• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Piraye ben şimdi fesatlandım. Memuriyeti bıraktım dediği acaba kendi de mi atıldı? Yani belki konu sahibi de aynı sebeple işinden çıkarıldı ama masa başı sıkıcı oldu diye kendim bıraktım diyor olabilir. kim masa başı rahat içi bırakır ki? Bu grupta acıma empati yapma haram yemekten korkma yok hepimizin bildiği üzere.
Bak olabilir...Eşli ihraç çok fazla yaşandı o dönem, belki adam da "benim yüzümden işinden oldun" ezikliği de vardır. Gerçi eşli ihraç olanların çok azı göreve iade edildi, bı de konu sahibi hiç öyle işini özler bir kadın gibi değil, masa başı memuriyetten sıkıldım evimin kadını oldum diyor resmen ama bilemedim....Gelse de kendisine sorsak....

Konu baştan başa bencillik kokuyor adamı resmen egolarınız yüzünden baştan sona ezmissiniz .istemeye ailesi gelmese ne olur sırf sizin adetleriniz yerini bulsun diye .insan insanın yarasını anlamiyorsa eş olamaz siz o yarayı deşmişsiniz.
Ayrica sizin de vazgectigim hayatım dediğiniz atla deve değil veterinerlik öyle aman aman bir meslek de değil . diplomtliktan istifa etmiş gibi anlatmissiniz .ailenizde zengin değil belli ki uniyi zar zor okudugunuza gore.
Annenizle de mesafe koysniz iyi olur sizin durumunuzu bilerek yat alın sizde demek asiri saçma .belliki onunda gözü yükseklerdeymis ama babanız sağlayamamış .böyle absürt taleplerle size yön vermeye calisirsa yuvanız yıkılır anneniz yüzünden

Ayrica sizin de vazgectigim hayatım dediğiniz atla deve değil veterinerlik öyle aman aman bir meslek de değil . diplomtliktan istifa etmiş gibi anlatmissiniz .ailenizde zengin değil belli ki uniyi zar zor okudugunuza gore.
Masa başı memuriyetten istifa etmek için hiçbir sebebi yokmuş aslında konu sahibinin, mesleğinden vazgecmesine gerek yokmuş yani, baya sabah erken kalkmak istemiyorum, eşim bana baksın demis kendi tercihiyle calismamayi seçmiş dediğine göre, eşinin görevi yüzünden batıdaki sosyal yaşamını bırakıp doğuya gitmek zorunda kalmasını kastediyorsa bu da komik çünkü belli ki buyuksehirde de aman aman bir hayat yaşamiyormuş, hatta bahse girerim şu anda daha renklidir hayatı....Neyden vazgeçmiş tam olarak gerçekten ben de merak ettim?

Kaç para ülen bir yat? Ben eşime bir yat alamayacak mıyım?? Annenize mi şaşırsam eşinize mi bilemedim.

Konu sahibi banlanmış ama, belki buraları okuyordur. Siz farkında değilsiniz ama, eşiniz evliliğiniz boyunca ezildikçe ezilmiş. Ailesi olmasa bu kadar üzülmezdi sanırım. Kolay mı yaşadıkları ya da o yaşadıklarını anlatmak? Ailenize rezil olduğunu düşünüyordur. Babanızın onu hobi bahçesine götürmesi, ona iyi davranması, önce ailesi ile iletişimde olmasını istemek sonrasında da ben bir babanın bu kadar kötü olacağını düşünmemiştim demek ne kadar canını yakmıştır. Aileniz, karşısında ezildikçe eziliyor eşiniz. Kendini acınılması gereken bir insan olarak görüyor, tatillerde vs birlikte olmak istemesi ana babanızı çok sevmesinden değil, kendini sevdirmeye çalışma çabasından.
Eşiniz hayatta en yakınlarından en büyük darbeleri yemiş. Sizin de eşinizden beklentileriniz hiç bitmemiş gibi. Ailesi ile iletişimde olmasını dikte etmek, ev, araba, yat, çocuk...Belki kendini yetersiz hissetmiş sürekli. Kaldı ki, şuan aldığınız maaşla hayatınızı borçsuz idame ettirebiliyor musunuz gerçekten. Ya da siz ne kadar vakıfsınız alacak verecekten? Eşiniz o kadar ezilmiş ki, muhtemelen sizin tekne hayalinize bile sesini çıkaramadı. Onun da hayaliymiş gibi davrandı. Ekonomik durumunuz sizin sandığınız kadar güllük gülistanlık olmayabilir. Muhtemelen eşiniz terk edilme korkusu yüzünden size bu konuyu tam olarak anlatmıyordur. Keza evlenene kadar eşinizin ailevi durumunu da tam olarak bilmiyormuşsunuz. Eşiniz sizin için kapalı bir kutu. Belli ki herşeyi içinde yaşıyor. Siz ısrarla eşinizin ağlama sebebini bebeğinizin durumuna vs bağlamamızı istiyorsunuz ama siz ve ana babanız eşinizi ezdikçe eziyorsunuz. Ailenizin aldığı evin kirasını alıyor olmanız bile eşinizi eziyordur. Bir kendi ailesini düşünüyordur bir sizin ailenizi. Bir tarafa kendini ezik hissettirmek sadece kötü sözle davranışla olmaz. Yapılan iyiliklerle de insanların kendilerini ezik hissetmesine sebep olabilirsiniz. Eşiniz açığa alığında siz de mi açığa alındınız sonrasında o geri döndü ama siz dönmek istemediniz mi? O yüzden mi eşiniz işinizden onun yüzünden ayrıldığınızı düşünüyor? Fetö döneminde açığa almaları eşler kamu görevlisi ile ikisini de açığa aldılar çoğunlukla. Sizin işten ayrılmanız konusunda neden kendini suçluyor?

Bana adamın üstünde bir baskı kurulmuş gibi geldi.. bu bardağı taşıran son damla olmuş gibi.
Yani kızı çalışmayan kocası memur olan birisi kızını arayıp neden falanca yat almış sizde alırsınız inşallah der ki.
bunu siz günlük hayatınızda özellikle ailenizle beraberken çok sık yapıyorsunuz gibi hissettim adamda patlamış sonunda.
Genelde bu kadar yoğun stres ve kendini aşağı görme bir süre sonra karşı tarafa nefret olarak döner dikkatli olun

Evet normal çünkü ev araba almak kadar çok istiyoruz ve sonraki tayin yerimizi denizi olan bir şehire isteyeceğiz. Bu Mayıs ayında belli olacak.
Ay daha yaşadığınız yerde deniz bile yok ahsjsjsjs :D bu yaz alırsınız inş 😇

Bu kadar zorluk yokluk çaba travma icinde yat neyinize tobe tobe ya demeyim dedim de zorla dedirtiyorsunuz ha. Sonradan zengin olmak da yetmez bazi şeyler icin zengin dogmak rahat yetişmek zengin bi cevrenin ve arkadaşlarinin olmasi lazim. Yoksa ne yapacağını da bilemezsin o yatla. Yilda bir hafta aldigin yillik izinle yatta kalacaksan kiralarsin yani marina paralarindan haberiniz yok heralde duydugum en tuhaf dert bu ya eşinin aglamasi falan cok komik geldi. Cok zengin bi ailenin kızını telef etti sandim ahha. Umarim gercek degildir :)

Hayalimiz olduğu için bunu söyledi aslında, hadi bu yaz sizde yat alın demedi.
cidden hayaliniz yat almak mi?
benim hayalim yat almak olsaydi ama gelirim düşük olsaydı önce motorlu teknelerden alirdim, yazlari kullanırdık - insanlardan uzak koylara yuzmeye giderdik, esim cocuklarla baliga falan cikardi. boyle bir başlangıç yapardik "yat" hayali kurana kadar.
direkt en yukaridan bir seyin hayalini kuranlar bana sacma geliyor. Hayaldir tabii kurulur ama ben ciddiye almıyorum. Cevremde cok insan var mesela "valla alacaksin bir karavan - bir gün o koyda- bir gün bu koyda gezeceksi tüm ulkeyi" derler. hayali bu gibi anlatirlar. ama bakarim ne kari koca cocuk bir kampa gitmisler (ki kamplarda cadir yerine karavanda kalma secenegi var) , ne bir tatilde karavan kiralamislar, ne amelelik angaryaya gelebilecek insanlar. Bedava karavan versen yola cikamaz ama hayalleri bu.
ya da daha cesaret edip kendi ülkesinin bir ucuna tursuz - tek basina gidememis ama hayali tek basina dünyayi dolasmak.
ne bileyim, bir hayalin varsa bir yerden ucundan kiyisindan atla ki o sey senin hayatinin normali olsun .
:) konuyu dagitmak istemezdim ama "kizima tedaviyle kavustuk esime bu surecte bile izin vermediler" demek yerine bebegin tum hamilelik surecinin- sizin boylarinizin bile yazilmasi vs zaten konuyu yeterince dagitmis😅
esinizin tepkisi de asiri dramaqueen geldi bana. fazlasiyla asagilik kompleksine girmis. sebebi siz de olabilirsiniz tabii. belki de o kadar fazla seye özeniyorsunuz ki adam 5ini alabiliyorsa 10unu alamiyor, kendini kotu hissediyor olabilir. benim annem de böyle birisi. yazlik yaptiriyorlar simdi. babam annemin hevesi varsa olsun isteyen bir insan. o yuzden cogu zaman tamam der ama kadinin istekleri asla bitmiyor. ayni gün bes seye tamam de hemen altinci, yedinci seye baslar. elbet bir yerde hayir demek zorunda kalinca da insana kendisini yetersiz hissettirir. hem yazlik yaptirip hem harika tasarım yapip hem icine en pahali ürünleri alip hem de ikinci araba alabilecek butcede bir aile değiliz mesela. tek babam calisiyor - ben calissam da eve katkida bulunmuyorum. ama annem duzenli olarak ikinci arabayi da ister. "herkesin var benim yok" falan der (ki zengin bir cevremiz yok. insana kendisini yetersiz hissettirir.
bana siz de oyle geldiniz. böyle böyle demek ki bunalttiniz adami

Bak olabilir...Eşli ihraç çok fazla yaşandı o dönem, belki adam da "benim yüzümden işinden oldun" ezikliği de vardır. Gerçi eşli ihraç olanların çok azı göreve iade edildi, bı de konu sahibi hiç öyle işini özler bir kadın gibi değil, masa başı memuriyetten sıkıldım evimin kadını oldum diyor resmen ama bilemedim....Gelse de kendisine sorsak....
Gelip de evet öyleydim mi diycek ❤️😑

Öyle bir romantize ederek anlatmış ki konu sahibi, sanırsın peri padişahının kızıyla keloğlan evlenmiş.
S.çmaya da tahterevalliyle gidiyor musunuz gerçekten? Bir o eksik çünkü şu an
Bana daha çok gözyaşları içinde koşup hıçkırarak yatağa kapanan kınalı yabıncak tadı verdiler, titreyerek ağlayan adam bi yandan, kalbîne hançerler saplanan kadın bi yandan. Film olsalar adı yatta son hıçkırık olurmuş

Evet o konuda ben de biraz kırgınım, benim de küçük bir kokpit hayalim var mesela ama belediye mahalleye pist yaptırmak için izin vermiyor. Bir memur olarak krediyle uçak aldım ama pistim yok , uçuyorum ama inemiyorum, olacak şey degcdvbvcf😂😂😂

10'u 5'i bilmem adam ağzının içine bakıyor mu bakıyor. Birşeyler yapmak için didiniyor mu ağlamış bile ben buraya bakarım. Yaptıramayanlar utansın demek ki afaki şeyler istemek gerekiyormuş. Böyle değerlerli olunuyormuş. İsteyelim bakalım birde böyle deneyelim 🫣

10'u 5'i bilmem adam ağzının içine bakıyor mu bakıyor. Birşeyler yapmak için didiniyor mu ağlamış bile ben buraya bakarım. Yaptıramayanlar utansın demek ki afaki şeyler istemek gerekiyormuş. Böyle değerlerli olunuyormuş. İsteyelim bakalım birde böyle deneyelim 🫣
Bana bi yat bile almadın diyem gocama bakayım ne diycek

güncel tuğgeneral maaşını yazıyorum, hanımlar.: 115.565 TL
Aslında galiba ek ödemelerle yaklaşık 2 katını buluyor, bıldigim kadarıyla çıplak maaş yanında rutbelilerin lojman hariç 8-10 kalem ek ödemesi daha var, bı de yine rutbeliler için günlük yaşam tüketim ürünleri (her türlü gıda, kirtasiye, market,kasap, manav ürünü dahil) halka kapalı marketlerde 10 da bir fiyata filan sunuluyor. Yıllık 15-20 gün tatillerini de ayrıcalıklı kapalı sahil kamplarında oldukça lux koşullarda ücretsiz yapabiliyorlar. Böyle olunca aldıkları çıplak maaş aslında paralel evrende 3 katı filan değerleniyor, daha fazla yatırım imkanları oluyor.

Back