• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    14
Vajinal ve karından ölçüm farkediyor olabilir mi acaba vajinal daha net ölçüm sonucu veriyor gibi düşündüm şuan
Bilmiyorumki o yuzden boyle birsey tecrube eden oldumu onu öğrenmek istedim. Suan cok moralim bozuldu
Daha once dusuklerm oldugundan korkuyorum :(

Crl hakkında bir bilgim yok ama özelde 1 hafta geri atmıştı tarihim. 7 haftalık denmişti devlette özelde 6 denmişti Bugün devlette, 1,5 hafta sonra özelde kontrolüm var yine karşılaştırıp yazarım sen içini rahat tut 🤍
Sizde de bir hafta fark var sizde ozel geride
Bende de bir hafta fark var devlet geride hesaplıyor
O halde fark oluyor demekki herlde crl olcup haftayi soledkleri icin crlyide farkli olcuolrdir bilemiorm ole düşünmek istitorum.
Haber bekleyeceğim sizden insallah guzel haberler alınız 🌸

Bilmiyorumki o yuzden boyle birsey tecrube eden oldumu onu öğrenmek istedim. Suan cok moralim bozuldu
Daha once dusuklerm oldugundan korkuyorum :(
Korkma zaten devlette kullanılan aletler biraz eski olabiliyormuş karından bakılınca olduğundan daha küçük görünebilir zaten erken haftalarda karından bakıldığında görülemeyen kese bebek vs. vajinalden bakıldığında görünüyor o yüzden endişe etme hiç 🫶🏼

Korkma zaten devlette kullanılan aletler biraz eski olabiliyormuş karından bakılınca olduğundan daha küçük görünebilir zaten erken haftalarda karından bakıldığında görülemeyen kese bebek vs. vajinalden bakıldığında görünüyor o yüzden endişe etme hiç 🫶🏼
Bende oyle dusunuyorum ve inanmak istiyorum, umarim herşey yolundadir. Artik bir sonraki gidisimde netlesir. Cok teşekkür ederim 🌸 ♥️

Ataşehir Acıbadem canım bana da çok geldi MedicalPark geçen sene 90k idi bu sene henüz fiyat almadım şu an sağlıkla gebelik ilerlesin modundayım 🫣
Ooo çok pahalı, benim kendi doktorum klinik. Hastanelerle anlaşması var. Bursa’da Doruk, jimer vs. Ocaktan önce 30 bindi şimdi olsun 50 yani 😆 ay paramı biriktireyim ben şimdiden

Gunaydin arkadaslar
Bugun hastaneye gittim devlet ve ozel olcumleri farkli olur mu yoksa sorunmu var ?

24 aralikta devlet hastanesi karindan muayene bebek vardi kalp atisi yoktu henuz 6+1 demisti

25 aralikta ozele gittim vajinal 6+4 dedi kalp duyuldu crl 3.55

7.01 Bugun devlete gittim karindan muayene 7+4 dedi - crl 12.7 (ozel hesabina gore 8+3 olmaliydi ve crl en az 16 olmaliydi)
Canim makine değişince ölçümler değişebiliyor. Vajinal ve karından da farklı cikabiliyor. Kalp atışı varsa her şey yolundadır sen olcunlere hiç takilma o doktorun takılacağı şey ❤️

İyi geceler
Birsey soracagim ya aklima takiliyor 4 gundur baya agrim var yasayan varmi bu sekilde agri
8+2 haftalik hamileyim
Kac gundur iki yanimda kemikli olan kisimda sanki damarlar cekiliyor gibi agrilr var adet agrisi gbi bazen cok fazla oluyor
İsaretli yerler
Benim epeydir basen gibi yerlerim ağrıyor. Magnezyum eksikliği dedi doktorum ama doktoruna bir danış bence sende 🙂

Bende 8+0 da doktora gittim dün, şükür yolundaymış her şey. 11-12 gibi çağırdı. Ense kalınlığına bakar, yaptırmak istiyorsanız tarama testleri hakkında konuşuruz dedi. Ben yine fetal dna yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım bi gelsinde şu günler 😊

Kızlar 8 haftadayım özellikle geceleri mide ekşimesi yanması yaşıyorum uykularım kaçıyor sürekli bastırması için ufak şeyler yiyorum sizin böyle birşeyiniz var mı acaba.🥹

Canim makine değişince ölçümler değişebiliyor. Vajinal ve karından da farklı cikabiliyor. Kalp atışı varsa her şey yolundadır sen olcunlere hiç takilma o doktorun takılacağı şey ❤️
Allaha sukur kalp atisi vardi hamdolsun sadce birde kist var dedi. Aciklama yapmadi kist tehlikelimi dedim.
Dr birdhakine kalbi durabilirde atabilirde bilmem, geride de olabilir, gecde dollenmis olabilir bisyler dedi iyice moralim bozuldu.

Benim epeydir basen gibi yerlerim ağrıyor. Magnezyum eksikliği dedi doktorum ama doktoruna bir danış bence sende 🙂
Evet tam olarak oralarim basen yerlerim sanki bole damar cekiliyor gibi agrilrm oluor kemik agrisi degil gibi agridigi zaman sanki adet agrisinq benzior. Sizinde bu sekildemi ? Bugün dr okadar moralimi bozdu ve suratsizdiki onu bile soramadım.

Allaha sukur kalp atisi vardi hamdolsun sadce birde kist var dedi. Aciklama yapmadi kist tehlikelimi dedim.
Dr birdhakine kalbi durabilirde atabilirde bilmem, geride de olabilir, gecde dollenmis olabilir bisyler dedi iyice moralim bozuldu.
Canım kist olsa da olmasa da ilk üç ayda bebeğin kalbi ve gelişimi durabiliyor. Bizim için çok çok zor bir şey ama aslında çok yaygın ve doğal. Kalp atışını görünce ben rahatlarım hep gerisi beni ilgilendirmez bir hafta ileri ya da geri çıkabilir zaten ancak 11. Haftadan sonra gerçek ölçümleri alınabiliyor sağlıklı bir şekilde. 12. Haftaya kadar kalbi atıyorsa o zamana kadar ölçümlere hiç takilmamak lazım. ❤️

Yani doktorlar riskleri söylemek zorundalar ama bazen biraz biyle hot hot siyliyorlar o da bizi kaygilandiriyor haliyle. Sen içini hep ferah tut.

Canım kist olsa da olmasa da ilk üç ayda bebeğin kalbi ve gelişimi durabiliyor. Bizim için çok çok zor bir şey ama aslında çok yaygın ve doğal. Kalp atışını görünce ben rahatlarım hep gerisi beni ilgilendirmez bir hafta ileri ya da geri çıkabilir zaten ancak 11. Haftadan sonra gerçek ölçümleri alınabiliyor sağlıklı bir şekilde. 12. Haftaya kadar kalbi atıyorsa o zamana kadar ölçümlere hiç takilmamak lazım. ❤️

Yani doktorlar riskleri söylemek zorundalar ama bazen biraz biyle hot hot siyliyorlar o da bizi kaygilandiriyor haliyle. Sen içini hep ferah tut.
Riskleri solesin tabide yuzune bakmadin hot zot kotu konuşmalar yapti, aciklama bile yapmadı kist nedir ne olr tehlikelimi degilmi, nerde. yani tuaf bir drdu
Tabiki risk hep var Rabbim saglik versin.
Kalbi atttigina sevindim sukur tabiide ona odaklanamadm okadar suratsiz konustuki neyse artik bir sonraki kontrolde hersy daha netlesir teşekkür ederim 🌸

Evet tam olarak oralarim basen yerlerim sanki bole damar cekiliyor gibi agrilrm oluor kemik agrisi degil gibi agridigi zaman sanki adet agrisinq benzior. Sizinde bu sekildemi ? Bugün dr okadar moralimi bozdu ve suratsizdiki onu bile soramadım.
Doktorunuzu değiştirin kesinlikle suratsız doktorlarla bu süreç ilerlemez sizi rahatlacak bir doktorla devam etseniz daha iyi olur

Evet canım bazende hatta uyuşma oluyor. Bana magnezyuma başladı doktorum birde ağrı kesici gün aşırı içtiğim

Katılıyorum doktor çok önemli. Benim doktorum o kadar babacan ki.. o kadar zorlu süreçlerden geçtim ve hep yanımdaydı. Ayrıca wp den her istediğimde yazıyorum cevaplıyor Allah razı olsun.
Doktorunuzu değiştirin kesinlikle suratsız doktorlarla bu süreç ilerlemez sizi rahatlacak bir doktorla devam etseniz daha iyi olur

Riskleri solesin tabide yuzune bakmadin hot zot kotu konuşmalar yapti, aciklama bile yapmadı kist nedir ne olr tehlikelimi degilmi, nerde. yani tuaf bir drdu
Tabiki risk hep var Rabbim saglik versin.
Kalbi atttigina sevindim sukur tabiide ona odaklanamadm okadar suratsiz konustuki neyse artik bir sonraki kontrolde hersy daha netlesir teşekkür ederim 🌸

Kızlar benim de dün gece kanamam oldu. İlk gebeliğimde bu tarz bir durumla karşılaşmadığım için biraz korktum açıkçası. Kadın doğum hastanesinin aciline gittik baktı ultrasonda sıkıntı görmedi. İğne yaptı bir de progestan verdi. Sizde de lekelenme tarzı bir şey varsa ihmal etmeyin. Aynı şekilde ağrı vs varsa da progesteron veriyorlar her ihtimale karşı aklınızda bulunsun. Hamilelikte kanama istenmeyen bir durum dedi doktor bana. 20sinde kendi doktoruma kontrole gideceğim ona da sordum bi problem yok kullan dedi bana.

Back