• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    14
Merhaba, ben bugun doktora gittim. Sata gore 6+3 ama 5 gun gec yumurtladim. Yani yumurtlamaya gore 5+3 / 5+5 civari hamileyim

Vajinal ultrasonda Kesem bostu yani yolk kesesi olusmamisti. Ben en azindan yolk kesesini gormeyi bekliyordum.
Betam da duzenli artiyordu bu nedenle cok umutluydum. Suan ise muallaktayim.

Doktor 2 kere daha kan verdikten sonra bana yaz ona gore karar verelim dedi. Sanirim artis duzenliyse bekleyecek.

5+5 te bos kese gorup sonradan yolk kesesi ve bebek olusan var mi?

Ben ilk gittgimde 4 haftalik dediler yumur
Merhaba, ben bugun doktora gittim. Sata gore 6+3 ama 5 gun gec yumurtladim. Yani yumurtlamaya gore 5+3 / 5+5 civari hamileyim

Vajinal ultrasonda Kesem bostu yani yolk kesesi olusmamisti. Ben en azindan yolk kesesini gormeyi bekliyordum.

Doktor 2 kere daha kan verdikten sonra bana yaz ona gore karar verelim dedi. Sanirim artis duzenliyse bekleyecek.

Ben ilk gittigimde 5/6 haftalik olmasi lazmdi hcg deger araligina gore 3756 gibi bir degerdi yanlis hatirlamiyorsam. Doktor yumurtlaman gec olmus 4 haftalik dedi ama kesede cocuk gorunmuyordu. 10 gun sonra gittigimizde gorduk ama ilk olcum hataliymis ikinci gittigimizde 6+3 gunluktu yani ilk gittigimde 5 haftayi gecmis olmali. Kontrolde gorunur merak etme

Ben ilk gittgimde 4 haftalik dediler yumur

Ben ilk gittigimde 5/6 haftalik olmasi lazmdi hcg deger araligina gore 3756 gibi bir degerdi yanlis hatirlamiyorsam. Doktor yumurtlaman gec olmus 4 haftalik dedi ama kesede cocuk gorunmuyordu. 10 gun sonra gittigimizde gorduk ama ilk olcum hataliymis ikinci gittigimizde 6+3 gunluktu yani ilk gittigimde 5 haftayi gecmis olmali. Kontrolde gorunur merak etme
Yolk keseside mi yoktu? Benim suan tamamiyle bos kese.. Sizin adiniza sevindim. Insallah benim surecim de olumlu ilerler.

Gunaydin arkadaslar
Bugun hastaneye gittim devlet ve ozel olcumleri farkli olur mu yoksa sorunmu var ?

24 aralikta devlet hastanesi karindan muayene bebek vardi kalp atisi yoktu henuz 6+1 demisti

25 aralikta ozele gittim vajinal 6+4 dedi kalp duyuldu crl 3.55

7.01 Bugun devlete gittim karindan muayene 7+4 dedi - crl 12.7 (ozel hesabina gore 8+3 olmaliydi ve crl en az 16 olmaliydi)
İlk haftalarda ölçümlerde sapmalar olabiliyor, hele ki farklı doktor farklı cihaz farklı el, bence hiç canınızı sıkmayın takip önemli, mümkünse de bence aynı yerde takip ettirmeye çalışın

Allaha sukur kalp atisi vardi hamdolsun sadce birde kist var dedi. Aciklama yapmadi kist tehlikelimi dedim.
Dr birdhakine kalbi durabilirde atabilirde bilmem, geride de olabilir, gecde dollenmis olabilir bisyler dedi iyice moralim bozuldu.
Bu her zaman hepimiz için geçerli ki zaten ne olacağımızın garantisi var mı bence kafanı dağıtmaya çalış çok akşına takıldıysa bir sonraki muayene daha erken git

Sizde de bir hafta fark var sizde ozel geride
Bende de bir hafta fark var devlet geride hesaplıyor
O halde fark oluyor demekki herlde crl olcup haftayi soledkleri icin crlyide farkli olcuolrdir bilemiorm ole düşünmek istitorum.
Haber bekleyeceğim sizden insallah guzel haberler alınız 🌸
Canım şimdi geldim doktordan. Ayın 23ündeki crl 0.98 cm, bugünkü crl 23.5mm ama vajinal ya da karından bakılınca farklı oluyor. 23ündeki vajinalden bakıldı. Hatta karından baktırdığım için kızdı mesane doluluğu ya da bağırsakların durumu görüşü çok etkiler, keseyi embriyo diye gösterip ölçüp yollamışlar diye 😅 Sen içini ferah tut. İki farklı dr olunca insanın aklı öyle karışıyor, ikisini hiç karşılaştırma düzenli ikisine de gideceksen. En başta bende çok panik olmuştum. Ama hastaneden hastaneye kan tahlilleri bile farklı değer veriyor öyle düşün birazda bakan kişinin neleri baz aldığı önemli 🤍

Kızlar benim de dün gece kanamam oldu. İlk gebeliğimde bu tarz bir durumla karşılaşmadığım için biraz korktum açıkçası. Kadın doğum hastanesinin aciline gittik baktı ultrasonda sıkıntı görmedi. İğne yaptı bir de progestan verdi. Sizde de lekelenme tarzı bir şey varsa ihmal etmeyin. Aynı şekilde ağrı vs varsa da progesteron veriyorlar her ihtimale karşı aklınızda bulunsun. Hamilelikte kanama istenmeyen bir durum dedi doktor bana. 20sinde kendi doktoruma kontrole gideceğim ona da sordum bi problem yok kullan dedi bana.
Benimde bugun pihtili kanama oldu acile gittim progestan igne yaptirdim 😵‍💫

Kızlar nipt v fetal dna testi aynı hastalıklara mi bakiyo bebekte?Birde bu testler temiz çıksa bile detaylı ultrasonda sorun olma ihtimali var mı?

İlk haftalarda ölçümlerde sapmalar olabiliyor, hele ki farklı doktor farklı cihaz farklı el, bence hiç canınızı sıkmayın takip önemli, mümkünse de bence aynı yerde takip ettirmeye çalışın
Perinatolojiye sevk icin devlete gtmistim ama simdi sevk etmedi sonrasinda ordan devam edecegim oyuzden ozelden devlete gectim. Ama dogru hep ayni dr en mantiklisi sonra kafa karisiyor.

Bu her zaman hepimiz için geçerli ki zaten ne olacağımızın garantisi var mı bence kafanı dağıtmaya çalış çok akşına takıldıysa bir sonraki muayene daha erken git
Daha iiyim şükür kotu dusunmuyorum suan herkes sag olsun destekleri beni rahatlatti sonucta suan kotu bisey yok bosuna uzulmeyeyim bir sonraki kontrolde netlesir zaten hersy. Ve hersey nasip....

Canım şimdi geldim doktordan. Ayın 23ündeki crl 0.98 cm, bugünkü crl 23.5mm ama vajinal ya da karından bakılınca farklı oluyor. 23ündeki vajinalden bakıldı. Hatta karından baktırdığım için kızdı mesane doluluğu ya da bağırsakların durumu görüşü çok etkiler, keseyi embriyo diye gösterip ölçüp yollamışlar diye 😅 Sen içini ferah tut. İki farklı dr olunca insanın aklı öyle karışıyor, ikisini hiç karşılaştırma düzenli ikisine de gideceksen. En başta bende çok panik olmuştum. Ama hastaneden hastaneye kan tahlilleri bile farklı değer veriyor öyle düşün birazda bakan kişinin neleri baz aldığı önemli 🤍
Sevindim senin adina maasallah guzel buyumus bebiş insallah saglikla ilerlesin.
Evet canım fark cikabiliyormus buna inandım artık yasayanlar olmuş umarim bebek gelisimi geri deildirde yoksa fark ciksin bir hafta once sonra onu onemsemiyorum saglikli olsunda bakalim 20 sinde tekrr gidecegim hersey belli olacak. Herseyin hayirlisi
Teşekkür ederim 🌸

Cnm belki daha gec dollenmedir bn ilk kese gordum 5+4 demislerdi sadece kese vardi ama karından bakildi. Bugun gittim bir hafta tarihimi geri cektiler yani fark olabilir belki
On gunluk gec dollenmem var görünüyor ilk muayenede sadece kese varken 5 gunluk gec dollenme vr gozukuyordu
Valla karisik isler ya bende anlamadim.
İnsallah saglikla nasip olsun hepimize.

Yolk keseside mi yoktu? Benim suan tamamiyle bos kese.. Sizin adiniza sevindim. Insallah benim surecim de olumlu ilerler.
Bombos bir kese goruntusu vardi sadece icinde hic bir sey gorunmuyordu. Amin insallah

Kizlar bu arada bebegin geriden gelmesi hep kotu bir durum olmuyor. İciniz rahat olsun. Benim ilk gebeligimde preeklampsi vardi. Bebegin gelisimi 2 hafta geriden geliyordu her usg de. O zamanlar cok uzulup agliyodum ama bu hic bir sikinti olusturmadi. Kizim biraz zayif dogmustu ama ilk hafta hemen toparladi. Normalde odem atar bebekler ilk hafta benimki 1 kilo almisti sikmayin tarihlere caninizi

Sat değil yumurtlama önemli aslında, ben 5+6 da belli belirsiz nokta gibi varmış yolk kesesi, emin olmadan burada oluşabilir demişti. Sizin hesaba görede görülmemesi normal bence. İnşallah bir sonraki kontrolde görürsünüz diye düşünüyorum 😊

Merhaba kizlar birkaç zamandır giremedim buraya bende 10 haftalık olmak üzereyim hatta içindeyim diyelim.asiri yorgun ve depresif haldeyim sürekli ağlak bir moddayim başından beri mide yanması hazımsızlık ,göğüs hassasiyeti hiç hızını kesmeden devam ediyo ve göğüslerimde damarlar çok belirginlesti uykusuzluk var ben oğlumda hiç böyle şeyler yaşamamıştım hamileligin tek belirtisi yoktu demekki her hamilelik farklıymış inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım 🙏🌸

Back