- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
Açıklığı karından göremez maalesef vajinal bakmak zorunda eliyle çatı muayenesi yapmalı. Zaten usg de hunileşme oluyor doğum zamanı, hunileşmeyi görürse hemen çatı muayenesi yapmak ister. Serviks boyu da artık 35-36 dan itibaren karından hatalı çıkıyor en doğru ölçüyü yine vajinal bakarsa söyleyebilir. Sen vajinal muayene için hazırlıklı git eğer açıklığına bakılsın istiyorsan, ama hunileşme görmezse bence gerek yok herkesi olmasa da tetikleme ihtimali de var.Adım atarken can yakan türden bı ağrım var ama ben bunun cati ağrısı oldugunu düşünüyorum, ilk hamileliğimde de de 32. Haftadan sonra başlamıştı. Benim bebisler biraz erken yöneliyor kanala doğru. Bugün hissettiğim bu çatı ağrısından farklı direk rahim ağzına saplanan bı ağrı gibiydi. Vajinaya doğru bı açılma gibi hissettim hatta, yolda durdum bı sure adım atmadım ama anlık bişeydi. Uzun sürmedi ama korkuttu. Ayın 4 üne kadar idare etse 37+0 olunca rahatlıcam. Cuma doktora gidince soylicem rahim agzinda açıklık var mı baksın diye. USG ile belli olur mu acaba yoksa illa alttan mi muayene gerekiyor açıklık için. Serviks boyunu USG ile bakıp soyliyordu ama açıklık konusunu hiç soylemedi bugüne kadar karından USG de.