• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar. Bi kaç gündür dışarda gezerken burnuma kokoreç kokusu geliyor eşim alim dedi yok şimdi değil dedim miğdem bu kadar kötüyken yiyemem dedim zararlı mı sizce 🥺
Bende çok severim ama yemiyorum 🥲🥲🥲🥲🥲 sakatat önermiyorlar maalesef sabır

Dün bende gördüm çocuklarımda gördü ellerini ayaklarlarıno kıpır kıpırdı doktora gidince ultrasonunuzdan önce çikolata ye inanılmaz faydası var ben şeker emmiştim 🥰
ay iyi söylediniz aklıma gelmemişti. haftaya ikili test için gidicem yiyeyim. benim de hareket eder inşallah :KK68:

Hanımlar. Bi kaç gündür dışarda gezerken burnuma kokoreç kokusu geliyor eşim alim dedi yok şimdi değil dedim miğdem bu kadar kötüyken yiyemem dedim zararlı mı sizce 🥺
canım ben geçen doktoruma sordum, dedim canım çekiyor napim. çok canın çekerse güvendiğin yerden ye, ben kısıtlamıyorum gebeleri dedi. istersen en azından tadına bak

canım ben geçen doktoruma sordum, dedim canım çekiyor napim. çok canın çekerse güvendiğin yerden ye, ben kısıtlamıyorum gebeleri dedi. istersen en azından tadına bak
bende eşim yerken biraz aldım, canım istemişti.. çok mu rahatım diye sorguluyorum bazen..

Ya sormayın yok benim öyle arkadaşım var şöyle yaptı. Yok onlar gamsız olur. Yok bunlar sorumsuz olur. Yok bencil olur. İster istemez etkileniyorum. Söylemiycem artık. Tek takıldığımız konu arap kökenli isim istemiyoruz.

Aynen öyle leventler ağırbaşlı olur gibi bir izlenim veriyor bana da 😅 Benim de iki ismim var keşke tek olsaydı diyorum. İkisi de modern isimler ve kısa ama ilk ismimi kimse kullanmadığı için devlet dairelerinde seslendiklerinde üstüme almıyorum. Bazen web üyeliklerinde uzun geldiği için sadece kullandığım ismi yazıyorum. Kargoda veya şirket aramalarında tc no istenince ilk isim başka harf çıkıyor. Büyük problemler değil tabi ama sinir bozucu olabiliyor.
Biz de arap isimleri koymuyoruz Türk olacak kız da erkek de 🤩
@Mavihali benim de NIPT sonucum geldi, düşük risk ve bir kızım daha olacak inşallah. 🧿

Çok duygulanıyorum ama korkular bitmiyor. Haftaya perşembeyle cuma iki ayrı doktora 16 hafta kontrolüm var. Onlar da güzel geçerse biraz rahat nefes alabilirim inşallah.
Hayırlı olsun canım çok sevindim senin adına 😍

Seni çok iyi anlıyorum canım bende ilk bebeğimi erken de olsa kaybettim kürtajı yaşadım. Ama hep Allah’a sırtımı dayadım. Bir hikmeti var diye baktım. O nedenle bende hiç bir şey alamıyorum şuan bebeğe korkuyla ümit arasında her randevuma tedirgin gidiyorum. Ama abartmamak kaydıyla çünkü duamı ediyorum elimden geleni yapıyorum yememe içmeme hareketlerime dikkat ediyorum. Gerisi benim elimde olmadığı için rahatım ki gördüğüm kadarıyla seninde tevekkül ve tefekkürün çok güzel maşaAllah. Olumsuz düşünmek değil aslında bu tedbirli olmak kendimizi korumak oluyor ama herşey güzel olacak biiznillah 🤍🤍🤍

Çok şükür zaten bu teslimiyetimiz olmasa hayat çok zor olurdu, hepimiz sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza inşallah ama alacağım eşyalarını ismini de koyacağım, diğer kaybım olana da sadece 1 tane ayıcık almıştım hala evde üzülmüyorum ama ona bakıp, yaşanması gerekiyordu ve yaşandı diyorum hep. Allah bu seferkilere bereketli ömür versin inşallah 💐

Günaydın güzel anneler, bebek haberini yakınlarımıza mesajla verdiğimiz için cinsiyet haberini bari yüz yüze verelim anı olsun dedik, dün akşam aile yakınlarımızı ağırladık. Benim taraftan herkes kız olduğundan emindi, pastadan bir dilim kesip mavi krema görününce biraz yıkım yaşandı. Ben de azıcık bozuldum, inşallah oğlum hepsinin üzerine işer 😂😂

Neden öyle ya bizim de herkes kız bekliyordu ama benim de oğlum alın size der gibi ultrasonda gösteriyor resmen 🥲 biricik oğlum, hatta ben hep onu erkek hissediyordum herkes kız dediğin için de içerlenip üzülecek diye onunla konuşuyordum canım bebeğim hiç önemli değil diyordum ne olursan ol, yeter ki sağlıkla gel bize 🥰

Neden öyle ya bizim de herkes kız bekliyordu ama benim de oğlum alın size der gibi ultrasonda gösteriyor resmen 🥲 biricik oğlum, hatta ben hep onu erkek hissediyordum herkes kız dediğin için de içerlenip üzülecek diye onunla konuşuyordum canım bebeğim hiç önemli değil diyordum ne olursan ol, yeter ki sağlıkla gel bize 🥰
oy canım benim, sağlıkla gelecek sizin oğlan ben biliyorum, kıpır kıpır peşinden koşturucak annesini 🧿🩵🌸 bizde bir erkek torun var benimkinin kız olmasını çok istediler o yüzden, bir de benim bebekliğim efsanevi bir bebeklikmiş dön dolaş anlatırlar bütün hastane seni görmeye geldi, bütün mahalle seni tanırdı vs diye, o günlere duyulan nostalji bence biraz da. Hep böyle temellendiriyorum ki oğlum alınmasın heheh 😅

Benim de bi suredir canim istiyor esime dedim dogumdan sonra hemen kokorec yiyelim diye😅

oy canım benim, sağlıkla gelecek sizin oğlan ben biliyorum, kıpır kıpır peşinden koşturucak annesini 🧿🩵🌸 bizde bir erkek torun var benimkinin kız olmasını çok istediler o yüzden, bir de benim bebekliğim efsanevi bir bebeklikmiş dön dolaş anlatırlar bütün hastane seni görmeye geldi, bütün mahalle seni tanırdı vs diye, o günlere duyulan nostalji bence biraz da. Hep böyle temellendiriyorum ki oğlum alınmasın heheh 😅

Hepimizin ki öyle olacak inşallah 🥰 biricik annelerin, biricik yavruları 👶🏻 Oğlun da sana benzer, yine herkes görmeye gelir, efsane bir oğlan olur, sizinkiler de muradına ererler 🥲

Biz de hem eşimin hem benim anneme söyledik. Çok duygulandı onlar da. Kızımda da ikisinin de videosunu çekmiştim, bu sefer de çekebildim, ufak sürprizlerle şaşırtıp belli etmeden videolarını çekiyorum, anı kalıyor. 🥰

Abimle yakınız, ona erkenden söylemiştim. Şimdi sırada eşimin kardeşleri var. Özellikle görümcem çok bağlanmıştı kızıma da. Şu 16 haftada riskli gebe uzmanı bir kontrol etsin, ondan sonra ona da söyleceğiz.

Başka da pek kimseye haber vermeyi düşünmüyorum. İş yerime de 20 hafta kontrolünden sonra söylemeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. Karnım çıkıyor artık ama saklayabildiğim kadar saklayacağım.

Biraz aradan sonra merhaba tekrar hanımlar. Benim hamileliğim yakın zamanda kızımı kaybettiğim için duygusal olarak çok zor geçiyor. Her zaman mutlu hamilelik konuşmaları yapamıyorum, uzaklaşıyorum o yüzden. 1 saattir sayfaları okuyorum, ultrasonlara falan da tahmin yapa yapa geldim. Hadi bakalım. Uzun mesaja hazır olun. 😅

Canım çok iyi çıkmış sonucun. Oldukça düşük risk. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. 🧿

Erkek diyorum ben. 😊

Kız tahminim. 😊

Bence de erkek bu bebek. 😊

Sana söyleyenlerin niye dediğini sen bilirsin ama ben doğuma gidip elim boş döndüm. Bebeğim 37 haftalıktı. Belki geçmişte bir tanıdıklarından biliyorlardır, belki duyup aklına gelmiştir. Onların da torunu, yeğeni. Ama seni üzüyorlarsa görüşmemeye çalış hamileyken.

Ben çok şey almama taraftarıyım ama evlat kaybedince eşyayı almışsın almamışsın onları gözün görmüyor zaten. Kimse yaşamasın, tarifi mümkün değil.
Evet ne niyetle dediklerini biliyorum ama bunu bir kere soylemeleri kafii her benimle konustuklarinda her beni gorduklerinde esimle iken bile ayni muhabbeti acip duruyorlar.. Halbuki hicbirsey almadim daha cocuguma daha bakiyorum.. Uzagim suanda hepsinden boyle daha rahatim

Biz de hem eşimin hem benim anneme söyledik. Çok duygulandı onlar da. Kızımda da ikisinin de videosunu çekmiştim, bu sefer de çekebildim, ufak sürprizlerle şaşırtıp belli etmeden videolarını çekiyorum, anı kalıyor. 🥰

Abimle yakınız, ona erkenden söylemiştim. Şimdi sırada eşimin kardeşleri var. Özellikle görümcem çok bağlanmıştı kızıma da. Şu 16 haftada riskli gebe uzmanı bir kontrol etsin, ondan sonra ona da söyleceğiz.

Başka da pek kimseye haber vermeyi düşünmüyorum. İş yerime de 20 hafta kontrolünden sonra söylemeyi planlıyorum bir aksilik olmazsa. Karnım çıkıyor artık ama saklayabildiğim kadar saklayacağım.

Ne güzel benim de böyle videolarım var, görümceme söylerken falan çekilen, ağlıyor çok duygulanıyor, ben de söylememeyi düşünüyordum ama düğün vardı, il dışına gittik daha üç aylık olmadan eşimin anneaannesine kayınvalidem söyleyince o taraftan hiç tanımadığım insanlar bile bir an da öğrendi, çok üzüldük, kv de çok üzüldü hatta annesine söyledi çocuklar söylemeyi tercih etmiyor ama işte epeyce yaşlı kadın, düğünde herkes tebrik ediyor, herkes bir şeyler diyor böyle kalbime bir taş oturdu sanki o gün. Sonrasında kötü şeyler yaşadım doktora gidince, iş yerinde de mecbur kaldım, sürekli perinatoloji için izin aldığımdan anlaşıldı, böyle böyle dedim sürekli ne sorunun var diyorlardı, biraz rayından çıkma öğrendi herkes 😔

Tam 13 kuzum. YArın 13+1 şeklinde gidecek.

Ya böyle etimi kopartıyolarmış gibi bir acıydı. Ama sürekli değil. Nefesimi kesiyodu o anda. Dediğim gibi çok normal dedi bu ağrılar için. Ben zaten kanama olmadığı için çok paniklemedim ama içim de rahat etmedi bi türlü doktora yazdım, o da gel bir bakalım dedi. İyi oldu. Yine böyle ağrılarım olursa telaş etmem sanırım artık. Eğer uzun zamandır gitmediysen git doktora istersen için rahatlasın.
Kizlar ayipolcak ama 3 4 gundur vajinam da buyuk bi agri sizi hissediyorum 15+ ci haftafayim idrar yollarim temiz binskntim da yoj ama bi anlik agrilar giriyor sizlerde de oluyor mu ?

Ne güzel benim de böyle videolarım var, görümceme söylerken falan çekilen, ağlıyor çok duygulanıyor, ben de söylememeyi düşünüyordum ama düğün vardı, il dışına gittik daha üç aylık olmadan eşimin anneaannesine kayınvalidem söyleyince o taraftan hiç tanımadığım insanlar bile bir an da öğrendi, çok üzüldük, kv de çok üzüldü hatta annesine söyledi çocuklar söylemeyi tercih etmiyor ama işte epeyce yaşlı kadın, düğünde herkes tebrik ediyor, herkes bir şeyler diyor böyle kalbime bir taş oturdu sanki o gün. Sonrasında kötü şeyler yaşadım doktora gidince, iş yerinde de mecbur kaldım, sürekli perinatoloji için izin aldığımdan anlaşıldı, böyle böyle dedim sürekli ne sorunun var diyorlardı, biraz rayından çıkma öğrendi herkes 😔
Ya valla hiç acımadan söylüyorlar, eşimin annesiyle babası da herkese yaymış en alakasız insanlara bile durup dururken söylüyorlar. Geçenlerde eşim, ben, kv yemeğe gittik ben tokum dedi, ben de ikimiz bir tane söyleyelim bana da şişkinlik yapıyor dedim. Siparişi alan kadını da tanıyor 2 kişilik yemek söyledik, arkadan diyor hamile ya o yüzden pek yemiyor. Ya arkadaş sana onu soran mı oldu?
Annem de aynı şekilde, senin bir çocuk mu diyenlere evet bir tane, biri de yolda; hiç kimse bir şey sormazken başka bir teyzeye “hamile ya canı kısır istiyor” hsjsk. Kendilere nazar olur diye bi şeylerini anlatmazlar ama hskdl

İnanır mısın Erdem de listemde, çok sakin ve huzurlu bir çocuk imajı hissi veriyor bana, isimlerin enerjisine inanıyorum, çok güzelmiş oğlunun adı gerçekten, ismiyle büyüsün inşallah 💐💕
İnşallah Can’ım çok oturaklı bi isim çok hoşuma gidiyor eğer bu kız değilde erkek olsaydı ediz yada ege koycaktım uyumlu olsun diye . Bide önünde mehmet i var . mehmet erdem

Kizlar ayipolcak ama 3 4 gundur vajinam da buyuk bi agri sizi hissediyorum 15+ ci haftafayim idrar yollarim temiz binskntim da yoj ama bi anlik agrilar giriyor sizlerde de oluyor mu ?
Ben 13. haftadayım ama çok nadir hafif hafif oluyor. Zannediyorum ki normal. Bu tarz ağrılar olduğunda dinlendirmeye çalış. Yoruyor olabilirsin kendini.

Ya valla hiç acımadan söylüyorlar, eşimin annesiyle babası da herkese yaymış en alakasız insanlara bile durup dururken söylüyorlar. Geçenlerde eşim, ben, kv yemeğe gittik ben tokum dedi, ben de ikimiz bir tane söyleyelim bana da şişkinlik yapıyor dedim. Siparişi alan kadını da tanıyor 2 kişilik yemek söyledik, arkadan diyor hamile ya o yüzden pek yemiyor. Ya arkadaş sana onu soran mı oldu?
Annem de aynı şekilde, senin bir çocuk mu diyenlere evet bir tane, biri de yolda; hiç kimse bir şey sormazken başka bir teyzeye “hamile ya canı kısır istiyor” hsjsk. Kendilere nazar olur diye bi şeylerini anlatmazlar ama hskdl
Ayyyy gıcık resmen gıcık

İstediğin gibi olmamasına üzüldüm ama boşver belki de böylesi hayırlı olmuştur. Bizim isteklerimiz, planlarımız oluyor ama neyin ne olacağını bilemiyoruz.
Ben de hiç hoşlanmıyorum böyle alakasız insanlarla muhabbetten. Hevesleniyorlar herhalde diyip geçiyordum kızımda. Annem benim okullarımı, vs. de anlatıyordu. Millete ne, onlar da ayıp olmasın diye dinliyordur. 😂

Bu sefer çok hassasım ama onlar da biliyor, kimseye söylemezler ben olur demeden. Ama hevesleniyorlar yine görüyorum. Ondan zaten ben daha yeni geçen hafta sonu söyledim. O kadar sabredemeyeceklerini biliyordum çünkü.

Allah sabır versin. Bu konuda ebeveynlerin daha destekleyici olması gerekiyor. Ancak çoğunlukla cahil insanlar kendi anne ve babalarımız. Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Düşünemiyorlar. Kendilerince kötü bir şey olmadığını düşündükleri ehr şeyi kendilerinde yapma hakkı buluyorlar. "Torun benim torunum istediğime söylerim, istediğimi alırım, istediğimi yaparım" düşüncelerini taşıyor olabilirler. Oysa sizin torununuz olmadan önce bizim evladımız bu çocuk. Anne ve babanın onayı olmadan hiç bir şey yapılmaz, söylenmez. Bu işler böyledir.

BEbek doğduğunda mesela fotoğrafını çekip sana bana sormadan sosyal medyada paylaşacak kimler çıkacak kim bilir. Acaba ben istiyor muyum bebeğimin paylaşılmasını. Önemli konular. Sonra da biz buldumcuk oluyoruz, dünyada bir tek senin çocuğun yok ne var bunda diye laflar dönmeye başlıyor.

Allah sabır versin hepimize. Çevremizde de mantıklı bireyler.

Back