2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Çok hatirlamiyorum 6 sene geçti ama çok ağlayan bir bebek değildi ilk aylar. Sadece uykuları çok azdı. Çok kısa uyuyup uyanirdi, belki de midesi rahatsız olduğu için uyanıyordu, o zamanlar tek çocuktu evde kalabalıktık annemler de bakmak için bizde kalıyordu, hiç ağlamasına izin vermezdik. Ama beslenme esnasında ya da sonrasında rahatsız olduğunu farkındaydım, kusunca keyfi yerine gelirdi.
Anladım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın biraz . Çünkü artık korkmaya başlamıştım bu kadar kusmasından ve kilo alımının az olmasından.

Reflude hareketten bağımsız durup dururken fışkırır tarzda çok fazla kusma olur. Neredeyse emdiginin büyük kismini fışkırarak çıkarır. Genelde de yatarken kusardi benim büyük oğlum. O yüzden çok uzun zaman biz reflü yatağını kullandık. Ek gıdaya geçene kadar reflusu yoğundu.
Hareketten bağımsız ,yatarken kusuyor ve 3 gündür hep hıçkırıyor. Yediğinin büyük kısmını değildir ama. Takip edeyim bakayım inşallah düzelir bugün 3 ay kontrolü var sorarım doktora da

Çok hareketli bir bebekti, zaten 5 yaşında da tani aldı, hiperaktivitesi var oğlumun, daha bebekken saniye durmazdi, o yüzden de normal bebeklerden daha fazla beslenme ihtiyacı olurdu, anne sütü almasına rağmen bir kutu mama 3 gün gitmezdi ama ona rağmen öyle toplu bir bebek değildi, hiç bı zaman bogumlari olmadı. İlk iki üç ay 700-800 Gr almıştı, sonra iyice düşmüştü kilo alımı. Ama benim oğlum az buz kusmazdi. Emerken daha fışkırarak kusardi. Her beslenme sonrası midesinin yarisindakileri çıkarırdı. Haliyle kilo alımı da beslenmesine göre düşüktü. Başka bebek o kadar mama içse topaç gibi olurdu.
Yaa benim bebeğim de çok hareketli ilk günlerden beri . Eli ,ayağı hic durmuyor emerken bile. İlk gittigim doktor hareketli bebekler daha çok beslenmeye gereksinim duyar demişti. Benim kızım da hem emiyor hem süt sagip veriyorum solemistim baska durumlardan ötürü . Öle az mller de değil . Günde 2 de mama takviyesi yapiyorum. 2.ay ölçümü olmadı henüz ama beslenmesine göre boğum boğum değil . Bende çok üzülüyordum .
Aslında bunu yazmana sevindim çünkü bebeğim yeterince kilo almıyor mu acaba die düşünüp duruyordum.

Hareketten bağımsız ,yatarken kusuyor ve 3 gündür hep hıçkırıyor. Yediğinin büyük kısmını değildir ama. Takip edeyim bakayım inşallah düzelir bugün 3 ay kontrolü var sorarım doktora da
Huzursuzluk yapacak ya da gelişimini etkileyecek düzeyde kilo almama yoksa doktorlar bu durumu çok önemsemiyor. Katı gıdaya geçince azalarak geçiyor çünkü. Reflü yatağın var dimi, ama bu düz eğimli olanlardan. Kusmasini engellemese de kusmanın ciğerlere kacma ihtimalini aza indiriyor. Ben gün içinde bile onda yatirirdim oğlumu, evhamliydim biraz çok kustugu için WC ye bile tek bırakıp gidemezdim 6 aylık olana kadar.

Yaa benim bebeğim de çok hareketli ilk günlerden beri . Eli ,ayağı hic durmuyor emerken bile. İlk gittigim doktor hareketli bebekler daha çok beslenmeye gereksinim duyar demişti. Benim kızım da hem emiyor hem süt sagip veriyorum solemistim baska durumlardan ötürü . Öle az mller de değil . Günde 2 de mama takviyesi yapiyorum. 2.ay ölçümü olmadı henüz ama beslenmesine göre boğum boğum değil . Bende çok üzülüyordum .
Aslında bunu yazmana sevindim çünkü bebeğim yeterince kilo almıyor mu acaba die düşünüp duruyordum.
Hareketli bebekler normalden daha fazla beslenip daha az kilo alıyor ama güzel tarafı bir çok gelişim basamağını erkenden geçiyorlar. Küçük oğlumla abisi arasında fark var bu konuda. Küçük oğlum daha hareketsiz o yüzden abisi kadar erken beklemiyorum bazı şeyleri. Abisi bu aydayken fildir fildir yuvarlanirdi küçük oğlumun totosu biraz zor kalkıyor 😂

Kızlar ya süt incisi oldu sağ göğsüm ne yapmam gerek çok acıyor emzirirken
Bu bende oldu, İngiliz karbonat diye bir toz var, eczaneden ondan alın, kaynamış ılımış bşr bardak suya bir çay kaşığı atın bir kaseye koyup meme ucu uzu içine batırın. Birkaç dakika beklettikten sonra kurulayın, zeytinyağı sürün varsa gümüş kapak ya da balmumu kapatın bir sonraki emzirmeye kadar. Emzirirken de iyi tutturun bebeğe, elinizle memeyi ovalayın iyice boşaltsın bir kanal tıkalı şu an, zor boşalır ve acır. O kabarcığı patlatanlar da oluyormuş ama ben kendime güvenemedim, acısından ve enfeksiyondan korktum, bence patlatmayın. Bir emzirme esnasında bakacaksınız bebek koparmış gitmiş. 😍

Benimki de kusuyor gunde bı kaç kez. Ben de fazla geldiğini düşünüyorum. Reflü kusmasi degil çünkü. Eskiye oranla daha hareketlendiler, biraz fazla emince hareket ederken kusuyorlar.
Ay benimki meme agzindayken kusuyor. Nasıl beceriyor bilmiyorum her seferinde aşırı telaşlaniyorum. Bu aya kadar hiç böyle kusma derdimiz yoktu bu da yeni başladı.

Ay benimki meme agzindayken kusuyor. Nasıl beceriyor bilmiyorum her seferinde aşırı telaşlaniyorum. Bu aya kadar hiç böyle kusma derdimiz yoktu bu da yeni başladı.
Sizin bebeğinizin bı çok şeyi benim büyük ogluma benziyor. Ama dediğim gibi tüm zorluklar bı zaman sonra geçiyor, yerini başka telaşlar alıyor tabi 😄 çok şükür fizyolojik olarak dert edilecek şeyler değil bunlar, hepsinin çaresi var, zamanla da geciyor. Emzirirken başını mümkün olduğunca yüksekte tutmaya çalışın hatta sırtından itibaren desteklerseniz daha iyi olur. Komple eğimli olursa biraz daha rahat emiyorlar.

Kızlar probiyotik damla maflor mu biogaia mi ne önerirsiniz acill
Ben maflor kullandım normalde her gün 5 6 damlaydı ama gün aşırı kullandım. 2 3 hafta kadar sonra kestim. Memnun kaldım bağırsak hareketleri düzenlendi diğerini hiç kullanmadım bilmiyorum o sebeple kıyaslama yapamam

Ben maflor kullandım normalde her gün 5 6 damlaydı ama gün aşırı kullandım. 2 3 hafta kadar sonra kestim. Memnun kaldım bağırsak hareketleri düzenlendi diğerini hiç kullanmadım bilmiyorum o sebeple kıyaslama yapamam
Sarı kutulu olan mi? Bi kaç çeşidini gördüm de canim

Sizin bebeğinizin bı çok şeyi benim büyük ogluma benziyor. Ama dediğim gibi tüm zorluklar bı zaman sonra geçiyor, yerini başka telaşlar alıyor tabi 😄 çok şükür fizyolojik olarak dert edilecek şeyler değil bunlar, hepsinin çaresi var, zamanla da geciyor. Emzirirken başını mümkün olduğunca yüksekte tutmaya çalışın hatta sırtından itibaren desteklerseniz daha iyi olur. Komple eğimli olursa biraz daha rahat emiyorlar.
😁 Alerjik bebe annesi olarak beni anlamanız çok güzel ❤️ başını yüksek tutuyorum artık bakalim. Kocaman oldu tutarkende zorlanıyorum gerçi 😁 çok sağolun

Hareketli bebekler normalden daha fazla beslenip daha az kilo alıyor ama güzel tarafı bir çok gelişim basamağını erkenden geçiyorlar. Küçük oğlumla abisi arasında fark var bu konuda. Küçük oğlum daha hareketsiz o yüzden abisi kadar erken beklemiyorum bazı şeyleri. Abisi bu aydayken fildir fildir yuvarlanirdi küçük oğlumun totosu biraz zor kalkıyor 😂
İki kardeş arasında fark var değil mi 🥰 Sağlıklı olsunlar da gerisi önemli değil aslında . Kilo takıntım vardı belki bilirsin yavaş yavaş geçiyor 😂

Benim bebeğim de 10 gün önce sağ tarafından sol tarafına döndü yatağın uzerinde . Sonra bikac kez daha gördüm bu şekilde o yüzden yalnız birakmaya korkuyorum . Yatakta üstünü açıp kendini yukariya taşıyor falan . Belki normaldir bunlar ilk bebegim olduğu için çok da bilgi sahibi değilim ama her gören çok hareketli diyor 🤷 bir tek tummy time yapmayi sevmedi 😂Senin onerdigin su matindan aldım havalansin biraz hemen kuracağım .

X