Benim de 47 cm civarı doğan tanıdığım bebekler var, doktordan doktora değişir bence. Kimi haftasıyla aynı degilse söylüyor kimi önceki kontrole göre yeterli ve orantili buyume varsa söylemiyor. Benim doktorum söylemezdi mesela. Büyük oğlumun kafa çevresi küçüktü, hiç söylememişti ben usg kağıdından bakarak farketmistim. Küçük oğlumun da bı ölçümde biraz büyük çıkmıştı kafa cevresi. Bu sefer sormuştum bı sorun olabilir mi kafası önceki muayenede büyük çıkmış diye. Sen neden dert ediyorsun bırak ben dert edeyim, onu oradan ben cikaricam diye espiri yapmıştı. Ben de büyük oğlumun kafa çevresini mezurayla günde 30 kez olcuyordum büyüyor mu diye, insan evham yapıyor anlıyorum o bakıma. Ama hani aylık belli bı sınır var ya büyümelerine mesela en az 600 Gr almalı, en az 1.5 cm uzamali diye. Onun üstünde olunca gelişim geriliğine girmiyor. Hatta bir iki ay sınırın altında da kalması sorun olmuyor. Düzenli 5-6 aylık takiplerde her defasında sınırın altı
Kızlar bebeğim doğduğundan beri içime sıkıntı olan bir konu var . Hamileyken bacak boyunu 3 hafta geriden ölçüyorum demişti bi doktor sonra araştırmaya falan gittim onlar da sorun yok dediler . Kafam rahatlamıştı ama en son doğumdan önce doktor usg de bakarken yine aynı şeyi söyledi benim moralim alt üst oldu tabi doğum sevinci falan hiç bişey kalmadı doğurana kadar içimde bir sıkıntı vardi sonra bebeğim 47 cm 2800 doğdu . Boyu kısa Bnde çok uzun değilim ama gelişim olarak geri olması düşüncesi beni korkutuyor çünkü iki aylık olduğunda boyu 52,5 olmuştu sadece biraz düşük değil mi
bi sorun var mıdır sizce
2.ay için yorum yaptı mü doktorun boy konusunda?Benim gittiğimde boy için biz ona bajmotoruz ilk aylar dediler