2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Sağol hayatım yapıcam bunları :)
Bugun benimde hafif basladi.doktora gidince onlada konustuk.sabah yataktan cikmadan mutlaka kraker ye yataktan oyle kalk dedi.az az sik sik beslen. Bazi kadinlara eksi ve bazi kadinlarada soguk yiyecekler iyi gelir dene dedi.bide zencefil iyi helir dedi.

Ramzi teorisi nedir?

Ramzi teorisi nedir?

Ramzi Teorisi

Günümüzde cinsiyet belirlemede çok sık kullanılan yöntemlerden birisi de Ramzi teorisi. Diğerlerinden farklı olarak bir doktor tarafından ortaya atılmış olması bilimsel yönünün olduğunu gösterse de bunun dışında herhangi bir geçerliliği yoktur.

Ramzi Teorisi Nedir?

Ramzi teorisi, Kanadalı Dr. Saad Ramzi İsmail’in geliştirdiği cinsiyet belirleme yöntemidir. Adını, yöntemi ortaya atan doktordan alan bu cinsiyet belirleme araştırması, 10 yıl süren geniş zamanlı bir araştırmadır. Dr. Ramzi 10 yıl boyunca hamilelerin ultrason görüntülerini inceleyerek bu yöntemi öne atmıştır.
Tıpta koryon villus adı verilen plasentanın bulunduğu konuma göre, bebek cinsiyetinin belirlenebileceğini öne sürmüştür. Ramzi teorisine göre;
  • Bebek cinsiyeti 2 boyutlu ultrason yardımıyla gebeliğin 6. haftası itibari ile belirlenebilir.
  • Ramzi, koryon villusun konumunun kromozomlarla ilgili olduğunu açıklamıştır.
  • Teoriye göre, kromozomların farklı yöne gitmesi ile plasentanın hangi durumda olduğu belirlenir. Yani plasentanın bulunduğu konum bebeğin cinsiyetini vermektedir.
  • Plasenta rahmin sağında ise erkek, solunda ise kız bebek olacağı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki;
  • Plasenta ultrasonda sağ tarafta belirdi ise embriyo XY kromozomlarına sahip olur. Yani bebek erkek olacak demektir.
  • Plasenta sol tarafta beliriyorsa XX kromozomuna sahip olur. Bu da kız bebek anlamına gelir.

Arkadaslar merhabalar galiba bende 2024 mayıs annesiyim artık sanirim.Dun kaset testte çift çizgi çıkar çıkmaz hastane gidip test yaptırdım.bir önceki adet tarihim 5 ağustostu.29 günlük bir dongum var dün adetimin üzerinden 6 gün geçmişti.Betam 2500 lu bir rakam çıktı.Rakam bana biraz fazla geldi .Sizin betalrnz kaçtı.Ikiz olabilir ki diye düşünüyorum.

Erken yumurtlamis olabilirsiniz
Benim oyle:) bu nedenle beta yuksektir

Yumurtlama tarihimi tam olarak biliyorum çünkü sadece bir kez iliskiye girdik eşimle Ayin 19 uydu.Galiba ben ikiz olsun istiyorum da öyle şeyler duymak istiyorum

Ben de öyle yapıyorum sık sık yiyince daha iyi oluyor
Bi de dediğin gibi soguk şeyler yiyince midem rahatlıyor gibi oluyor o yüzden yogurdu çok seviyorum :)

Ben de öyle yapıyorum sık sık yiyince daha iyi oluyor
Bi de dediğin gibi soguk şeyler yiyince midem rahatlıyor gibi oluyor o yüzden yogurdu çok seviyorum :)
Benimde suan midem fena..tarifi cok zor.hem yaniyor eksiyor..huzursuzluk hissi veriyor.sanki biseyler yemek istiyorumda dogru seyi bulamiyorum gibi bi his.hem ac gibiyim hem hicbirsey cazip gelmiyor gibi..bir garip.hallerdeyim

Yumurtlama tarihimi tam olarak biliyorum çünkü sadece bir kez iliskiye girdik eşimle Ayin 19 uydu.Galiba ben ikiz olsun istiyorum da öyle şeyler duymak istiyorum
Canm ben anlamadım nası yani en son yumurtlama 19 u oldu ve senin beta 2500 inanamıyorum bence cok yüksek oranla ikizdir eğer ikiz değilse cok şaşırıcam. Benim yumurtlama ve ilişki 18 indeydi ve perşembe günü betam daha 775 de duruyo aradaki farka bakarmısın

Benimde suan midem fena..tarifi cok zor.hem yaniyor eksiyor..huzursuzluk hissi veriyor.sanki biseyler yemek istiyorumda dogru seyi bulamiyorum gibi bi his.hem ac gibiyim hem hicbirsey cazip gelmiyor gibi..bir garip.hallerdeyim
Ayy al benden de o kadar bi şey yemem lazım midem yanıyo ama canım bi şey çekmiyo

Kızlar bende tüp bebek ile hamileyim bu hafta keseyi gördük tahmini doğum 2 Mayıs inşallah dağlıkla ilerler herkesinde kese gözüktü yolk kesesi oluşmuş dedi ben doktora hiçbiryer soramadım heyecandan 10 gün sonra gel dedi de yinede insan tereddüt ediyor bebeği görmeden kese görüntüm bu şekil

Hayirli olsun saglikla kucagina al insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…