- 28 Mart 2023
- 11.312
- 12.897
Canım ben istediği zaman besliyorum 2 aylık kontrolünde 56cm 5680di kilosu. Dr her istediğinde vermeyebilirsin emzik tuttuysa o da seni rahatlatır demisti ama keskin bir çizgi belirtmedi 3 saat vs diye. Genelde gece 4-5 saatte bir emiyor gün içinde de 2-3 saatte bir hatta bugün neredeyse saatte bir emmek istedi en fazla 1.5 saat durdu. Ben ne zaman emmek isterse veriyorum ki eskidenmis o 2 saatte bir 3 saatte bir gibi şeyler bebek ne zaman isterse emzirilmeli deniyor demişti ebe. Hamburger kızartma vs vermiyoruz ki cocuga anne sütü sonuçta minicik bebek yani aç aç mı dursun :/Huzursuzluk yapıyor . Bugün de biraz çıkardım bahçeye uzandırdım etrafı izledi çok sinek vardı eve getirdim
Açken beni rahat bırakmıyor doyuruyorum yatagına ya da arabasına koyuyorum gündüzleri hep bir mızmızlanma yemek yemeğe gitmeye korkuyorum onunla
Benimki de 5350 imiş bugün öğrendik 3 e yeni geçmiştik
Şimdi nasıl oldu benim koz da yarın olacak
Evet bugün biraz bahçede yerde durdu denicem en kısa zamanda.
Kızlar bu arada bugün kontrole gittik iki ay kontrolü. Kilosu 5350 boyu 54 cm. Anne sütü alıyor sadece. Doktor üç aylık bebekle aynı kilosu üç saate bir emzir dedi. Ama benim kız az az sık besleniyor durmuyor ağliyor dedim alışacak dedi. Olmazsa alışana kadar sağıp mı versem dedim acaba sizinkiler nasıldı
Yok bakmadım ama iki aylık daha bana çok gelmedi 54 cm 5350Yazık çocuğa bence emzir istediği zaman. Beni sağlık ocağındaki ebe sürekli uyarıyor her istediğinde ver diye. Persentil tablosuna baktın mı bebeğin çok mu önde gidiyor?
Ben de senin gibi düşünüyorum biz bile susuzluğa dayanamıyoruz sıcaktan emmek istiyor olabilirBenimki de 5350gramdı 2. Ay kontrolunde bizim dr çok iyi ne yapıyorsan devam et demişti. Ben her arandığında emziriyorum. 3 saat çok uzun bi süre Malum havalar da çok sıcak susuyordur yani suyu da sütten alıyor.
Gece bizimki de 4_5 saati buluyor ama gündüz sıcaktan heralde çok emiyor üzülüyorum ben de çok geldi gündüzleri üç saatCanım ben istediği zaman besliyorum 2 aylık kontrolünde 56cm 5680di kilosu. Dr her istediğinde vermeyebilirsin emzik tuttuysa o da seni rahatlatır demisti ama keskin bir çizgi belirtmedi 3 saat vs diye. Genelde gece 4-5 saatte bir emiyor gün içinde de 2-3 saatte bir hatta bugün neredeyse saatte bir emmek istedi en fazla 1.5 saat durdu. Ben ne zaman emmek isterse veriyorum ki eskidenmis o 2 saatte bir 3 saatte bir gibi şeyler bebek ne zaman isterse emzirilmeli deniyor demişti ebe. Hamburger kızartma vs vermiyoruz ki cocuga anne sütü sonuçta minicik bebek yani aç aç mı dursun :/
Evet yazık çocuğa ağzı köpük köpük oluyor zaten susadigini emmek istediğini düşünüyorum ben o zaman. Kışın bilmiyorum ama yazın 3 saat bekletmek yazık çocuğa Dr niye öyle demiş anlamadımYok bakmadım ama iki aylık daha bana çok gelmedi 54 cm 5350
Ben de senin gibi düşünüyorum biz bile susuzluğa dayanamıyoruz sıcaktan emmek istiyor olabilir
Gece bizimki de 4_5 saati buluyor ama gündüz sıcaktan heralde çok emiyor üzülüyorum ben de çok geldi gündüzleri üç saat
Evet köpük oluyor hep salyalı ve eli ağzında oluyor emmek isteyince acayip emiyor elini ordan anlıyorum dediğin gibi kışın düzene girer zatenEvet yazık çocuğa ağzı köpük köpük oluyor zaten susadigini emmek istediğini düşünüyorum ben o zaman. Kışın bilmiyorum ama yazın 3 saat bekletmek yazık çocuğa Dr niye öyle demiş anlamadım
Ay evet evet eller önde üst üste koyuyor bi güzel hatta tam şuan öyle uyuyorDedeler gibi de önünde bağlıyor mu elleriniörgü oruyormus gibi hep birleştiriyor başlıyor yemeye
Bi dediler pinti olacak dedim olamazzBenimkininde iki eli hep yumruk canım hiç
açmıyor neden ki
Sabah 1-2 saat baygın ve mutsuz gibiydi sonra normale döndü gibi sanki. Ben ateşini beklemeden 6 saatte bir calpol veriyorum. Ateş genelde gece çıkar gece de saat başı kalkacağım. Yarın sabaha sıkıntısız çıkarsak rutine dönebiliriz sanırımHuzursuzluk yapıyor . Bugün de biraz çıkardım bahçeye uzandırdım etrafı izledi çok sinek vardı eve getirdim
Açken beni rahat bırakmıyor doyuruyorum yatagına ya da arabasına koyuyorum gündüzleri hep bir mızmızlanma yemek yemeğe gitmeye korkuyorum onunla
Benimki de 5350 imiş bugün öğrendik 3 e yeni geçmiştik
Şimdi nasıl oldu benim koz da yarın olacak
Evet bugün biraz bahçede yerde durdu denicem en kısa zamanda.
Kızlar bu arada bugün kontrole gittik iki ay kontrolü. Kilosu 5350 boyu 54 cm. Anne sütü alıyor sadece. Doktor üç aylık bebekle aynı kilosu üç saate bir emzir dedi. Ama benim kız az az sık besleniyor durmuyor ağliyor dedim alışacak dedi. Olmazsa alışana kadar sağıp mı versem dedim acaba sizinkiler nasıldı
Aay sırf sacimi düzgün toplayabileyim diye toka siparis ettim
Biz her halimizle güzeliz tokalı tokasız topuzlu topuzsuzNe güzel en azından bi güzel topuzun var bende oda yok nerden çıkarsa tokanın içine sıkıştırıyorum
Kendin yapabiliyo olman mucizevi bi şey benceTesekkur ederimDeğil tamamı dip rengim 2 senedir bir işlem yok yaptircaktim yada yapacaktim hamile olduğumu ogrenmistim
O sırada hala Mozart ve bethoveen ile uyutan benAay kızlar benim bebeyle de biz evi tavaf ederdik. Artık sıcaktan birbirimize yapisiyorduk. Şimdi yeni bir şey keşfettimbebeklerin görsel gelişimi kadar isitsel gelisimi de önemlidir diye düşündüm. Hoparlorde şarkı açtım bir kaç defadır uykuya dalmak istedigi ama dalamadigi zaman müzikle uyudu,bir yandan salladım ana kucağında. Bir de oda oda gezmek yerine yine müzik açtım kucağıma aldim. Dans eder şekilde odanın içinde gezdim sallandim ben de şarkıya eşlik ettim. Bir ara bir şarkıdan diğerine gecerken sessizlik oldu diye yine mizirdanmaya başladı şarkı başlayinca sustu oda oda gezmeme gerek kalmadı siz de deneyin, çok saçma bir şekilde İrem git ve ne olur anla beni şarkılarında uyuyor bebeğim ben de şarkıya eşlik ediyorum şu kadının karga sesini duymamam lazım diye uyuyor olabilir
Aaaaa ay dur dur sen şimdi neler duyuyorumYok işte açtıktan sonra saci cila yapıyorsun ya her kuaför yapiyo onunla duruyo benimde formülü açıcı eklemek cilaya sahsen her yolu denedim bi oyle kalici oldumor Şampuan benim saçı mahvediyordu
Bencede kuaförde çok para harcayinca ben artık ele almıştım durumuKendin yapabiliyo olman mucizevi bi şey bence
Ne biliyimAaaaa ay dur dur sen şimdi neler duyuyorumbende sandım ki arada cila yapıyorsun onun içine açıcı koyuyosun. Şimdi oturdu bende taşlar. Sen niye daha önce söylemiyon bunu bacım
Çocuk bilimci gizemden al haberi hele heleO sırada hala Mozart ve bethoveen ile uyutan benama uyandığındaki durumu sorma. Kızım hemen limon limon açtırıyor ikibuçuk beş yedibuçuk on enişteeeee derken hemen arkasından dinle bu şarkım sana dinle bitiyor dudağını büzüyorsun Müjgan niye böyle yapıyorsun müjganla devam ederken birden öldürdün artık nabzımı yoklama ile sonlandırıyoruz öyle saçma bi müzik listemiz varki bu çocuğun müzik zevki ne olacak çok merak ediyorum. Düzgün düzgün mozartla uyuyup uyandığında kabusu başlıyor
Bu arada işitsel ve görsel hafıza iki şekliylede önemli ama görsel hafızası daha baskın olan bebekler daha çabuk konuşmaya başlayıp daha hızlı okuma yazma öğreniyor. Kızımın işitsel hafızası baskın konuşmaya çalıştığı ilk dönemler dudağımı izleyip yine kelimeyi tam çıkaramıyordu. Geçen oğlumunda dudağımı izlediğini farkettim onunla konuşurken. Umarım onun görsel hafızası baskın olur
Kız akşamüzeri aklıma düştün naptı testi yaptımı acaba diye. Oh çok şükür
Eşimle rahat edemedik gittik aldıkKız akşamüzeri aklıma düştün naptı testi yaptımı acaba diye. Oh çok şükür
Kızıldan sarıya da mı kendin yaptın maşallahh. O sırada bi keratini bile kendi beceremeyen ben hayranlıkla okuyorum şuan seniBencede kuaförde çok para harcayinca ben artık ele almıştım durumubirde istediğim gibi yapmiyorlardi ille ben sonradan rengini falan oynuyordum derken deneye yanila buldum hatta en son kızıl saçtan sarıya döndüm simdi sacim cok dinlendi batiyo gozume acil islem yapilmasi lazim bebek firsat verirse
Ben yapamam evde güvenim yok kendime ama kuaföre ekstra böyle istediğimi söyleyebilirim belki onda da bi ışık yanar sayendeNe biliyimbütün sır orda öyle olunca o renk tutuyo onu da ben küllü kumral yapıyorum böyle gri sarı arası çok tatlı bir ton kaliyordu inşallah sende de ise yarar ama bence yarar saç sactir