2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Kızlar hastanede de bu açıklık kontrolü sürekli olacak mı yani o kadar ileriye gidecek mi her seferinde hastanede olmayacak gibi bir şey dedi ama çok korkuyorum
Muayenede ihtiyaç duyulursa bakılır canım rutin bakılan bir şey değil ama normal doğumda sancı çekerken 10 cm olana kadar ara ara gelip bakıyorlar her cm de bir kez baktıklarını düşünürsek 10 kez falan bakacaklar yani.

Saçımızı taradık da 😂😂 fön kaldı 😂 ben de aynı durumdayım elbiselerimi çıkardım giydim yalandan sonra amann diye geri taytımı taktım oturdum
Hahahah tayt benim canımm😂😂
Ama havalar ısındı yakıyor oda artıık😂😂😂

Bende öyle evde durmak daha zor bir de çok sıkılıyorum ben 😂
Ayyyy Allahtan bebişin yıkama ütüleme işini sona bırakmışım onlarla uğraşıyorum hergün🤣🤣🤣

Muayenede ihtiyaç duyulursa bakılır canım rutin bakılan bir şey değil ama normal doğumda sancı çekerken 10 cm olana kadar ara ara gelip bakıyorlar her cm de bir kez baktıklarını düşünürsek 10 kez falan bakacaklar yani.
Off çok kötü işte 😥😥 her seferinde o kadar kafasına kadar gidiyo mu peki

Ayy bakın ben karton kutudan kızıma oyuncak kutusu yaptım. Odanın her yeri hello kity oldu😍😂

Eklentiler

• IMG_20240425_231225.jpg
    IMG_20240425_231225.jpg
    112,3 KB · Görüntüleme: 59
Ayyyy vallahi aynenn öylee😂 biryere giderken böyle hızlı yürüyor ben peşinden penguen gibi gidiyorum yaa benim şuan tam şuramda bir kafa var farkında mısın diyorummm😂😂😂
Eşinin boyu uzunsa ondan da oluyor aslında hızlı yürümüyorlar ama bacaklar uzun ya bi adımları normalde bizim iki adımımız hele şu durumda üç adımımıza eş değer oluyor 🤣🤣 bizde de durum aynı arkadan yetişcem diye uğraşıyorum sonra farkına varıp ağır yürüyor iki dk sonra gene unutup aynı şekle dönüyoruz hiç onla yürüyesim gelmiyor o yüzden 🤣🤣

Bana da 35+6 da 3150 gram dedi boyuna da 53 cm. 53 🤣🤣🤣 36 haftada 53 cm bebek mi olur hiç inandırıcı değil. Bakalım yarın ne ölçecek
Arada sallıyorlar sanki bize diğer doktor 34üncü haftada 2800 dedi kendi doktorum 35+6 da 2800 dedi yarım kilo az fark değil bakalım bebe 4 e yakın doğarsa diğer doktor haklıymış diyeceğim şimdilik he he diyorum 😂😂😂

Arada sallıyorlar sanki bize diğer doktor 34üncü haftada 2800 dedi kendi doktorum 35+6 da 2800 dedi yarım kilo az fark değil bakalım bebe 4 e yakın doğarsa diğer doktor haklıymış diyeceğim şimdilik he he diyorum 😂😂😂
Valla bende he he diyip geçiyorum bana da 34+5 te 2800 dedi aynı doktor 35+0 da 2705 dedi. Hiç aradaki farkı sorma gereği bile duymadım 2 gün önce 2800 demiştiniz diye 🤣🤣 yarın yine kontrolüm var bakalım kaç ölçecek ptesi de nasipse doğumum var arada iki gün oynamış olcak nekadarını tutturacak görcez 😂

Ben hiç dokunmadım göğsüme canım doğumu tetikler diye korktum ilk kez bugün krem sürdüm işte. Uçları kuru baya, böyle sarımsı kabuk bağlamış gibi. Onları yolsam mı ki
Yolma canım bence ben sezeryan oldum biliyorsun ilk gün hastanede pompa verdiler ama önce elimle meme ucuma masaj yaptım o sarı şeyler hafif ıslanıp beyaz su geldi sonra onları elimle temizledim sütüm gelmeye başladı

Yolma canım bence ben sezeryan oldum biliyorsun ilk gün hastanede pompa verdiler ama önce elimle meme ucuma masaj yaptım o sarı şeyler hafif ıslanıp beyaz su geldi sonra onları elimle temizledim sütüm gelmeye başladı
Sonrasında da hep gümüş kapak üstüne ped taktım çok şükür kuruluk hiç olmadı ıslak kalıyor kemdi sütünle

Valla bende he he diyip geçiyorum bana da 34+5 te 2800 dedi aynı doktor 35+0 da 2705 dedi. Hiç aradaki farkı sorma gereği bile duymadım 2 gün önce 2800 demiştiniz diye 🤣🤣 yarın yine kontrolüm var bakalım kaç ölçecek ptesi de nasipse doğumum var arada iki gün oynamış olcak nekadarını tutturacak görcez 😂
Doktorun ruh haline göre işte sonuç sürpriz 😂

Canım birisinin seni kaldırması gerekiyor dimi kendin kalkamıyorsun? Benim de güçlü kuvvetli birini refakatçi olarak seçmem lazım o zaman 🙈 peki emzirirken bebiş kucağındayken dikişlere değiyor mu?
Sezaryen olacaksan eğer ilk gün asla bebeği alıp emziremezsin biri seni kaldıracak bebeği eline verecek, benim 86 kilo olduğumu düşünürsek bir tek eşim kaldırdı beni😂 birde idrarını yapman lazım seni kucaklayıp terliğini giydirecek bir kişi lazım işte tuvalete ilk oturup kalkarken ben ona sarıldım başkası olmazdı😂 en son 12 gibi eşim gitti annemle baş başa kalınca bayağı zorlandım ben anneme kıyamadım ama bugün ikinci günüm tek başıma kalkabiliyorum tuvalete gidebiliyorum canım ilk gün çok sıkıntı
Anneler hep öyle benim annemde öyle dedi ben yok eşimde kalsın dedim 😂😂
ay beni entübe etmişler sanırım boğazım gıcık oluyor sürekli sende de oldu mu canım
Bende eşim kalsın dicem bu sefer 😂
İlk kızımda annem kalmıştı horlamasından uyuyamadım😂
2. Kızımda yapayalnızdım tam korona karantina vs çıkmıştı refakatcı yasaktı normal doğum yapanlara 🥹 kızımla baş başaydık ilk gün
kesinlikle en mantıklısı ya ben o konuda yanlış yaptım gece tam bir kabus oldu :KK43:
Eve geldiğimde de 1-2 gün zorlandım yatarken kalkarken sonra geçti:) 4-5. Günlerde daha iyi olacaksın merak etme 🙏🏻
Ay inşallah canım ya , sen büyük tuvalete ne zaman çıktın canım hafif hafif gaz dışında çıkamıyorum ya :KK43:
@golden-snitch @Iremcmgz @Kardelenzey kızlar bebişlerin altını koltuğa oturup değiştirebildiniz mi ilk zamanlar yoksa ayakta park yatağın aparatında değiştirmek daha mı konforlu olur? Aslında park yatağı kurmak istemiyorum ilk etapta anne yanı beşik aldım onu kullanmak istiyorum ama alt değişim işi kafamı kurcaladı.
canım benim ikinci günüm hala bebeğin altını değiştirmedim ben, maalesef eğilemiyorum dikişler yakıyor :KK43:
Kızlar bu arada ben önceki doğumdan kalma lansinoh krem buldum hiç açılmamış hatta etrafındaki ambalajı bile duruyor 😀 40 ml şu an 450 ₺ civarı 😄 son kullanma tarihi yazmıyor ama zaten normalde de yazmıyor yenilerinde de baktım da. Açıldıktan sonra 12 ay kullanma süresi var işareti oluyor ya ondan var. Ama en az 6-7 sene geçmiş oluyor. Sizce kullanılır mı?

Normalde incia göğüs ucu kremi almıştım lansinoh önceki doğumda işe yaramadı hafif gelmişti bana diye onu kullanacaktım ama yine de lansinohu da kullansam mı bilemedim
Bence kullanma canım sonuçta bebek emecek o memeyi Allah korusun olası bir toksikasyon olabilir hiç hiç kullanma 😟
Ay sorma benim de doğum şekli kafamı çok karıştırıyor kimden fikir alsam iyice kafam karışıyor en iyisi kendi iç sesimizi dinlemek sanırım 😄 ilk doğumdan sonra annem kayınvalidem yanımdaydı, doğum esnasında eşim yanımda girdi tanık oldu, onlara soruyorum nasıldı ben unuttum diye 😅 annem bence sezaryen ol sen ölümden döndün diyo 🥲 kv normali deneyebilirsin bir daha ikinci daha kolay olur dedi. Eşim de sen çok zorlanmıştın doğumda bence bir daha zorlama diyo ama sezaryende de herkes 2 haftada iyileşiyorsa sen 2 ayda iyileşirsin onu göze al diyo 🙈
İlk doğumdan dolayı korkuyorum ben de aynı şeyleri yaşamak istemediğim için, bir de bebek oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum geri dönüşü olmayan hasar kalırsa Allah korusun. İri olunca kanaldan hemen çıkamıyor malum. Benim doktorum bana bıraktı kararı. Kilosu normal benim ama kafası büyük. Kanaldan çıkarken kafa kemikleri üst üste biniyor dedi ama kafası küçük bebeğe göre tabi daha zor çıkıyor ve çıkış esnasında anneyi zorlayabiliyor yırtıklar oluyor dedi.
Senin de ilk doğum olduğu için belki biraz zorlar canım ama egzersizleri yapıp hazırlanırsan da neden olmasın. Benim çok hareketsiz geçmişti ilk hamileliğim, bunda hareketliyim mesela ama insan yaşamadan da bilemiyor işte. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorun fikirleri en önemlisi bence 🙏🏻
Canım ben doğum anına kadar normal mi olsun sezaryen mi derken kesinlikle spinal olacağım dedim doktor notunda spinal yazıyordu buraya da yazdım ne yapsam diye iç sesimi dinledim ben ne istiyorum dedim banane milletten benim için önemli olan ne dedim ve genel oldum o kadar memnunum ki genel olduğum için 🙏🏻
Annem olmasa yapamazdim açıkçası. İlk günler çok zorlandım bir gün aaa demek ki düzeni böyle olacak derken ertesi gün başka 3-4 gün böyle ne oluyor ya oldum açıkçası. Tam duzeni oturttuk böyle demek ki derken bebişin ertesi gün yaptığı şeyler daha farklı oluyordu. Tecrübe olmayınca gözüm korktu acikcasi. Bir de üzerine 3 gün sonraki muayenemizde 2500 grama kadar düştüğünü öğrendik. Sarılık değeri düşüktü Allah'tan. Ben besleniyor sanarken uykusu geldiği için uyuyormuş meğerse. Sağıp kaşıkla vermeye başladık, dr'un söylediği ölçülerde bazen kustu. Bir gün boğazına süt kaçtı kriz geçiriyordum djdjjd şimdi ağzında biriktiriyor uyuyakaliyor ve kaçıyor normal karşılıyorum artık panik yapmıyorum djddjd bir gün sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde orası çok soğuktu benim bebiş de normalden daha üşünük, o gün ekstra verdiğimizi kustu ağzı ruh gibi beyazladi dudaklari morardı kafayı yiyecektim ama nefes almada problem yoksa sıkıntı değilmiş kustugu için öyle olmuş. O gün anladım ki çocuğum en ufak şeyde üşüyor. 22-24 derece ideal diyorlar oda 26.5 derece ama altını açınca hapsiriyor direkt. İlk hafta bu yüzden zordu açıkçası. Ben anneliği öğreniyorum, bebiş dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bu hafta panik değilim bazı şeyleri çözdüm artık. 40 gün 40 farklı huyu olur diyorlar. Geceleri ilk uyanisinda sıkıntı yok ama ikinci uyanisinda 5'e 6'ya denk geliyor mesela ben bir daha uyuyamıyorum sürekli bir dongumuz var alt değiştir emzir gibi. Annem fark ediyor bazen sen kalkma diyor altını alıyor o bana o kadar büyük nimet geliyor ki. Altını alınca aciktiysa ben devreye giriyorum. Kolay diyemem ama bebeğini tanıyıp öğrenince kolaylaşıyor. Dün mesela yine boğazına süt kaçtı annem ne oldu diye panik oldu ben sakinlestirdim ağzında biriktiriyor doyunca, uyuyakaliyor sonra diye 😅İlk günler annemi asla bırakmazdim hiç bilmiyorum ama şimdi öyle korkum yok üstesinden gelebilirim gibi :)
Ben artistlik yapıyordum annem bir 2 gün gelsin bana yeter diyordum , kv annem ikisi evdeler şu an seferber oldular resmen ikisi bana anca yetiyor asla bırak tek olmayı yanında bir anne bile yetmiyor benim annem çok yoruluyor devreye kv giriyor ve Allah’a çok şükür iyi ki geldi şimdi torunu görünce gitmek istemiyorlar biz de gitmeyin diyoruz valizleri saklayalım bile dedik esprisine 😂😂😂😂 onlar olmasa mahvolmuştum
Cnm benimde senin gibi 🌸doktor ne dediyse onu yapalim 💕benim annemin ilk gebeliği normal doğum olmuş ama o kadar yırtılma plmuşki 3 ay yatakta kalmiş . Doktoruna güveniyorsan birak bebek ve sen için ne iyiyse ona karar versin . Anladiğim kadariyla sezeryanda en çok ağrisi bile olan en fazla 7 günde toparlanmiş
Benim annemin de 10 dikişi varmış ve annem uzun süre toparlanamamış oturamamış bile sezaryen oldum ben gayet şu an oturuyorum yürüyorum ilk gün dehşet zor ama geçiyor bebeği görüyorsun gelen giden oluyor bir şekilde atlatıyorsun 😍
Bende aşırı agirlastim ya her yerim ağrıyor
Doğumdan sonra geçiyor o ağırlık 😍 veya bende hala anestezinin etkisi var hissetmiyorum 😂😂😂

Sezaryen olacaksan eğer ilk gün asla bebeği alıp emziremezsin biri seni kaldıracak bebeği eline verecek, benim 86 kilo olduğumu düşünürsek bir tek eşim kaldırdı beni😂 birde idrarını yapman lazım seni kucaklayıp terliğini giydirecek bir kişi lazım işte tuvalete ilk oturup kalkarken ben ona sarıldım başkası olmazdı😂 en son 12 gibi eşim gitti annemle baş başa kalınca bayağı zorlandım ben anneme kıyamadım ama bugün ikinci günüm tek başıma kalkabiliyorum tuvalete gidebiliyorum canım ilk gün çok sıkıntı

ay beni entübe etmişler sanırım boğazım gıcık oluyor sürekli sende de oldu mu canım

kesinlikle en mantıklısı ya ben o konuda yanlış yaptım gece tam bir kabus oldu :KK43:

Ay inşallah canım ya , sen büyük tuvalete ne zaman çıktın canım hafif hafif gaz dışında çıkamıyorum ya :KK43:

canım benim ikinci günüm hala bebeğin altını değiştirmedim ben, maalesef eğilemiyorum dikişler yakıyor :KK43:

Bence kullanma canım sonuçta bebek emecek o memeyi Allah korusun olası bir toksikasyon olabilir hiç hiç kullanma 😟

Canım ben doğum anına kadar normal mi olsun sezaryen mi derken kesinlikle spinal olacağım dedim doktor notunda spinal yazıyordu buraya da yazdım ne yapsam diye iç sesimi dinledim ben ne istiyorum dedim banane milletten benim için önemli olan ne dedim ve genel oldum o kadar memnunum ki genel olduğum için 🙏🏻

Ben artistlik yapıyordum annem bir 2 gün gelsin bana yeter diyordum , kv annem ikisi evdeler şu an seferber oldular resmen ikisi bana anca yetiyor asla bırak tek olmayı yanında bir anne bile yetmiyor benim annem çok yoruluyor devreye kv giriyor ve Allah’a çok şükür iyi ki geldi şimdi torunu görünce gitmek istemiyorlar biz de gitmeyin diyoruz valizleri saklayalım bile dedik esprisine 😂😂😂😂 onlar olmasa mahvolmuştum

Benim annemin de 10 dikişi varmış ve annem uzun süre toparlanamamış oturamamış bile sezaryen oldum ben gayet şu an oturuyorum yürüyorum ilk gün dehşet zor ama geçiyor bebeği görüyorsun gelen giden oluyor bir şekilde atlatıyorsun 😍

Doğumdan sonra geçiyor o ağırlık 😍 veya bende hala anestezinin etkisi var hissetmiyorum 😂😂😂
Yaaa sen nasıl oldun bebekli hayat nasıl 🥰🥰

X