- 12 Mart 2019
- 15.100
- 34.510
- 598
Çoğalmadı çok şükür hep aynı devam etti en başından beri bazen kesiliyor bazen oluyorBenim vardı sonra fazlalaştı ve pütürlü oldu mantar yani. Fitil verdi 2 tane kullandım geçti şükür
Bende de oluyor canım bi ara idrar tahlili yaptırdım Lökosit yüksek çıktı ama üreme falan olmayınca doktorum herhangi bir ilaç vermedi, bir ay sonra yaptırdım gene aynı büyük ihtimalle gebelikten dedi ben de bıraktım peşiniKizlar hamilelikte sarimsi akinti normal mi? Forumda cok fazla kisi yasamis ama bilemedim doktoruyla bu konuyu konusmus biri var mi?
Kasık batması bende de sürekli oluyor hatta bazen çok afedersiniz vajinadan yukarı sızı oluyormuş gibi geliyor ama doktorum sorun yok dediMerhaba kizlar hepinize saglikli kolay bir hamilelik sureci dilerim bayadir takip edemiyorum nasilsiniz? 19+2 deyim 20. Haftada tetenoz asisi olucam 2 doz saglik ocagindan aradilar siz naptiniz bu konuda ayrica bazen kasik batmalari yasiyorum son 3 gundur endiselencek bisey degildir diye dusunuyorum sizde oluyor mu onun haricinde guzel geciyor sizler ne durumdasiniz
Evet benmde basladi sanirim bu haftalarda olmasi normalmis doktoruma sormadim ama uygulamalardada yaziyordu 5.ayda bastma yasanmasi olabilir diyeKasık batması bende de sürekli oluyor hatta bazen çok afedersiniz vajinadan yukarı sızı oluyormuş gibi geliyor ama doktorum sorun yok dedi
En olucam tetanoz aşısı ilk gebeligimde de olmuştum. Detaylida sonra olcam sanırım haftaya Çarşamba o daMerhaba kizlar hepinize saglikli kolay bir hamilelik sureci dilerim bayadir takip edemiyorum nasilsiniz? 19+2 deyim 20. Haftada tetenoz asisi olucam 2 doz saglik ocagindan aradilar siz naptiniz bu konuda ayrica bazen kasik batmalari yasiyorum son 3 gundur endiselencek bisey degildir diye dusunuyorum sizde oluyor mu onun haricinde guzel geciyor sizler ne durumdasiniz
Diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum kalbini ferah tut, doktorlarınız her şeyi görebiliyor zaten ortalama 200 gr olan bir bebeğimiz var ve tabiki baş aşağı da durabilir. Doktor bebeğe gelen kan akışına bakıyor, erken doğum riskine bakıyor. Sorun olsa söylerdi
Canim hiiiiic endişe etme hatta son haftalarda Allah'ım baş aşağı dönsün diye dua etcezşu an yeri zaten çok geniş bil bol döner o içini ferah tut önemli olan rahim ağzı uzunluğu kısalığı eğer bir sorun olsaydı doktorun muhakkak önlem açısından bir şey söylerdi kaygilanmak çok doğal tabi ki hepimiz bebeklerimiz iyi olsun istiyoruz ama doktorlar aksini soylemedikce her şey yolunda demektir
Bu haftalarda sürekli pozisyon değiştiriyorlar. Daha önce kontrollerde baş aşağı da oldu popo aşağı da doktor normal dedi hepsineKızlar selam ben de pazartesi günü 3 hafta aradan sonra kontrole gittim. Bebeğimin gelişimi 1 hafta öne geçmiş çok şükür her şey yolunda görünüyor. Yalnız bebek baş aşağı duruyordu kafası rahim ağzı tarafındaydı doktor bir yorum yapmadı ama çıktıktan sonra annem o iyi bir şey değil dediği için anksiyete oldum. İşim çok stresli ve yorucu bu durumun olumsuz bir şeye dönüşmesinden kaygılanıyorum
Daha 17 hafta, kafayı yiyorum yahu. Göbek benden önde gidiyor. azıcık uzun cümle kursam oksijensizlikten bayılıcam.61 ile hanile kaldım 64.5 oldum. Ve 1.5 kilosu bu haftaAllah korusun ama bende de durumlar farklı değil sabah kalktım karnım resmen 7 aylık. Dikkat ediyorum da bu sene kanaması olmayan ve bu şişlik konusunda problem yaşamayan çok az kişi var. geçen kuzenime gittim onunla da aramızda 20 gün falan var o benden de beter olmuş şişlik ve nefes alma konusunda. Rabbim bizleri ve evlatlarımızı korusun sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Lokosit bir iniyo bir cikiyor benim de bir sefer monurol kullandim gebelikte enfeksiyon cok oluyor ama sarimsi akintidan emin olamamistim rahatladim sagolunBende de oluyor canım bi ara idrar tahlili yaptırdım Lökosit yüksek çıktı ama üreme falan olmayınca doktorum herhangi bir ilaç vermedi, bir ay sonra yaptırdım gene aynı büyük ihtimalle gebelikten dedi ben de bıraktım peşini
Ya benim de karnim bu sefer cok cikti. İlk gebeligimde hic boyle degildi. Bu ay ben de 3 kilo aldim. Kilo konusunda Sekerimi olcuyorum ondan suphelendim tam sinirda cikiyor ama karnin buyumesi onunla ilgili degil. Konusurken aksamlari nefes nefese kaliyorum cook erken basladiDaha 17 hafta, kafayı yiyorum yahu. Göbek benden önde gidiyor. azıcık uzun cümle kursam oksijensizlikten bayılıcam.61 ile hanile kaldım 64.5 oldum. Ve 1.5 kilosu bu hafta
Canim ayaklari mi basi mi asagida? Doktor sorun yok dediyse sorun yoktur diye dusunuyorum en ufak bir seyde ikaz ediyorlar cunku tedirgin olma hic agir kaldirma bol bol dinlen sansin olursa. Doktor dikkat et derdi kesin. Kasik agrisi bir cok seyden olabilir usutmus olabilirsin, enfeksiyon olabilir, rahim ile ilgili olabilir.Kızlar benim vajina ağrım devam ediyor doktor daha dün bişey yok dedi bebekte rahim ağzında.
cok tedirgin oluyorum ya
Bende gebe değilkende şeker vardı, gebelikte haliyle çıktı. Sürekli diyet yapıyorum ona rağmen bu hafta gelen kilo beni şok ettiYa benim de karnim bu sefer cok cikti. İlk gebeligimde hic boyle degildi. Bu ay ben de 3 kilo aldim. Kilo konusunda Sekerimi olcuyorum ondan suphelendim tam sinirda cikiyor ama karnin buyumesi onunla ilgili degil. Konusurken aksamlari nefes nefese kaliyorum cook erken basladi
Ben artık saldım ya her hafta sağlık ocağında yapıp, hastanede tekrarlatıp kadın doğum doktoruma gösteriyordumLokosit bir iniyo bir cikiyor benim de bir sefer monurol kullandim gebelikte enfeksiyon cok oluyor ama sarimsi akintidan emin olamamistim rahatladim sagolun
Doğduğu gün emmeme olasılığına karşı ben mama ve sıcak su da alacağım. Bu listeni de kopyaliyim çok teşekkürlerKızlar amme hizmeti ile geldim
Yavaş yavaş ihtiyaçları almaya başlayacağım hastane çantası eksikleri ile başlamak istedim. Onun için de bir hastane çantası listesi yaptım. Ben biberon, emzik koymuyorum oğlumda da koymamistim. Emzirme eğer zorlarsa kolaya kaçmamak kendimi biraz daha motive etmek için. Emzige zaten mesafeliyim. Göğüs pedi meme ucu kremi de koymuyorum çünkü hem krem yerine gümüş kapak kullanırım ki ilk iki üç gün bende hassasiyet çok yoğun değildi, göğüs pedi de henüz ilk günler öyle memeden şaldır şaldır akacak kadar süt gelmiyor bebeğin ihtiyacı kadar geliyor.süt pompası da hastanede zaten ihtiyaç olursa bulunuyor. Diye eklemedim. Bir de sıcak havalara uygun olsun istedim. Siz kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz
Anne
Giyim
2 adet ince, terletmeyen, önden düğmeli veya emzirme kolaylığı sağlayan gecelik/pijama takımı
Hafif ve bol bir sabahlık
1 çift rahat terlik
İnce bilek çorapları (hastanede klima olabilir)
Çıkışta giymek için bol, pamuklu veya keten bir elbise ya da rahat kıyafet
Hijyen & Kişisel Bakım
Lohusa kilodu
Diş fırçası, diş macunu, tarak, deodorant
Dudak nemlendiricisi
Yüz spreyi veya termal su (ferahlamak için)
Islak mendil veya küçük bir havlu
Gevşek toplayabileceğin saç tokaları, toka veya taç
Diğer
Kimlik, SGK kartı ve hastane evrakları
Telefon ve şarj aleti
Küçük atıştırmalıklar (hurma, kuru meyve, çikolata, bisküvi)
Büyük bir su şişesi veya termal bardak
Yelpaze veya küçük taşınabilir fan
---
Bebek İçin
Giyim
2-3 adet pamuklu, kısa kollu veya kolsuz tulum
1 adet ince pamuklu battaniye
Çıkışta giymek için mevsime uygun, hafif bir kıyafet
Bebek Bakımı
1 paket yenidoğan bezi
Pamuk ve su ya da yenidoğan dostu ıslak mendil
Bebek için küçük bir havlu
Bebek bezi değişim altlığı
Diğer
Bebek oto koltuğu
Dokuma wrap
Evet ayakları aşağıda doktorda öyle söyledi ayakları aşağıda olduğu için hareketinden dolayı da böyle hissediyor olabilirsin dedi zaten gerçekten çok hareketli.Canim ayaklari mi basi mi asagida? Doktor sorun yok dediyse sorun yoktur diye dusunuyorum en ufak bir seyde ikaz ediyorlar cunku tedirgin olma hic agir kaldirma bol bol dinlen sansin olursa. Doktor dikkat et derdi kesin. Kasik agrisi bir cok seyden olabilir usutmus olabilirsin, enfeksiyon olabilir, rahim ile ilgili olabilir.
Ben hissediyorumKızlar kıpırtıları hisseden varmı benim sanki yatınca bir kitle var karnımda ve onu hissediyorum hafif böyle dalgalanıyormuş gibi falan oluyor varmı hisseden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?