Ben de ilkte gel yapacaz dediler gidip yaptırdım ama şimdi korkuyorum geleneksel bildiğimiz aşıları da değiştirdiler mi acaba diye. 3 sene önce bu muhabbet yoktu sanki herkes yaptırıyordu, şimdi ben de bakıyorum insanlar temkinli. Zaten 2 doz biontech yaptırdım pişman oldum herkes bir şey diyor bu aşıya da .Ben biraz araştırdım bu konuyu aşıdan sonra düşük veya kanama yaşayanlar varmış ayrıca aşıyı yapmalarının sebebi doğumda ameliyat sırasında tetanoz kapmamak içinmiş ama zaten ameliyat hastanede steril ortamda yapıldığı için gerek olmadığını düşünüyorlar
Beni ilk hamileliğimde kimse bilgilendirmemişti, tetanoz aşısının varlığından haberim bile yoktu hamilelikte ve tetanoz aşısı hiç olmadım.Kızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Ayyy benimde çekmişti lahana dolmasını misafirliğe gittim bi baktım orda var ordan çıktım başka yere gittim orda da vardı yani başka bişi istesem olacakmışSütü çok severdim tiksindim benimde bu aralar beyaz lahana sarması çekiyor limonluuu tek başına olunca yapanım da yok koca lahanayı alıp nasıl sarcam
Bebeklere aşı bencede yapılmalı o farklı bişey. Ben özel aşılar dahil rota virüstü menenjittir hepsini yaptırdım. Bu konu çok önemli bence.sorayım bende aile hekimime. çok çok yakınım var bebeğine hiç bir aşıyı yaptırma diyo. Ama bende bir sağlık personeli olarak aşının önemine inanıyorum. her annenin kendi kararı tabiki. ben menenjit aşısını devlet karşılamıyor, onu dahi yaptırmayı düşünüyorum
Özel aşıda rotayı bende yaptırdım ya ondan sonra egzama olmuştu oğlum, buna yaptırmayı düşünmüyorum. Sadece devletin yaptırdığı aşıları yaptıracağım.Bebeklere aşı bencede yapılmalı o farklı bişey. Ben özel aşılar dahil rota virüstü menenjittir hepsini yaptırdım. Bu konu çok önemli bence.
Bizde yan etki olmadı hiç. Hatta çok rota virüs salgını oluyor bence gerekli diye düşünüyorum. Menenjitte çok önemli bence. Tabi aşı konusu çok hassas ancak doktorumuz bu konuda oldukça netti ve hiç soru işaretim olmadı aşı konusunda. Sağlıklı doğsunlar inşallah gerisi otomatik olarak geliyor zatenÖzel aşıda rotayı bende yaptırdım ya ondan sonra egzama olmuştu oğlum, buna yaptırmayı düşünmüyorum. Sadece devletin yaptırdığı aşıları yaptıracağım.
Çok lezzetli oluyor böyle havuç da rendeleyip. İster limonlu zeytin yapı ile karıştır ye istersen yoğurtla karıştır ye.Salatasını hiç yemedim ama olmadı sarıp buzluğa atarım dedim
Ben bugün gittim 13. haftam tam yine bişi demedi cinsiyetle ilgili. Ama bazılarının doktoru da % şu kadar ihtimal cinsiyet bu demiş. Artık şans galiba. BAzıları 16. hafta öğreniyor ilk kez bebiş gösteriyor.Kızlar normalde kontrolüm bugüneydi 11+5teyiz şuan ama ben cinsiyetini çok merak ettiğim için haftaya bugün gideyim diye düşünüyorum 12+5te yani
Acaba haftaya gitsem cinsiyet sizce belli olur mu yoksa daha erken mii cinsiyet için
Ben de kızımda her akşam oturup 1 kilo mandalina yiyordum. Benim 20 haftadan sonra falan deli gibi şekerli şeyler yeme isteğim vardı. Normalde de severim ama ondan aş ermiş sayılır mıyım bilemedim. Bu sefer şimdilik hiç öyle canım özel bir şey istemedi. Bir arkadaşım ortaköyde kumpir yedik diye anlattığından beri yiyesim var ama pek de sevmem aslında. Yok ya şimdi ondan aklımda kaldı.Kızlar hamilelikte canınız en çok ne istiyor benim sürekli domates ve mandalina bünyem fakir farklı şeyler istemiyorki eşimi uğraştırıp aldırayım
Tetanoz aşısı 10 yıl içinde olundaysa gerek yok ama çoğunluğun eski oluyor ondan hamilelikte yeniliyorlar. İnsanlar hep doğum, vs. diye düşünüyor ama ben 6 yıl önce düştüm ayağımda biraz açık yara oldu, hemen tetanoz aşısı sorup yaptılar. Böyle uzun dönem test edilmiş aşıların bir riski olduğuna ben hiç inanmıyorum. Hele hele gebelere zaten neredeyse hiçbir ilacı bile firmalar önermiyor. Kimse girmiyor öyle risklere.Kızlar ileriki haftalarda tetanoz aşısı olmamız gerekiyormuş sanırım sağlık ocağında. Bazı kadınların vurdurmak istemediğin aşhit oldum. Neden istemiyorlar anlamadım bebeğe zararı olsa zaten yapılmak diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz.
Anladım canım umarım benm doktorum söyler cinsiyetini ben çok merak ediyorum kız ya da erkek farketmez ama insan severken bile oğluşum ya da güzel kızım diye sevmek istiyorum artıkBen bugün gittim 13. haftam tam yine bişi demedi cinsiyetle ilgili. Ama bazılarının doktoru da % şu kadar ihtimal cinsiyet bu demiş. Artık şans galiba. BAzıları 16. hafta öğreniyor ilk kez bebiş gösteriyor.
Doğru. Aslında parol dışında ağrı kesici bile içirtilmeyen bir ortamda kötü etkileyecek bir durum olsa herhalde yapmazalr. Aslında hamile kalmadan önce kadınların yaptırması - yapması gerekenler diye bir liste yayınlanmalı. Böylece gebelikte ekstra aşıymış bilmem neymiş diye düşünülmez.Ben de kızımda her akşam oturup 1 kilo mandalina yiyordum. Benim 20 haftadan sonra falan deli gibi şekerli şeyler yeme isteğim vardı. Normalde de severim ama ondan aş ermiş sayılır mıyım bilemedim. Bu sefer şimdilik hiç öyle canım özel bir şey istemedi. Bir arkadaşım ortaköyde kumpir yedik diye anlattığından beri yiyesim var ama pek de sevmem aslında. Yok ya şimdi ondan aklımda kaldı.
Tetanoz aşısı 10 yıl içinde olundaysa gerek yok ama çoğunluğun eski oluyor ondan hamilelikte yeniliyorlar. İnsanlar hep doğum, vs. diye düşünüyor ama ben 6 yıl önce düştüm ayağımda biraz açık yara oldu, hemen tetanoz aşısı sorup yaptılar. Böyle uzun dönem test edilmiş aşıların bir riski olduğuna ben hiç inanmıyorum. Hele hele gebelere zaten neredeyse hiçbir ilacı bile firmalar önermiyor. Kimse girmiyor öyle risklere.
İnsanlar Covid yüzünden aşılardan tedirgin oldular, hadi o yeni ama tetanoz gibi yıllardır çoluk çocuk, herkese yapılıp önemli sıkıntıları önleyen aşılardan korkmak anlamsız.
Tetanoz aşısı olup çocuğunu düşüren, vs. de olacağı vardır. Eminim aşı olduktan sonra araba çarpıp ölen insan da buluruz arasak ama aşı yüzünden araba çarptı demiyoruz. Tesadüf olduğunu anlıyoruz. O yüzden böyle olaylara bir iki kişiden değil de genel toplum verilerine bakarak yaklaşmak lazım.
Ben tetanoz aşım yeni olduğu için yaptırmıyorum. Grip aşısı oldum geçen hamileliğimde de bu hamileliğimde de olacağım, çünkü ağır geçirirsem bebeğimi etkiler diye korkumdan aşı oluyorum. Burada (Danimarka) devlet hamilelere grip aşısını öneriyor ve ücretsiz yapıyor.
Kesinlikle.Anladım canım umarım benm doktorum söyler cinsiyetini ben çok merak ediyorum kız ya da erkek farketmez ama insan severken bile oğluşum ya da güzel kızım diye sevmek istiyorum artık
MeyveKızlar hamilelikte canınız en çok ne istiyor benim sürekli domates ve mandalina bünyem fakir farklı şeyler istemiyorki eşimi uğraştırıp aldırayım
Toplum sağlığı için de çok önemli. Yani insanlar aşı yokken şimdi en basit geçirdiğimiz hastalıklardan telef oluyordu, simdi bu kadar ilerlemisken insanların böyle düşünmesini anlamak imkansız.Bebeğin zorunlu aşıları o kadar öneli ki. Ben bu kafaları anlamıyorum. Anlayamayacağım.
Benim şekerim tespit edildikten sonra kilo almam direkt durdu, hatta kilo verdim. Sağlıksız bir durumdu, hastalıktanmis meğer zart diye aldığım kilolar. Bebegin büyümesi zamanına göreyse takılma.Kızlar benden bir hafta geride olan bir tanıdık gördum kıloluda bir kzı degıldı ben de oyle ama o cok kılo almıs benım sadece karnım büyüyor moralım bozuldu o benım hamıle oldugumu bılmıyor sen nıye kılo aldın dıyemedım:/
Siz de kilo aldınız mı ben normaldede cok yıyen biri degılım aacaba eksık mı yıyorum minişim aç mı kalıyot of
Evet tam cıkıyor usg de kılomda dusmuyor hep aynı hayırlısı olsun o zaman:)Benim şekerim tespit edildikten sonra kilo almam direkt durdu, hatta kilo verdim. Sağlıksız bir durumdu, hastalıktanmis meğer zart diye aldığım kilolar. Bebegin büyümesi zamanına göreyse takılma.
Amin canım benim çok sağol sağlıkla gelir inşallah şimdiki minnoslar gönlümüzü ferah tutalımİlk 12 hafta çok önemli diye boşa demiyorlar demek. Zaten sağlıklı bebişler atlasan da zıplasan da tutunuyor. Sağlıksız bir gebelikse en başında böyle olabiliyor. Başınız sağolsun canım. Tekrar yaşatmasın Allahım.
Senin erkek miydi canım öyle hatırlıyorum ben Eren ve Arden isimlerini çok beğeniyorum sen ve eşin isminizle uyumlu olmasını istiyor musunuz yada soyadına yakışan isimler falan oluyor veya isimlerinizin ilk harflerinden olabilir benim çekirdek ailem A ve E harflerinden oluşuyor hatta kolyem bile var bu harflerden ama ben bu ara Mila yada Mihra ismine takmış durumdayım sonuç ne olur bilemiyorumŞu isim muhabbeti ne olacak hemen soğuyorum beğendiğim isimlerden. Önceden düşünürdüm çocuğum olursa şunu koyarım falan diye. Ama iş ciddiye binince anlamlarına bakıyorum. Kendimce numeroloji sayfalarına falan bakıyorum içime sinmiyor. Aklında isim olanlar paylaşsa da biraz fikir olsa
Canım benim eşim senin gibi pozitif haber aldigimizdan beri evde yas havası var hayatı kendine de bana da zehir ediyor hiç evde gebe yokmuş gibi ben üzülüyorum ve bebeğimde etkileniyor ama eşim psikolojik olarak kendini kapatmış durumda eve gelsin bakarız diyor ama olan benim dokuz ayima olacak düşünsene eşimle isim bile konuşamıyorum ben alışverişte yapmayacaz bir hastane takımı biberon bez ile hastaneye gidecez düşün yani öylede hiçbir şeyin tadı yokBen sizi çok iyi anlıyorum. Ben kendimi bazen ikna edebiliyorum bunun yeni bir hamilelik olduğuna ve kayıpların kaderim olmadığına... ama yine de onların gölgesinde yaşıyoruz. Ben genelde sakın geçirsem de aşırı sevinemiyor, heveslenemiyorum. Sanki öyle yaparsam hevesim kursağımda kalacakmış gibi saçma sapan bir korku var içimde. Korkunun ağır bastığı, zamanlarda burayı okuyor, arkadaşlar için seviniyorum ama ben kendimi geri çekiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?