşıyorum, boğazım şiş uyandım. Portakal greyfurt limon suyu sıkıp karışım yaptım bolca c vitamini almaya çalışıyorum ama hamilelikte içebileceğimiz bitki çayları var mı acaba en azından boğazım yumuşasın istiyorum bi fikri olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum 🥲

Kızlar sanırım biraz soğuk algınlığı yaşıyorum, boğazım şiş uyandım. Portakal greyfurt limon suyu sıkıp karışım yaptım bolca c vitamini almaya çalışıyorum ama hamilelikte içebileceğimiz bitki çayları var mı acaba en azından boğazım yumuşasın istiyorum bi fikri olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum 🥲
Geçmiş olsun boğazım ağrıyor diye sakın çok sıcak bir şeyler içmeyin daha da tahriş edersiniz .zencefil ,ıhlamur, papatya, kuşburnu çayları diye hatırlıyorum ama siz doktora yine de danışın her şeyin fazlası zarar diyorlar çünkü

Kızlar kan vermiştim sonuçlar biraz tedirgin etti beni
anti rubella igg (elisa) pozitif çıkmış IgM negatif
Kan üre azotu (bun) 14 (yani normalin altında )
Anti hbs pozitif
Anlayan var mı bunlardan 🥺 bugün kasıklarımda çok kötü ağrıyor bıçak saplanır gibi sırtıma vuruyor ağrısı iki büklüm yatıyorum 😥

Kızlar kan vermiştim sonuçlar biraz tedirgin etti beni
anti rubella igg (elisa) pozitif çıkmış IgM negatif
Kan üre azotu (bun) 14 (yani normalin altında )
Anti hbs pozitif
Anlayan var mı bunlardan 🥺 bugün kasıklarımda çok kötü ağrıyor bıçak saplanır gibi sırtıma vuruyor ağrısı iki büklüm yatıyorum 😥
IgG testi anne adayının daha önce bu hastalığı geçirip geçirmediğini ve hastalığa karşı antikor geliştirip geliştirmediğini kontrol etmek için, IgM testi ise anne adayının şu anda bu hastalığa sahip olup olmadığını anlamak için kullanılır. IgG'nin pozitif çıkması önemsizdir.

7 haftalık olup ta kan tahlili yaptırmayan tek ben kaldım sanırım doktor beni dışardan görüp sağlıklı bu gerek yok filan mı diyor acaba :confused: yarın tekrar gideceğim istemezse artık doktor değiştirme zamanı gelmiş demek ki

Son düzenleme:
IgG testi anne adayının daha önce bu hastalığı geçirip geçirmediğini ve hastalığa karşı antikor geliştirip geliştirmediğini kontrol etmek için, IgM testi ise anne adayının şu anda bu hastalığa sahip olup olmadığını anlamak için kullanılır. IgG'nin pozitif çıkması önemsizdir.
Çok teşekkür ederim şu bun a takıldım kötü sonuclar çıkıyor internette bakınca 🫤

Çok teşekkür ederim şu bun a takıldım kötü sonuclar çıkıyor internette bakınca 🫤
Acibadem:
1-17 yaş aralığında : 7-20 mg/dL
Yetişkin kadınlarda : 6-21 mg/dL
Yetişkin erkeklerde : 8-24 mg/dL

Memorial:
"Kandaki üre oranı referans değerlerin altına düştüğünde üre düşüklüğü tanısı konur. Üre düşüklüğü, kandaki üre seviyesinin normal taban değer olan 10 mg/dL değerinin altında olması durumudur. Üre düşüklüğü yetersiz beslenmeye bağlı protein eksikliği ve karaciğer hasarı olduğu anlamına gelir. Çok fazla su tüketildiğinde ve hamilelikte de üre düşüklüğü ortaya çıkabilir."

Internette boyle yaziyor. Dusuk oldugunu neden dusundunuz? Yetersiz protein tuketiminden de dusuk olabiliyormus ayrica, dusukse bile cok buyuk sorun arz ettigi anlamina gelmeyebilir. Stres yapmayin.

7 haftalık olup ta kan tahlili yaptırmayan tek ben kaldım sanırım doktor beni dışardan görüp sağlıklı bu gerek yok filan mı diyor acaba :confused: yarın tekrar gideceğim istemezse artık doktor değiştirme zamanı gelmiş demek ki
Kalp atışını duydunuz mu? Bazı doktorlar onu bekliyor

Benim eski doktorum bakmadi, ben israrla isteyince 12 haftan dolsun sonra bakariz dedi. Bazi doktorlar ilk 3 ay cok dusuk oldugu icin bakmiyolarmis, 3 ay dolduktan sonra hamile olarak kabul ediyolarmis hastalarini, oncesini onemsemiyolar herhalde. Ama aksine asil ilk 3 ay onemli olmali, dusuk tehlikesini ne kadar azaltirsak o kadar iyi. Ya tsh yuksek olsa vd bu yuzden dusuk yapilsa mesela? Ben saglik ocagina gidip doktorum test istedi diyip yaptirmistim hepsini, kendi kendime kontrol etmistim o zaman en azindan icim rahatlamisti. Siz de saglik ocaginda yaptirabilirsiniz.

Acibadem:
1-17 yaş aralığında : 7-20 mg/dL
Yetişkin kadınlarda : 6-21 mg/dL
Yetişkin erkeklerde : 8-24 mg/dL

Memorial:
"Kandaki üre oranı referans değerlerin altına düştüğünde üre düşüklüğü tanısı konur. Üre düşüklüğü, kandaki üre seviyesinin normal taban değer olan 10 mg/dL değerinin altında olması durumudur. Üre düşüklüğü yetersiz beslenmeye bağlı protein eksikliği ve karaciğer hasarı olduğu anlamına gelir. Çok fazla su tüketildiğinde ve hamilelikte de üre düşüklüğü ortaya çıkabilir."

Internette boyle yaziyor. Dusuk oldugunu neden dusundunuz? Yetersiz protein tuketiminden de dusuk olabiliyormus ayrica, dusukse bile cok buyuk sorun arz ettigi anlamina gelmeyebilir. Stres yapmayin.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun 14 altında kırmızıyla isaretliydi ondan düşük olduğunu düşündüm . Bi ara su diyetine ağırlık verdim aşılama öncesi bikac kilo verebilmek için ondan proteinsiz kalmış olabilirim tabi giden kilolar 1 hafta içinde siskinlikle beraber geri döndü 🤦 suyuda gereginden fazla içiyorum demekki sebepleri bunlarmis çok sağolun bugün sancımda olunca herşeyden bişey çıkarma psikolojisi oluştu üzerimde 😄🤭

X