2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Maşallah vallahi gerçekten bebeği görünce bambaşka duygular oldu hiç tahmin edemezdim

Aynen senin annen olunca elli kere arar sorar merak eder ama kv öz anne gibi olmaz hastayım desen arayıp sormaz umursamaz aklına bile gelmez :KK43:

canım ben sezaryen olduğum için çok mutluyum, ilk gün bir zorluğu var asla yok diyemem onda da hastanedesin gelip gidip ağrı kesici yapıyorlar gelen giden oluyor bir şekilde geceyi hallettim doktorum parol reçete etti günde 4 defa eğer geçmezse daha ağır ağrı kesici kullanabilirsin dedi. Bugün 5. Günüm toplamda 7 tane parol içmişim düşün yani, hemen ertesi gün duş aldım annem yardım etti tabiki ama dün kendim tek başıma duşuma girdim duşumu aldım mis gibi evde bol bol yürüyorum iş felan yapmıyorum evde çok şükür anneler yapıyor ama onlar olmasa işimi de yapardım benim için çok güzel bir süreç oldu, umarım senin için de normal olsun sezaryen olsun süreçin çok güzel geçer Allahın izniyle 😍🙏🏻
Çok sevindim canım 5 günde normale dönmüşsün maşallah darısı başıma 🙏🏻🧿

Kızlar günaydıınn. Dün doktora gittim çatı muayenesi yaptı çatın normal doğum için uygun dedi. Normal mi sezeryan mi istersin dedi karar veremedim bir türlü. Evim hastaneye 2 saat uzaklıkta doktor sorun olmaz kimse 2 saatte doğuramaz korkma desede ben genede biraz korkarak sezeryana 5 ine gün aldım ama acaba normalide denesem mi diye bi aklım kalmadı değil. Ama normalde epidural yapmıyorum doğumu geciktiriyo ve normalden sezeryana geçme riskini arttırıyor dedi. 5 cm açıklıktan sonra uygulanıyo zaten 5 cm den sonrada doğum çok hızlı ilerliyo gerek yok dedi. Yani normal yaparsam epiduralsiz olacak. Benimde normal doğumda bebek kanalda oksijensiz kalır ben ıkınamam bişey olur korkun var bide orayada dikiş atarlarsa ondan da korkuyorum ondan sezeryan daha mı iyi olur bilemedim ya kafam çok karışık 😔😔

İlk kızımda gelmişti gelmişti suyum. Gece ikide yatağa girdim yoğun bi akıntı geldi bu ne ki dedim ayağa kalkim bi bakim dedim şııırrr diye akmaya başladı 😅😅 bebek hareketli miydi hatırlamıyorum ama hiç beklemediğim bi anda oldu. Yoğurtla pilav canım istemişti onu yemiştim yatmaya gitmiştim 😁
Bak goldenin piknik taktiği bende tutmadı , yoğurt pilavı mi denesem birde acaba ahahahahhq
Ya çok garip keşke gelse 🫠🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

Kızlar günaydıınn. Dün doktora gittim çatı muayenesi yaptı çatın normal doğum için uygun dedi. Normal mi sezeryan mi istersin dedi karar veremedim bir türlü. Evim hastaneye 2 saat uzaklıkta doktor sorun olmaz kimse 2 saatte doğuramaz korkma desede ben genede biraz korkarak sezeryana 5 ine gün aldım ama acaba normalide denesem mi diye bi aklım kalmadı değil. Ama normalde epidural yapmıyorum doğumu geciktiriyo ve normalden sezeryana geçme riskini arttırıyor dedi. 5 cm açıklıktan sonra uygulanıyo zaten 5 cm den sonrada doğum çok hızlı ilerliyo gerek yok dedi. Yani normal yaparsam epiduralsiz olacak. Benimde normal doğumda bebek kanalda oksijensiz kalır ben ıkınamam bişey olur korkun var bide orayada dikiş atarlarsa ondan da korkuyorum ondan sezeryan daha mı iyi olur bilemedim ya kafam çok karışık 😔😔
Bebişinin kilosu boyu kaçtı canım

İlk doğum olduğu için 2 saatte doğurmazsın canım merak etme her türlü yetişirsin. Nişanın geldiğinde ya da sancın başladığında gidersin.

Ben epidural almıştım ilk doğumda gerçekten de iyi gelmedi, zaten geç aldığım için ağrımı da kesmedi, tam doğum masasına alındım ıkınma hissim gitti epidural yüzünden. O yüzden epidural almaman daha iyi. 5 cm e kadar hiç acı yok zaten normal regl ağrısı gibi oluyor, ondan sonrası biraz zorluyor ama dayanılmayacak kadar değil.

Açıkçası ben de şu an kararsızlık yaşıyorum normal mi sezaryen mi diye ama benim kötü bir normal doğum tecrübem var o yüzden, ilk olsa senin yerinde olsam normali denerdim. Zaten açılman düzgün ilerlemezse bi sıkıntı olursa sezaryene alır doktor. Bebeğin iri miydi peki?

Sahi mi 🫠 demek ki belli olmuyor kanala girmediğinden vs belli olur diye düşünmüştüm bana da öyle plur o zaman umarım benimki de yukarda o zaman mecbur 40a kadar beklerim🤭
Sancılarla filan kanala giriyor zaten canım.
Çok sürmüyormuş O.
Bende öyle oldu.
Sancılar bebegi aşağı çekti.
Hakkında hayırlısı olsun.
İnşallah saģlıkla gelsin bebişin.

Kızlar benim psikolojim bozulmaya başladı.. kac gündür aşırı sinirliyim ama aşırı.. Her şey batıyor bana ama her şey.. Evde bir büyüğün olması bütün özgürlük alanımi kisitladi en basiti bir şey yapmak istiyorum ne gerek var.. aşırı aşırı bir sıcak var klimayı açmak istiyorum odanın sıcaklığı iyi😑 benim üstüm ter ama bosaliyor ki ben çok zor terleyen bir insanım..
Yarın doktoruma dicem suni mi vercek direkt sezaryen mi olur bilmiyorum ben kafayı yemeden artık kurtulmak istiyorum.. Ağlıyorum vicdan azabı çekiyorum böyle konusuncada ama ben doğum yapayım bir an önce herkes kendi evine dağılsın özgür olayım en azından evimde istediğimi istediğim yere koymak istiyorum😭 daha birde kv gelecek.. üzerine gorumcemde geçen diyordu çocukların okulu bitince geliriz çok bunaldım ben.. evden kaçasım geliyo kimde yerimi bilmesin bebeğimle çok garip bi psikolojiye girdim normal mi bu durum bilmiyorum.. dünde kapımın önündeki ayakkabılar geçiş guzergahinda değil geçiş guzargahina konulmuş her neyse 2 ayakkabı ben başladım kızmaya hangi ger...kalı koyar bunu böyle bilmem ne her şey batıyor bana kisacasi

Benimde normal doğumda bebek kanalda oksijensiz kalır ben ıkınamam bişey olur korkun var bide orayada dikiş atarlarsa ondan da korkuyorum ondan sezeryan daha mı iyi olur bilemedim ya kafam çok karışık 😔😔
Canım bebek oksijensiz kalma olayı sadece bi ihtimal. Sezeryandada kötü ihtimaller var. Ikınma hissi geliyor zaten büyük tuvaleni yapıyor gibi ıkınacaksın. Karnına atılan dikişin ağrısı oraya atılan dikişten 10 kat daha acılı ve iyileşme süreci daha uzun.
Tabi karar senin ama benim normal doğuma yönlendirme perileri böyle görünce duramıyor 😅

Kızlar benim psikolojim bozulmaya başladı.. kac gündür aşırı sinirliyim ama aşırı.. Her şey batıyor bana ama her şey.. Evde bir büyüğün olması bütün özgürlük alanımi kisitladi en basiti bir şey yapmak istiyorum ne gerek var.. aşırı aşırı bir sıcak var klimayı açmak istiyorum odanın sıcaklığı iyi😑 benim üstüm ter ama bosaliyor ki ben çok zor terleyen bir insanım..
Yarın doktoruma dicem suni mi vercek direkt sezaryen mi olur bilmiyorum ben kafayı yemeden artık kurtulmak istiyorum.. Ağlıyorum vicdan azabı çekiyorum böyle konusuncada ama ben doğum yapayım bir an önce herkes kendi evine dağılsın özgür olayım en azından evimde istediğimi istediğim yere koymak istiyorum😭 daha birde kv gelecek.. üzerine gorumcemde geçen diyordu çocukların okulu bitince geliriz çok bunaldım ben.. evden kaçasım geliyo kimde yerimi bilmesin bebeğimle çok garip bi psikolojiye girdim normal mi bu durum bilmiyorum.. dünde kapımın önündeki ayakkabılar geçiş guzergahinda değil geçiş guzargahina konulmuş her neyse 2 ayakkabı ben başladım kızmaya hangi ger...kalı koyar bunu böyle bilmem ne her şey batıyor bana kisacasi
Benimde annem yoruyor onlar yokken özgürdük ama yinede iyiki gelmiş diyorum ya. Şuan bunaldığımız için doğurmak istediğimi için herşey darlıyo bizi ama geçecek inşaAllah ☹️

Benimde annem yoruyor onlar yokken özgürdük ama yinede iyiki gelmiş diyorum ya. Şuan bunaldığımız için doğurmak istediğimi için herşey darlıyo bizi ama geçecek inşaAllah ☹️
İnşallah öyledir canım annem sayesinde ne güzel iş yapmıyorum vs vs ama böyle istediğim şeylere ne gerek var vs vs demesi sinirlerimi bozuyor..

İnşallah öyledir canım annem sayesinde ne güzel iş yapmıyorum vs vs ama böyle istediğim şeylere ne gerek var vs vs demesi sinirlerimi bozuyor..
Annenin huyunu biliyorsundur benim annemde öyle şöyle nazlısıznız böyle masrafcısınız birsürü laf söyler he de geç takma kafanı

İlk doğum olduğu için 2 saatte doğurmazsın canım merak etme her türlü yetişirsin. Nişanın geldiğinde ya da sancın başladığında gidersin.

Ben epidural almıştım ilk doğumda gerçekten de iyi gelmedi, zaten geç aldığım için ağrımı da kesmedi, tam doğum masasına alındım ıkınma hissim gitti epidural yüzünden. O yüzden epidural almaman daha iyi. 5 cm e kadar hiç acı yok zaten normal regl ağrısı gibi oluyor, ondan sonrası biraz zorluyor ama dayanılmayacak kadar değil.

Açıkçası ben de şu an kararsızlık yaşıyorum normal mi sezaryen mi diye ama benim kötü bir normal doğum tecrübem var o yüzden, ilk olsa senin yerinde olsam normali denerdim. Zaten açılman düzgün ilerlemezse bi sıkıntı olursa sezaryene alır doktor. Bebeğin iri miydi peki?
Aynen doktorumda süreci çok uzatıyo sonundada sezaryana dönme olasılığı yüksek oluyo dedi. Yok iri değil maksimum 3-3200 doğar muhtemelen. Dün nst de 1 kere 60 da sancım çıktı. Hiç hissetmedim ağrı acı ebe diyo bu değerlerde insanlar bağırıyo sen nasıl hissetmedin diye dedim ben aslında evde doğurmaktanda korkuyorum sancı falan hiç bişey hissetmiyorum normal mi ya 😅

Ben senin yerinde olsam normali denemek isterdim çünkü bebeğin ideal bence 😊
O kadar kararsızım ki yarına kadar karar verip son durumu doktora söyleyeceğim muhtemelen bi normal deneyelim olmazsa sezaryana döneriz diye konuşucam doktorla hayırlısıyla bi atlatsak şu dönemi bizde sağlıkla kucağımıza alsak ya. Kendiliğinden suyum sancım gelsede bana kalmasa karar keşke 😅

Canım bebek oksijensiz kalma olayı sadece bi ihtimal. Sezeryandada kötü ihtimaller var. Ikınma hissi geliyor zaten büyük tuvaleni yapıyor gibi ıkınacaksın. Karnına atılan dikişin ağrısı oraya atılan dikişten 10 kat daha acılı ve iyileşme süreci daha uzun.
Tabi karar senin ama benim normal doğuma yönlendirme perileri böyle görünce duramıyor 😅
Hahaha normal doğum olması gereken tabi vücut ona göre kendinide hazırlıyordurda ilk olunca zaten ikiside korkunç geliyo hamile kalmadan öncede hep doğumu düşünüyodum bu çocuk nasıl çıkacak diye hep bi korkutucu geliyo sonu tabiki çok güzel ama o süreç işte 😂

Güncelleme : göbeğimi artik taşiyamiyorum. Bildiğin göbeğim yirtiliyor . Hepsi çatlak ama yarik yarik şeklinde oldu 🥹bi anda bu kadar da olmazki 🥲geceleri bi kac kere sancidan uyaniyorum . Saat başi uyanma artik normalim oldu .ayaklar geceye doğru davul gibi . Can sıkıntım geçmiyor. Doğum yaptiktann sonra eski halime dönemeyeceğim diye çok korkuyorum . O enerjik hasta hissetmeden ağrilar olmadan yaşadiğimiz hale dönebilecek miyiz

X