• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Düşük tansiyon iyi diyorlar ama bazen beni yerimden kaldırmıyor o kadar dönüyor başım. Aynı benimde hala geçmedi inanılmaz bi ağrı var başımda
Düşük tansiyon iyi ama fazlasıda iyi değil işte onunda zararları varmış hayatımız aramızdaki pamuk ipliğine bağlı resmen ayarda tutmak ne zor bende yükselin dönüyor ama düşükken göz kararması çok oluyor ayağa kalktığımda hep yavaş kalkıyorum

Ben de vinalac kullanıyordum regenesis’e başlattı tekrardan o biraz bulantı yapıyor içinde balık yağı olduğu için ama çocuk için de cokkk faydası var katlanıyorum ondan mı içiyorsun acaba dedim azıcık sabret bitecekkk bu bulantılar 🙏🏻🙏🏻
İnşallah çabucak geçer rahatlarım biraz 🙁 annelik kolay değilmiş gerçekten buna da şükür tabi yine de onun için değer 🥺❤️

Gebelikteki en önemli ultrason 18-23.haftalar arasında yapılması gereken anatomi ve organ taramasıdır. Zorunluluğu yok fakat gebelik takibinin rutinde her gebeye uygulanan bir ultrason. Bazı hekimler kendileri takip etmeyi uygun görüp perinatoloji gereksinimi görmeyebilirler. Perinatoloji hekimi riskli gebelik takibinin yanı sıra normal gebelik takibi de yapar. İlk gebelik muayenesine gittiğinizde hekiminiz gebelik takip şeması veriyor(her hekim vermeyebiliyor rutin değil) ve bu şemada ayrıntılı usg’de yer alıyor yani gebeliğin riski olmasıyla alakalı bir durum değil. 🌺

Gebelikteki en önemli ultrason 18-23.haftalar arasında yapılması gereken anatomi ve organ taramasıdır. Zorunluluğu yok fakat gebelik takibinin rutinde her gebeye uygulanan bir ultrason. Bazı hekimler kendileri takip etmeyi uygun görüp perinatoloji gereksinimi görmeyebilirler. Perinatoloji hekimi riskli gebelik takibinin yanı sıra normal gebelik takibi de yapar. İlk gebelik muayenesine gittiğinizde hekiminiz gebelik takip şeması veriyor(her hekim vermeyebiliyor rutin değil) ve bu şemada ayrıntılı usg’de yer alıyor yani gebeliğin riski olmasıyla alakalı bir durum değil. 🌺
Hangi haftada gitsek daha iyi olur acaba

Aaaa neden öyle dedi Akdeniz anemisi hangi belirtiler var 🙏🏻🙏🏻 Akdeniz anemisi benim bir arkadaşımda var çocukluğundan beri çok uzun zamandır var onda da gebelikte çıkmasını duymamıştım hiç
Canım aynı kansızlık demir eksikliği gibi belirtileri var yorgunluk halsizlik soluk yuz demir eksikliği ama detayını bilmiyorum işte eğer var derse yarın ona göre sorarım bu zamana kadar neyi anlamadık diye çünkü ergenlikten bu yana çoğu kadında olan bir şey yani kansızlık demir eksikliği ben de hep takip ediyordum şimdi kadın doğum doktorum dahiliye görsün Akdeniz anemisi olabilir deyince yarın gideceğiz bakalım randevu aldık eline tel 2 kullanıyorum onun da içinde omega 3 var acaba o mu midemi bulandırıyor diye düşünmeye başladım çünkü onu kullanmadan önce ilk 3 ay boyunca benim hiç bulantım yoktu vitaminlerden sonra başladı şu an kara kara ne yesem diye düşünüyorum korkuyorum yemek yemeye

Hangi haftada gitsek daha iyi olur acaba
Her hekimin önerdiği hafta farklı olabiliyor. Bende henüz bu konuda hekimimle konuşmadım ama 21.hafta ayrıntılı usg için iyi bir zaman gibi geliyor. Zorunluluğu yok fakat yaptırılmasında fayda var. 45-60 dakika detaylıca her yerini inceliyorlar. Kordondaki kan akımı plasenta vs. Hekimim farklı bir hafta demez ise 21.haftada gitmeyi düşünüyorum.

Düşük tansiyon iyi ama fazlasıda iyi değil işte onunda zararları varmış hayatımız aramızdaki pamuk ipliğine bağlı resmen ayarda tutmak ne zor bende yükselin dönüyor ama düşükken göz kararması çok oluyor ayağa kalktığımda hep yavaş kalkıyorum
Bende de gözümde yıldızlar uçuyor sanki özellikle aniden kalkınca oluyor

Canım aynı kansızlık demir eksikliği gibi belirtileri var yorgunluk halsizlik soluk yuz demir eksikliği ama detayını bilmiyorum işte eğer var derse yarın ona göre sorarım bu zamana kadar neyi anlamadık diye çünkü ergenlikten bu yana çoğu kadında olan bir şey yani kansızlık demir eksikliği ben de hep takip ediyordum şimdi kadın doğum doktorum dahiliye görsün Akdeniz anemisi olabilir deyince yarın gideceğiz bakalım randevu aldık eline tel 2 kullanıyorum onun da içinde omega 3 var acaba o mu midemi bulandırıyor diye düşünmeye başladım çünkü onu kullanmadan önce ilk 3 ay boyunca benim hiç bulantım yoktu vitaminlerden sonra başladı şu an kara kara ne yesem diye düşünüyorum korkuyorum yemek yemeye
Omega balık yağı ben hamile değilken de içiyordum hep mide bulantısı yapıyordu oradan biliyorum o da yapar 🙏🏻 İnşallah güzel sonuçlar gelir kan için de gönlünü ferah tut bence Akdeniz anemisi çıkmayacak gibi ama demir çok düşük olabilir 🙏🏻

Geçen gün bende doktoruma omega 3 vermediniz diye sordum şuan sana veremem zaten mide bulantın var daha beter olursun dedi geçince verecekmiş.
Demekki ondan oluyor bak bulduk neredeyse çünkü ilk 3 ay tiksinti vafdi sadece şimdi neredeyse hergun midem bulanip her gün ağzıma geliyor kusuyorum da kusura bakmayın nolur, elimde decavit de var ona geçsem multivitamin olarak siz ne kullaniyorsunuz

Demekki ondan oluyor bak bulduk neredeyse çünkü ilk 3 ay tiksinti vafdi sadece şimdi neredeyse hergun midem bulanip her gün ağzıma geliyor kusuyorum da kusura bakmayın nolur, elimde decavit de var ona geçsem multivitamin olarak siz ne kullaniyorsunuz
decavit artık yeterli gelmeyebilir doktoruna bir sor canım farklı bir multivitamin versin

Ben decavit kullanıyorum feramat diye bir demir ilacı birde vitamin d kullanıyorum

Kızlar haftaya randevum var doktor 2li tarama isteyecek haftam geldi kafam çok karışık çevremdeki tecrubeliler yaptirma bosuna kendini strese sokma diyor ilk ve biraz zor elde ettigimiz gebelik oldugu icin tedirginim 🤔

Merhabalar sürekli giremediğim için yazamıyorum. Bugün dr gittik şuan 12+1 haftalığız dr beni ayrıntılı ultrasona gönderdi uzman baktı ense kalınlığına cinsiyeti sordum söylemedi 😂 sanırım bunu çocuğumu da çok 16 cı hafta da öğreneceğim . Ense 1.6 çıktı fakat bebeğin pozisyonundan ötürü buruna bakılamadı zaten haftaya tekrar kontrole çağırdı hayırlısı olsun. Bu kontrolde çok korkuyordum çünkü uzun yola çıktık sürekli sırtım kasıklarım ağrıyordu ve bugün aşırı baş ağrım vardı ilk defa gebeliğimde kustum. Sürekli mide bulantısı yaşayan arkadaşlar Size Allah yardım etsin

Back
X