2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Öyle olur inşallah çok aglıyorum sabahtan beri çok duygusalım arkanda bekleyen çocukların olunca durum çok degişiyor
Yaa öyle düşünme bebişi de alıp hepinizin evde olduğunu ablalarının ilk karşılaşmasını hayal et güzel şeyler düşün onlar da çok heyecanlıdır bugün

Yaa öyle düşünme bebişi de alıp hepinizin evde olduğunu ablalarının ilk karşılaşmasını hayal et güzel şeyler düşün onlar da çok heyecanlıdır bugün
Evet heycanlılar elleri nasıl ayakları nasıl saçları var mı herşeyi merak ediyorlar özellikle küçük kızım ben hiç bebek görmedim diyor

Ayyy evet seninki de zor karar hakkımızda hayırlısı gerçekten doktorumuzu dinleyip bebişlerin ne zaman gelmek isteyeceğine göre son kararımı verelim artık kilosu 4ün üstündeyse de normali denemem bebeği riske atmak istemem. Zamanımızı bekleyelim bakalım

Evet canım içinde iki tane yağ var zaten zeytinyağı bir de shea yağı mi ne öyle bir şeydi. Ben 2-3 defa falan sürdüm sonra ayva bulabildik marketten annem jelini yaptı. Dolaba da koyunca soğuk soğuk iyi geliyor. Yapısal galiba, ben başta gumus kapak takiyordum artık onu da kullanmıyorum sadece göğüs pedi takiyorum

cnm son kulanma tarihi kremin kapak köşesi değil diğer köşede yazar . Yani bütün kremlerde yaziyor
Yazmıyor canım hiçbi yerinde iyice baktım, sonra trendyolda yorumları okudum herkes skt yazmıyor demiş, açılınca geçerli oluyor heralde ama 6-7 sene geçmesi de çok gibi bilemedim.

Benşmde 35 haftalıkken 2600 gram dedi en fazla 100 eksik 100 fazla oynar dedi yarın dogumum var tam 38+0 olacam 3 kilodan aşagı dogmaz diye hesaplıyorum bakim
Bebişlerin 34-36-38 de doğmuş olacak dimi 4. yü de yaparsan o da 40 olur tam olur
Öyle olur inşallah çok aglıyorum sabahtan beri çok duygusalım arkanda bekleyen çocukların olunca durum çok degişiyor
Ayy kuzum ya ben de şimdiden öyleyim evde çocuğunu bırakıp gitme düşüncesi çok zor gerçekten, düşünüp düşünüp ağlıyorum. Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin sağlıkla evlerimize dönelim inşallah.
Şanslı kesimdesin maşallah

Amin kuzum inşallah evet evet tamda öyle
Oldu her biri ikişer
Hafta fazla durdu bizde onun hesabını yaptık bugün

Kuşum sence abartikşari kadar zor mu bebek bakmak ?
Annem olmasa yapamazdim açıkçası. İlk günler çok zorlandım bir gün aaa demek ki düzeni böyle olacak derken ertesi gün başka 3-4 gün böyle ne oluyor ya oldum açıkçası. Tam duzeni oturttuk böyle demek ki derken bebişin ertesi gün yaptığı şeyler daha farklı oluyordu. Tecrübe olmayınca gözüm korktu acikcasi. Bir de üzerine 3 gün sonraki muayenemizde 2500 grama kadar düştüğünü öğrendik. Sarılık değeri düşüktü Allah'tan. Ben besleniyor sanarken uykusu geldiği için uyuyormuş meğerse. Sağıp kaşıkla vermeye başladık, dr'un söylediği ölçülerde bazen kustu. Bir gün boğazına süt kaçtı kriz geçiriyordum djdjjd şimdi ağzında biriktiriyor uyuyakaliyor ve kaçıyor normal karşılıyorum artık panik yapmıyorum djddjd bir gün sağlık ocağına topuk kanı için gittiğimizde orası çok soğuktu benim bebiş de normalden daha üşünük, o gün ekstra verdiğimizi kustu ağzı ruh gibi beyazladi dudaklari morardı kafayı yiyecektim ama nefes almada problem yoksa sıkıntı değilmiş kustugu için öyle olmuş. O gün anladım ki çocuğum en ufak şeyde üşüyor. 22-24 derece ideal diyorlar oda 26.5 derece ama altını açınca hapsiriyor direkt. İlk hafta bu yüzden zordu açıkçası. Ben anneliği öğreniyorum, bebiş dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bu hafta panik değilim bazı şeyleri çözdüm artık. 40 gün 40 farklı huyu olur diyorlar. Geceleri ilk uyanisinda sıkıntı yok ama ikinci uyanisinda 5'e 6'ya denk geliyor mesela ben bir daha uyuyamıyorum sürekli bir dongumuz var alt değiştir emzir gibi. Annem fark ediyor bazen sen kalkma diyor altını alıyor o bana o kadar büyük nimet geliyor ki. Altını alınca aciktiysa ben devreye giriyorum. Kolay diyemem ama bebeğini tanıyıp öğrenince kolaylaşıyor. Dün mesela yine boğazına süt kaçtı annem ne oldu diye panik oldu ben sakinlestirdim ağzında biriktiriyor doyunca, uyuyakaliyor sonra diye İlk günler annemi asla bırakmazdim hiç bilmiyorum ama şimdi öyle korkum yok üstesinden gelebilirim gibi :)

Canım benim 3.gün çok bir ağrım kalmamıştı koltukta değiştirdim hep

Peki böyle ağzi dolunca nefessiz kalinca ne yapiyonben on kere kalp mesaji pelvik menavrasi filan izledim hiç bişey aklimda kalmadi herkes annelik doğal yollarla o an yapiyorsun . Ben paniğim diye çok korkuyorum

Cnm benimde senin gibi doktor ne dediyse onu yapalim benim annemin ilk gebeliği normal doğum olmuş ama o kadar yırtılma plmuşki 3 ay yatakta kalmiş . Doktoruna güveniyorsan birak bebek ve sen için ne iyiyse ona karar versin . Anladiğim kadariyla sezeryanda en çok ağrisi bile olan en fazla 7 günde toparlanmiş

Doğum şeklini neden anneye bırakıyorlar ki ? Kararsız kalman çok normal . Asıl önemli olan bebeğin kafa çapı galiba . Eltim 4 kilo oğlunu dikişsiz doğurmuştu . Ama bebek öyle şişko tombul değildi . Kemiklerinden galiba çok ağır bir bebekti sadece . Tabi doğumdan önce burada (Almanyada )kilosunu bilemiyoruz çünkü ultrasyondan bakmıyorlar son zamanlar . En son 31 haftalıkken bakmıştı önceki doğumumda , iri bir bebek demişti ama 3600 doğmuştu . Birde benim ilk doğumum çok kolay olmuştu ama çok dikişim vardı , oturup kalkamıyordum, ikinci doğumda 2 dikişim oldu .
Doğumun her türlüsü hepsi riskli tabiki , ama bebek büyüdükçe rahimde ona göre açılıyor diye biliyorum.
İlk doğumun zor diye buda zor olur diye düşünme , tam terside geçerli ilki kolay diye ikinci de kolay olmuyor
İnşallah güzel kolay ve sağlıklı bir doğumumuz olur hepimizin .

Son düzenleme:
Selam kızlar kontrolden geliyorum şimdi 2600 olmuş artık durdurmuş kilo alımını gibi bir şey dedi doktor açılma var mı diye alttan baktı ağladım resmen çok acıdı canım doğum korkum yoktu ama başladı bugünkü müdahalesiyle beraber açılmam yokmuş ama kanala girmiş haftaya gelir dedi muhtemelen 2700 falan olur en fazla haftaya kadar. Off kadın olmak çok zor gerçekten yapabilir miyim bilmiyorum artık normal doğumu. Akşam sancıların başlar kanaman olursa korkma dedi

Peki böyle ağzi dolunca nefessiz kalinca ne yapiyonben on kere kalp mesaji pelvik menavrasi filan izledim hiç bişey aklimda kalmadi herkes annelik doğal yollarla o an yapiyorsun . Ben paniğim diye çok korkuyorum
Ben de çok paniğim ilk kusup dudağı morardıginda annem sakinleştirmeye çalışıyor eşimi aradım direkt o sakinleştirdi sağlık ocağındaki ebe nefes almada sıkıntı yoksa bir şey olmaz dedi, dr'una yazdım falan çok panik olmuştum ya ben bı ara instada çocukların genzine su falan kaçarsa korkmayın onlar öksürür çıkartır o refleksleri var yazmışlardi onu gördüm o yüzden sadece ilk seferde panik oldum şimdi emzirme pozisyonu yatar pozisyon gibi ya uyuyor mesela öksürüyor hemen bı elim belinde bı elim kafasını destekler şekilde daha dik pozisyona getiriyorum aynı reflü yataginda yatar gibi kendine geliyor sonra

Aaaaa sana direkt müdahale yaptığını söyledi mi o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…