- 1 Aralık 2022
- 1.056
- 1.783
- 63
Ya valla hiç acımadan söylüyorlar, eşimin annesiyle babası da herkese yaymış en alakasız insanlara bile durup dururken söylüyorlar. Geçenlerde eşim, ben, kv yemeğe gittik ben tokum dedi, ben de ikimiz bir tane söyleyelim bana da şişkinlik yapıyor dedim. Siparişi alan kadını da tanıyor 2 kişilik yemek söyledik, arkadan diyor hamile ya o yüzden pek yemiyor. Ya arkadaş sana onu soran mı oldu?
Annem de aynı şekilde, senin bir çocuk mu diyenlere evet bir tane, biri de yolda; hiç kimse bir şey sormazken başka bir teyzeye “hamile ya canı kısır istiyor” hsjsk. Kendilere nazar olur diye bi şeylerini anlatmazlar ama hskdl
ben de biraz rahat takılıyorum. ama herkesin gebeliği farklı. ben de rahat takılayım napalım dedim. doktorun kesin yapma dedikleri hariç abartmadan yiyorum doğrusubende eşim yerken biraz aldım, canım istemişti.. çok mu rahatım diye sorguluyorum bazen..
Yaşlılara he diyip geçmek lazım lüzumsuz kırıcı şeyler söyleyebiliyorlar anlayışlı olamayabiliyorlar.Buna engel olamayız. Olmaya çalışınca ev huzuru bozuluyor. Boşver söylediklerinden işine geleni duy işine gelmeyeni duyma görme. Söylesin herkese öyle mutlu oluyordur bir zararı yok ki. Cevap yetiştirmek, bir şey anlatmak çok zor. Kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz. Bazı kızlar kayınvalidem bir şeyler örüyor yapıyor diye şikayet etmiş Üzüldüm öyle yazılanları görünce. Ben de isterdim yapsın uğraşsın yaşlı insan başka uğraşı meşguliyeti yok onunla eğleniyor. Bizimki kv aramaz sormaz sürekli kendince tavırlı alıngan neye alındığını bilmeyiz. Ağzından çıkanı kulağı duymaz. Çok kırıcıdır. Ağzına geleni söyler. Eşimin ananesi ama sürekli uğraşıyor birşeyler örüyor yapıyor. Belki hiç giydirmiycem,kullanmıycam ama o çok mutlu. Koyarım kenarda dursun ne olacak. Hayat çok kısa eğer sizin huzurunuza düzeninize müdahale etmiyorsa hiç sıkmayın canınızı hanımlar.Ya valla hiç acımadan söylüyorlar, eşimin annesiyle babası da herkese yaymış en alakasız insanlara bile durup dururken söylüyorlar. Geçenlerde eşim, ben, kv yemeğe gittik ben tokum dedi, ben de ikimiz bir tane söyleyelim bana da şişkinlik yapıyor dedim. Siparişi alan kadını da tanıyor 2 kişilik yemek söyledik, arkadan diyor hamile ya o yüzden pek yemiyor. Ya arkadaş sana onu soran mı oldu?
Annem de aynı şekilde, senin bir çocuk mu diyenlere evet bir tane, biri de yolda; hiç kimse bir şey sormazken başka bir teyzeye “hamile ya canı kısır istiyor” hsjsk. Kendilere nazar olur diye bi şeylerini anlatmazlar ama hskdl
Amin amin amin inşaAllahÇok şükür zaten bu teslimiyetimiz olmasa hayat çok zor olurdu, hepimiz sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza inşallah ama alacağım eşyalarını ismini de koyacağım, diğer kaybım olana da sadece 1 tane ayıcık almıştım hala evde üzülmüyorum ama ona bakıp, yaşanması gerekiyordu ve yaşandı diyorum hep. Allah bu seferkilere bereketli ömür versin inşallah
Valla ben kusmamın geçmesini bekliyorum sonra bi çeyrek yiyim göz hakkıdırBenim de bi suredir canim istiyor esime dedim dogumdan sonra hemen kokorec yiyelim diye
Dur bende sorayım bi dahaki kontrolde doktoraBende çok severim ama yemiyorumsakatat önermiyorlar maalesef sabır
ananas çok severim, bir kere alıp bir dilim kadar yedim. ama sonra eve de almadım canım isteyecek diye :) doktorumda bana şunu yeme gibi bilgilendirme yapmadı hiç. internetten araştırıyorum genelde. ama çok canım istiyosa biraz yedim genelde, kola da içtim gibi.. kötü bir anne olmak istemiyorum ama hiç bulantı yaşamadım, sevdiğim bazı şeylerin kokularından tiksindim yiyemiyorum, yumurtayı zorla yiyorum mesela ama her gün yiyemedim... çok doğru herkesin gebeliği farklı, doktorum rahat genel anlamda ondan da rahat olabilirim biraz beslenme konusunda.ben de biraz rahat takılıyorum. ama herkesin gebeliği farklı. ben de rahat takılayım napalım dedim. doktorun kesin yapma dedikleri hariç abartmadan yiyorum doğrusu
Oo valla neler neler oluyor ya; fotoğraf paylaşanı ayrı, tuzlamaları ayrı, emziğe bal sür ver tutsunlar, şeker, aburcubur türevleri vermediğimi bildiği halde vermeye çalışanlar hepsi ayrı dert oluyor hiç kimse anne gibi düşünmüyor istedikleri kadar seviyoruz desinler.Allah sabır versin. Bu konuda ebeveynlerin daha destekleyici olması gerekiyor. Ancak çoğunlukla cahil insanlar kendi anne ve babalarımız. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Düşünemiyorlar. Kendilerince kötü bir şey olmadığını düşündükleri ehr şeyi kendilerinde yapma hakkı buluyorlar. "Torun benim torunum istediğime söylerim, istediğimi alırım, istediğimi yaparım" düşüncelerini taşıyor olabilirler. Oysa sizin torununuz olmadan önce bizim evladımız bu çocuk. Anne ve babanın onayı olmadan hiç bir şey yapılmaz, söylenmez. Bu işler böyledir.
BEbek doğduğunda mesela fotoğrafını çekip sana bana sormadan sosyal medyada paylaşacak kimler çıkacak kim bilir. Acaba ben istiyor muyum bebeğimin paylaşılmasını. Önemli konular. Sonra da biz buldumcuk oluyoruz, dünyada bir tek senin çocuğun yok ne var bunda diye laflar dönmeye başlıyor.
Allah sabır versin hepimize. Çevremizde de mantıklı bireyler.
Aynen bazen duymazdan geleceksin bazen atağa geçeceksin denge sağlamazsan birbirine giriyor her şey.Yaşlılara he diyip geçmek lazım lüzumsuz kırıcı şeyler söyleyebiliyorlar anlayışlı olamayabiliyorlar.Buna engel olamayız. Olmaya çalışınca ev huzuru bozuluyor. Boşver söylediklerinden işine geleni duy işine gelmeyeni duyma görme. Söylesin herkese öyle mutlu oluyordur bir zararı yok ki. Cevap yetiştirmek, bir şey anlatmak çok zor. Kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz. Bazı kızlar kayınvalidem bir şeyler örüyor yapıyor diye şikayet etmiş Üzüldüm öyle yazılanları görünce. Ben de isterdim yapsın uğraşsın yaşlı insan başka uğraşı meşguliyeti yok onunla eğleniyor. Bizimki kv aramaz sormaz sürekli kendince tavırlı alıngan neye alındığını bilmeyiz. Ağzından çıkanı kulağı duymaz. Çok kırıcıdır. Ağzına geleni söyler. Eşimin ananesi ama sürekli uğraşıyor birşeyler örüyor yapıyor. Belki hiç giydirmiycem,kullanmıycam ama o çok mutlu. Koyarım kenarda dursun ne olacak. Hayat çok kısa eğer sizin huzurunuza düzeninize müdahale etmiyorsa hiç sıkmayın canınızı hanımlar.
aynen çok benzeriz sizinle, doktor konusunda da aynı şekilde. valla canım çok çekiyorsa tadıyorum. sonuçta biz de bebeğimize bir şey olmasın diye tadına bakmış oluyoruz :) yumurtayı hele midem bulana bulana yemeye çalışıyorum ama çok zorlanırsam yemiyorum o gün :) bizim bebişlerimiz de sağlıkla doğacak inşallah :)ananas çok severim, bir kere alıp bir dilim kadar yedim. ama sonra eve de almadım canım isteyecek diye :) doktorumda bana şunu yeme gibi bilgilendirme yapmadı hiç. internetten araştırıyorum genelde. ama çok canım istiyosa biraz yedim genelde, kola da içtim gibi.. kötü bir anne olmak istemiyorum ama hiç bulantı yaşamadım, sevdiğim bazı şeylerin kokularından tiksindim yiyemiyorum, yumurtayı zorla yiyorum mesela ama her gün yiyemedim... çok doğru herkesin gebeliği farklı, doktorum rahat genel anlamda ondan da rahat olabilirim biraz beslenme konusunda.
Bana da haber etDur bende sorayım bi dahaki kontrolde doktora
Tesekkur ederim canim aslinda cokta yormuyorum genel ev isi ama demek oluyorBen 13. haftadayım ama çok nadir hafif hafif oluyor. Zannediyorum ki normal. Bu tarz ağrılar olduğunda dinlendirmeye çalış. Yoruyor olabilirsin kendini.
Ayy bende mandalina aşığı oldum. Hatta geçen araştırıyodum günde ne kadar tüketebilirim diye.Kızlar hamilelikte canınız en çok ne istiyor benim sürekli domates ve mandalina bünyem fakir farklı şeyler istemiyorki eşimi uğraştırıp aldırayım
Yaa ahahah bende domates ve salatalık turşusuna bayılıyorumKızlar hamilelikte canınız en çok ne istiyor benim sürekli domates ve mandalina bünyem fakir farklı şeyler istemiyorki eşimi uğraştırıp aldırayım
Hangi haftalardaymış canım, beni kan verdim onun dışında hiç aramadılarKızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Benim yoğurt ve süt. Her gün bolca tüketiyorum. Sütü günde 1 bardak gece yatarken hafif ısıtıp ballı süt şeklinde içiyorum hemen uykuya dalıyorum. Hiç öyle abidik gubidik bişiler çekmedi. Bahsedilen aşermeyi yaşamadım galiba. bir tek deli gib yaprak sarması çekti canım. Allahım ama nasıl çekiyo elimi kolumu yicem öyle böyle.Kızlar hamilelikte canınız en çok ne istiyor benim sürekli domates ve mandalina bünyem fakir farklı şeyler istemiyorki eşimi uğraştırıp aldırayım
Bazı anneler net aşı karşıtı, bebeğe de aşı yaptırmaya karşı olanlar var. Tetenoz çok çok önemli ben mutlaka yaptırırım. Yıllardır gebelere vurdular, yeni çıkan bi şey de değilKızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Valla onu tam bilmiyorum ancak 16. haftalardan sonra galiba. Kimi 20. haftada yazmış. Sanırım 2 doz olunması gerekiyormuş.Hangi haftalardaymış canım, beni kan verdim onun dışında hiç aramadılar
Doğru diyorsun, herhalde aşı karşıtlığında ötürülerdir. Ben de olmak istiyorum. Ama onları görünce ne okudular da böyle düşünüyolar diye merak ettim.Bazı anneler net aşı karşıtı, bebeğe de aşı yaptırmaya karşı olanlar var. Tetenoz çok çok önemli ben mutlaka yaptırırım. Yıllardır gebelere vurdular, yeni çıkan bi şey de değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?