- 23 Mart 2015
- 5.788
- 7.115
Ciğerlere inerse direk antibiyotik tedavisi başlıyorlar, hatta iğne veriyorlar. Nebulizator bronslardaki balgamı yumuşatıp sokuyor, cigerlerine inmesini engelliyor. Ama dediğim gibi bunu ventolin yardımıyla yapıyor. Asıl balgamı söken ilaç ventolin yani. Yalnız o da rastgele kullanılmıyor. Doktor onermeden kullanmamak lazım. Biz üç aylıkken yanlış hatırlamıyorsam 2 cc serum yarım şase ventolin koyuyorduk. Günde 4 kez nebulizator ile veriyorduk. Bu şekilde ciğerlere inmeden 3-4 günde atlatmistik. Bı de tabi düzenli serum fizyolojik sıkarak burnu temizliyorduk.Gerçekten gerekli bi cihaz ben kendim de hamileyken bronşit geçirdim keşke evde olsaymış o zaman. Ya ben çok üzülüyorum bi haftadır burnu sümük dolu çocuğun. Dün geceden beri iyileşiyor artık antibiyotik de vermek istemiyorum. Balgam ve sümüğü var ciğerlerinde hırıltı yok. Enfeksiyonu üst solunum yollarında. Nebülizatör düzenli burun açıcı bir cihaz değil anladığım kadarıyla. Ciğerlere hastalık inerse kullanılıyor değil mi. Yani benim civcivin çözümü sadece aspiratör gibi duruyor şu an