- 22 Kasım 2024
- 228
- 722
- 18
SagolunAnne bitti mi diyor. Maşallah ya. Benimki daha anne bile diyemiyor. Sözcük hiç yok deliriciğim:)
Çok kısa izletiyorsunuz o kadarının sorun olacağını düşünmüyorum ki sizin bebeğiniz bitti diyip tekrar açılmasını istemiyormuş benimki kapatınca çığlıklı ağlamalı tepki veriyor bir kaç gündür özellikle rahatsız etti bu durum beni, şuan dişleri ağrıyor onun gerginliği de olabilir bilmiyorum ekrana bağladım, bizde genelde kumsala götürüyoruz toprakla oynuyor parka götürüyorum dışarıda gezdiriyorum ama benim sorun yemek yedirmek alt değiştirmek hatta tırnak kesmek bunlar yüzünden açıyorum genelde yoksa oyalansın diye değilSadece ekran genelinde bağlamak herseyi dogru gelmiyor bana ekran yokken neler yaptığımızda önemli. Ben mesela tamamen çıkaramıyorum çünkü görüştüğümüz herkes tv izliyor çoğu yerde kapattiriyorum ama illaki şahit oluyor daha fazla ilgisini çekiyor. Günde 20 dk hakkı var sabah 10 dk aksam 10 dk (yemek yerken vermiyorum) bazen hiç izlemediği de oluyor. Hatta actigim da anne bitti diyerek kapatmami istiyor bazen. Çok küçükler enerjilerini nasil bosaltacaklarini bilmiyorlar onlara alan oluşturmamiz lazim. Toprak la oynamasına yemek yerken üstünü başını batirmasina izin veriyorum . Beraber disarda çakıl taşlarıyla, otlarla oynuyoruz hamur yoguruyorsam eline veriyorum hatta kofte bile yogurttumekranı keserken ona ekrandan daha eğlenceli şeyler sunmanız lazim. Alt değiştirmek benim içinde zaman zaman çok zorlayıcı oluyor. Elimde ne varsa vermekten başka çare bulamadım bende
Onda nasıl bir farklılık vardıBir tanıdığım kızında da ben farkediyordum çok uyardım başta bu kadar izletmemesi gerektiğini. Sonraları kısıtlama basladi aslında daha iki yasinda bile degil. Ekranı kisitlqdiktan sonra bariz değişmeye başladı cocuk
Sesli nerde dinledin canım bende bakayımBende beğendimama sesli dinledim okumaya fırsat bulamadığımdan okusam daha yararlı olurdu
Sıfır kelime miAnne bitti mi diyor. Maşallah ya. Benimki daha anne bile diyemiyor. Sözcük hiç yok deliriciğim:)
Deneyeceğim bakalım umarım başarılı olurumEkrana alışan çocuklara bıraktırmak da zor oluyor malesef.izledikçe daha çok isteyecek , daha çok daha çok derken daha çok ağlayacak ,işin içinden çıkılmaz bir hal alacak.en iyisi yapabiliyorsanız şimdiden bıraktırmak. İnşallah başarılı olursunuz.
. O yapamayınca yetişemeyince ağlama benimkinde de var. Normal sanırım bu dönemlerinde.
Erkek bebek mi erkek bebekler daha çok terler diye duymuştum alakası var mı bilmiyorumBen de yeni kısaya geçtim ama genelde ince uzun kol giydiriyorum. Gece üzerini açtığı için biraz kalınca giydiriyorum sadece. Şimdi kısa kollu emziriyorum uykuya daldı yine kafası su gibi terledi . Oda 23,5 derece gözüküyor
Cok degil bir sure once bu kadar kısa izletmeme rağmen benim kizim da ara ara açmam icin agliyordu bu yüzden özellikle örnek verdim o zaman da burda konustuk diye hatırlıyorum.Çok kısa izletiyorsunuz o kadarının sorun olacağını düşünmüyorum ki sizin bebeğiniz bitti diyip tekrar açılmasını istemiyormuş benimki kapatınca çığlıklı ağlamalı tepki veriyor bir kaç gündür özellikle rahatsız etti bu durum beni, şuan dişleri ağrıyor onun gerginliği de olabilir bilmiyorum ekrana bağladım, bizde genelde kumsala götürüyoruz toprakla oynuyor parka götürüyorum dışarıda gezdiriyorum ama benim sorun yemek yedirmek alt değiştirmek hatta tırnak kesmek bunlar yüzünden açıyorum genelde yoksa oyalansın diye değil
Otizm e özgü el hareketleri vardi surekli çığlık atıyordu ismet tepki azdı.Onda nasıl bir farklılık vardı
Son gördüğümde fark ettimBunlar hep mi vardı sonradan mı oluştu
Storytel üyeliği almıştım orası bayağı zenginSesli nerde dinledin canım bende bakayım
Evet çok sinir bozucu maalesef inşallah geçer bu da yaYa evet. Yesin diye özenle bişeyler hazırlıyorum mesela. İlk lokmadan tüküyor. Deliriyorum o zaman.
ben de benim miniğimle doğduğundan beri hiç susmaksızın her şeyi anlatıyorum hersey hakkında konuşuyorum ehler ıhlar havada uçuşuyor.Ben çok konuşulup anlatılan bebekler çok çabuk konuşmayı söküyor sanıyordum kendi bebeğimi görene kadarSagolunBen karnıma düştüğünden beri konuşuyorum doğduğu andan itibaren birseyleri anlatarak yaptim iletisim kurarak onun faydası oldu diye dusunuyorum. Anne demeyi benim için değilde anneme kardeşim anne derken ogrendi sonra benimde seslendiginde cvb verdigimi farkedince bana söylemeye başladı hala anneme de anne diyor.
Ben de sizin gibi her anne dediğinde efendim kızım diye seslendim. Öyle öğrendi galiba . Ama cümle kurmadı henüz sizinki gibi . Tek tek kelimeleri söylüyor hepSagolunBen karnıma düştüğünden beri konuşuyorum doğduğu andan itibaren birseyleri anlatarak yaptim iletisim kurarak onun faydası oldu diye dusunuyorum. Anne demeyi benim için değilde anneme kardeşim anne derken ogrendi sonra benimde seslendiginde cvb verdigimi farkedince bana söylemeye başladı hala anneme de anne diyor.
Sagolunben de benim miniğimle doğduğundan beri hiç susmaksızın her şeyi anlatıyorum hersey hakkında konuşuyorum ehler ıhlar havada uçuşuyor.Ben çok konuşulup anlatılan bebekler çok çabuk konuşmayı söküyor sanıyordum kendi bebeğimi görene kadarmasallah sizin minnosa
Ay ben zaten zorla uyutuyorum korkarım valla uyanır diyeA Alliswell23 oğlumun tırnaklarını uyanıkken asla kesemiyorum.Evde savaş çıkıyor.Ben epeydir uyurken kesiyorum hiç fark etmiyor,rahatsız olmuyor.Dilerseniz siz de deneyin.
Ben de sizin gibi her anne dediğinde efendim kızım diye seslendim. Öyle öğrendi galiba . Ama cümle kurmadı henüz sizinki gibi . Tek tek kelimeleri söylüyor hep
Uyuduğunda bende asla birsey yapmıyorum yeterki uyusunAy ben zaten zorla uyutuyorum korkarım valla uyanır diyedokunmam uyurken, yeter ki uyusun
Ay benimki de aynı ıh ıh diye diye her şeyi anlatıyor anlamamazlığa vuruyorum yok. Örneğin su mu istiyosın diyorum 5 sn bekliyorum ama yok. Doğduğundan beri kitap okuyorum sıfır ekran ama kendisi her şeyi anlayıp ıhlamayı tercih ediyorben de benim miniğimle doğduğundan beri hiç susmaksızın her şeyi anlatıyorum hersey hakkında konuşuyorum ehler ıhlar havada uçuşuyor.Ben çok konuşulup anlatılan bebekler çok çabuk konuşmayı söküyor sanıyordum kendi bebeğimi görene kadarmasallah sizin minnosa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?