Doktor kontrolleri tamamen kisiye ozel diye dusunuyorum. 3.gebeligi olan annenin bile 3 gebeligi birbirinden farkli. Yurt disinda ultrasonla az bakiliyormus diye bunu normallestirmek ne kadar yanlissa, eve doppler cihazi alip her gun kalp atisi dinlemek de bi o kadar yanlis. Bu cihazlar gelismeden, annelerimiz zamaninda da cok ultrason yoktu ama buna bagli gebelik ölümleri coktu. Benim annem 7 aylik hamileyken sancisi olmus hastaneye gitmis erken dogum diye, meger bebek icinde oleli 1 ay olmus ve ölü dogum yapmis, Allah esirgemis zehirlenme olmamis. Genelde gebelik zehirlenmesi olmasi icin de internete bakarsaniz bebegin kalbi durduktan sonra 1-2 ay icinde zehirleme baslar deniyor mesela, ama beni 10 gun icinde zehirlemisti. Cunku hepimizin bunyesi farkli, hormonlari bagisikligi vs farkli. Bebeklerimizin gelisimi de oyle olacak. Ayni sat olan 2 kisinin bebeginin gelisimi de farkli olacak bu gayet normal. Ben gecen sefer doktora 16 gun arayla gitmistim, onceki gidisimden 4-5 gun sonra kalbi durmus, aradaki o 10 gun benim butun degerlerim alt ust olmus, bebek enfekte olmus curuk bi et parcasi gibi, rahmim seker hastalarinin yaralaro gibi acik yara dolmus, bebegin tutundugu yuzeydeki damarlarim curumus ve damar yirtilmasi oldugu icin ic kanamam olmus. 1 hafta hastanede yattim.o yuzden tek dogru yok. Biri isterse 1 ay arayla kontrole gider, digeri ici rahat edecekse 2 hafta arayla gider. Ben haftada 1 giderim.