- 9 Ekim 2023
- 187
- 158
- 23
- 29
evet ben de okuyunca herkesin kullandığını farkettim açıkcası en iyisi ben kendi kendime test yaptırıp atayım doktoruma. tüp bebek bir de bebeğim acaba ondan mı daha rahat diyorum ama burda başka tüp bebek olanlar da var onunla da alakası yok demekki7. Haftadan beri ben her ay kan veriyorum tiroitimden dolayı.
Sizin çok olmuş gitmeden kan verin demir ve d vitamini cok önemli genelde kana bakılmadan buna başlatılıyor eksik olmasada.
Selamlar, benim doktorumda sürekli kan isteyen biri değil. Ben ayda bir sağlım ocağına gidip baktırıyorum o kadar. Bende sadece Progestan haricinde, elenetal 2 ve magnezyum kullanıyorum ekstra bir takviyem yok. Her hamilelikte kullanılmasına da gerek yok bu arada. Eğer doktorunuza güveniyorsanız bence sorun etmeyinkızlar günaydın ben şuan 17+ 2 günlük hamileyim. sadece 11. haftada 1 kere kan testi verdim. şuanda da sadece magnezyum ve bir tane multivitamin kullanıyorum doktorumun verdiği. 21. haftada detaylı için başka bir doktora gidicem inşallah bir sıkıntı olmazsa ondan 15 gün sonra gelirsin dedi doktorum bir sonraki doktoruma gittiğimde 23. hafta falan olucak. Okuyorum her gün burayı kan ilacı kullanan, d vitamini kullananlar var. sizce hatırlatmalımıyım doktoruma yada sizler kaçıncı haftalarda kan testi baktırdınız. kafam karışık
doktorum iyi bir doktor hatta stres yaptırmaması rahat olmasını seviyorum ama herkes kullanıyormuş da ben kullanmıyormuşum gibi hissettim bebek için korktum açıkcası ben de kendim gidip yaptırayım olmadı kan testi. beni rahatlattı biraz cevabınız teşekkür ederimmSelamlar, benim doktorumda sürekli kan isteyen biri değil. Ben ayda bir sağlım ocağına gidip baktırıyorum o kadar. Bende sadece Progestan haricinde, elenetal 2 ve magnezyum kullanıyorum ekstra bir takviyem yok. Her hamilelikte kullanılmasına da gerek yok bu arada. Eğer doktorunuza güveniyorsanız bence sorun etmeyingeçen hafta gittim doktora, bebeğe giden kan akışının normal olduğunu söyledi. 22. Hafta için detaylı yaptırıcam o gün içinde doktora raporunu götürecem öyle
Merhaba benim de aşırı şiş. Siz neler yapıyorsunuz şişlik için.
Ben de sadece o haftada verdim demir eksik degil dedi doktorum ama d vitaminim dusuktu multivitamin ve d vitamini kullaniyorum. Bana 20. Haftalarda tekrar bakariz demisti ama ben de bu sefer baska bir yere gidecegim bilmiyorum isteyecek mikızlar günaydın ben şuan 17+ 2 günlük hamileyim. sadece 11. haftada 1 kere kan testi verdim. şuanda da sadece magnezyum ve bir tane multivitamin kullanıyorum doktorumun verdiği. 21. haftada detaylı için başka bir doktora gidicem inşallah bir sıkıntı olmazsa ondan 15 gün sonra gelirsin dedi doktorum bir sonraki doktoruma gittiğimde 23. hafta falan olucak. Okuyorum her gün burayı kan ilacı kullanan, d vitamini kullananlar var. sizce hatırlatmalımıyım doktoruma yada sizler kaçıncı haftalarda kan testi baktırdınız. kafam karışık
ben de doktoru arayacaktım baya gaza gelmiştim değişicem doktoru diyeBen de sadece o haftada verdim demir eksik degil dedi doktorum ama d vitaminim dusuktu multivitamin ve d vitamini kullaniyorum. Bana 20. Haftalarda tekrar bakariz demisti ama ben de bu sefer baska bir yere gidecegim bilmiyorum isteyecek mi
Hayır canım tüp bebekle alakası yok benimki de tüp bebek ve 6. deneme.evet ben de okuyunca herkesin kullandığını farkettim açıkcası en iyisi ben kendi kendime test yaptırıp atayım doktoruma. tüp bebek bir de bebeğim acaba ondan mı daha rahat diyorum ama burda başka tüp bebek olanlar da var onunla da alakası yok demekki
teşekkür ederimmHayır canım tüp bebekle alakası yok benimki de tüp bebek ve 6. deneme.
Yani tüp bebek olanlara daha dikkatli olunur diye bir şey yok gebe her şekilde gebe yani doktorlar ayırt etmiyor.
Sadece bazı doktorlar gereksiz vitamin takviye kullanılmasını istemiyor.
Ama Gebelikte demir ve D vitamininin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor bebeğin kemik gelişimi için çok önemli.
Siz kan değerlerinize baktırın normal çıksa bile bunları veriyolar genelde
Ayni sekilde bende gaz olabolir diye supheleniyordum ama dun aksam net bi sekilde dalgayla karnimda pit pit ettigini hissettim biraz erken gibi geldi ama bana cok mutlu oldumKızlar bugün 18+1 iz ilk defa bebişin tekmesini hissettimgeçen hafta karnımda kıpırtılar hissediyordum ama gaz olabilir diye ihtimal vermemiştim bu sabah çok net tekme hissettim şuan da kıpır kıpır dolanıp duruyo gibi bi his var çok garip
Kan ilacı mutlaka 14. Haftadan sonra başlarlar. Ben hergün düzenli kullandığım halde emilimi etkilenmesin diye tok karna kullandığım halde sınırda az çıkıyor. Tüm demir bebeğe gidiyor isterseniz başlayınkızlar günaydın ben şuan 17+ 2 günlük hamileyim. sadece 11. haftada 1 kere kan testi verdim. şuanda da sadece magnezyum ve bir tane multivitamin kullanıyorum doktorumun verdiği. 21. haftada detaylı için başka bir doktora gidicem inşallah bir sıkıntı olmazsa ondan 15 gün sonra gelirsin dedi doktorum bir sonraki doktoruma gittiğimde 23. hafta falan olucak. Okuyorum her gün burayı kan ilacı kullanan, d vitamini kullananlar var. sizce hatırlatmalımıyım doktoruma yada sizler kaçıncı haftalarda kan testi baktırdınız. kafam karışık
Yok yok seviyosan degisme bosver. Ben doktorumu cok seviyorum ama doguma girmiyor artik mecbur dogum yapacagim bir doktora yonelmem lazim o yuzden isteksizce degisiyorumben de doktoru arayacaktım baya gaza gelmiştim değişicem doktoru diyeama başkaları da varmış demek benim gibi o yüzden vazgeçtim şuan bir sonraki randevuya kadar bekliyim bari
Ya simdi benim icime kurt dustu. Hamilelikten once demir hapi kullaniyordum belki ondandir ama demirin iyi diye vermedi doktorumHayır canım tüp bebekle alakası yok benimki de tüp bebek ve 6. deneme.
Yani tüp bebek olanlara daha dikkatli olunur diye bir şey yok gebe her şekilde gebe yani doktorlar ayırt etmiyor.
Sadece bazı doktorlar gereksiz vitamin takviye kullanılmasını istemiyor.
Ama Gebelikte demir ve D vitamininin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor bebeğin kemik gelişimi için çok önemli.
Siz kan değerlerinize baktırın normal çıksa bile bunları veriyolar genelde
Bende multivitamin magnezyum ve d vit kullanıyorum kan ilacı kullanmıyorum hatirladigim kadari ile benim Dr um kanım iyi ise vermiyor diğerlerinde de ameliyat sonrası icmemi istemiştiYok yok seviyosan degisme bosver. Ben doktorumu cok seviyorum ama doguma girmiyor artik mecbur dogum yapacagim bir doktora yonelmem lazim o yuzden isteksizce degisiyorum
Ya simdi benim icime kurt dustu. Hamilelikten once demir hapi kullaniyordum belki ondandir ama demirin iyi diye vermedi doktorum
Gebelikten once kullaniyordum belirli araliklarla belki ondandir haftaya yine de bir tahlil vericem benimki de kanin iyi demistiBende multivitamin magnezyum ve d vit kullanıyorum kan ilacı kullanmıyorum hatirladigim kadari ile benim Dr um kanım iyi ise vermiyor diğerlerinde de ameliyat sonrası icmemi istemişti
Ben de gebelikten önce kullanmıştım iki kutu değerim iyi diye bana da ilk aylar vermedi canım. Şu anda da değerim iyi ama Üçüncü aydan sonra başlattı.Yok yok seviyosan degisme bosver. Ben doktorumu cok seviyorum ama doguma girmiyor artik mecbur dogum yapacagim bir doktora yonelmem lazim o yuzden isteksizce degisiyorum
Ya simdi benim icime kurt dustu. Hamilelikten once demir hapi kullaniyordum belki ondandir ama demirin iyi diye vermedi doktorum
Gebelikte kan düşüklükleri olabiliyor vücudun daha fazla kana ihtiyacı var bu da sizde yorgunluk sinirlilik çarpıntı baş ağrısı bir çok rahatsızlık yaratabilir.Kizlar kan ilacini ben duzenli olsrak kullanamiyorum haftada 1-2 kez iciyorum. Yani normalde asla aksatmam ama igrenc bi ilac ve zorunluyum icmekte. Aksatmamda bir sorun yasarmiyim acaba? Ya da icmedigimde
Yaa 17 haftalik oldum en son 15 haftalikken gitmistim bir sey demedi. Bakalim olmadi yarin bir arayayimBen de gebelikten önce kullanmıştım iki kutu değerim iyi diye bana da ilk aylar vermedi canım. Şu anda da değerim iyi ama Üçüncü aydan sonra başlattı.
Doktoruna güven bazıları vermiyor benimkide cok rahat multivitaminim var mesela bunu her gün içmene gerek yok iyi beslenmediğin günler iç ama demir ve D vitamini her gün dedi.
Sidefer hap kabizlik da yapmiyor otekileri ben de kullanamiyorum. Gebelikte kullanimi uygun mu bilmiyorum ama doktorunuza danisip deneyebilirsiniz belkiKizlar kan ilacini ben duzenli olsrak kullanamiyorum haftada 1-2 kez iciyorum. Yani normalde asla aksatmam ama igrenc bi ilac ve zorunluyum icmekte. Aksatmamda bir sorun yasarmiyim acaba? Ya da icmedigimde
Ben sidefer kıllanıyorum canım doktorum verdi. 2.kutuma geçeceğim hatta. Kabızlık pek yapmıyor evet.Yaa 17 haftalik oldum en son 15 haftalikken gitmistim bir sey demedi. Bakalim olmadi yarin bir arayayim
Sidefer hap kabizlik da yapmiyor otekileri ben de kullanamiyorum. Gebelikte kullanimi uygun mu bilmiyorum ama doktorunuza danisip deneyebilirsiniz belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?