• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Benimki gündüz o kadar uyumuyo ki gece 11-12 gibi uykuya geçtikten sonra ben uyandırmasam 4-5 saati buluyo bi kere alarmı duymamışım 4,5 saat uyudu🥹 ben de gündüz gibi sıkı tutmayıp 3 saate alarm kuruyorum ama onda da uyanmıyo uykusunda zorla tepiyorum ağzına
Uyandırma canım bırak uyusun o uyanır zaten acıkınca uyu sende düzen kurmuş olur Allahın izniyle 😍

Ay kızlar bana bi çare söyleyin bebek emiyo ilk 5 dk sonra sündürüyo bırakıyo sonra almak için çabalıyo ağzını kocaman açıyo ağzında hissediyo yine de sanki arıyo gibi değişik hareketler yapıyo bunun sebebi ne olabilir

Balım maşallah sen calpolda vermişsin kaç günlükbebişin Dr bize 40 çıkmayan kadar bişey veremeyiz dedi bı tek damar yolu dedi
Benimki tam 39 günlüktü calpol verdiğimde. Antibiyotiği nasıl verecek peki damaryolundan mı 🥺 bizim doktor da iğne yaptı iki gün. Burnunu temizleme dedi okiluptus nane filan bi damla var onu yazdı yakasına damlat dedi o açıyor nefesini

Ay kızlar bana bi çare söyleyin bebek emiyo ilk 5 dk sonra sündürüyo bırakıyo sonra almak için çabalıyo ağzını kocaman açıyo ağzında hissediyo yine de sanki arıyo gibi değişik hareketler yapıyo bunun sebebi ne olabilir
Ya gazı var memeyle kavga ediyor. Yada ilk 5 dk ön sütü yani dolu memeyi bitiriyor sonra az az geliyor ya onu istemiyor daha fazla çekmek istiyor az gelince de sinirleniyor.
Benimki de aynı ilk güzel emiyor sonra süt sıkıyorum var ama o çekince az geliyor belli baştaki gibi luk luk olmuyor her yutkunmada. Oda sabırsız hem ağlıyor hem aranıyor hem memeyi tutmuyor kavga ediyor

Ya gazı var memeyle kavga ediyor. Yada ilk 5 dk ön sütü yani dolu memeyi bitiriyor sonra az az geliyor ya onu istemiyor daha fazla çekmek istiyor az gelince de sinirleniyor.
Benimki de aynı ilk güzel emiyor sonra süt sıkıyorum var ama o çekince az geliyor belli baştaki gibi luk luk olmuyor her yutkunmada. Oda sabırsız hem ağlıyor hem aranıyor hem memeyi tutmuyor kavga ediyor
Evet ilk 5 dk cuk cuk ses geliyo sonra yavaslıyo yavaslayınca yapıyo demek ondan. Bi çare bulabildin mi🥹 oyle yapınca diğer memeye geçirdim bi kez oyle rahat daldı uykuya ama bende istiyorum ki diğeri dolsun en azından ama müsade etmiyo yarım saatte bir aynı döngüdeyiz

Aminn güçlü durmaya çalıştıkça olmuyor 😭 tüp bebekle hamile kalmıştım bide 😭😭
Yani bazı zamanlarda gerçekten sözün bittiği yer oluyor 🥺 Rabbim yardımcın olsun yeniden beklemediğin anda doğal yolla gelen sağlıkla kucağına alabileceğin gebeliklerin olsun

Evet ilk 5 dk cuk cuk ses geliyo sonra yavaslıyo yavaslayınca yapıyo demek ondan. Bi çare bulabildin mi🥹 oyle yapınca diğer memeye geçirdim bi kez oyle rahat daldı uykuya ama bende istiyorum ki diğeri dolsun en azından ama müsade etmiyo yarım saatte bir aynı döngüdeyiz
Biberon kullanmışmıydın? Bence ondan yapıyolar. Biberonda doyana kadar aynı akışta aynı şekilde mama çektikçe geliyor ama meme boşaldıkça sütün gelme yoğunluğu azalıyor bebeklerde aynı akışı istiyor oyüzden kavga edip ağlayıp bide ter içinde kalıyorlar. Bende diğer memeye geçtim yine rahat rahat emdi ama hem diğer meme tam boşalmadı hem o son sütü tam almadı içime sinmedi.

Biberon kullanmışmıydın? Bence ondan yapıyolar. Biberonda doyana kadar aynı akışta aynı şekilde mama çektikçe geliyor ama meme boşaldıkça sütün gelme yoğunluğu azalıyor bebeklerde aynı akışı istiyor oyüzden kavga edip ağlayıp bide ter içinde kalıyorlar. Bende diğer memeye geçtim yine rahat rahat emdi ama hem diğer meme tam boşalmadı hem o son sütü tam almadı içime sinmedi.
Biberon kullanmıyorum canım mamayı kaşıkla veriyorum. Benimde tam boşalmaması içime sinmiyo aynı şekilde.

Ben bu sıcakta uzun kollu giydirirsem cesursavasci cesursavasci nın dediği gibi benimkide beni analıktan reddeder 🤣
Ben askılı tulum alıyorum mesela içi kısa kollu badi şeklinde. Ben onu kullanmıyorum e bebekten aldığım kısa kollu zıbını giydirip üstüne askılı tulumu giydiriyorum
Aiiy ne güzelmiş çok bayramlar görsün inşallaah♥️🥹

Mama da veriyorum yine uyumuyor 😢

7-8 dk aktif emiyor hatta süt çok geliyor heralde tıkanıyor öksürüyor, her çekişte yutkunma sesi geliyor sonrasında 3-4 çekişte bi yutkunuyor, iyice uykuya geçip yutkunmayınca memeden çekiyorum bu sefer de ağlıyor emmek istiyor, emzik de veriyorum ama o an istemiyor. Bu süreç 25-30 dk sürüyor sonra gaz çıkar uyutmaya çalış derken yine acıkıyor hop başa dönüyoruz. Sık beslendiği için de çok kusuyor.
C Chen31 seninle günlerimiz çok yakın ve inanılmaz aynı döngüdeyiz.
Uyumuyor, uykusu var uykuya dalamadığı için huzursuzluktan daha çok ağlıyor.
Memede başta güzel çekiyor uykuya dalıyor memeyi çektiğim zaman bir anda uykusu açılıyor ağlamaya başlıyor sonra birdaha memeyi tutana kadar ağlayıp duruyor.
Sonra hooop tekrar başa.
Gerçekten kendimi çok yorgun hissediyorum😞

Kızlar annemdeydim sünnetten sonra bir hafta daha kalırım diyordum, teyzem sabah aradı annemi oğluyla beraber geliyormuş anneme kalmaya. Annemde kızım çocukla bende dedi gelmeyin direk demek yerine aa ne güzel onlarıda görürüz dediler. Yani bu insanları cidden anlamıyorum. Anlayışsızlık nasıl bu kadar olabilir. Topladım eşyalarımı geri eve geldim. Annem çok ağladı. Teyzemde senede 1 defa gelecek insanlar çok uzak yoldan geliyorlar köyden. Anneme de çaktırmadan olsun falan dedim ama aşırı sinirlendim.
Eşimle de konuşmuyorum. Eve geldim o üst katta ben alt kattayım gelme sakın yanımıza dedim. Tek başıma kalakaldım. Sütüm de kesildi dün stresten üzüntüden.
Dua edin bana nolur kendimi çok çaresiz hissediyorum😞

Memede başta güzel çekiyor uykuya dalıyor memeyi çektiğim zaman bir anda uykusu açılıyor ağlamaya başlıyor sonra birdaha memeyi tutana kadar ağlayıp duruyor.
Sonra hooop tekrar başa.
Benimkide aynıı 😔 bütün gün aynı döngüyle devam ettik havada sıcak ikimizde terliyoruz ama ayrılmakta istemiyo nasıl çözücez bilmiyorum emzikte almıyo onuda atıyo sadece memede duruyo

Ya ben gündüz her beslenmede mama+meme vermeme rağmen çok az kilo almış mesela. Şimdi mamanın ml’ini artırıp devam etmeye çalışıyorum. Niye doymuyo bizim bu bebeler

Sen çok çektin bu göğüs uçlarından ya bir an önce iyileşir inşallah 😔 ben arada bi beslenmede sadece emzireyim diyorum uyur gibi oluyo yerine koyunca geri mızırdanıyo tekrar mama yapmak zorunda kalıyorum kendime yediremiyorum galiba hala mama vermeyi çok saçma olsa da. Ama önce mama verip üstüne de sakinleşip uykuya dalması için emzirdiğimde bi tık daha iyi sonuç alıyorum
Sağol kuzum inşallah iyileşir. Ya bizim bu kilo alamama sorunu nolacak acaba işin tuhafı doktor mamayı da gece 1 kez ver sadece dedi üzerimde baskı hissediyorum öyle olunca da 🥲 2. ayımızda ikimiz de güzel haberlerle geliriz inşallah. Sen de öyle düşünme yeter ki bebişler iyi olsun sütümüz artar elbet emzirmeye devam ettikçe 🙏🏻
Gazdanmış canım benimki de öyle yapıyor gazı varken

Sonra hooop tekrar başa.
Evet aynısı gerçekten ikimiz de yaşadığımıza göre normali bu diyebilir miyiz acaba 🙈

Ozaman biberon olup olmaması şart değil bende ona üzülüyordum. Bunlar sinirli sabırsız ozaman
Biberon kullansam bende oyle düsünürdüm canım ama bosuna üzülme.dediğin gibi ilk tazyikli geliyo sonra yavaslayınca bence dertleri inşallah geçici bi süreçtir

Sağol kuzum inşallah iyileşir. Ya bizim bu kilo alamama sorunu nolacak acaba işin tuhafı doktor mamayı da gece 1 kez ver sadece dedi üzerimde baskı hissediyorum öyle olunca da 🥲 2. ayımızda ikimiz de güzel haberlerle geliriz inşallah. Sen de öyle düşünme yeter ki bebişler iyi olsun sütümüz artar elbet emzirmeye devam ettikçe 🙏🏻

Gazdanmış canım benimki de öyle yapıyor gazı varken
Ah bu gaza ne çare olur ki damla da kullanmak istemiyorum. Bildiğin bi masaj var mı alttan gaz için🥹 ne yaptıysam çıkarmıyo

Back