2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Yok canım almadım dikiş olan yere baskı yapmıyor dimi ona göre alcam dikisten dolayı koyamıyorum normal yastıkta kucağıma
Yok canım benim dikiş baya aşağıda bikini bölgesinde. Bazılarını yukardan yapıyolarmış biraz daha senin aşağıdamı? Dikişe hiç bi baskısı yok emzirirken telefonla filan oynuyorum tutmama gerek kalmıyor bi burnu kapanmasın diye memeyi destekliyorum okadar. Çok rahat oldu benim için hastaneye götürmemiştim kolumun altına yastık filan desteklemiştik zor oluyor öyle. Sonra da destekli oturmaya geçince filan kullanırız çok amaçlı
Kustugu da puturlu sarı olmuş dilinin ustu bu böyle oluyo o zaman ilk zamanlar
aynen benimkinin dilinde de var bir iki pütür kusunca pütürlü oluyor. Eğer pütürsüzse yutmadığı sütü çıkardığını anlıyorum uyuyo ya bazen ağzında tutuyor sütü.

Doğal yağlar işe yararsa bizede söyle canım ben onları bilmiyorum bi kimyon rezene çayı bide nurse harveys damla iyi geliyor ben şimdiden aldım koydum kenara korkulu rüyalara yaklaşıyoruz
Canım şu çok övülüyor, eğer çok zorlanirsam alcam ben de. Kimyonla geçirmeye çalışıyorum şimdilik akşam yatmadan kimyon içmiştim epeyi uğraştık gece hep gazdan uyandı. Sabaha karşı bı yaptı kakasını oof oylelikle bı nefes alabildik de uyudu artarsa bu gaz için masaj yağından almayı düşünüyorum %100 dogalmis yorumlarda da hep memnunlar. Damlayı Dr söyledi de kullanmıyım şimdilik dedim

Ay takibe aldım bende başım çok belaya girerse gazla bende bu yağdan alayım. Kimyonu günde bir kez içmek yetmiyor sanırım ozaman

Kızlar bebislerinizi nasıl yatırıyorsunuz? İlk doğduğunda düz yatiriyordum kafasını kendi sağa sola çeviriyordu uyurken. Sağlık ocağındaki ebe bir sağa bir sola yatirmam gerektigini söyledi. Ben de öyle yapıyordum. Annem abimi düz yatırmış arada, kafa şekli düzelsin diye. Bugün kv'de de arada düz yatırmak lazım, en azından biz uyanıkken gözümüzün önündeyken dedi. Doğduğunda kafası arkaya doğru uzundu şimdi hala öyle. Düz yatırmak için de kafasının kenarlarina bir şeyler koymak gerek dedi. Siz nasıl yatırıyorsunuz bebislerinizi? Kafası yanlış bir şekilde olsun da istemem ne yapacağımı şaşırdım

Çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda kavuşursunuz
Kocamı dinleyip normal doğumu mu beklesem diye düşünmüyor değilim o zaman kesin 15 inden sonra gelir evet bebeğim iri değil kafası önde sadece o korkutuyor kafa çıkmadan vücudun gerisi çıkamayacak yine acı çekicem o aşamada, acıdan ziyade ıkınınca çıkmaz sıkışır vs diye korkuyorum bu arada normal doğumdan sonra ben rahat yürümüştüm diye hatırlıyorum eşim yoo hiç de yürüyemiyordun dedi zaten hastaneden taburcu olurken tekerlekli sandalye ile çıkmıştım sancı kısmında çok acı çekmemiştim dedim kardeşim duvarları yumrukluyordun unuttun galiba diyo. Yani hepsi unutuluyo ama normalde de baya zorlanmışım ben, hatırladıklarımın yanında unuttuklarımı da eklersek benim için sezaryen daha iyi görünüyor

Dediğin çayları alıcam canım sağol
Evet canım seninki o kadar da iri değilmiş senin yaptığın doğum hazırlığı ile normal doğardı bence de ama nasip böyleymiş demek ki. Doktorunun yanlış yönlendirmesi gibi oldu biraz, o da böyle tahmin etmedi belki de. Bundan sonrası çok daha kolay geçer inşallah senin için
Canım emzirme yastığı almamışmıydın sen? Bende kızımdan kalma vardı hayat kurtarıcı şuan
Hastaneye götürmeli miyim emzirme yastığını canım? Koymamıştım valize sadece evde kullanırım diye

Sabah kahvaltıdan sonra içtim dün, bir de akşam uyumadan içtim. Mercimek çorbası içmiştim sanırım o gaz yaptı
Ay mercimek fena gaz yapar bende çok severim ama uzak durmak lazım bi süre en azından emeklemeye yada yürümeye başlayana kadar sonra zaten gaz sorunu gidiyor o değil bide ben alerjik bebek filan olur mu diye korkmuştum arkadaşımın bebeği süt ve süt ürünlerine alerjisi var kadın kek bile yese çocuğun her tarafı kabarıyor. Alerjik olup olmadığı yenidoğandan itibaren belli oluyor mu acaba

Bende öyle düşünmüştüm ama yayıntı olmaz diyorsan bence götür senin konforun için iyi olur. Ben zaten bi gece kalcaz idare ederim dedim de heryerden yastıkla destekledik sonra keşke götürseydim sırtımda mı taşıcaktım sanki diye düşündüm

Bende aynen senin gibi yaptım canım ilk gün mecbur destekli kalktım biri tuttu. İlk ayağa hemşireyle kalktım bi tur attık gerisi yanımda görümcemle yürüdüm akşam saatlerinde kendi kokumdan oda kokusundan kan kokusundan filan fenalık gelince aşağı kantine indik gayet normal yürüdüm yanımda görümcem vardı ama ona tutunmadım hiç. Çevreden insanlar doğum sancısı çekiyorum yürüyüş yapıyorum sanmış ben doğurdum diyince şaşırıp bakıyorlardı en sonunda görümcem bari bana tutun millet nazara getirecek filan dedi
Sezaryen bantını yapıştırdılar benim hareket kısıtlandı oturup kalkamıyorum bant çekiyor acıtıyor filan en sonunda onuda söktüm attım çok şükür rahatım.

Canımm ne güzel anlattın, yaşamadan anlamayacağız tam olarak inşallah sağlıkla bebeğimi bir kucağıma alayım onun gücüyle daha iyi olurum sanırım. Allah hepimize güç kuvvet versin

Çok geçmiş olsun canım zor zamanlar geçirmişsin.Şükür ki atlatmışsın hepsi geride kalsın umarım Bebişin de toparlar inş sarılık değeri düşer bi an önce.
AdChoices
ADVERTISING​
İnşallah canım çok teşekkür ederim umarım bütün herkes harika doğumlar yaşar ve bebekleri iyi olur
Sağol canım Aslında ev içinde yürüyorum ama dikişlerim hala ağrıyor ve oturur şekilde uyuyorum bebek iyi olsunda o bana yetecek
Sağol kuzum inan benimde aklımda sizlerde kalıyor acaba kim doğum yaptı kim yapmadı herkes iyi mi diye ama kendi ağrılarımdan ve bebeği beslemeye çalışmaktan nefes alamadım daha . sen nasılsın doğuma karar verdin mi sezeryan diyodun sanki en son. Gün ne zamandı?
Sütümü elle sağmam için teşvik ediyodu hemşireler ama çok zordu. Biraz gelmeye başladı diye Süt sağma makinası almamıştım alsam mı? Göğüslerimde kaynama hissi olmuyo pek. Bende bunu sürekli bebek emzirmeye bağlamıştım. Birde sarılık için maden suyunu şimdi denesem olur mu acaba
Sağol canım ne güzel aynı gün kavuşmuşuz yavrulara. Sizin sarılık daha yüksekmiş. Bizimki çarşamba günü 13 tü, cuma bi kademe düştü biz de yarın yani pazartesi gidiceZ inşallah tez vakitte iyileşir bebeklerimiz . Bana da sadece emzir dediler mamayla destekle dedi doktor . Sizle aynı uyansada kısa sürüyor hemen uyuyakalıyor
Elimden geldikçe uyandırıp emziriyorum canım bazen çok zor oluyor ama şükür sanki ilk zamanki gibi değil gibi rengi

Sanırım belli oluyor çünkü kaka renklerinde öyle bir şey görmüştüm işte şu renkteyse besin alerjisi vardır vs gibi. Allah korusun ya öyle şeyler olmasın çok zor valla

Emekleme yürümeye kadar bağırsak hareketleri düzene girer. İlk 2 3 ay falan dikkat etmek yeterli bence ya çok aşırı gazlı bi bebek değilse.
Ben kızlarımda sadece 40 ı çıkana kadar dikkat ettim sonra herşeyden yedim kimyon katarak. Bebekte alışıyor böylece.
Çok gazlı kolik bebekler için bişe diyemem tabi.

İnşallah canım. Rabbim bütün bebekleri sağlıklı kılsın . Sen doğuma girmeidn dimi

Ay takibe aldım bende başım çok belaya girerse gazla bende bu yağdan alayım. Kimyonu günde bir kez içmek yetmiyor sanırım ozaman
G Golden kimyonu nasıl içiyorsunuz kızlar.
Tane kimyon mu alayım.
Yazdıklarınızı tek tek not defterine kaydediyorum aktara gideceğim nolur nolmaz alayım evde kalsın

İnşallah canım. Rabbim bütün bebekleri sağlıklı kılsın . Sen doğuma girmeidn dimi
Amin canım benim Yok canım daha bekliyorum sancılar başlasın diye . Ara ara yalancı sancı oluyor ama sonra geçiyor . Doğurana kadar doğumu atlatsam diye bakıyor insan , sonra ağrılar geçsin , bebek iyi olsun vs derken bir bakmışsın herşey geride kalmış.

Kızlar acil bişey sormalıyım
Benim sezaryan kesisi çok aşağıda. Derin ve zor bi ameliyattı dikişlerim normal dikiş. Ve yarın dikişlerim alınacak sabahtan hastaneye gidicez.
dikişin olduğu yer çok aşağıda ve kıllar var afedersiniz . Dikişin alt kısmını jiletle temizlicem. Sizce dikiş bölgesini temizlemeli miyim jiletle? Korkuyorum ya sivilce yaparsa iltihap kaparsa diye. Açıkçası napmam gerekir bilmiyorum fikrinize ihtiyacım var acilen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…