• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    140
Gece biz uyurken daha hareketli olabiliyorlar. Eşim bazen diyor sen uyuyordun, bebek hareket ediyordu diye:) uykusuzluk konusunda aynı durum başıma geliyor, çok zor cidden, umaırm gününün güzel geçer💐 böyle günlerde biraz kafein desteği alıyorum çok sınırlı da olsa🥲
Teşekkür ederim 🙏 sabah birazcık dinlenip geç gittim 🤫 Şu an iyiyim uykum yok ama yemekten sonra erkenden gidebilirim 😬 Kaç gündür içmiyorum kahve özledim de 👍😊

Kızlar şimdi doktordan çıktım da 27. Haftadayız 1050gr çıktı. Haftasına göre kilosu yüksek, sen şeker yüklemesini mutlaka yaptır. Bebeğe bişi olabilir dedi. Endişelendim bir şey olur mu
Benim 26. Haftada 1100 çıktı doktorum bir şey demedi. Doktorum perinatolog profesör bu arada.Ay böyle görünce endişe ediyorum zaten amniyonum da fazla. Yükleme yapmamıştım. Normal değil miymiş kilosu bu haftalar için

Benzer durumlar bende de var. Ben de her gece uyanıyorum. Nefesim tükenmiş gibi, ağzım burnum kurumuş şekilde. Alerjiğim zaten, en az 2 saat hapşırıp burnumu siliyorum. Uyku yalan oluyor. İlk trimesterda oturup ağladığımı bilirim. Şimdi artık 27. haftanın içindeyiz, şikayet bile edemiyorum, bir şey değişmiyor. Sonuna kadar bu gece uyanmaları devam edecek mi acaba? Tecrübesi olanlar söylesin lütfen :110:
Ben ilkinde de uyanıyordum 🙈 ama her gece değilde sık sık diyelim.

Hanımlar herkes yavaş yavaş hazırlıklarını yapıyor gibi görünüyor. Allah işlerinizi rast getirsin. Biz de bayram sonrası beşiğini alalım diyoruz ama kafam çok karışık. Evimiz 2+1. Çok geniş değil. Ayrı bir oda yapamayacağız gibi görünüyor bu sene. Nasıl bir yatak almamı önerirsiniz? Chicco'nun NextToMe-Forever anne yanı beşiğinden alırım diyordum ama onu da uzun vadede kullanmak için yatağın seviyesini yere indirmek gerekiyor sanırım. Çocuğu yere o kadar yakın yatırmak da içime sinmedi. En başından beri ahşap beşiklere uzak durduk ama tecrübelerinizden yararlanmak isterim bu konuda. Ne dersiniz, ne önerirsiniz? :anneadayı:
Chicconun sanırım hem küçük hem büyük boyu var. Büyük boyu 3-4 yaşına kullanılıyor. Fakat bana çok büyük hantal geldi o . Küçüğü de 6 ay a kadar kullanılıyor sanırım, bende hemen oda yapamayacağım için onu tercih edemedim. Ahşap aldım . 2 yaşa kadar kullanılabilecek bir boyut aldım. Ahşaplarda kenarı açılan, sallanan ve kademeli olarak yükseltilebilen model tercih edebilirsiniz. Park yataklardan çok daha şık duruyor

Chicco'yu da illa yere yakın kullanmak zorunda değilsin ki, normal beşik olarak kullanabiliyorsun. Ahşap beşiklerin yanı açılmıyor o yüzden ayrı bir odaya da almayacaksan bebişi en az 3-4 yıl bu chiccoda yatar sen de yenidoğan döneminden itibaren rahat edersin. Chicco al bence.

Ben oğluma büyüyebilen beşik almıştım, büyük halini açınca boyu iyi oluyor da genişliği yetmiyor. Şimdi 5 yaşında ona yeni yatak aldık, kızıma o büyüyebileni tekrar beşik yaptık. Bi tane de anne yanı aldım ben en az 7-8 ay anne yanında yatar diye. Ama tecrübeme dayanarak derim ki chicco al, 3 yıl kullan. Sonrasına tekrar bakılır, çok uzun vadeli düşünme

Bi de Forever olanların boyutu normal beşik boyutunda zaten. Klasik anne yanı olanlar gibi minik değil. O yüzden mantıklı
Chicco'nun yatağı gerçekten çok güzel. Yenidoğan döneminde yüksek kullanılıyor ama çocuk büyüdükçe atlamasını, düşmesini engellemek için yatağı beşiğin içinde aşağı çekmek gerekiyor. Yere yakın yatırmak durumunda kalıyorsunuz o zaman. Ahşap yataklar da yere yakın diyebilirsiniz ama onların zemini yeri geliyor çekmecelerle yeri geliyor ahşap dolgu ile dolu oluyor çoğu kez. Chicco'da zemin boş ya da bez dolgulu diye biliyorum. Kendi yatağımız epey yüksek, belki de o yüzden çocuğu yere yakın yatırmaya gönlüm razı gelmedi :) Bu arada büyüyebilen yataklarla ilgili paylaştığınız şey gerçekten önemli. Boyu uzun ama eni dar olması bütün işlevini kaybettirir.

Chicconun sanırım hem küçük hem büyük boyu var. Büyük boyu 3-4 yaşına kullanılıyor. Fakat bana çok büyük hantal geldi o . Küçüğü de 6 ay a kadar kullanılıyor sanırım, bende hemen oda yapamayacağım için onu tercih edemedim. Ahşap aldım . 2 yaşa kadar kullanılabilecek bir boyut aldım. Ahşaplarda kenarı açılan, sallanan ve kademeli olarak yükseltilebilen model tercih edebilirsiniz. Park yataklardan çok daha şık duruyor
Ben de büyüğünü düşünmüştüm ama hantal diyorsunuz, bir gidip inceleyeyim. Ahşaplarda kenarı açılan modeller var, aynen. Ben hep uzak durdum ama ahşaplara da bir bakacağım yine. Belki de dediğiniz gibi yükseltilebilen modellerden bize uygun bir tane çıkar. 1zeyzey .!. bu konuda tecrübesini paylaşmış, o da önemli bu noktada. Boyu uzadı ama eni dar geldi diyor. Ay gerçekten zor bu işler... Bir arkadaşım 3 ayrı yatak almıştı deneye deneye. Onun gibi olmayayım derken fazla düşünmekten darlandım...

Ben de büyüğünü düşünmüştüm ama hantal diyorsunuz, bir gidip inceleyeyim. Ahşaplarda kenarı açılan modeller var, aynen. Ben hep uzak durdum ama ahşaplara da bir bakacağım yine. Belki de dediğiniz gibi yükseltilebilen modellerden bize uygun bir tane çıkar. 1zeyzey .!. bu konuda tecrübesini paylaşmış, o da önemli bu noktada. Boyu uzadı ama eni dar geldi diyor. Ay gerçekten zor bu işler... Bir arkadaşım 3 ayrı yatak almıştı deneye deneye. Onun gibi olmayayım derken fazla düşünmekten darlandım...
İnstagramda EGEBABY diye bi sayfa var onun ahşap model beşiğini çok beğendim ben . Bakabilirsiniz sizde belki beğenirsiniz

Yatağın yüksekmiş, benim yatağım da yüksek. Ayaklı baza yani, yatağım da yine kalınca baya yüksek. Oğlum doğduğunda Chicco'nun normal anne yanını arkadaşımdan ödünç almıştık sıfıra sıfır olmamıştı diye hatırlıyorum. Çok az aşağıda kalmıştı ama çok rahattı. Ben şimdi fiyatı uygun diye babyplus aldım.
Ahşapların da altı boş değil mi canım. Her türlü aşağıda yatmak zorunda bebeler özellikle 10-20 ay arasında kendilerini atma düşme ihtimalleri artıyo. Yani büyüyen beşik çok aşırı önerdiğim bi şey olamaz. Ben tabii kullanmaya devam edicem nerden baksan 3-4 yaşına kadar kullanırım. İstersen mağazaya gidip görerek karar ver kalitesine vs.

Back
X