• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
Bizden kan ve idrar aldı temiz çıktı kolik benimki de eğer kolikse ağlamasına normal diyor doktor gaz yüzünden sürekli ağlıyor kilo alımı konusunda net fikrim yok biz hastane çıkış kilosunun üzerine 1 kilo aldık tam bir ayda anne sütü artı mama gidiyorduk mamayı bıraktırdı 2. Ay kontrolünde belli olacak anne sütü yeterli mi ne kadar alması gerekiyor
Kolik olunca belli saatler arası değil miydi ya bu bebişler neden 7/24 ağlama modunda😀 şaşkınm yani tek umudum 3. Aydan sonra düzelmesi

Kaç seferdir alarma uyanamıyorum 5 saattir uyuyo yavrum aç bırakıyorum kaç gecedir çok üzgünüm çok 😭😭😭
Kuzum gündüz uyumuyorlar ya gece telafi ediyorlar diye düşünüyorum ben acıksa uyanırdı üzülme benimkinin de 4-5 saat emmediği olmuştu
Kızlar regl olduğumuzu nasıl anlıyoruz saçma bi soru oldu ama. 29 günlüğüm bu arada
Ben 36. gündeyim hala geliyo kan bazen birkaç gün kesiliyo sonra yine geliyo
Kanama gibi değil de leke şeklinde hep geliyodu her gün ped takıyorum doğumdan beri. Bazen kahverengi bazen sarı gibi. Ama bugün bildiğin kanamam var yoğun şekilde. Bu da doğum sonrası kanama mı acaba yoksa regl mi oldum nasıl anlıcam 😂
Regl hemen olunmuyor aslında emziren annelerde gerçi sulti olmuş ama bence senin normal lohusa kanaması
Valla bi avm olayı hatırlıyorum ama kim bilemedim ben değilim 🤣🤣 neyse işte seninki de regl değil bence hala o kirli kan gidiyor 🤭

Benimkide bazen üstten gaz çıkarırken kusuyor normalde de sık kusuyor bizde de hafif düzey reflü var.
Sürekli kucakta mı duruyor
Anakucağında 20 dk falan duruyo da o arada tuvalete mi gitsem yemek mi yapsam derken geçiyo
Selam kızlarr nisan annelerinden geliyorum🙋‍♀️ bizim grubumuz çok sessiz sakin 😖 doğum yaptığımdan beri sizin yazdıklarınızı da hep okuyordum o yüzden 😋 burada ayrı ayrı yazılan sıkıntıların hepsini hemen hemen yaşıyorum ben de o yüzden bi içimi dökmek istedim. İnsan kendini gerçekten yalnız ve çaresiz hissediyor.. 1. Ayda bebeğime kolik teşhisi kondu. Ayrıca çok da kusan bi bebekti. O zamanlar daha minikti gündüzleri daha sakindi ama her akşam 3-4 saat ağlama ve gaz krizi vardı maflor+ ve sab simplex kullanmaya başladık. Yarın 2. Ayımız bitiyor, ağlaması o kadar arttı ki, emmiyorsa veya uyumuyorsa ağlıyor ayrıca son 1 haftadır kusması da aşırı arttı ağız dolusu kusuyor her emzirmeden sonra o kadar üzülüyordum ki, klimadan mı diye düşünmeye başlamıştım. Memeden ayrılmak istemiyor resmen sündürdü meme uçlarımı 🥲 bugün kontrolü vardı 1 ayda 670 gram almış doktor az dedi, kusmaları için gastrotuss baby yazdı. Sab simplexi bıraktırdı. Aslında benim derdim ağlamasına çare bulmaktı ama kilo alımı az diye ona odaklandı dr. Ultrasona soktu bi derdi yokmuş Allaha şükür. Eğer kusması devam ederse son çare kan ve idrar alınacak bakalım. Off kompozisyon ödevi gibi uzun oldu kusura bakmayın , hepimize bol bol sabırlar diliyorum🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Üstteki mesajımı gördün mü canım bizde de benzer sorun var çok kusma ve alt sınırda kilo alımı 🥲

Ooo güzel güzel 🤣🤣🤣
Kuzum ben taktirdim spiral benim doktorum regli olmayı bekletmedi. 40 kontrolünde taktı. Bakır spiral taktı. Bir de ben gecen sefer doğumdan 11 ay sonra oldum regli.
Bir tanıdığımda spiral için adeti bekliyordu bebegi 3 aylik filandi, hamile olduğunu öğrendi ve aldırmak zorunda kaldı. Ic dikişleri iyilesmemis çok riskliydi hamile kalması.
aaaa e regl olmadan nasıl hamile kalmış ay ben şok nasıl yani yumurtalıklar çalıştığı ay hemen mi tutmuş eyvah eyvah korkuttun gözümü. Regl olmadan spiral takılıyomu detay verirmisin bilgim yok hiç

Valla bilemedim çocuk boynu öyle eğik alışır diye ben de korktum. O yamuk olma durumu doğuştan gelen bir şey mi dış etkenler mi bilmiyorum ama gelişimi yeni olan bebisler sonuçta nasıl alisirsa öyle gider gibi geldi. Boynu hep yamuk alisirsa öyle kalır diye korktum ben de 🤦🏼‍♀️
Yani sonuçta herşeyi çok taze ve yeni gelişiyor bebeklerin burunlarını sıkıyorlar kanatlı olmasın filan diye. Omurilikte gelişimde hala zaten o sebepten ilk 2 sene yastık önerilmiyor mesela bozukluk olmasın diye. O yüzden dediğin mantıklı geldi bana

Yani sonuçta herşeyi çok taze ve yeni gelişiyor bebeklerin burunlarını sıkıyorlar kanatlı olmasın filan diye. Omurilikte gelişimde hala zaten o sebepten ilk 2 sene yastık önerilmiyor mesela bozukluk olmasın diye. O yüzden dediğin mantıklı geldi bana
En uzun da elektrikli anakucaginda uyuyor. Ona bir hal çare bakmam lazım :(

Kızlar bugün dr'a soracaktım unuttum. Benim bebişin yüzünde şöyle pullu bir kizariklik var. Bende de arada gül hastalığı olurdu tipini ona benzettim. Nedir bu bilgisi olan var mı? Yuvarlak kızarık bir alan içi de böyle parlıyor pullu gibi
Benim kızımda da çıktı bundan sağ kol ve bacağında var ben takipteyim aslında doğum yaptığım hastaneden dün için randevu almıştım özel sağlık sigortası var diğer doktora bunun için götürmeyim boşuna para vermeyim diye. Ama randevu iptal oldu bende biraz daha bekleyim olmazsa bayramdan sonra çocuk doktoru yerine direk dermatolojiye götürürüm diye düşündüm. Şimdi babasıyla dışarı çıktı gelince çeker atarım bak

Benim kızımda da çıktı bundan sağ kol ve bacağında var ben takipteyim aslında doğum yaptığım hastaneden dün için randevu almıştım özel sağlık sigortası var diğer doktora bunun için götürmeyim boşuna para vermeyim diye. Ama randevu iptal oldu bende biraz daha bekleyim olmazsa bayramdan sonra çocuk doktoru yerine direk dermatolojiye götürürüm diye düşündüm. Şimdi babasıyla dışarı çıktı gelince çeker atarım bak
Ben de dr'a foto attım akşam. Bugün soracaktım unuttum ya🤦🏼‍♀️ sicramaz herhalde başka yerlere. Bende de bu tarz bir şey olmuştu gül hastalığı deniyor sanırım. Bir tane ana oluyordu eğer kasirsan yayılıyordu vücuda ben de ona benzettim ama inşallah oyle bir şey değildir. Sebebini merak ettim

Ben de dr'a foto attım akşam. Bugün soracaktım unuttum ya🤦🏼‍♀️ sicramaz herhalde başka yerlere. Bende de bu tarz bir şey olmuştu gül hastalığı deniyor sanırım. Bir tane ana oluyordu eğer kasirsan yayılıyordu vücuda ben de ona benzettim ama inşallah oyle bir şey değildir. Sebebini merak ettim
Ay kaşımış mı benim kız kolda aynı yerde iki üç tane var bacakta da aynı şekilde. Bi kremi vardı sürsem mi ondan enfeksiyonluk bişey mi acaba keşke götürseydim ya pişman oldum şimdi

Kuzum gündüz uyumuyorlar ya gece telafi ediyorlar diye düşünüyorum ben acıksa uyanırdı üzülme benimkinin de 4-5 saat emmediği olmuştu

Ben 36. gündeyim hala geliyo kan bazen birkaç gün kesiliyo sonra yine geliyo

Regl hemen olunmuyor aslında emziren annelerde gerçi sulti olmuş ama bence senin normal lohusa kanaması

Anakucağında 20 dk falan duruyo da o arada tuvalete mi gitsem yemek mi yapsam derken geçiyo

Üstteki mesajımı gördün mü canım bizde de benzer sorun var çok kusma ve alt sınırda kilo alımı 🥲
Sağol canım benim♥️♥️

eveet gördüm gördüm ne zamana toparlarız acaba , insan tedirgin oluyor yetemiyor muyum diye 😖

Ay kaşımış mı benim kız kolda aynı yerde iki üç tane var bacakta da aynı şekilde. Bi kremi vardı sürsem mi ondan enfeksiyonluk bişey mi acaba keşke götürseydim ya pişman oldum şimdi
Benim karnımda vardı o zaman unideydim yurdun dr'una gitmiştim. Uyuz vakalarında artış var diyerek bana bı ilac verdi bütün vücudu onunla liflemem gerektiğini falan söylemişti sonra da cildiyeye de yine de görün dedi. Ben tabii dediği şekilde yaptım her yerime yayıldı. Cildiyedeki Dr o liflemeden dolayı bütün vücuduma yaydığımı söyledi 🤦🏼‍♀️ karnimda bir tane büyük yuvarlak vardı o anaymis diğerleri de ondan yayılmış oldu. Kremle hemen geçmişti

Evet canım bu aylarda önerilmiyor bende bi ayaklarını sokarım belki onun haricinde zaten girmicekti
Ya aslında ben de ccocugu denize sokamam şimdi daha çok küçük ama bu sadece ülkecek bizde olan bı durum,geçen yıl tatilde bir Rus aile 15 günlük bebekle kaydıraktan kayıp suya atliyordu...hatta nasıl korkmuyorlar diye düşünüyordum..
Ruslar küçücük bebekleri buzlu sulara koyarlar ve hiç te hasta olmaz çocuk.. valla bu hayatı onlar yaşıyor,biz ancak herşeyden korkuyoruz...

Benim karnımda vardı o zaman unideydim yurdun dr'una gitmiştim. Uyuz vakalarında artış var diyerek bana bı ilac verdi bütün vücudu onunla liflemem gerektiğini falan söylemişti sonra da cildiyeye de yine de görün dedi. Ben tabii dediği şekilde yaptım her yerime yayıldı. Cildiyedeki Dr o liflemeden dolayı bütün vücuduma yaydığımı söyledi 🤦🏼‍♀️ karnimda bir tane büyük yuvarlak vardı o anaymis diğerleri de ondan yayılmış oldu. Kremle hemen geçmişti
Ya gelsin bidaha bakayım inşallah aynı şey değildir. Ne demiştin adına gül hastalığı mı🤔 bende iki krem var ona doktorun verdiği. Biri antibiyotikli diğeri normal krem hangisini kullansam acaba yada kullansammı

Canım ben bunun üstüne banyo yaptırmıştım hiçbir şey olmadı bugün disarda da bir şey yoktu eve bi geldim durum bu
Yakıldığı zaman iki,üç gün banyo yaptırma dedi doktor,banyo yaptırdın mi o süreçte
Kanama gibi değil de leke şeklinde hep geliyodu her gün ped takıyorum doğumdan beri. Bazen kahverengi bazen sarı gibi. Ama bugün bildiğin kanamam var yoğun şekilde. Bu da doğum sonrası kanama mı acaba yoksa regl mi oldum nasıl anlıcam 😂
Lohusalık dönemi boyunca artar ve azalır şekilde bazende tam kesilir şekilde devam eder kanama,yani tekrar regl olduğunu dusunmuyorum,benim geçen hafta hiç kanamam yokken bu hafta baya adet görmüş gibiyim...

Bu daha kızarıktı

Eklentiler

• IMG_3164.jpeg
    IMG_3164.jpeg
    59,9 KB · Görüntüleme: 34
Ya gelsin bidaha bakayım inşallah aynı şey değildir. Ne demiştin adına gül hastalığı mı🤔 bende iki krem var ona doktorun verdiği. Biri antibiyotikli diğeri normal krem hangisini kullansam acaba yada kullansammı
Evet canım Rosa diye de geçiyordu sanırım. Dr Mustela stelatopia face krem önermiş ciltte kuruluk olmuş biraz demiş

Back