2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Benim ilkinde çok kötü yara olmuştu canım tahin yağı da sürmüştüm fayda etmemişti bu kez önceden önlem almak istedim.

Gümüş kapağı kaç saat tutuyorsun canım göğüste?

Benim hiç inmedi işte poposu kaburgamda kaldı hep 😂 doğumda da hemşireler karnıma bastırarak doğurttular kaburgam kırıldı heralde diye düşünmüştüm 🙈 doğumdan sonra da her nefes alışta ağrıyordu. Seninki iner inşallah. Erkek bebişlerin kemikleri daha sert oluyor sanırım kızım o kadar acıtmıyor şimdi senin de erkekti dimi?
Canım ben duştan sürekli takıyorum krem sürünce çıkarıyorum birde dışarı çıkınca

Doğum şeklini neden anneye bırakıyorlar ki ? Kararsız kalman çok normal . Asıl önemli olan bebeğin kafa çapı galiba . Eltim 4 kilo oğlunu dikişsiz doğurmuştu . Ama bebek öyle şişko tombul değildi . Kemiklerinden galiba çok ağır bir bebekti sadece . Tabi doğumdan önce burada (Almanyada )kilosunu bilemiyoruz çünkü ultrasyondan bakmıyorlar son zamanlar . En son 31 haftalıkken bakmıştı önceki doğumumda , iri bir bebek demişti ama 3600 doğmuştu . Birde benim ilk doğumum çok kolay olmuştu ama çok dikişim vardı , oturup kalkamıyordum, ikinci doğumda 2 dikişim oldu .
Doğumun her türlüsü hepsi riskli tabiki , ama bebek büyüdükçe rahimde ona göre açılıyor diye biliyorum.
İlk doğumun zor diye buda zor olur diye düşünme , tam terside geçerli ilki kolay diye ikinci de kolay olmuyor 😅
İnşallah güzel kolay ve sağlıklı bir doğumumuz olur hepimizin .
Evet canım baş çapı da çok etkiliyor ee kafası çıkmayınca vücut da çıkamıyor haliyle. İlkinde doktor bana hiçbi şey demedi kafası büyük kilosu fazla vs gibi bilseydim zorlamazdım. O yüzden şimdi sürekli araştırıyorum. Doktor da her iki doğumun da artısını eksisini söyledi sen seç dedi 🤷‍♀️
Genelde en zoru ilkler oluyor diyorlar ama bilemiyorum herkesin doğum hikayesi farklı tabi. Amin canım inşallah 🙏🏻

Kızlar merhaba kontrolden çıktık. Bebeğimin kilosu almış başını gidiyor. 4 kiloyu geçti. 37+larda doğuma alacak. Rahim ağzına baktı daha taşır dedi. Oysa pazartesi doğuma alsın istiyordum 35+5 im. Taşımakta çok zorlanıyorum.

Bebeklere iri iri dediler bakalım ne olacak ben 3400-3500 doğururum gibi geliyor 40. Haftayı görmem geçen hafta 2800 dü bu hafta 3 olmuş olsa bir iki haftaya çıkar zaten artık 😂 36+6 da cumartesi nst var bakalım sancı artmış mı bana arttı gibi geliyor
Bana da 35+6 da 3150 gram dedi boyuna da 53 cm. 53 🤣🤣🤣 36 haftada 53 cm bebek mi olur hiç inandırıcı değil. Bakalım yarın ne ölçecek

Kızlar merhaba kontrolden çıktık. Bebeğimin kilosu almış başını gidiyor. 4 kiloyu geçti. 37+larda doğuma alacak. Rahim ağzına baktı daha taşır dedi. Oysa pazartesi doğuma alsın istiyordum 35+5 im. Taşımakta çok zorlanıyorum.
Kilosu fazla olsada ciğerleri gelişmemiş olabilir canım bi hafta daha beklesin diye düşünmüş olabilir. +- oynasada yine 4000 gramdan aşağı doğurmucaksın gibi. Diyete rağmen kilo almaya devam etmesi şaşırtıcı

Biraz daha dayan canım nasıl olsa sezaryen olacak çok hareket etme yat uzan dinlen. İyice ağırlaştık gerçekten senin ekstra bir ağırlık vardır 🥲

Kilosu fazla olsada ciğerleri gelişmemiş olabilir canım bi hafta daha beklesin diye düşünmüş olabilir. +- oynasada yine 4000 gramdan aşağı doğurmucaksın gibi. Diyete rağmen kilo almaya devam etmesi şaşırtıcı
Evet prematüre hala beklesin dedi. Haftalık takip yapıyor, bir haftada 700gr almış maşallah tam bir tosun beni yiyor sanki. Sanırım +- oynamasıyla sezaryen günü en az 4500 doğar gibi.
Kızım 38+4 te 3200 dogmustu.

Biraz daha dayan canım nasıl olsa sezaryen olacak çok hareket etme yat uzan dinlen. İyice ağırlaştık gerçekten senin ekstra bir ağırlık vardır 🥲
Hem de nasıl bir agirlik. Haftaya iş yerimde son haftamdi, idarecim haftaya evden çalış dedi. En azından işe gitmicem. Perşembe kontrolum var artık tarih verir.

Ayy sen nasıl taşıyorsun 4 kg 😳 benim de yarın kontrol var diyet yaptım inşallah çok kilo almamıştır korkuyorum valla.

Ayy sen nasıl taşıyorsun 4 kg 😳 benim de yarın kontrol var diyet yaptım inşallah çok kilo almamıştır korkuyorum valla.
Off sorma cnm gören ikiz mi diyor zaten. Kendim kilo almıyorum bebeğin kilo uçuyor ama.
İnşallah haftası neyse o kadar kilo almıştır bebegin❤🙏

Evet ablam 36 haftada 3900 doğurdu yeğenimi ama ciğeri gelişmemişti 2 3 gece kalmıştı hastanede. Haftası önemli gerçekten

X