2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Menenjitin ilk dozu 5. Ayda mi. Bı de iki grubunu da mı ayni zamanda yaptırıyoruz.
Bana dr yazdı verdi birini alırsan dğerine gerek yok gibi birşey demişti ya hatırlamıyorum. Ben kağıdın fotoğrafını atarım yarın. Bir tanesini bir yaştan sonra tek doz şekilde alınabilir demişti sanki

kızlar 4 .cu aya giriyoruz 40 ı çıktıktan sonra artık artık benim kanamam olmamaya başladı menapozmu oldum ne henüz bunun için çok erken ama normalmidir ??
Doktorum bana da ilk 1 yıl süzensiz olur hiç olmaz dönem dışı olur kahvesiyah kurumuş kan olabilir pıhtılı olabilir hepsi normal demişti ama 6. Ayda bi kontrole git istersen yinede

Ay kızlar bugün bizim evlilik yıldönümümüz aynı zamanda kv doğum günü biz yıldönümünü haftasonu kutlamıştık zaten bugünde görümce falan yemeğe gidelim dediler neyse gittik kv eliyle börek yedi zeytin yedi eti eliyle böldü aldı sadece peçeteye yalandan elini sildi ağzını bile silmedi çocuğu kucağına aldı öpmedik yerini bırakmadı kulağını bile öptü çocuk irkildi ağladı da öyle alabildim ellerini yaladı nerdeyse oğlumun da eli ağzında sürekli elini ağzına götürmesin diye Allaha yalvardım resmen çocuğun üstü kıyafeti bile yağ olmuş elinden düşünün eve geldik arabada sildim her yerini ölüyorum sinirden anksiyetem azdı yemin ederim napıcam ben ya bide görümcem kucakladı öpesim var ama öpmeyeyim şimdi diyor dedim annen öptü yaladı zaten sende öp bişey olmaz dedim torunu o öper diyor birde kafayı yicem birine anlatmam lazımdı size yazdım aklıma geldikçe krize giriyorum

Ben hem meginkok hem bexero ikisini de yaptircam ama ikisi aynı zamanda oluyor muydu unuttum. Önce meginkok mu yapılması lazım acaba.

Benim de oldu aynısı. Hatta o kan pıhtısından sonra jöle gibi sarı bir parça düşürdüm. Valla doktora gitmedim sormadım da

Bu tarz konularda ben de çok hassasım benim kvde de öpüyor eşime söylettiriyorum öpmesin diye sana mı sorcam diyor sinirden titriyorum o an .büyük oğlum bile öpme diyor eve gelince bu mevzudan söylenmiştim gitmiş annem sana kğfür etti demiş beni aradı sen küfür etmezsin yalan konuşmaya başlamış diyor evet küfür etmemiştim ama söylenmiştim alınmamış bile hiç bi sonraki gittiğimizde gene öptü abisi onunla bağ kuramamış hiç sevmiyor dedi bi gittiğimizde, sevmek öpmek yalamak değil korumacı yaklaşıyor bu da sevmektir dedim okula gidiyor biz uzak tutuyoruz mikrop kapasın diye dedim gene üstüne bişey alınmadı şapır şupur devam

okurken ben gerildim resmen çok kötü olmuş.
Hiç değilse insan ağzını bir yıkar yemek sonrası ya hu o değil kulaktan öpülmesi en sakıncalı olanı saatlerce ağlıyor bebekler kulaktan öperken hava çekiyor sonuçta ağrı oluyor maalesef!
Ben bile öperken annesi olarak gıdısını ya da yanağını öperim bir başkasının kulaktan öptüğünü düşünmek bile geriyor.
Eline ben gün içinde gazlı beze hep karbonatlı su yapıyorum yani birilerinden korumaktan ziyade gün içinde her şeye dokunuyor ağzına götürüyor falan ellerini bir bazen iki kez bu şekilde temizliyorum.
Uyarsan yanlış anlayacak diye susuyorsun biliyorum ama benim ve bebeğimin sağlığı daha önemli hiç değilse bebeği kucağınıza almadan evvel lütfen ellerimizi yıkasak diyorum açık açık artı olarak dışardaysam Uni babynin spray kolonyaları var onları sıkıyorum kendim dahil herkesin eline bu şekilde kırmadan üzmeden yol almak daha sağlıklı.

Ben nimenrix ilk dozunu 2. Ay bexero ilk dozunu 3. Ay kontrolünde yaptırdım
Doktor bana kağıda yazıp vermişti ama kağıdı kaybettim sanırım. Rotayı 2. Ya da 3. Ay menenjiti de sanki 3 ya da 5. Ayda yazmıştı ilk dozu. Her türlü 3. Ay kontrolünü beklicez. Tekrar sorarım olmadı

Aynen öyle. Benimki birde memede doyunca ağlayan cinsten bunu da yeni idrak ediyorum. Hep alerjiye gaza bağlıyordum ama agladiktan sonra çekiyorum gayet keyifli oyun oynuyor ikinci bebekte daha tecrübeli olucam sanırım ama eminim onda da yeni yeni huylar olacak tekrar başa sarıcam. Annelik tam psikopatlik gerçekten

Bizde de var ama kv değil onun kayınvalidesi .. Büyük diye birşey diyemediğimi biliyor öperken gözümün içine içine bakıyor resmen birşey diyeyim diye . Çocukla 3 cm mesafeden konuşuyor filan birşey desem de kaç tane büyütmüş o kızar oluyor Geçen kayınbabamın sigara içtiği odaya girmedim o daha anlamaz diyor ki bu konuda daha önce sorun da yaşamıştık o sebeple söylediğinden eminim dedim ben de nasıl anlamaz 2. Gün anne kokusunu tanıyor sigara gibi keskin kokuyu mu almıcak hem de sıkıntı koku bile değil yani..

Anlayışlı değiller hala 30 sene öncesinin kaideleriyle devam ediyorlar yok biz su verirdik, biz yağ verirdik, karpuz yesin nolcak gibi gibi nuh nebiden kalma fikirlerinin doktorların dediklerinden daha manalı ve önemli buluyorlar.

Saygısız insanlara asla tahammül edemiyorum. Allah'tan kv uzaktalar . Eşimin ailesinden uzakta olmanın faydalari. Yakın olsak tüm sülale bebeği öper eminim. .. bizimki grip gibi bir şey sanınca doktor anne baba disinda kimse opmeyecek dedi. Bende herkese diyorum doktor böyle dedi bebek yatacakti yoksa diye ama saygısız insan onu da umursamaz .. herhalde çok büyük tepki vermek lazım. benim eşim bu konuda daha çok pimpirikli Allah'tan o bir şey diyince herkes susuyor ..

Bence burda sorun eşlerde bu konuda anne babasına karşı mesafeyi onlar korumalı kızmali. Daha bizimki doğdu annesine diyor anne ağzında uçuk filan vardır öpme bebeği diye .

Yahu sigara dumanı bebeklerde ani bebek ölümüne neden oluyor. Dumanlı kişi bebeğe yaklaşmasin bile diyorlar. Niye bu kadar saygısız eski nesil. Yaşlı diye bizden kendilsrini neden üstün goruyorlar. Artık bu kibire giriyor hiç kusura bakmasınlar ama . Her şeyi ben bilirim senin yaşın az bana saygı duy kafasindalar çok yanlış

Daha öncede çarşı pzar gezip eve gelip elini yıkamadan sevmeye başlamıştı anne dışardan geldin bi elini yüzünü yıka ferahlarsın dedim pismiyim ben dokunmadım bir yere diye söylendi bi keresinde de yine geldi eşimde evdeydi ellerinizi yıkayın hasta çoxuk dedim dokunmadık bir yere ama yıkayalım gelin hanım öyle istiyor madem diye imalı imalı eşime konuştu birbirimize girdik bir yere dokunmadık diye bişey mi var ya eşimde anlamıyor öpsün ne olacak diyor çocuk aksırıp tıksırınca bana sen hasta ettin diyor

Ya ben okuyorum araştırıyorum ne iyi ne kötü bin tane doktorun yorumunu okuyorum kendi doktoruma soruyorum 1 fikirle kalmayayım birden çok yorum okuyayım derdindeyim çocuğun uyuduğu her an bi makale okuyorum neyi daha iyi yapabilirim neyi ne zaman yapmalıyız diye bana kalkıp internetten bakarak çocuk büyütüyorsun diyorlar kendi cahilliklerini benim okuduklarımla araştırdıklarımla kıyaslıyorlar çıldırıcam ya nasıl kuruldum bugün varya anlatamam yani

Bir yere dokunmadım ne demek ama ya Hayır gerçekten hiçbir yere dokunmasan bina kapısına asansöre zile dokunuyorsun bir şekilde günde onlarca insanın eli değiyor hastası var aksırıp tıksıranı var vs…
Eninde sonunda o kadar öpülürse hasta olur tabii bebek daha bağışıklığı ne ki… Ha ben hastalıktan çok korkan biri değilim hastalığı baskılamaya çalışmam (öyle direkt ilaç antibiyotik dayamaya karşıyım) ama şuna da inanıyorum henüz daha bebekler ve ne kadar geç mikroplarla tanışırlarsa o kadar iyi…
En tahammül edilemez olanı eminim imalı lafları oluyordur sabır diliyorum gerçekten

Sakin ol kuş, bir de ters tepiyor işte söyledikçe bilinçli olarak dozu arttırıyorlar. Dediğin gibi ben de uyanık vakitlerinde oyun, etkinlik ne yaparım da faydalı olur diye yırtınıyorum bir seferinde ağzımdam çocuk sahibi olmak zormuş sürekli korku, endişe bi tarafa düzgün yetişsin diye ne yapacağını şaşıyor insan lafı çıktı ooo başladılar şimdi ne var biz elimizde yıkardık, işte bizim kaynanamız yemek hizmet beklerdi vs. Offf diyorum her seferinde offf gerçekten teknolojinin gelişmelerini reddetmediğim için tam anlamıyla anneliğim zor ve endişeli olamazmış gibi. Diyorum evet en sizsiniz ensiniz çok didindiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…