• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    6
Ay daha erken değil mi ben korkuyorum erken hazırlık yapmaktan 🥲 Sadece nişanlıyken bi tane tişört almıştık öylesine. Bebeğe dair tek eşya o şu an dkxksk
Yarın 8 haftalık oluyorum. Ben hamileyken hastanede yatma riskim var o yüzden aldım erkenden. Hem herşeyi birlikte almak zora sokar diye param olduğu zaman alayım dedim

11 martta bakacağız bakalım içerde her şey yolunda mı ☺️

Nedense hala gerçek mi orda bi şey var mı diye düşünüyor insan. pek inandırıcı gelmiyor arada aklıma geliyor aa böyle bişey vardı doğru diyorum haha 😂😂

IMG_9809.png

Merhaba arkadaşlar, burda yeniyim. SAT 10.1. 2025, 6+0 bugün kadın doğuma gittim, kese gözüktü ama embriyo gözükmedi. Vajinal bakmaya gerek yok dedi doktor, normal dedi gönderdi. Ama burda ve başka sayfalarda 5. Haftadan sonra kalp atışı duyanlar bile var. Biraz endişelendim. Vajinal muayene yapıldı mı sizde ilk doktor görüşmesinde? Devlet hastanesine gittim, özele de mi gitsem diye düşündüm. Onun haricinde de bi bilgilendirme vs yapmadı doktor. Yeme içme vs vs.
Son adet tarihimşz aynı benim 5+4 te 6mm ydi kesem dün kalp atımı yoktu. Bugün 5+5 İçeride belirli belirsiz bebeğimi gördük ama haftaya tekrar çağırdı doktor kalp atımı için vajinal baktı. 20mmden sonra kalp atımını mutlaka görmek isteriz dedi. Günde 1 1,5mm büyürmüş kese 15mm civarı olması lazım gerekecek bakalım. Telaş yapacak bir şey yok yani. Haftaya da duyulmaya bilir. 8. Haftaya kadar kese 20mm geçene kadar vakti var 💕

Son adet tarihimşz aynı benim 5+4 te 6mm ydi kesem dün kalp atımı yoktu. Bugün 5+5 İçeride belirli belirsiz bebeğimi gördük ama haftaya tekrar çağırdı doktor kalp atımı için vajinal baktı. 20mmden sonra kalp atımını mutlaka görmek isteriz dedi. Günde 1 1,5mm büyürmüş kese 15mm civarı olması lazım gerekecek bakalım. Telaş yapacak bir şey yok yani. Haftaya da duyulmaya bilir. 8. Haftaya kadar kese 20mm geçene kadar vakti var 💕
Teşekkür ederim 💕 ayni son adet tarihi ile nasıl farkla haftalarda oluyoruz ki ama acaba. Vajinal doktor kendi mi baktı yoksa siz mi direttiniz? Ben iki kere baksak mı dedim gerek yok dedi

Merhaba arkadaşlar, burda yeniyim. SAT 10.1. 2025, 6+0 bugün kadın doğuma gittim, kese gözüktü ama embriyo gözükmedi. Vajinal bakmaya gerek yok dedi doktor, normal dedi gönderdi. Ama burda ve başka sayfalarda 5. Haftadan sonra kalp atışı duyanlar bile var. Biraz endişelendim. Vajinal muayene yapıldı mı sizde ilk doktor görüşmesinde? Devlet hastanesine gittim, özele de mi gitsem diye düşündüm. Onun haricinde de bi bilgilendirme vs yapmadı doktor. Yeme içme vs vs.
Ben 6+4 de duymadım. Rahat olun sittes yapmayın evham yaptıkça onlar da etkileniyor.

Yarın 8 haftalık oluyorum. Ben hamileyken hastanede yatma riskim var o yüzden aldım erkenden. Hem herşeyi birlikte almak zora sokar diye param olduğu zaman alayım dedim
İnşallah öyle bir risk yaşamazsın canım 💗 Bu arada benim tarihimi tabloda değiştirebilir misin? SAT’a göre 5+6’yım ama doktora göre 5+0 şu an ☺️

Merhaba, sana bir kitap önersem onu alıp okur musun? 🥰 Evet çok iyi anlıyorum çocuğuma bir şey olursa kaygını ama bir bebeğe bir şey olacaksa 7/24 evde dahi yatsan sadece tuvalete kalksan yine olur. Sakınan göze çöp batar derler, stresi bir şekilde kontrol altında tutman lazım. Kitabın adı bebeğinize fransız kalın. Şiddetle alıp okumanı tavsiye ediyorum. Rahatlatacağına ve bazı şeyleri daha rahat yöneteceğine inanıyorum.
Normalde evhamlı bir yapıya sahibim. Hatta ilk denemede bebek olmadı diye aşırı stres oldum saçlarımın yarısı döküldü sonraki ay beklemiyordum ve oldu çok şükür🙏🏻 ben haberi alınca saç dökülmem aniden kesildi çok şaşırdım. Şuan normal halimin aksine o kadar rahatımki inanamıyorum kendime yine de bu kitabı merak ettim😅 alıp okuyacağım. Teşekkür ederiz canımcım💕 ilerleyen günlere hazırlık olsun 😍
Kızlar bebek arabası vs ne zaman almayı düşünüyorsunuz ? Güzel şeylerden bahsedelim hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alacağız inşaallah…
Ben aylar önce oioi’nin Blw setini almıştım sjjsjs bebeğim olmasada birine hediye ederim diye düşündüm. Onun dışında hiç bir şey almadım belki doğum öncesi yurt dışı seyahatinde büyük kalemler orda çok daha daha uygun gitmişken alırım🤗
Günde 3 litre su içmemiz gerekiyor güya ama hiçbir şeyden değil sadece sudan tiksiniyorum sizde de var mı bu?
Ben de hiç biri yok şuan iştahım açıldı hatta canım sürekli ekşi şeyler istiyor🤷🏻‍♀️
kızlar selam kızlar. her türlü örneklere bir örnek daha eklemeye geldim. bugün doktora gittim, normalde 6+4 olması lazımken 5+6 dedi, bebişin boyu da 2 mm dedi, ama kalp atışını da duydu. 5+6 olsa kalp atışı duyulmaz ama boyu da 6+4 değil yani. her şey olabilir her şey😂😂😂
Erkenden ben burdayım demişte olabilir ya da geç döllenme. Her iki türlüsüde sağlıkla büyüsün🧿😅
Benim ilk haftalar hep vajinal bakıldı 5+5 de kese ve yolk sac vardı bebek ve kalp atışı yoktu haftaya gel dedi yarın kontrolüm var tam 7 haftalık olacak bakalım kalp atışı duymaya gideceğim ben de😍🌸 devlet hastanesine gidiyorum ben de kalp atışı sonrası özele geçeceğim. Doktorumdan da memnunum aslında ❤️

Teşekkür ederim 💕 ayni son adet tarihi ile nasıl farkla haftalarda oluyoruz ki ama acaba. Vajinal doktor kendi mi baktı yoksa siz mi direttiniz? Ben iki kere baksak mı dedim gerek yok dedi
Sizin yumurtlama zamanınızla benimki farklıdır. Sperm vücutta 72 saat yaşar bizim yumurtamız 6 8 saat. Yumurtlamadan önce ilişkiye girdiniz diyelim yumurtlar yumurtlamaz birleşim olmuştur mesela benim belki yumurtlamadan sonra ilişki olmuştur ya da ben sizden iki gün daha geç yumurtlamışımdır. Fizyolojik şeyler teglim 1 hafta sürer mesela benim ve mutlaka 30 günde bir olurum gibi gibi faktörler var 😊
Ben diretmedim eşimin arkadaşıydı direk vajinal bakacağım dedi tamam dedim ben de. Haftası küçük olduğu için.

Canim bende almayi düşünüyorum şu an ki bedenine göremi aldin büyük bedenmi🙂🥰
Şuan giydiğimde tam oluyor ama baya geniş. Ama benim karnım çok çıkmıyor o yuzden küçük olmaz sonraki aylarda.

İnşallah öyle bir risk yaşamazsın canım 💗 Bu arada benim tarihimi tabloda değiştirebilir misin? SAT’a göre 5+6’yım ama doktora göre 5+0 şu an ☺️
Canim Dr a göre her gittiğinde değişecek o yüzden sat'a göre takip edersen kafan karışmaz
İnsallah canım

Kızlar selam. Ben kendimi aşırı stresli hissediyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Bahsetmiştim burada. Midemin bulanmasından çok korkuyorum. Ölüm gibi benim için gerçekten. Bulandığı an titremeye baslıyorum. Sonunda bugün onu yaşadım. Kıyma kavururken aşırı derecede tiksindim ve midem bulanmaya başladı. Gittim geldim yemeğin başına, belki psikolojiktir dedim ama yok. Çok fena oldum. Kusmadım ama hiçbir şey de yiyemedim. Canım istemiyor hala. Sabah nasıl yemek yerim, yarın akşam nasıl yerim onu düşünüyorum. Bebeğim için yemem lazım bi yandan da onu düşünüyorum. Böyle anlatıyorum ama gerçekten benim için çok zor. Dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıdı. Vücudum kaskatı. Ya bulanırsa diye her an aklımda. Ne yapıcam bana yardım edin. Kafayı yemek üzereyim. Üstüne bir de stresli olduğum için çocuğuma bir şey olursa diye de korkuyorum, stres artıyor vallahi deliricem.
Merhaba canım. Ben senin kadar psikolojik anlamda kötü etkilenmiyorum ama şu yazdıklarını yaşadım. Çoğu şeyden anlık tiksiniyorum, özellikle akşamları doğru düzgün yiyemiyorum. Anlık öğürtü geliyo ve midem garip. 1 kez de sabah kustum allahtan devamı gelmedi. Ama kendini strese soktukça daha kötü olcak. Bebeğin için stres yapma o depolardan besleniyor zaten emin ol. Aylarca kusan hiçbir şey yiyemeyen var ama sapasağlam bebisleri oldu. Sen önce kendini düşün. Muz iyi geliyor diyorlar, kraker, beyaz leblebi, belki biraz sevdiğin başka meyveler iyi gelebilir. Bir de kendimin de tecrübe ettiği bir şey; az az sık sık yemek gerekiyo. Acıktıgımda ya da midem boşken daha çok bulanıyorum. O yüzden ufak ufak bişiler yemek lazım. Biraz zorla kendini, benim için de çok zor ama yine şükür diyeyim geçen haftaya göre daha iyiyim çok şükür biraz daha yiyebiliyorum en azından

Normalde evhamlı bir yapıya sahibim. Hatta ilk denemede bebek olmadı diye aşırı stres oldum saçlarımın yarısı döküldü sonraki ay beklemiyordum ve oldu çok şükür🙏🏻 ben haberi alınca saç dökülmem aniden kesildi çok şaşırdım. Şuan normal halimin aksine o kadar rahatımki inanamıyorum kendime yine de bu kitabı merak ettim😅 alıp okuyacağım. Teşekkür ederiz canımcım💕 ilerleyen günlere hazırlık olsun 😍

Ben aylar önce oioi’nin Blw setini almıştım sjjsjs bebeğim olmasada birine hediye ederim diye düşündüm. Onun dışında hiç bir şey almadım belki doğum öncesi yurt dışı seyahatinde büyük kalemler orda çok daha daha uygun gitmişken alırım🤗

Ben de hiç biri yok şuan iştahım açıldı hatta canım sürekli ekşi şeyler istiyor🤷🏻‍♀️

Erkenden ben burdayım demişte olabilir ya da geç döllenme. Her iki türlüsüde sağlıkla büyüsün🧿😅

Benim ilk haftalar hep vajinal bakıldı 5+5 de kese ve yolk sac vardı bebek ve kalp atışı yoktu haftaya gel dedi yarın kontrolüm var tam 7 haftalık olacak bakalım kalp atışı duymaya gideceğim ben de😍🌸 devlet hastanesine gidiyorum ben de kalp atışı sonrası özele geçeceğim. Doktorumdan da memnunum aslında ❤️
İştah bende de var ama dediğim gibi sadece sudan tiksiniyorum :)

Canim Dr a göre her gittiğinde değişecek o yüzden sat'a göre takip edersen kafan karışmaz
İnsallah canım
Bana geç döllenme dedi ama :/ Araştırdığımda doktorlar da SAT’ınızı keseye göre güncelleyin diyor hangisi doğru bilemedim şu an. 9 Ocak’ı 15 Ocak olarak güncellemem lazım doktorlara göre

Sizin yumurtlama zamanınızla benimki farklıdır. Sperm vücutta 72 saat yaşar bizim yumurtamız 6 8 saat. Yumurtlamadan önce ilişkiye girdiniz diyelim yumurtlar yumurtlamaz birleşim olmuştur mesela benim belki yumurtlamadan sonra ilişki olmuştur ya da ben sizden iki gün daha geç yumurtlamışımdır. Fizyolojik şeyler teglim 1 hafta sürer mesela benim ve mutlaka 30 günde bir olurum gibi gibi faktörler var 😊
Ben diretmedim eşimin arkadaşıydı direk vajinal bakacağım dedi tamam dedim ben de. Haftası küçük olduğu için.
Yıllardır çok titiz takvim tutan biriyim 😅 yumurtlama günü, ilişki tarihi vs hepsini biliyorum ama doktor sormadı ilgilenmedi bu tarihlerle. Sat a göre hesap edildi, siz de yüksek ihtimal doktor daha detaylı hesaplamış olmalı, yoksa aynı tarihe denk gelirdi. Doktoru değiştirmeye karar verdim :) teşekkür ederim ☺️

Yıllardır çok titiz takvim tutan biriyim 😅 yumurtlama günü, ilişki tarihi vs hepsini biliyorum ama doktor sormadı ilgilenmedi bu tarihlerle. Sat a göre hesap edildi, siz de yüksek ihtimal doktor daha detaylı hesaplamış olmalı, yoksa aynı tarihe denk gelirdi. Doktoru değiştirmeye karar verdim :) teşekkür ederim ☺️
Zaten doktor sormaz bana da kese boyutundan dolayı 5+4 dedi. Sizin belki bebiş daha büyük 6 dedi olabilir. Bunlar benim kişisel bilgi ve deneyimlerim doktor bana bunları söylemedi yani günahını almayın doktorun😂
Bir de beslenmeyel ilgili bir şey demedi demişsiniz onla ilgili de belki biliyorsunuzdur hatırlatmak isterim dışarıda salata yemiyorsunuz evde hazırlarken de sebzeleri mutlaka sirkeli suda bekletiyorsunuz ton balığı çiğ et sushi midye gibi ağır metal içeren şeyler de tüketmiyorsunuz. İlk üç ay ekstra kalori alımına gerek yok 🤷🏻‍♀️🥰

Back