2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Spirale ne kadar dediler birde spiral beni biraz tedirgin ediyor ya içinde bi alet var donuçta😒
Bana göre en sağlıklı olanı spiral. Ben oğlumu doğurduktan sonra hamile kalmıştım 5-6 ay sonra. Yüksek doz kortizon tedavisi almıştım o yüzden doktorlar alırmamı istediler kürtaj oldum. Anestezi olmadan kürtaj oldum ve o çok kötüydü ya. bir ay sonra da spiral taktırdım 10 yıl korudu beni.Her sene kontrol ettirdim ama. Çıkarttıktan bir yıl içinde hamile kaldım. Yani en sağlıklısı bence spiral. Ben devlet takipliyim şehir hastanesinde ücretsiz. Hatta gebe okulundaki ebe çıkartmıştı.
 
3 sate bir uyanıp emiyorsa sorun yok, bana aralıklar en az 2 saat olsun dedi doktor ama bizim hiç belli olmuyor, gece daha az emzirsem de gün içinde bazen 15-20 dakka aralıklarla bile emzirdigim oluyor. Bugün biraz açtım aralıkları kiyametleri kopardı, ama şuan ikinmadan uyuyor.
Ya masaAllah darısı başımıza. Benim bebek ıkınma ve gazi devam ediyor. Bir şeye alerjisi mi var anlamadım. Gaz yapan yiyeceklere dikkat etmeye çalışıyorum ama süt ürünlerini kesemiyorum. Onlardan mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Geceleri aşırı huysuz çünkü hiç uyumuyor nerdeyse 🥲
 
Kızlar 3 gündür kizimin dengesi bozuldu resmen. Asla uyumuyorr gün de toplam 4 5 saat uykuyla günü kapatıyor. Sutum mu yetmiyor acaba dedim sagarak verdim gazını da çıkartıyorum delirmeme🤏 kaldi
 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim... Bazılarını denedim, bazılarını deneyeceğim... Sizlerin yaraları geçti mi? Rahat emzirebiliyor musunuz şuanda? Ne zaman düzelecek diye merak ediyorum.
Benim geçer gibi olmuştu sonra bebeğim yine cozuttu muhtemelen emzige alışınca ağzını açmamaya başladı düzgün tutamadı memeyi . O ara gogusumden süt akıp durdu ıslak kaldı yarayla beraber mantar oldu çok fenaydı. Şu an krem kullanıyorum geçti sayılır . Artık bebeği emzirirken ekstra dikkatliyim. Kesinlikle yanlış tuttuğunda çıkartıyor ağzından .
 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim... Bazılarını denedim, bazılarını deneyeceğim... Sizlerin yaraları geçti mi? Rahat emzirebiliyor musunuz şuanda? Ne zaman düzelecek diye merak ediyorum.
Yaralarım neredeyse tamamen geçti, ufak birkaç yer kaldı yavaş yavaş gidecek onlar da, emzirirken çok daha rahatım artık. Yazmayı unutmuşum burada gördüm yine, emzirme sonrası karbonatlı suyla silip ondan sonra hametan ve garmastan sürüyorum, olabildiğince açıkta bırakıyorum evdeysem, bir sonraki emzireceğimzaman yıkayıp emziriyorum sonra yine aynı.. Bu şekilde bir iki güne o kabuklu kanayan yaralar gidiyor sonrasında zaten silikon uçları çıkarır devam edersiniz tüm yaralar bitene kadar aynı şekilde kremlerle falan..
 
Kızlar göbek deliğiniz ne durumda benimki simsiyah hala her duşta lif kese yapıyorum ama geçmiyor
 
Ya masaAllah darısı başımıza. Benim bebek ıkınma ve gazi devam ediyor. Bir şeye alerjisi mi var anlamadım. Gaz yapan yiyeceklere dikkat etmeye çalışıyorum ama süt ürünlerini kesemiyorum. Onlardan mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Geceleri aşırı huysuz çünkü hiç uyumuyor nerdeyse 🥲
Süt urunlerini doğumdan beridir tüketmiyorum. Kefir dahil yasaklamıştı doktorum. Bir kez yoğurt yedim yarım kase o gece ben de bebekte sabaha kadar uyuyamadik gazdan. Dikislerim tamamen geçene kadar tuketmeme kararı aldım ben de, dikiş ağrılarım geçmesine rağmen gaz olduğunda yine zorluyor çünkü.
 
Bize de 6 hafta yasak, kanama vs zaten 4 haftadan sonra pek kalmıyor ama rahmin eski halini tamamen alması 6 haftayı buluyormus. Ben buna 2 hafta daha kendimden ekleyip 8 hafta yasak olduğunu söyledim eşime, gatanticiyim çünkü, benim sağlığım her şeyden önemli 😁 40 gün kontrolüne gittiğinde doktorumla konusucam ben de korunma yöntemini, ama spiral onerirse onu düşünüyorum ben.
Çok iyi yapmışsın, ne olur ne olmaz bak benimki direkt 2 ay dedi işte. Ama tabi normal doğum farkı da olabilir bu, bilemedim. Sonuçta ufak da olsa o bölgede bi operasyon yapıldı 😁 neyse sen önce gideceksin bilgleri verirsin bize de.
İnşallah canım. Gel bize yakın sanırım duydum çünkü. 😍 Feneryolundayız.
Aa özgürlük parkında buluşuruz işte 😍 ben yakama karanfil takarım 😁
 
Kizlar adetken süt azalıyor mu ? İki gündür sütüm az gibi
Evet adet gormeye başlayınca süt biraz daha azalıyor. Ben ilkinde 2 aylıkken adet görmeye baslamistim azaldığını farketmistim. Ama ikisi bağlantılı zaten, süt azsa adet daha erken gorulur, adet gorunce de süt bı miktar azalır. Ama artırmak mümkün, benim ilk bebeğimde sütüm azdı, adet görmeye baslayinca iyice azaldı, sonra danışman ile çalıştık, 4. Ayda tekrar sütüm arttı. Ama adet görmeye devam ettim tabi ki bi kez görmeye basladigim icin
 
Kızlar bikaç sorunum var yetişin ☺️
1) Tıkalı minnak bi burun var elimde😕 doktorumuz sterimar sprey önerdi. Ama serum fizyolojikle enjektörle yaparsak daha iyi olurmuş. Yapamazsanız sprey yapın dedi. Siz neler yapıyorsunuz burun açmak için?
2) Kızım uyurken uykumun kaçması, uyanıkken uykumun gelmesi 🤦‍♀️ Uyumam için baya fırsat tanıyor aslında bana ama uyumak zorundayım diyince uyuyamıyorum o yüzden aşırı uykusuz ve yorgunum.
3) Deli gibi tatlı yiyesim var. Süt yüzünden mi yoksa şekerim mi düşüyor anlamadım
 
Bugün boranın da 1 ay kontrolü vardı. Doktoru geceleri uyuyor ise 4-5 saat dokunmayın dedi. Benim paşa gece bıraksam sabaha kadar uyur bende 4-5 saat uyandırmayacağım artık. Sütümü önceden sağıp dolaba koyuyorum gece 4-5 saat geçince de uyanmayacağı için sağdığım sütü verip uyandırmadan olayı bitirmeyi planlıyorum 🫣
Bende artık geceleri ellememeyi düşünüyorum benımkınin derdi gaz bebem uykudan uyanıyor ıkınmaktan gazı nasıl hallediyorsunuz
 
S Sariucurtma canım merhaba, biz Erdin hocadan muayeneden çıktık. Çok tatlı dilli, ilgili bir doktordu. Güzel ilgilendi. Yalnız kilo ve boy ölçümü yapmadı, odasında da yoktu baktığımda tartı falan. Sağlık ocağına aşı olmaya gidiceğimiz için de sormadım. Ortalama olması gereken kiloyu söyledi sadece
 
Kızlar merhaba 1. Ay kontrolünden çıktık. Uzamış sarılık var bizde. Doktor zararı yok dedi ama geçmiyor. 2. Aydan sonra geçer mi acaba? Bir de göbek deliği dışa doğruydu oğlumun onu da sordum, maalesef göbek fıtığı varmış. 6. Aya kadar kendiliğinden geçebilir dedi doktor. Geçmediği takdirde ne yapılıyor, başına gelen var mı böyle bir şey?
 
X