2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Canım ben dondurulmuş sütleri hiç denemedim. Dolapta bri güne yakın beklemiş bir sütü biberonla vermiştim, beğenerek içti. Ek gıda dönemimde dondurucudan çözeceğim içmezse yoğurt yapmayı deneyeceğim.

Ben de alayım ondan. Ben tippee tomme almıştım. Acaba biberondan mı dedim. Açken eşim emzirmeye çalıştı hiç almadı. Benden zaten almıyor beni görünce ıkınır gibi ses çıkartıyor açken anlıyorum meme istediğini.Belki de dediğin gibi ağır da gelmiş olabilir sap sarıydı sütler. Poşet mochi kullanıyorum e bebekten almıştım sanmıyorum hava aldığını. Önceden korkuyordum ya meme reddi yaşarsak diye çünkü tazyikli geliyordu emerken çok zorlanıyordu. Şimdi öyle değil rahat emiyor.Bu sefer de biberonu almayınca korktum bir an. Senin kızın sen memeyi verdiğinde her zamanki gibi emiyor değil mi?

ablamin cocuguda böyleydi kücük surup icemeyen cocuklar oluyor ya özel sirangasi var cubuk onla azar azar verebilirsin emmedimi baska care yok anne agizla biberon tavsiye ederim su pompa kullanirken biberonlar varya biz onu kullaniyoruz
Evde olmadığım zaman içmesi için denemiştim alışsın diye. Bir de 3 ay olacak sütler çöpe gitmesin diye vereyim dedim. Şırınga çubuk güzel fikirmiş aklımda olsun. Teşekkür ederim.

Benimki de tam tersi ya biberonla içiyor memeyi almıyor rezillik çıkarıyor meme verince

Canım sen bi taze sütle vermeyi dene bakalım öncelikle. Bi de babası ya da başka biri uğraşsın. Sende meme olduğunu biliyor senin elinden içmiyordur. Cin gibiler valla Bir de baştan ağzına şöyle biberondan sıkıver de süt çıktığını bilsin oradan. Ucunu bi yalasın şöyle. Meme reddi hiç olmadı bizde doğduğundan beri. Sadece emzik almıyor ya tek şikayetim o galiba. Seninki emzik alıyor mu bari

Kızlar bebek arabası alacağım bebeğim pusete girmiyor istemiyor portbebede güzel değil çocuk içinde yamuluyor önerileriniz neler? Pusetsiz bir araba istiyorum aslında mamaspapas gönlümden geçiyor ama pahalı geldi bana

Bütçeyi o civarlarda tutuyorsan Stokke arabaları da bir değerlendir derim
ben ablamdan kalan arabayı kullanıyorum gayet iyi yeni olarak kanz hediye gelmişti doğru düzgün onu kullanmadım bile Stokke çok daha rahat yıllardır kullandı ablam şimdi ben kullanıyorum gayet memnunum.

tesekkür ederim canim ah o menenjiti bilmezmiyim babam kücükken gecirmis kismi felcti babam dedemin yaninda calismis zor yürüdügü icin yillarca is görmez deli muamelesi görüp kiz verilmemis babama babama sonunda 30lu yaslarinda bir kac kez istesede sonunda annem nasip olmus ve 3 cocuklari olmus en kücügü ben tabi o adam esi ve cocuklari sayesinde hayata tutunuyor ve 71 yasinda ani bir kalp durmasiyla vefat ediyor babam genede ucuz atlatmis zihinsel bedensel engele sebep oluyor menenjit ve ölüme

Zeynep kamilde göze randevu almadan gidebilirsiniz. Biz randevu almıştık bebeklere randevusuz bakılıyormuş. Siz nereye taşındınız uzak değil mi Zeynep kamil size?
Uzak canım baya, devlette randevu bulamadım bayramdan sonra da bulamazsam medipolde çocuk göz doktoru vardı oğlumu ona goturuyorduk biraz daha kolay geçiyordu göz kontrolleri. Oraya götürürüm yine ama öncelik yakında bı hastane araştırcam.

Progesteron da zararlı mıymış. Bana doktorum ilkinde vermedi, ikincisinde de ilk zamanlar vermedi, düşecek bebeği progesteron engellemez sadece geciktirir bu da anneyi daha çok yipratir demişti, ama ilerleyen aylarda benim çok ağrılarım olunca bir kutu vermişti 3 gün kullan sadece demişti. Umarım zararı olmamıştır. 3 tane içtim sadece ama ne zararı oluyormuş biliyor musun.

Evet kuvozde kaldığında bı de sariliktan dolayı ışın tedavisi aldıklarında göz kontrolleri daha sık yapilmali. Kardeşim 20 gün kalmıştı. O zaman kimse bişey dememiş annemlere, 6 yaşında ileri dereceye ulaşınca farkedildi. Zamanında farkedilseydi belki düşük dereceyken kontrol altına alınırdı.

Çok sağlam değil dişleri 4 yaşında birden curuduler. Abur cuburla tanışınca dişleri de havlu attı bı anda. 2 kanal 4 dolgu yapıldı. Ama 4 yaşından sonra çürüyen başka dişi olmadı şükür. Altta iki dişi düştü kalicilar çıktı. Düşen dişleri çok erken olmadı Allah'tan, sınıfta oğlumdan daha küçük olup daha erken dişleri düşenler oldu. Belki kalıcı dişleri sağlam olur diye umut ediyorum.

Aynı sorun bizde de var geçen bı biberon sütü dökmek zorunda kaldım. Aslında ilk verdiğimi sonuna kadar içmişti çok açtı. İkincisini biraz miziklanmaya başlayınca verdim, çok aç değildi galiba almadı bı turlu. Sağım yapıp doktuğum için bende de süt yoktu baya zorlandık o gece.

Bizde de travel sistem var ama cumartesi yolculuk yapicaz, çok büyük arabayla uçakta zorluk yaşarız diye dün baston araba siparişi verdim. Büyük oglumda da travel sistemden illallah edip baston almıştım çok rahat etmiştim. Henüz gelmedi yarın elime ulasacakmis ama öyle çok pahalı bişey almadım. Uçak seyahetlerinde işimizi görsün, parka filan çıkarken hafif bı araba olsun elimin altında diye uygun bişey aldım.

Doktor çok inceledi bundan dolayı demek ki bana da sorular sordu doğumla ilgili iki kere gittik bi sonraki bir yaşında olacakmış

Bizdeki travel sistem pusetine koyamıyoruz kabin sistem mi alsam acaba diyorum

Kızlar daha erken ama ek gıda için bilgileriniz araştırmalarınız var ise paylaşabilir misiniz? Benim ilk çocuğum bir bilgim yok. 3 ay 13 günlük oldu oğlum sadece mama ile besleniyor tahmin ediyorum ki 5.ay kontrolünde doktoru ufaktan başlayın diyebilir. Tabi doktor da bilgi verir de, sizden de dinlemek istiyorum. Yoğurt mayalamak için keçi sütü diye biliyorum mesela doğru mudur? İlk ay üç gün kuralıyla tadımlarla geçer diye biliyorum ama sonrasında öğünlerini nasıl hesap ediyoruz, kullandığımız mamanın 2 numarasında devam etmemiz gerekiyor mu, kısa kısa tarif bilginiz varsa not almak isterim. Teşekkürler şimdiden

Bizdeki travel sistem pusetine koyamıyoruz kabin sistem mi alsam acaba diyorum
Bende haftasonu travel sistemi satıp kabin boy aldım 2. El çok rahat ettim gerçekten tek sıkıntım tek yönlü olduğu için bebeğe önden çok zor geliyormuş gibi geliyor bana yani uyurken müslin örtüyorum ama uyanıklen açık olsun istiyor virde portbebede yanları falan kapalı hiç rüzgar geçirmiyordu bu öyle değil ondan biraz zorluyor tavsiyem oturmaya başlayana kadar idare edebilirsen et ben keşke oturmaya başlayınca satsaydım diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…