- 8 Temmuz 2024
- 262
- 137
- 28
Ben owli ve DeFacto 1 tog uyku tulumlarindan çok memnunummKızlar uyku tulumu alıpta memnun kaldığınız marka oldu mu? Dolgusu elyaf olanlar terletiyor diyorlar bir türlü seçemedim
Ben 2 gündür 2 uyku yapıyorum gece hunharca kalkıyor bugün sanırım 4 uyku yapacak şimdi 1 de uyumuştu 20dk sonra kalktı geri daldıramadım. 4 te uyusa akşam 8 de yatırırımBiz gece sayısız kere uyanıyoruz özellikle 2den sonra asla dalamıyor yarım saatte bir kalkıyor resmen. Ben deneyeceğim yavaş yavaş. Eğer düzelirse yazarım buraya
Kimden aldın eğitimi buradaki kızların attığı kadından mı? Ben bir kaç yere fiyat sordum acayip pahalıAy bununla ilgili naçizane deneyim düşüncelerimi yazayım belki fikir olur size de. Her şeyin bir saati ve süresi var ve bunu size eğitim veren kişi söylüyor bebeğin ayına göre tabi. Ben çok gergin başladım eğitime zaten çünkü çok korkuyordum bebeğim çok dirençli diye. Neyse İlk gün ilk uykudan eğitime başladık ve Alp gerçekten çok dirençli çıktı. İlk uykusu 9 da olması gerekirken 14.00 a kadar uyumadı .(bazı teknikler deniyorsun her seferinde) ben o saatten sonra vazgeçtim çünkü dayanamadım bu kadar ağlaması bağırması beni aşırı etkiledi(sürekli kucağımdaydi temas öpücük vs vardı sakinleşiyordu her seferinde ama yatakta hep ağladı asla uykuya dalamadi) neyse 14.00dan sonra eğitimi bırakıp memede uyuttum ve o gün full ağladım. Eğitim veren kişi de ilk gün bunların olabileceğini söyleyip beni cesaretlendirmeye çalıştı hep. Akşam eşimle konuşup salı günü tekrar son 1 kez denemeye karar verdik olmazsa vazgeçerim dedim. Salı günü daha erken kalktık ilk uykuya 27. Dk da geçti,ikinci uykuya 9 dkda geçti 3. Uykuya 20 dkda geçti ve 1 saat 40 dk uyudu son uykuda.baya cesaretlenmistim taaakii son 4. Uykuya kadar. 4. Uykuda hiç sakinlesmedi çok bağırdı eşim de evdeydi ve biz 6. Dkda vazgeçtik egitimden. Yani ben yapamadım ne Alp ne ben buna hazır değilmişiz onu anladım. Belki biraz daha büyüyünce daha yumuşak bir geçişle tekrar denerimm
Yani çocuğa işlence olacaksa hiç gerek yok bence en iyisini yapmışsınız. Çocuğu zorlayıcı şeylere ben de çok karşıyım şahsenAy bununla ilgili naçizane deneyim düşüncelerimi yazayım belki fikir olur size de. Her şeyin bir saati ve süresi var ve bunu size eğitim veren kişi söylüyor bebeğin ayına göre tabi. Ben çok gergin başladım eğitime zaten çünkü çok korkuyordum bebeğim çok dirençli diye. Neyse İlk gün ilk uykudan eğitime başladık ve Alp gerçekten çok dirençli çıktı. İlk uykusu 9 da olması gerekirken 14.00 a kadar uyumadı .(bazı teknikler deniyorsun her seferinde) ben o saatten sonra vazgeçtim çünkü dayanamadım bu kadar ağlaması bağırması beni aşırı etkiledi(sürekli kucağımdaydi temas öpücük vs vardı sakinleşiyordu her seferinde ama yatakta hep ağladı asla uykuya dalamadi) neyse 14.00dan sonra eğitimi bırakıp memede uyuttum ve o gün full ağladım. Eğitim veren kişi de ilk gün bunların olabileceğini söyleyip beni cesaretlendirmeye çalıştı hep. Akşam eşimle konuşup salı günü tekrar son 1 kez denemeye karar verdik olmazsa vazgeçerim dedim. Salı günü daha erken kalktık ilk uykuya 27. Dk da geçti,ikinci uykuya 9 dkda geçti 3. Uykuya 20 dkda geçti ve 1 saat 40 dk uyudu son uykuda.baya cesaretlenmistim taaakii son 4. Uykuya kadar. 4. Uykuda hiç sakinlesmedi çok bağırdı eşim de evdeydi ve biz 6. Dkda vazgeçtik egitimden. Yani ben yapamadım ne Alp ne ben buna hazır değilmişiz onu anladım. Belki biraz daha büyüyünce daha yumuşak bir geçişle tekrar denerimm
Kesinlikle yöntem ağlatmamalı bebeği ben o yüzden uyku arkadaşıyla bebeği desteklemek istiyorum ama erkek bebek olmasından mı acaba bilmiyorum tavşandan çok hoşlanmıyorYani çocuğa işlence olacaksa hiç gerek yok bence en iyisini yapmışsınız. Çocuğu zorlayıcı şeylere ben de çok karşıyım şahsen
1 tog bende alcam ya kalorifer de yakıyoruz belkide gece sıcaktan uyanıyorBen owli ve DeFacto 1 tog uyku tulumlarindan çok memnunumm
Tavsan uykusundan aldım ben. Asla kişiyi kotulemiyorum gayet destek oldu ve sert geçiş yaptırmıyor. Burada her bilgiyi veremiyorum malum eğitim alırken gizlilik sözleşmesi oluyor. Yani çok kararlı olmak lazım ve bebeğin de aşırı dirençli olmaması lazım. Alp zaten sırtüstü hiç uyuyamayan bir bebek 1. Ayından beri. Yüzüstü uyumayı kabul etmedi çok zorlandı ilk gün. İkinci gün çok mutluydum uykuya dalabildigi için ama yine de içim hep buruktu ağlayarak uykuya geçtiği için. Ben normalde de mutlu uyumasını çok önemsiyorum ama ise başlayacağım ve sadece bende uyuması beni tedirgin ediyordu o yüzden şansımı denemek istedim. Pahalı bu arada kesinlikle ama denemeye değer dedim. Tabi bir şeyler öğrendim sonra kendim denerken biraz bilgim olarak denerim siye düşünüyorum. Alp o kadar ağlayınca inan parası umrumda olmadı ya. Bu arada Alpte çok uzun süre 4. Ay atağındam dolayı çok direniyordu uykuya. Şimdi o düzeldi 3-5 dkda dalıyor ama yine kısa uyku yapıyor tabi. Nadiren 1-1.5 saat uyuduğu oluyor. Bugün ilk uykusunu 1.5 saat uyudu şok oldum boşluğa düştüm resmenKimden aldın eğitimi buradaki kızların attığı kadından mı? Ben bir kaç yere fiyat sordum acayip pahalıbu kızların attığı bir nebze uygun diğerlerine göre ama dönmüyor kadın
Belki benim Alpte dirençli çıkar bilmiyorum 3-4 gündür çocukla savaşıyorum
Ya ben bu konuda şöyle düşünüyorum, bebekler alışkanlık ve rutin seviyor o yüzden bir şey öğretmeye çalışırken %90 direnecek her seferinde. Mesela ilerde parktan gitmemek için ağlayacak anlatsan da ağlayacak yani. Yada araba kullanırken otokoltukta ağlayabilir. Ama çok dirençli olduğunda bende çok karşıyım yani ilk gün akşama kadar ben ağladım onu mutsuz ettiğimi düşündüm o bana güldükce vicdan azabı çektim resmen. Bana göre değilmis ya. Ama uyku eğitimine asla karşı değilim hala değilim bebekler birşeyleri öğrenmek zorunda ve öğrenirken zorlanabilirler kafasındayim halaYani çocuğa işlence olacaksa hiç gerek yok bence en iyisini yapmışsınız. Çocuğu zorlayıcı şeylere ben de çok karşıyım şahsen
Sağlık olsun ya bebişten kıymetli değil bence üzülme hiç. Zaten bir gün kendi kendilerine dalacaklar uykuya ben kendimi öyle avutuyorum eğer başaramazsam öğretmeyi napalom dünyanın sonu değilTavsan uykusundan aldım ben. Asla kişiyi kotulemiyorum gayet destek oldu ve sert geçiş yaptırmıyor. Burada her bilgiyi veremiyorum malum eğitim alırken gizlilik sözleşmesi oluyor. Yani çok kararlı olmak lazım ve bebeğin de aşırı dirençli olmaması lazım. Alp zaten sırtüstü hiç uyuyamayan bir bebek 1. Ayından beri. Yüzüstü uyumayı kabul etmedi çok zorlandı ilk gün. İkinci gün çok mutluydum uykuya dalabildigi için ama yine de içim hep buruktu ağlayarak uykuya geçtiği için. Ben normalde de mutlu uyumasını çok önemsiyorum ama ise başlayacağım ve sadece bende uyuması beni tedirgin ediyordu o yüzden şansımı denemek istedim. Pahalı bu arada kesinlikle ama denemeye değer dedim. Tabi bir şeyler öğrendim sonra kendim denerken biraz bilgim olarak denerim siye düşünüyorum. Alp o kadar ağlayınca inan parası umrumda olmadı ya. Bu arada Alpte çok uzun süre 4. Ay atağındam dolayı çok direniyordu uykuya. Şimdi o düzeldi 3-5 dkda dalıyor ama yine kısa uyku yapıyor tabi. Nadiren 1-1.5 saat uyuduğu oluyor. Bugün ilk uykusunu 1.5 saat uyudu şok oldum boşluğa düştüm resmen
Bende owli 0.5 tog ama kundak tulum olarak kullanıyorum kolları serbest bir şekilde gündüz giydiriyorum. Ama bende 1.5 tog alacağım bir tane daha daha soğuk zamanlar için. Evler artık doğalgazlı çok sıcak tutmaya gerek yok ya bebekler sıcak sevmiyor. Hiç çorap giydirmiyorum dışarısı hariç mesela daha rahat ettiğini düşünüyorum1 tog bende alcam ya kalorifer de yakıyoruz belkide gece sıcaktan uyanıyor
Aynen öyle ya. Birde ben kendimde şunu fark ettim sürekli gün içinde uykusuna odaklandığımda çok memnuniyetsiz oluyorum bunun ona faydası yok o yüzden denedim olmadı sağlık olsun o iyi olsun yeter başka şekilde uğraşırım dedim. Bazen gün içinde bir uykusunu beraber yapıyoruz uzun uyuyorlar ya öyle bana da çok iyi geliyor beni de rahatlatıyor. Sonsuza kadar böyle gitmeyecek diyorum kendi kendimeSağlık olsun ya bebişten kıymetli değil bence üzülme hiç. Zaten bir gün kendi kendilerine dalacaklar uykuya ben kendimi öyle avutuyorum eğer başaramazsam öğretmeyi napalom dünyanın sonu değil
Mesela Şuan uyumak istedi, beşiğe 5 kez koydum tam içeri gidicem ağlıyor yanına yattım uyuyor şimdiAynen öyle ya. Birde ben kendimde şunu fark ettim sürekli gün içinde uykusuna odaklandığımda çok memnuniyetsiz oluyorum bunun ona faydası yok o yüzden denedim olmadı sağlık olsun o iyi olsun yeter başka şekilde uğraşırım dedim. Bazen gün içinde bir uykusunu beraber yapıyoruz uzun uyuyorlar ya öyle bana da çok iyi geliyor beni de rahatlatıyor. Sonsuza kadar böyle gitmeyecek diyorum kendi kendime
Ben sanki kara kış varmış gibi çocuğu sarıyorumBende owli 0.5 tog ama kundak tulum olarak kullanıyorum kolları serbest bir şekilde gündüz giydiriyorum. Ama bende 1.5 tog alacağım bir tane daha daha soğuk zamanlar için. Evler artık doğalgazlı çok sıcak tutmaya gerek yok ya bebekler sıcak sevmiyor. Hiç çorap giydirmiyorum dışarısı hariç mesela daha rahat ettiğini düşünüyorum
Merhaba, kitap pdflerini bulduysanız bana da gönderir misiniz acabaBuldum ilginiz için teşekkür ederim
Bana da gönderirseniz çok sevinirimMerhaba, kitap pdflerini bulduysanız bana da gönderir misiniz acaba
Bana da gönderirseniz çok sevinirim
Evet buldum ancak buradan atılmıyor özelden yazarsanz yardımcı olayım.Merhaba, kitap pdflerini bulduysanız bana da gönderir misiniz acaba
Ay ben saldım iki gündürMesela Şuan uyumak istedi, beşiğe 5 kez koydum tam içeri gidicem ağlıyor yanına yattım uyuyor şimdiben işe başlayınca artık Kv ile yatarlar böyle dldldldldl
Hahahaha ben en başından beri hiç giydirmedim hatta doğduktan 2 hafta sonra bildiğin sadece bezle yatırdım çok uzun süre annem kızıyorduBen sanki kara kış varmış gibi çocuğu sarıyorumbaşka bir insanın vücut sıcaklığından sorumlu olmak beni çok geriyor
Mayısta İstanbul soğuktu ya ben bezle yatıramazdım kdldödöd biz yorganla yatıyodukHahahaha ben en başından beri hiç giydirmedim hatta doğduktan 2 hafta sonra bildiğin sadece bezle yatırdım çok uzun süre annem kızıyorduama eşim de sıcak hiç sevmez oğlumda sevmiyor soğuk hasta etmiyor onu anladım ya onu da saldım oh rahatladım
Bende İstanbul'dayım hahahah bezle yatırdım yaMayısta İstanbul soğuktu ya ben bezle yatıramazdım kdldödöd biz yorganla yatıyoduk