- 25 Eylül 2022
- 9.235
- 13.375
- 36
Hepinize ederim canım sizde dualarınızı eksik etmeyin hem çocuklarıma hemde bebegime saglıkla kavuşim inşallah ayy ben kendimiHayirlisiyla inşBize dua etmeyi unutma
Yaa öyle düşünme bebişi de alıp hepinizin evde olduğunu ablalarının ilk karşılaşmasını hayal et güzel şeyler düşünÖyle olur inşallah çok aglıyorum sabahtan beri çok duygusalım arkanda bekleyen çocukların olunca durum çok degişiyor
Evet heycanlılar elleri nasıl ayakları nasıl saçları var mı herşeyi merak ediyorlar özellikle küçük kızım ben hiç bebek görmedim diyorYaa öyle düşünme bebişi de alıp hepinizin evde olduğunu ablalarının ilk karşılaşmasını hayal et güzel şeyler düşünonlar da çok heyecanlıdır bugün
Ayyy evet seninki de zor kararAy sorma benim de doğum şekli kafamı çok karıştırıyor kimden fikir alsam iyice kafam karışıyor en iyisi kendi iç sesimizi dinlemek sanırımilk doğumdan sonra annem kayınvalidem yanımdaydı, doğum esnasında eşim yanımda girdi tanık oldu, onlara soruyorum nasıldı ben unuttum diye annem bence sezaryen ol sen ölümden döndün diyo kv normali deneyebilirsin bir daha ikinci daha kolay olur dedi. Eşim de sen çok zorlanmıştın doğumda bence bir daha zorlama diyo ama sezaryende de herkes 2 haftada iyileşiyorsa sen 2 ayda iyileşirsin onu göze al diyo
İlk doğumdan dolayı korkuyorum ben de aynı şeyleri yaşamak istemediğim için, bir de bebek oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum geri dönüşü olmayan hasar kalırsa Allah korusun. İri olunca kanaldan hemen çıkamıyor malum. Benim doktorum bana bıraktı kararı. Kilosu normal benim ama kafası büyük. Kanaldan çıkarken kafa kemikleri üst üste biniyor dedi ama kafası küçük bebeğe göre tabi daha zor çıkıyor ve çıkış esnasında anneyi zorlayabiliyor yırtıklar oluyor dedi.
Senin de ilk doğum olduğu için belki biraz zorlar canım ama egzersizleri yapıp hazırlanırsan da neden olmasın. Benim çok hareketsiz geçmişti ilk hamileliğim, bunda hareketliyim mesela ama insan yaşamadan da bilemiyor işte. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorun fikirleri en önemlisi bence
Evet canım içinde iki tane yağ var zaten zeytinyağı bir de shea yağı mi ne öyle bir şeydi. Ben 2-3 defa falan sürdüm sonra ayva bulabildik marketten annem jelini yaptı. Dolaba da koyunca soğuk soğuk iyi geliyor. Yapısal galiba, ben başta gumus kapak takiyordum artık onu da kullanmıyorum sadece göğüs pedi takiyorumBenim ilkinde çok kötü yara olmuştu canım kanıyordu böyle iki üç parçaya ayrılmıştı göğüs ucu, o doğal şeylerin hiçbiri fayda etmedi normal medikal kremler kullanıyordum emzirmeden önce yıkıyordum mecburen. O yüzden şimdi önceden tedbir alayım dedim. Bebek emmeden yıkarım yine olmazsa. İncia da yıkamadan emziriliyor mu?
+-300 kusur gram yazıyordu bende oradaki eksi durumu oldu demek ki ultrasona uymadı cogumuzun şaşırtıcı şekildeEvet çok şaşırdık açıkçası ama ölçümler yanıltıcı diye pek takmadım
Yazmıyor canım hiçbi yerinde iyice baktım, sonra trendyolda yorumları okudum herkes skt yazmıyor demiş, açılınca geçerli oluyor heralde ama 6-7 sene geçmesi de çok gibi bilemedim.cnm son kulanma tarihi kremin kapak köşesi değil diğer köşede yazar . Yani bütün kremlerde yaziyor
Bebişlerin 34-36-38 de doğmuş olacak dimi 4. yü de yaparsan o da 40 olur tam olurBenşmde 35 haftalıkken 2600 gram dedi en fazla 100 eksik 100 fazla oynar dedi yarın dogumum var tam 38+0 olacam 3 kilodan aşagı dogmaz diye hesaplıyorum bakim
Ayy kuzum ya ben de şimdiden öyleyim evde çocuğunu bırakıp gitme düşüncesi çok zor gerçekten, düşünüp düşünüp ağlıyorum. Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin sağlıkla evlerimize dönelim inşallah.Öyle olur inşallah çok aglıyorum sabahtan beri çok duygusalım arkanda bekleyen çocukların olunca durum çok degişiyor
Şanslı kesimdesin maşallahEvet canım içinde iki tane yağ var zaten zeytinyağı bir de shea yağı mi ne öyle bir şeydi. Ben 2-3 defa falan sürdüm sonra ayva bulabildik marketten annem jelini yaptı. Dolaba da koyunca soğuk soğuk iyi geliyor. Yapısal galiba, ben başta gumus kapak takiyordum artık onu da kullanmıyorum sadece göğüs pedi takiyorum
Amin kuzum inşallahBebişlerin 34-36-38 de doğmuş olacak dimi 4. yü de yaparsan o da 40 olur tam olur
Ayy kuzum ya ben de şimdiden öyleyim evde çocuğunu bırakıp gitme düşüncesi çok zor gerçekten, düşünüp düşünüp ağlıyorum. Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin sağlıkla evlerimize dönelim inşallah.
Şanslı kesimdesin maşallah
Annem olmasa yapamazdim açıkçası. İlk günler çok zorlandım bir gün aaa demek ki düzeni böyle olacak derken ertesi gün başka 3-4 gün böyle ne oluyor ya oldum açıkçası. Tam duzeni oturttuk böyle demek ki derken bebişin ertesi gün yaptığı şeyler daha farklı oluyordu. Tecrübe olmayınca gözüm korktu acikcasi. Bir de üzerine 3 gün sonraki muayenemizde 2500 grama kadar düştüğünü öğrendik. Sarılık değeri düşüktü Allah'tan. Ben besleniyor sanarken uykusu geldiği için uyuyormuş meğerse. Sağıp kaşıkla vermeye başladık, dr'un söylediği ölçülerde bazen kustu. Bir gün boğazına süt kaçtı kriz geçiriyordum djdjjd şimdi ağzında biriktiriyor uyuyakaliyor ve kaçıyor normal karşılıyorum artık panik yapmıyorum djddjd bir gün sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde orası çok soğuktu benim bebiş de normalden daha üşünük, o gün ekstra verdiğimizi kustu ağzı ruh gibi beyazladi dudaklari morardı kafayı yiyecektim ama nefes almada problem yoksa sıkıntı değilmiş kustugu için öyle olmuş. O gün anladım ki çocuğum en ufak şeyde üşüyor. 22-24 derece ideal diyorlar oda 26.5 derece ama altını açınca hapsiriyor direkt. İlk hafta bu yüzden zordu açıkçası. Ben anneliği öğreniyorum, bebiş dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bu hafta panik değilim bazı şeyleri çözdüm artık. 40 gün 40 farklı huyu olur diyorlar. Geceleri ilk uyanisinda sıkıntı yok ama ikinci uyanisinda 5'e 6'ya denk geliyor mesela ben bir daha uyuyamıyorum sürekli bir dongumuz var alt değiştir emzir gibi. Annem fark ediyor bazen sen kalkma diyor altını alıyor o bana o kadar büyük nimet geliyor ki. Altını alınca aciktiysa ben devreye giriyorum. Kolay diyemem ama bebeğini tanıyıp öğrenince kolaylaşıyor. Dün mesela yine boğazına süt kaçtı annem ne oldu diye panik oldu ben sakinlestirdim ağzında biriktiriyor doyunca, uyuyakaliyor sonra diyeKuşum sence abartikşari kadar zor mu bebek bakmak ?
Canım benim 3.gün çok bir ağrım kalmamıştı koltukta değiştirdim hepgolden-snitch Iremcmgz @Kardelenzey kızlar bebişlerin altını koltuğa oturup değiştirebildiniz mi ilk zamanlar yoksa ayakta park yatağın aparatında değiştirmek daha mı konforlu olur? Aslında park yatağı kurmak istemiyorum ilk etapta anne yanı beşik aldım onu kullanmak istiyorum ama alt değişim işi kafamı kurcaladı.
Peki böyle ağzi dolunca nefessiz kalinca ne yapiyonAnnem olmasa yapamazdim açıkçası. İlk günler çok zorlandım bir gün aaa demek ki düzeni böyle olacak derken ertesi gün başka 3-4 gün böyle ne oluyor ya oldum açıkçası. Tam duzeni oturttuk böyle demek ki derken bebişin ertesi gün yaptığı şeyler daha farklı oluyordu. Tecrübe olmayınca gözüm korktu acikcasi. Bir de üzerine 3 gün sonraki muayenemizde 2500 grama kadar düştüğünü öğrendik. Sarılık değeri düşüktü Allah'tan. Ben besleniyor sanarken uykusu geldiği için uyuyormuş meğerse. Sağıp kaşıkla vermeye başladık, dr'un söylediği ölçülerde bazen kustu. Bir gün boğazına süt kaçtı kriz geçiriyordum djdjjd şimdi ağzında biriktiriyor uyuyakaliyor ve kaçıyor normal karşılıyorum artık panik yapmıyorum djddjd bir gün sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde orası çok soğuktu benim bebiş de normalden daha üşünük, o gün ekstra verdiğimizi kustu ağzı ruh gibi beyazladi dudaklari morardı kafayı yiyecektim ama nefes almada problem yoksa sıkıntı değilmiş kustugu için öyle olmuş. O gün anladım ki çocuğum en ufak şeyde üşüyor. 22-24 derece ideal diyorlar oda 26.5 derece ama altını açınca hapsiriyor direkt. İlk hafta bu yüzden zordu açıkçası. Ben anneliği öğreniyorum, bebiş dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bu hafta panik değilim bazı şeyleri çözdüm artık. 40 gün 40 farklı huyu olur diyorlar. Geceleri ilk uyanisinda sıkıntı yok ama ikinci uyanisinda 5'e 6'ya denk geliyor mesela ben bir daha uyuyamıyorum sürekli bir dongumuz var alt değiştir emzir gibi. Annem fark ediyor bazen sen kalkma diyor altını alıyor o bana o kadar büyük nimet geliyor ki. Altını alınca aciktiysa ben devreye giriyorum. Kolay diyemem ama bebeğini tanıyıp öğrenince kolaylaşıyor. Dün mesela yine boğazına süt kaçtı annem ne oldu diye panik oldu ben sakinlestirdim ağzında biriktiriyor doyunca, uyuyakaliyor sonra diyeİlk günler annemi asla bırakmazdim hiç bilmiyorum ama şimdi öyle korkum yok üstesinden gelebilirim gibi :)
Cnm boşver kulanma daha alti yil geçmiş riske atmaYazmıyor canım hiçbi yerinde iyice baktım, sonra trendyolda yorumları okudum herkes skt yazmıyor demiş, açılınca geçerli oluyor heralde ama 6-7 sene geçmesi de çok gibi bilemedim.
Cnm benimde senin gibiAyyy evet seninki de zor kararhakkımızda hayırlısı gerçekten doktorumuzu dinleyip bebişlerin ne zaman gelmek isteyeceğine göre son kararımı verelim artık kilosu 4ün üstündeyse de normali denemem bebeği riske atmak istemem. Zamanımızı bekleyelim bakalım
Doğum şeklini neden anneye bırakıyorlar ki ? Kararsız kalman çok normal . Asıl önemli olan bebeğin kafa çapı galiba . Eltim 4 kilo oğlunu dikişsiz doğurmuştu . Ama bebek öyle şişko tombul değildi . Kemiklerinden galiba çok ağır bir bebekti sadece . Tabi doğumdan önce burada (Almanyada )kilosunu bilemiyoruz çünkü ultrasyondan bakmıyorlar son zamanlar . En son 31 haftalıkken bakmıştı önceki doğumumda , iri bir bebek demişti ama 3600 doğmuştu . Birde benim ilk doğumum çok kolay olmuştu ama çok dikişim vardı , oturup kalkamıyordum, ikinci doğumda 2 dikişim oldu .Ay sorma benim de doğum şekli kafamı çok karıştırıyor kimden fikir alsam iyice kafam karışıyor en iyisi kendi iç sesimizi dinlemek sanırımilk doğumdan sonra annem kayınvalidem yanımdaydı, doğum esnasında eşim yanımda girdi tanık oldu, onlara soruyorum nasıldı ben unuttum diye annem bence sezaryen ol sen ölümden döndün diyo kv normali deneyebilirsin bir daha ikinci daha kolay olur dedi. Eşim de sen çok zorlanmıştın doğumda bence bir daha zorlama diyo ama sezaryende de herkes 2 haftada iyileşiyorsa sen 2 ayda iyileşirsin onu göze al diyo
İlk doğumdan dolayı korkuyorum ben de aynı şeyleri yaşamak istemediğim için, bir de bebek oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum geri dönüşü olmayan hasar kalırsa Allah korusun. İri olunca kanaldan hemen çıkamıyor malum. Benim doktorum bana bıraktı kararı. Kilosu normal benim ama kafası büyük. Kanaldan çıkarken kafa kemikleri üst üste biniyor dedi ama kafası küçük bebeğe göre tabi daha zor çıkıyor ve çıkış esnasında anneyi zorlayabiliyor yırtıklar oluyor dedi.
Senin de ilk doğum olduğu için belki biraz zorlar canım ama egzersizleri yapıp hazırlanırsan da neden olmasın. Benim çok hareketsiz geçmişti ilk hamileliğim, bunda hareketliyim mesela ama insan yaşamadan da bilemiyor işte. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorun fikirleri en önemlisi bence
İçinde talimatı yazıyor,sadece ılık suyla yıkayıp kurulayın diyor,ayda birde karbonatlı su ile silin ,yıkayın,kurulayın yazıyor..Gümüş kapağı temizlediniz mi temizlediyseniz nasıl temizlediniz ya kaynatılır mı ki o
Ben de çok paniğim ilk kusup dudağı morardıginda annem sakinleştirmeye çalışıyor eşimi aradım direkt o sakinleştirdi sağlık ocağındaki ebe nefes almada sıkıntı yoksa bir şey olmaz dedi, dr'una yazdım falan çok panik olmuştumPeki böyle ağzi dolunca nefessiz kalinca ne yapiyonben on kere kalp mesaji pelvik menavrasi filan izledim hiç bişey aklimda kalmadi herkes annelik doğal yollarla o an yapiyorsun . Ben paniğim diye çok korkuyorum
Aaaaa sana direkt müdahale yaptığını söyledi mi o zamanSelam kızlar kontrolden geliyorum şimdi 2600 olmuş artık durdurmuş kilo alımını gibi bir şey dedi doktor açılma var mı diye alttan baktı ağladım resmen çok acıdı canım doğum korkum yoktu ama başladı bugünkü müdahalesiyle beraber açılmam yokmuş ama kanala girmiş haftaya gelir dedi muhtemelen 2700 falan olur en fazla haftaya kadar. Off kadın olmak çok zor gerçekten yapabilir miyim bilmiyorum artık normal doğumu. Akşam sancıların başlar kanaman olursa korkma dedi