- 5 Mayıs 2023
- 8.601
- 10.129
C Chen31 ilk gün 6.saattw seni ayağa kaldırmaya çalışıyorlar.. Ben hareket ettikçe bana soru sordu hemşire çok sinirlendim ona karşı bana soru sorma canım acıyor dedim.. sonra eşim yardım etti ben kalkarken her saat kalkman gerekli yürüdükçe pihtilar akiyo için bosaliyor çok iyi geliyor ağrıların azalıyor.. İlk gün hamileliğin vermiş olduğu sinir ustumdeydi artık ordaki hemşireler benden cekiniyordu bende derdimi anlatmaktan bıktığım için canım acıyor ya kendim yaptım kendimi zorladım.. yatağın kenarlarından tutundum zorlaya zorlaya kalktım.. 2.gun daha iyiydim birde canım lohusa şerbeti yemekler geç getirdiler benim direnç düştü yemek bile şansıma gelmesi gereken zamanda gelmedi.. serbet içmek istiyorsun şekerli şeyler vücudun istiyor hala getirmiyorlar sansa firma gec getirdi esime dedim ben dayanamiyorum gozum dönüyordu hayatkmda ilk defa oyle bisi yasadim disardan bana hemen meyve suları aldı kutu kutu içtim bir sürü.. mutlaka evinden ya koy şerbeti yada meyve suyu al git.. onun dışında sezaryen olacaksan bol yürümek hareket etmek önemli birde ben bu bebeği sancim olsa normal dogururmusum bebeğin kafasi küçücük bebek küçük bu mu iri dedim annem de diyo bebek iri değil ki sizin gibi küçük bi bebek.. Yani garipAynen yeleğini giydirdim kundakladım üstüne de battaniye örtüyorum Adana bile böyleyse artık
Benim de göbeğim bayağı gitti canım ama ben korse de takıyorum hala biraz var 40 ım çıkınca inşallah spor yapacağım doktorun izniyle
Kız kocanı dinlesene adamın bir sürü işi gücü var 15 inden sonrayı bekleyin
Canım ben ameliyat olduğum günün ertesi günü kimsenin elini tutmadım kendimi zorladım kolaya alıştırmak istemedim hastaneden giderken eşim koluma girmek istedi ben tek yürüyeceğim dedim eğilip kalkarken yatağa uzanırken hep tek başıma yapmak istedim yaptım da zorlandım evet ama yavaş yavaş herşey yoluna girdi sadece ilk gün yardıma ihtiyacın oluyor güçlü kuvvetli bir kişi lazım ben ameliyat gecesi annemi kaldırmayayım diye tek kalktım tuvalete sonra koridorda tek yürüdüm. İnan hiç zor değil normal doğuramazdım baş çevresi genişti herkes iyi ki sezaryen yaptın dedi. Sen bir tane normal doğurdun ama seninki farklı bir de bu bebeğin iri değil kız bebek. Senin ikilemde kalman çok normal
Ben nane rezene anason içiyorum canım bol bol soğan yiyorum emzirirken sonra sırtını sıvazlıyorum bebeğin kimyon da iyiymiş golden söyledi sen eve bu çaylardan al hazırda dursun canım birde aktardan hazır lohusa şerbeti aldık 1/6 oranında sulandırılıyor tadı da çok güzel
Antibiyotiğini ihmal etme canım bitir ne olur ne olmaz Allah korusun sen önlemini al yine de. Normal ya bebişin daha yeni doğan hepimizin bebişlerinin kakası öyle. Ben anneme dedim kakası çok cıvık felan dertlendim annem kızdı salak mısın senin gibi s*çacak hali yok küçücük bebek dedi. Yavaş yavaş normale dönecekmiş canım benimki de kusuyor midedeki fazla olan sütü çıkarıyorlarmış normalmiş
C Chen31
Tamam canım bizimki günde 3 defa kakasını yapınca ben korkmustum fazla geldi bana birde cıvık bağırsakları guruldayinca normalse sıkıntı yok