2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Kızlar haftaya randevum var doktor 2li tarama isteyecek haftam geldi kafam çok karışık çevremdeki tecrubeliler yaptirma bosuna kendini strese sokma diyor ilk ve biraz zor elde ettigimiz gebelik oldugu icin tedirginim
Lütfen bu konuda insanları dinlemeyin herhangi bir risk olduğunda çocuğunuza onlar bakmayacak onlar ilgilenmeyecek.. bu konuda ben biraz katıyım insanlar yorum yapmamalı bence siz eşinizle ne düşünüyorsunuz ona odaklanın doktorunuzu dinleyin ama insanları dinlemeyin..

Kızlar birşey sorucam hep bahsetmişsiniz perinatoloji diye ama şimdiye kadar doktorum hiç yönlendirmedi illa görünmek gerekiyor mu ilk defa sizlerden duydum
Perinatalog riskli gebeliklere bakiyor canim eğer gebelikte bir anormallik yoksa kadın doğum uzmanı yönlendirmiyor bir de ayrıntılı usg ye göreceğiz 20. Haftalarda organ taraması için ki parmaklarını bile sayıyorlar o taramada bazen doktorlar usg cihazı iyiyse kendisi yapıyor ya da perinatalogiye yönlendiriyor bazı yerlerde radyoloji uzmanı da ayrıntılı ultrasonu cekebiliyor

Çok heyecanlı desene 20. Hafta şimdiden heyecan yaptım

Kızlar haftaya randevum var doktor 2li tarama isteyecek haftam geldi kafam çok karışık çevremdeki tecrubeliler yaptirma bosuna kendini strese sokma diyor ilk ve biraz zor elde ettigimiz gebelik oldugu icin tedirginim
canımcıgım,
kımın ne dedıgıne bakma öncelikle .. tavsıyem..
yaptır ya da yaptırma kımse dıyemez , ama bu bir tarama testi yanı %60-70 dogruluk payı var ..
yani ben mesela kardesımde olumsuz seyler yasayınca cok yaptırmak ıstemedım (ama kızı cok saglıklı şuan 3 yasında ) ama ıcımden de ne cıkarsa cıksın zaten 100-100 dogru olmadıgı ıcın ıcımde rahattı acıkcası, bırde ulturason bulguları da guzel geçmişti yaptırdım .
orta rısklı cıktı ama onu suan hıc takmıyorum cunku bu bır ıstatistikk , ıkı degere bakılıyor serbest beta ve papa degeri..
sonra ulturason bulgulerı ense kalılıgı,burun kemıgı ve anne yaşı bunlar bılgısayara gırılıyor oda bır rısk oranı belırlıyor ..

arkadasım ıle kan degerlerımız cok yakın mesela onun rısksız cıktı benım orta rısk buda yaş ıle sanırım alakalı ..
o benden 4 yaş kucuk.. ben 32 olunca sanırım otomatık rısk gorebılıyor sıstem ..

yani kısaca yaptırsanda için rahat yaptır.
onemli olan 21hafta sonraki detaylı ulturason taraması

Çok dogru ilk once tabiki doktorumu dinlemeyi dusunuyorum ama suan hersey cok yeni oldugu icin hepsi kafami kurcaliyo bide huyum kurusun takıntılı bir insanım herkesin yorumu cok etkiliyo

Kuzum benimde var çevremde yuksek riskli çıkıp bebegı masallah sapa sağlam doğan gercekten cok kafaya takilacak birsey degil ama ben herseyi kafaya aşırı aşırı takiyorum yaaa cok kotu bi huy kendime zehir ederim ondan korkuyorum en çok detaylı ultrason zaten kesin onu yaptırıcam Allahın izniyle de bakalim 2li icin birde doktor göŕüsu alayim Allahım sağlıkla hayirlisiyla kucaklarimiza almayi nasip etsin meleklerimizi de seneye bu zamanlar suanki endiselerimizle dalga gecelim

normalde bende oyleyımdır, ama sakinim çünkü kan testi ile belli olmaz bu durum ..
Rabbım saglıkla versın hepımıze..
doktorun ya onu yaptır dıyecek ya da nıpt testi .
amiiiiinnnnn sağlıkla alalım kucaklarımıza ve saglıkla hayırla yetiştirelim

Benim doktorum ikili test için ve diğer tüm testler için kararı bize bıraktı sakın kimseyi dinlemeyin dedi. Anne baba olarak karar sizin olacak dedi.
Herhangi bir sorun cıktıgında doğurup doğurmama kararı da sizin bakabilecek var bakamayacak var bu hayatı siz yaşıyorsunuz dedi güven verdi. Ben yaptırdım. Açıkçası herhangi bir sorun olduğunda ne olursa olsun doğururum diyen tayfadan değilim. İkili sonucumda sorun çıksa ben amniyosentez yaptıracaktım direkt sonuca göre de aksiyon alacaktık. Eşim bile kararı sadece bana bırakmıştı. Tek isteğim ben bu hayatta olmasam dahi sağlıklı olup kendi hayatını kimseye muhtaç olmadan devam ettirebilmesi
O yüzden siz önemlisiniz doktorunuzu dinleyin içinizden geleni yapın sağlıkla gelsin minnoslarımız

Amiiiinnn Çok tesekkur ederim

Altan cebeci’nin muayene ücreti ne kadar acaba ben de iyi bir perinatologa gitmek istiyorum da

Kızlar Kv bebek arabasını ben alacağım diyormuş ama Ocak şubatta bekleyin diyor e bu bebek ne zaman gelecek belki önden gelecek ben çocuğu hastaneden elimde mi taşıyacağım? Eşimle kavga ettim bu yüzden ya siz ne düşünüyorsunuz?

Bende en son bebek arabasını almayı düşünüyorum, belki lafın gelişi öyle demiştir bebişin doğum tarihi kesinleşsin ona göre alır bence

Benim kaynanam herşeyini doğduktan sonra alın diyor çok saçma. Olurda bebek doğmadan ölürseymiş sebebi de. Kuşak farkı işte düşünceler çok farklı olabiliyor. Kayınvalidem bebek doğduktan sonra yatağını almak istedi ama ben hiçbir şeyi ona bırakmayacağım doğmadan herşeyini hazır edeceğim ve buna da kimsenin müdahale etme gibi bir durumu söz konusu olamaz. Bence sende o şekilde yap eşinle boşuna kavga etme hiç bir sonuca ulaşamazsın çünkü bu konularda erkekler annelerine hak veriyor

Kadın düşünmüş yapmak istiyor diyor o da yani tamam içinde kalmasın istiyorsa alsın da bebek doğduktan sonra neye yarayacak hastaneden eve poşetle taşınacak bebe heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…