evet ya bende keşke söylemeseydi dedimKeşke insanların ilk gönlünden gecen olsa ama işte şans işi yaa tutturuyorsun ya da istediğin olmuyor sağlıklı olsun insanın ilk düşüncesi o valla bende öğrenmek için sabirsizlanmaya başladım ama geç ogrencem belki ama degisme ihtimali olmayacak inşallah
Gözün aydın olsun canım çok şükürKızlar bu arada bizim ikili sonuçlarımız çıktı, risk düşük çıktı. doktorumuz genetik test yaptırabilirsiniz demiş ama biz istemiyoruz. çok şükür sağlıklı olsunlar
Türkiye’de de bu şekilde olmasını dilerdim.En azından gebeliği sorunsuz geçenler adına.Zararsız diye düşünülen bir çok şeyin bebeklere bir zararı var mı örn ultrasona sık girmek gibi.Mesela 12.haftadan önce kalp atışını dinlemenin bebeklerde ani kalp durmasına sebep olabileceğini okudum ve kanım dondu.6 yıl önce bu bilgim olsaydı 5 -6 haftalıkken gitmezdim ya da duymak için 12.haftayı beklemeyi önerirdim.Evt ilk usg 13 cu haftada oluyor yada 12 cı hafta sonra zaten 20 cı haftada usg oluyor.7 yada 8 cı haftada ebe arıyor bılgılerını falan alıyor sonra yıne saglık center a ebe randevusı verıyorlar gıdıp yıne bılgı alıyorlar boy kg tansıyon bakıyolar 5 6 tup kan alıyorlar oyle yanı sıstemlerı.tesekkur ederım
kendiniz bu sıklığı düzenleyebilirsiniz ki aslında. benim bir arkadaşım var bu şekilde düşünüyor ve ultrasona girmiyor.Türkiye’de de bu şekilde olmasını dilerdim.En azından gebeliği sorunsuz geçenler adına.Zararsız diye düşünülen bir çok şeyin bebeklere bir zararı var mı örn ultrasona sık girmek gibi.Mesela 12.haftadan önce kalp atışını dinlemenin bebeklerde ani kalp durmasına sebep olabileceğini okudum ve kanım dondu.6 yıl önce bu bilgim olsaydı 5 -6 haftalıkken gitmezdim ya da duymak için 12.haftayı beklemeyi önerirdim.
Ayda 1 kere yeterli oluyor, bende fazlası zarar diye düşünüyorum. 2 haftada bir gitmek banada çok saçma geliyor (sorun yoksa). Birde her hafta gidenler var onlardan hiç söz etmiyorumTürkiye’de de bu şekilde olmasını dilerdim.En azından gebeliği sorunsuz geçenler adına.Zararsız diye düşünülen bir çok şeyin bebeklere bir zararı var mı örn ultrasona sık girmek gibi.Mesela 12.haftadan önce kalp atışını dinlemenin bebeklerde ani kalp durmasına sebep olabileceğini okudum ve kanım dondu.6 yıl önce bu bilgim olsaydı 5 -6 haftalıkken gitmezdim ya da duymak için 12.haftayı beklemeyi önerirdim.
Evt usg konusunda haklısınız Turkıyede 5-6 cı haftada gırılmeye baslanıyor burda 3 ay olmadan randevu vermıyorlar ama ozele gıdersen o ayrı.ben ılk ultrasona 13+1 de gırdım.bnde usg nın bebege zararlı oldugunu okumustum ne kadar dogru bılmıyorum ama bunlarda cok yavaslar.acıkcası Turkıyenın saglık sıstemı burdan cok ıyı.ilac vermeyı sevmezler daha bn acıle gıdıp ılac alıp dondugumu hatırlamıyorumTürkiye’de de bu şekilde olmasını dilerdim.En azından gebeliği sorunsuz geçenler adına.Zararsız diye düşünülen bir çok şeyin bebeklere bir zararı var mı örn ultrasona sık girmek gibi.Mesela 12.haftadan önce kalp atışını dinlemenin bebeklerde ani kalp durmasına sebep olabileceğini okudum ve kanım dondu.6 yıl önce bu bilgim olsaydı 5 -6 haftalıkken gitmezdim ya da duymak için 12.haftayı beklemeyi önerirdim.
Merhabalar doktorum takipte kalacak daha önce grip geçirmiş olabilirsin dedi. Bol bol su içtim, kefir içtim. Bakalım diğer muayenede ne diyecek ilaç vermedi.Merhaba düştümü crp değeriniz nasl düşürdünüz acaba bnmde biraz yüksek çıktıda
Çok elzem durumlar haricinde ilaç kullanılmaması mdan yanayım.Kendi kendine iyileşmek fikri güzel geldi açıkçası.Bize sürekli ilaç yazılması ,bizimle çok ilgilenildiği anlamına mı geliyor düşünmek lazım aslındaEvt usg konusunda haklısınız Turkıyede 5-6 cı haftada gırılmeye baslanıyor burda 3 ay olmadan randevu vermıyorlar ama ozele gıdersen o ayrı.ben ılk ultrasona 13+1 de gırdım.bnde usg nın bebege zararlı oldugunu okumustum ne kadar dogru bılmıyorum ama bunlarda cok yavaslar.acıkcası Turkıyenın saglık sıstemı burdan cok ıyı.ilac vermeyı sevmezler daha bn acıle gıdıp ılac alıp dondugumu hatırlamıyorumkendı kendıne ıyılesırsın..
Türkiye'deki sağlık sistemiyle İngiltere kıyaslanamaz diye düşünüyorum, gebe bir arkadaşım düşük yaparken hiçbir müdahalede bulunmadılar (kan testi, usg hiçbiri)Türkiye’de de bu şekilde olmasını dilerdim.En azından gebeliği sorunsuz geçenler adına.Zararsız diye düşünülen bir çok şeyin bebeklere bir zararı var mı örn ultrasona sık girmek gibi.Mesela 12.haftadan önce kalp atışını dinlemenin bebeklerde ani kalp durmasına sebep olabileceğini okudum ve kanım dondu.6 yıl önce bu bilgim olsaydı 5 -6 haftalıkken gitmezdim ya da duymak için 12.haftayı beklemeyi önerirdi
Çok şükür canımGünaydın kızlar hayırlı sabahlarDoktordan çıktım çok şükür herşey yolunda bebeğim sağlıklı Normalde bugün 10+1 ama ultrasonda 10+6 çıktı doktorum ikili tarama testi yaptırıp yaptırmıycağımı sordu bizde düşünmüyoruz dedik 13. Haftada gel burun kemiğine ense kalınlığına bakalım dedi çok şükür minişim çok hareketliydi çok mutlu oldum o kapıda beklerken kalbim ağzımda giriyorum her defasında inşallah herkes herzaman hayırlı ve güzel haberlerle döner
Gözün aydın canım hiç gerek yok genetik testeKızlar bu arada bizim ikili sonuçlarımız çıktı, risk düşük çıktı. doktorumuz genetik test yaptırabilirsiniz demiş ama biz istemiyoruz. çok şükür sağlıklı olsunlar
Ben hiç sormadım oda bişey demedi valla belli olurmuki şimdidenÇok şükür canımcinsiyet için bir şey söyledimi
İlkte belli olmuştuBen hiç sormadım oda bişey demedi valla belli olurmuki şimdiden
Evet devlet hastanesi ultrasonu, doktorum bu haftalarda doppleri sakıncalı bulduğunu söyledi.Bu devlet hastanesi ultrason kağıdı mı ? Doppler cihazı değil herhalde açı hiç net değilçıkıntı var gibi görünüyor ama olmayabilir tamamen doğru açı önemli
Size tekrar baktım ama sanki erkek gibi ya
Kaçıncı hafta doktor söylemedi mi
Attım fotosunu baktınmıİlkte belli olmuştu
Aslında burda olsan ne demek ıstedıgımı anlarsın.ornek vereyım yogun ıdrar yolu enfeksıyonun var doktordan randevu almaya calısıyosun saglık ocagından yanı dırek uzmana gıdemezsın aıle hekımının onemlı bır sey gorurse sevk eder.gıt eczane test yapsın dıyor eczaneye gıdıyosun test kiti verıyor eve gelıp test yapıyorsun emaıl olarak soınucunu cekıp atıyosun enfaksıyon var bol su iç ilaca gerek yok dıyor dusun yogun agrıların varken.yanı elin bos donuyorsun bu sadece basıma gelen bır ornek.Turkıyede gıttım doktor usg ıle baktı bır sorun var mı dıye ıdrar kan ıstedı yogun ıdrar yolu enfeksıyonu cıktı ta beyaz kanım yukselmıs antıbıyotık baslattı yazın..yanı ben gereksız ilac versın demıyorum ama gerektıgındede vereceksın ilgıleneceksın.Çok elzem durumlar haricinde ilaç kullanılmaması mdan yanayım.Kendi kendine iyileşmek fikri güzel geldi açıkçası.Bize sürekli ilaç yazılması ,bizimle çok ilgilenildiği anlamına mı geliyor düşünmek lazım aslında
Arkadaşınız adına üzüldüm,hiç yaşamamış olmasını dilerdim .Ayrıca benimki ülkelerin sağlık sistemlerini kıyaslamak değil.Gebeliği sorunsuz geçen hamilelerin sık sık ultrasona çağrılması ve 12.haftadan önce kalp atışı dinlenmesinin riskli olduğunu söyleyen doktorlar olmasına rağmen erken dönemde girdiğimiz ultrasonlar.Türkiye'deki sağlık sistemiyle İngiltere kıyaslanamaz diye düşünüyorum, gebe bir arkadaşım düşük yaparken hiçbir müdahalede bulunmadılar (kan testi, usg hiçbiri)
Türkiye'de olsaydı belki erken haftalarda verilecek destekle düşük önlenebilirdi bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?