• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Valla onu tam bilmiyorum ancak 16. haftalardan sonra galiba. Kimi 20. haftada yazmış. Sanırım 2 doz olunması gerekiyormuş.

Doğru diyorsun, herhalde aşı karşıtlığında ötürülerdir. Ben de olmak istiyorum. Ama onları görünce ne okudular da böyle düşünüyolar diye merak ettim.
sorayım bende aile hekimime. çok çok yakınım var bebeğine hiç bir aşıyı yaptırma diyo. Ama bende bir sağlık personeli olarak aşının önemine inanıyorum. her annenin kendi kararı tabiki. ben menenjit aşısını devlet karşılamıyor, onu dahi yaptırmayı düşünüyorum

sorayım bende aile hekimime. çok çok yakınım var bebeğine hiç bir aşıyı yaptırma diyo. Ama bende bir sağlık personeli olarak aşının önemine inanıyorum. her annenin kendi kararı tabiki. ben menenjit aşısını devlet karşılamıyor, onu dahi yaptırmayı düşünüyorum
Bebeğin zorunlu aşıları o kadar öneli ki. Ben bu kafaları anlamıyorum. Anlayamayacağım.

Kızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Kuzum onlar aşı karşıtı bence. Benim görüşüm de vurulması gerektiğinden yana. Normal doğumda bile komplikasyon olabilir dikiş gerekebilir sonuçta

Kizlarrrrr bu hafta gidiyorumm insallahh gorucem bebiskomuu 🥰🥰 hem cok ozledim hemde cinsiyetini merak ediyorum.. doktora dedim baglanip neolur benide muayene edin agrim.var filan diye cumartesi gidicem 😄😄😄

Kızlar doktorlarınız size perinatoloji muayenesi önerdi mi? Benim bir arkadaşıma doktoru önermiş. Riskli bir durumu da yoktu. Acaba yaptırmakta fayda var mıdır.
Perinatalogları bir sorun olmasa dahi detaylı ultrason için öneriyorlar bence detaylı ultrasonu her gebe yaptırmalı olası durumların önüne geçebilmek için çok önemli

Bana da haber et 🤣🤣🤣

ya birde şöyle birşey var, aslında kimse yiyemez diye bişey yok, peki ölçü ne; bu Toksoplazma geçirmiş yani bağışıklığı olan kişilere biraz daha serbestlik veriyorlar ama benim negatif çıktı önceden geçirmemişim. İnşaAllah da geçirmem o nedenle bizlere kesinlikle önermiyorlar. Buda bir kriter… ama her zaman doktora danışmakta fayda var
Kesinlikle öyle sorim öyle yiyim

Kızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Ben biraz araştırdım bu konuyu aşıdan sonra düşük veya kanama yaşayanlar varmış ayrıca aşıyı yapmalarının sebebi doğumda ameliyat sırasında tetanoz kapmamak içinmiş ama zaten ameliyat hastanede steril ortamda yapıldığı için gerek olmadığını düşünüyorlar

Benim yoğurt ve süt. Her gün bolca tüketiyorum. Sütü günde 1 bardak gece yatarken hafif ısıtıp ballı süt şeklinde içiyorum hemen uykuya dalıyorum. Hiç öyle abidik gubidik bişiler çekmedi. Bahsedilen aşermeyi yaşamadım galiba. bir tek deli gib yaprak sarması çekti canım. Allahım ama nasıl çekiyo elimi kolumu yicem öyle böyle.
Sütü çok severdim tiksindim benimde bu aralar beyaz lahana sarması çekiyor limonluuu tek başına olunca yapanım da yok koca lahanayı alıp nasıl sarcam 😂

Ben biraz araştırdım bu konuyu aşıdan sonra düşük veya kanama yaşayanlar varmış ayrıca aşıyı yapmalarının sebebi doğumda ameliyat sırasında tetanoz kapmamak içinmiş ama zaten ameliyat hastanede steril ortamda yapıldığı için gerek olmadığını düşünüyorlar
Haydaa düşük ve kanama mı. 🧐

Sütü çok severdim tiksindim benimde bu aralar beyaz lahana sarması çekiyor limonluuu tek başına olunca yapanım da yok koca lahanayı alıp nasıl sarcam 😂
Kuzum yiyeceğin kadarını sar. Kalanından da sonra salata yaparsın. Lahana salatası çok lezzetli oluyor.

Kızlar normalde kontrolüm bugüneydi 11+5teyiz şuan ama ben cinsiyetini çok merak ettiğim için haftaya bugün gideyim diye düşünüyorum 12+5te yani
Acaba haftaya gitsem cinsiyet sizce belli olur mu yoksa daha erken mii cinsiyet için

Back