Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    30
Bu durumdan benim anladığım sağlık sistemleri belirli ultrason sayısına izin veriyor .Ama aile özelde istediği kadar ultrasona girebilir yani sorumluluk aileye bırakılıyor.Yurtdışında gebeler sağlık sistemine yük olarak mı görülüyor yoksa sık ultrasona girmenin ,bizim bilmediğimiz sakıncaları mı var ?Yurtdışında gebelik yaşayan bir arkadaşımız ultrasona girip girmeme konusunda oradaki doktorların düşüncelerini paylaşan bir yorumda bulunsa keşke.

Kesinlikle .

Görünür aslında sırtı dönük değilse ama doktorlar söylemiyorlar özellikle 2 li tarama bakarken bebeğin düz olması gerekiyor o sıra da gözüküyor zaten o haftalarda daha net ama söylemiyorlar
Ben de bugün gittim 12+6 ama hiç bir tahmin bile yapmadı bir ay sonra dedi oysa en azından tahmin yapar diye düşünmüştüm

kalp sesi dinlemek için kullanılan dopplerin uzun süre tutulması halinde ısı birikimi olacağından organ gelişimi boyunca uzun süre tutulmasının riskli olabileceği söyleniyor ancak. doppler kullanan doktorlar eminim buna dikkat ederek kullanım süresini kısa tutuyordur. 6 yıl tıp okuyup üstüne bu konuda uzmanlık yapan, her gün onlarca hasta gören doktorlar sizden bizden iyi biliyordur eminim.

Ayrıca önceki mesajınızda aynen "Gebeliği sorunsuz geçen hamilelerin sık sık ultrasona çağrılması ve 12.haftadan önce kalp atışı dinlenmesinin riskli olduğunu söyleyen doktorlar olmasına rağmen erken dönemde girdiğimiz ultrasonlar." demişsiniz. buradan ultrason zararlıdır diyorsunuz gibi bir anlam çıkıyor. yurt dışındaki doktorların bizim doktorlarımızdaki gibi hepsinin odasında usg cihazı yok. benim ingilterede düşük yapan arkadaşıma doktor "şu an usg bakan personelim yok ben bakamam" dedi. ultrasonun bir zararı yoktur, onlar da bu konuda hemfikir. usg bakmamakta çok ulvi bir amaçları yok, özel pek çok usg merkezinde parasını verip istedikleri kadar baktırabiliyorlar.

Arkadaşımın eşi İngiliz 2 Ay önce İngiltere'de doğum yaptı. Onların sağlık sistemleri çok farklı. Gebelik süreci ebeler ile yürütülüyor genelde. Doktora bizim kadar sık gitmiyorlar. Dolayısıyla ultrasona da girmiyorlar. Kontrole gittiklerinde gebenin dıştan karnını ölçüyolarmış. Bebeğin büyümesi böyle takip ediliyor. Sadece ultrason değil fetal dna gibi testler de pek yaygın değil bilinmiyor. 16. Haftada cinsiyetini bilmiyolardı mesela. Ben 12+0da öğrenince şok oldular. Ya da anne kanından bebeğin dnasının çıkarılması çok acayip geldi onlara. Özel sağlığa ulaşım masraflı ve çok tercih edilen bir şey değil benim anladığım kadarıyla.

Kizlar ikili testi özelde yaptiran oldumu hiç ne kadara yaptirdiniz fiyat olarak.
Ben en son gittiğimde doktorum ultrason da bakarken ikili taramaya da baktı bide kan verdim o kadar kızımda da özele gitmiştim(10 yıl kadar önce ) o zaman ayrıca yaptırmıştım ikili taramayı bunda doktor baktı ultrason da herşey normal dedi çok şaşırdım. Kan için de 900 tl verdim

Çok iyi fiyat vermişler ya medipole giden varmi hiç bu grupta bankodaki kiz 6bin tl dedi acaba yanlismi soyledi ki

Amin inşallah vakit ayırıp içimi rahatlattığın için teşekkür ederim sağlıklı bir şekilde yavrularımıza kavuşalım inşallah

Evet, düşük yaptığı esnada arkadaşıma da dediğiniz gibi elle ölçüm yaptılar. Gerçekten çok masraflı, bu nedenle Türkiye’de sağlık turizmi denen bir şey var. Tanıştığım pek çok İngiliz, Türk olduğumu duyunca benden doktor tavsiyesi istiyorlardı.

Kızlar ben hemşireyim. Yurt dışı sağlık sigorta sistemi bizimki gibi değil çol daha sıkıntılı ve kısıtlı imkanlar sunuyorlar vatandaşlarına. İsteyen özel sağlık sisteminde dilediği kadar gider görür bebeğini böyle bir ultrason yasak gibi yasal yasak yok. Ultrason ses dalgalarıyla çalışır bebeğe ve anneye zararı yok. Ben birçok profla çalışmış biri olarak söylüyorum. Gebeler gerektiğinde mra bile girebilir. Kulaktan dolma bilgilerle kendinizi üzmeyin. Orda ciddi bir hastalığınız olsa uzman doktora ulaşmanız bile çok çok zor. Biz burda beğenmesekte gerçekten birşeylere ulaşabilir durumdayız. Acile beta baktırmaya giden bir milletiz orası ayrı ama :))

Kesinlikle öyle, Türkiye’deki sağlık sistemi ve sağlık personelleri gerçekten bir nimet.

Ben hep erkek hissediyordum o beyazlıklark görünce de aa erkek dedim ondan öyle dedi bana da doktor sonra yüzde 51 kız dedi ama çok düşük bi yüzde bence belki oğluşumun pipisi tam net görünmedi bilemiyorum sağlıklı olsunlar da bana hiç farketmiyor

Ben yurtdışındayım her gittiğimde ultrason yapıyorlar. Ancak bir sorun yoksa 4 ya da 5 haftada bir randevu veriliyor. Benim kanamam olduğu için daha sık gidiyorum, bakılıyor. Diğer hamileliğimde 5 haftada bir ultrason yapılıyordu. Tabii diğer ülkeleri bilmiyorum ben İsviçredeyim. Kalp atışı da dinlenilmiyor sadece gösteriliyor. Hani özel olarak lütfen duyayım demedim belki desem dinletirdi bilemiyorum.

Ama Türkiye gibi değil, her şeyinize istediğiniz gibi baktıramıyorsunuz. İlaç alamıyorsunuz. Bir şeyden şüphelenip bütün testlerinizi yaptırmak istiyorsunuz ama doktor uygun görmezse yapmıyor çoğu zaman sadece soru sorarak muayene ediyor ve bitki çayı yazıp eve gönderiyor.. Türkiye de laboranttım yıllarca hastanelerde çalıştım bizim sağlık sistemine ulaşımımız çok daha kolay. Artı eksi yönleri hepsinde vardır ancak doktora gidip istediğiniz şeylere baktırabilmek bile büyük nimet. Bizim ülkemizin doktorları çok daha tecrübeli , samimi yardım etmeye meyilli diye düşünüyorum hastane tecrübemden dolayı.

Kızlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba iş yoğunluğundan uzun zamandır giremiyordum 2-3 gündür biriken sayfaları okuyayım öle yazıyım dedim ama bitirmek mümkün olmadı bugün fetal dna sonucumuz çıktı okumayı bitirmeyi bekleyemedim Güzel sonuçlar aldık çok şükür veee cinsiyetimizde belli oldu Kızzz

Ben de bugün gittim 12+6 ama hiç bir tahmin bile yapmadı bir ay sonra dedi oysa en azından tahmin yapar diye düşünmüştüm
Sizde öğrenip fikir edinebilirsiniz aslında ultrasona bakarken eğer cihaz iyiyse devlet hastanesi cihazları anlaşılmaz zaten zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…