• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Gece 1 de uyandım şu saat oldu uyuyamıyorum 😭😭😭 sabah iş var, üstelik tüm gün ayaktayım yarın, bunun acısı çıkar yarına 😢
Birde bebek gece niye sürekli hareket eder ki bu kadar. Acıktığı için mi, yatış pozisyonunu mu beğenmiyor 🤔
Benzer durumlar bende de var. Ben de her gece uyanıyorum. Nefesim tükenmiş gibi, ağzım burnum kurumuş şekilde. Alerjiğim zaten, en az 2 saat hapşırıp burnumu siliyorum. Uyku yalan oluyor. İlk trimesterda oturup ağladığımı bilirim. Şimdi artık 27. haftanın içindeyiz, şikayet bile edemiyorum, bir şey değişmiyor. Sonuna kadar bu gece uyanmaları devam edecek mi acaba? Tecrübesi olanlar söylesin lütfen :110:

Hanımlar herkes yavaş yavaş hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. Allah işlerinizi rast getirsin. Biz de bayram sonrası beşiğini alalım diyoruz ama kafam çok karışık. Evimiz 2+1. Çok geniş değil. Ayrı bir oda yapamayacağız gibi görünüyor bu sene. Nasıl bir yatak almamı önerirsiniz? Chicco'nun NextToMe-Forever anne yanı beşiğinden alırım diyordum ama onu da uzun vadede kullanmak için yatağın seviyesini yere indirmek gerekiyor sanırım. Çocuğu yere o kadar yakın yatırmak da içime sinmedi. En başından beri ahşap beşiklere uzak durduk ama tecrübelerinizden yararlanmak isterim bu konuda. Ne dersiniz, ne önerirsiniz? :anneadayı:

Teşekkür ederim. Daha iyiyim sancım azaldı. Bazen hareket edince sızlıyor o kadar 🙏🏼
Maalesef birkaç gün sürüyor. Çok üzüldüm, geçmişler olsun. Çok basit bir çare gibi görünüyor ama gerçekten bunun ilacı bol su içmek. Allah bir daha göstermesin, sağlıkla tamamlayın inşallah süreci.

Hanımlar herkes yavaş yavaş hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. Allah işlerinizi rast getirsin. Biz de bayram sonrası beşiğini alalım diyoruz ama kafam çok karışık. Evimiz 2+1. Çok geniş değil. Ayrı bir oda yapamayacağız gibi görünüyor bu sene. Nasıl bir yatak almamı önerirsiniz? Chicco'nun NextToMe-Forever anne yanı beşiğinden alırım diyordum ama onu da uzun vadede kullanmak için yatağın seviyesini yere indirmek gerekiyor sanırım. Çocuğu yere o kadar yakın yatırmak da içime sinmedi. En başından beri ahşap beşiklere uzak durduk ama tecrübelerinizden yararlanmak isterim bu konuda. Ne dersiniz, ne önerirsiniz? :anneadayı:
Anne yanının ömrü çok kısa. Ben zorlaya zorlaya 7-8 ay kullandım. Anne yanı alırsanız yatağa tam hizalanacak mı konusunu hesap edin derim. Anne yanına ek olarak, 140x80 ahşap beşik de almıştık, odasına koymuştuk. 3,5 yaşına kadar kullandı. Ben de içinde uyuyabiliyordum kendisiyle 😁 kardeş gelmeyecek olsa 4 yaşı zorlardık. Bunu istemiyorum derseniz park beşik ideal oluyor. 2 -2,5 yaşından sonra zorlanabilir sığmakta.
P.s. Evde 3 tip yatağımız vardı, oğlum 5 ay kucağımda uyudu sadece 😅😅 yatağa alıştırmak da ayrı bir zorluk oluyor.

Kızlar şimdi doktordan çıktım da 27. Haftadayız 1050gr çıktı. Haftasına göre kilosu yüksek, sen şeker yüklemesini mutlaka yaptır. Bebeğe bişi olabilir dedi. Endişelendim bir şey olur mu

Gece 1 de uyandım şu saat oldu uyuyamıyorum 😭😭😭 sabah iş var, üstelik tüm gün ayaktayım yarın, bunun acısı çıkar yarına 😢
Birde bebek gece niye sürekli hareket eder ki bu kadar. Acıktığı için mi, yatış pozisyonunu mu beğenmiyor 🤔
Gece hep öyle canım sessizlikte hareketleniyor yavrular. Uyuyamamak zor oluyor gerçekten. Benim de uykum kaçıyor bazen oturuyorum.

Kızlar şimdi doktordan çıktım da 27. Haftadayız 1050gr çıktı. Haftasına göre kilosu yüksek, sen şeker yüklemesini mutlaka yaptır. Bebeğe bişi olabilir dedi. Endişelendim bir şey olur mu

Benim 27.haftada 1113 cikti kilosu ama hic öyle bir sey demedi perinatolog
Benim sadece ultrasyonda 1 hafta ileride erken döllenmeymiş

Kilosu aşırı yüksek gibi gelmedi bana korkmanıza gerek yok ama doktor şeker yüklemesi önerdiyse yaptırabilirsin.

Her ihtimale karşı açık ve tokluk şekerinizi ölçüp takip edin eğer şeker yüklemesi yapmak istemiyorsanız
benim açlık 111 çıktı her ihtimale karşı 15 gün ölçüm yap daha sonra kontrol gel dedi şeker önemli hem senin için hem bebek için dedi
diyet yap dedi birde :)

Merhaba kontrolüm vardı doktor çok kilo almışsın şeker testi yaptır dedi hemen yapıldı tok karna 119 çıktı normal değerin biraz üstünde görünüyor sonuçları daha göstermedim doktora anlayan var mı tekrar mi bakılir aç karna falan

Bugün kontrolüm vardı. 26+3’üm. Bebek başından beri 1 hafta ileri. Kilosu benzer çıktı ve şeker yüklemem normal. Yani bana kilosu normal geldi bebeğin, ultrason kağıdında da yazıyordur kaç hafta ile uyumlu olduğu. Ama şeker yüklemesi de yaptırdım.

Bugün kontrolüm vardı. 26+3’üm. Bebek başından beri 1 hafta ileri. Kilosu benzer çıktı ve şeker yüklemem normal. Yani bana kilosu normal geldi bebeğin, ultrason kağıdında da yazıyordur kaç hafta ile uyumlu olduğu. Ama şeker yüklemesi de yaptırdım.
içim rahatladı ben de şeker yüklemesi yaptırayım içim rahat etsin en azından

Chicco'yu da illa yere yakın kullanmak zorunda değilsin ki, normal beşik olarak kullanabiliyorsun. Ahşap beşiklerin yanı açılmıyor o yüzden ayrı bir odaya da almayacaksan bebişi en az 3-4 yıl bu chiccoda yatar sen de yenidoğan döneminden itibaren rahat edersin. Chicco al bence.

Ben oğluma büyüyebilen beşik almıştım, büyük halini açınca boyu iyi oluyor da genişliği yetmiyor. Şimdi 5 yaşında ona yeni yatak aldık, kızıma o büyüyebileni tekrar beşik yaptık. Bi tane de anne yanı aldım ben en az 7-8 ay anne yanında yatar diye. Ama tecrübeme dayanarak derim ki chicco al, 3 yıl kullan. Sonrasına tekrar bakılır, çok uzun vadeli düşünme

Bi de Forever olanların boyutu normal beşik boyutunda zaten. Klasik anne yanı olanlar gibi minik değil. O yüzden mantıklı

Merhaba kontrolüm vardı doktor çok kilo almışsın şeker testi yaptır dedi hemen yapıldı tok karna 119 çıktı normal değerin biraz üstünde görünüyor sonuçları daha göstermedim doktora anlayan var mı tekrar mi bakılir aç karna falan
119 gayet iyi aslında, yüksek mi deniyor

Kilosu bu hafta ile uyumlu gözüküyor canım. Bilemedim neden öyle dedi 😑

Toplamda kaç kilo aldınız?

Back
X