Sabah 6 da uyanıyor besleyip geri uyumasını sağlıyorum yarım yamalak uyuyup 8 de kalkıyor sonra 10a kadar uyanık oluyor. 10da besleyip pişpişleyip uyku müziği filan bi şekilde uykuya geçiriyorum 1bucuk saat uyuyor sonra uyanıyor 12:30 da geri uyuyor. Saat 2 gibi uyanıyor müzik oyun egzersiz filan 3 gibi banyo yaptırıyorum nemlendirme masaj falan filan 3bucuk 4 gibi geri uyuyor o uyku diğerlerinden daha kısa sürüyor. Gece uykusuna 7 gibi geçiyor 7 den sonra full o uyanırsa besliyorum.
Hergün ortalama böyle saatler arası gidip geliyoruz bazen gazı çok oluyor bazen kaka yapmaya çalışıp ıkınıp ağlayıp uyanıyor. Ama rutinimiz bu.
Bende iki çocuk olduğu için düzeni böyle oturttum. Gece uykusuna erken geçtiği için sabahta erken uyanıyor. Bizde güne erken başladığımız için sıkıntı olmuyor. Ortalama günde 5 uyku yapıp 6.uykusunda gece uykusuna geçmiş oluyor.
Bu uykular 6 aydan sonra azalacak uyanıklık süresi artacak ozaman onun ihtiyacı doğrultusunda ya 10:00-11:30 arasında yaptığı uykuyu kaldırcam ya 16:00-17:00 arasındaki uykuyu kaldırcam eğer son uykuyu kaldırmazsam gece uykusuna geçiş 21:00 civarı olacak. 1 yaş güncellemesiyle günde 2 maksimum 3 uykuya düşecek. Hepsinde de en belirgin yaptığım şey kısmi açlık.
Kendimiz bile gece geç saatte yiyip yatınca rahatsız ediyor. Buda çocukta mide sıvısının ağzına gelmesi, gaz sıkıştırması, ileriki aylarda uykuda çok fazla dönme ve bunlara bağlı kalitesiz uyku sık uyanmaya sebep oluyor. Daha çok küçükler gece beslenmesini kesmemiz mümkün değil o rahat 1 yaşa kadar hatta daha uzun devam eder ama iyice doysun uzun süre uyusun diye tıka basa beslemek te yapıyoruz yanlışı. Ozaman daha sık uyanma oluyor besle uyansın besle uyansın döngüsü