2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Evet canım ama hiç demedi öyle bir şey yaptığını ama çatıdan sonra böyle olanı da hiç duymadım gerçekten merakla bekliyorum bakalım dogumumu acı içinde kıvranarak şaka gibi..

Bir şey demedi
Canım nasıl dayanıyorsun keşke bir hastaneye gitsen içinde şüphe kalmaz ağrın için bişiler yapar belki böyle nasıl olacak bekleyerek Rabbim kolay geçirsin inşallah 🙏

Kizlar benim de bugun kontrolum vardi tam 35 hafta olduk bugun. Bebegimin suyu azalmis 9cm olmus plesentasi da yaslanmaya baslamis dedi. Seni bundan sonra daha sık gorelim dedi biliyorsunuz ki daha once 34 haftalikken plesenta dekolmanindan dolayi bebek kaybim var ve bu yuzden zaten cok stresliyim doktor boyle diyince de cok korktum aglamaya basladim. Doktor da normalde olabilecek seyler ama senin yasadiklarini biliyorum o yuzden seni daha fazla korkutmak istemiyorum birkac gunde bir gorelim ama eger ki beni simdi doguma al dersen de alirim suyun 5e inmesi bizim icin doguma alma durumu oluyor normalde dedi. Kafam cok karisik cok kararsizim ne karar verecegimi de bilemiyorum😞

Canım ya okuyorum geceden itibaren , çok geçmiş olsun. Nasıl bu kadar ağrın normalmış anlamadım. Yani uzak değilse bir gel açıklık var mı diye bakayım gibi şeyler söylemedi mi ?
Ben de ilk hamileliğimde 42+5 olduğumda suni sancı verilecekti . Cuma günü olduğu için nöbetçi doktorlar çok çektirir seni dedi . O zaman alttan sanki elini sokmuştu , istemsizce bağırmıştım. Öyle birşey yapmasını beklemiyordum. Hatta özür dilerim bunu yapmak zorundaydım , şimdi direk serum takacaklar demişti . Tlfnda da 3cm ile hastamı gönderiyorum , direk serum takın demişti.
Yani normal bir kontrolde sana yapılan benim fikrim yanlış.
Şuanda almanyada yaşıyorum , ilk doğumum türkiyedeydi . Burada 4. aya kadar hep alttan bakıyor . Karından toplamda 3 kere ultrasyon var . Ama her kontrolde açıklık ve enfeksiyon bakılıyor . Bir kere ağrı vs olmadı .
Sen yapabilirsen yürü , merdiven çık , sancı geldiğinde poponu sağa sola yavaş yavaş sallardan bebek kanalda daha hızlı ilerler demişti buradaki ebem . Yavaşça bir yerden destek alarak oturup kalk , çömelme hareketi filan yap . Hızlanabilir sancılar .
Uzun oldu biraz kusura bakma 😇
Yok canım ne kusuru inan böyle bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim🥰
yok demedi dun 1 cm vardi bana sey dedi iste sancilarin 6 dakikaya dusunce dusa gir sonra disari cik gez dolas sonra gel dedi de bende sanci yok keske sancim olsa da en azindan yarim saat mi 1 saat mi bir agrisa sukretcek durumdayim full dunden beri agriyo..banada alttan elini soktu en derine gidebildiği kadar gitti 2 3 kere canımı acıttı ki ben kendimi kasmadim sonra iste kanlı akıntı çıkardı böyle akıntı gelecek dedi de kan geldi ağrıdan ölüyorum saka gibi birde 1 cm açıklık varmış öyle dedi.. peki senin o zaman hatırlıyorsan elini soktuğunda çok gezdirdi mi? Birde sana uyarı mi verdi o zaman?
Ben de daha önce cati sonrası benim gibi olan duymadım kızların kimisinin kanama bile olmadı doktorda hani uyarı verdim vs vs demedi ama ben bebeğin kafa çapını hissettim 😭
Evet canim merdiven inip çıktım biraz yürüdüm akşamda aynı şekilde yapicam bakalım ne zaman gelirse çok teşekkür ederim tekrardan ☺️

Bugün bir hastanenin canlı yayını vardı epidural ve spinal anestezi hakkında oradaki doktora yazdım migren için ağrı durumunu migrenin olup olmaması etkilemez dedi. Spinal anestezide baş ve boyun ağrı riski epidurale göre bi tık daha fazlaymış. Spinal veya epidural olduktan sonra boynu çok öne doğru eğmemek gerekiyormuş. Omurilik sıvısı artınca o ağrı da oluyomuş olabildiğinde boyun hareketlerine dikkat edip çok ani hareketler yapmayın bol bol sıvı alın dedi. Ağrı olursada 3-4 güne geçiyormuş. Epidural anestezide sorun yaşama olasılığı çok daha düşükmüş ama onuda normal doğumda yapıyolarmış. Sezeryanda epidural ve spinal kombinesi yapılabilirmiş doğum sonrasında ağrı düzeyini en aza indirmek için 🌸

Canım nasıl dayanıyorsun keşke bir hastaneye gitsen içinde şüphe kalmaz ağrın için bişiler yapar belki böyle nasıl olacak bekleyerek Rabbim kolay geçirsin inşallah 🙏
Doktor normal diyo.. dün 1 cm açıklık vardı hani belki açıklığın artmıştır bi gel bakalım bile dese bana yeter ama normal.diyo ki burda catiya girende var böyle bisi yaşayan yok şans mıdır yoksa uyarı mi verdi ne oldu hiçbir fikrim yok ortada kaldım.. olmadı başka bi hastaneye goruncem

Ay bende normal doğumdan sırf bu yüzden korkuyorum.o kadar rahatsiz edici ki Altan muayene 🥹
Normalde alttan muayene bu kadar zor değildi zorlamazsin korkma benimki icerde gezdirdi baya o yüzden öyle oldu korkma inan sadece kasma kendini, kasarsan acır
Yok yapmadı çatı muayenesi de uyarma da yani biz perina masaj yapıyoruz belki daha kolay olur ama korktum bende
Zaten perine yaptığım için ben rahattım hani o parmak hissine karşı ama bir yerde çok ileri gitti ve orayı karıştırdı bebeğin kafasını hissettim orda 2 3 kere acıdı ama dayanilmayacak yada böyle kesik acısı gibi değil değişik bi acı.. belki sana yapmaz öyle bir şey bilemiyorum ki hani demesi de gerekmez miydi uyarı verse uyarı vercem diye ne biliyim ya...
Ya zaten sana sormadan neden uyarı veriyor ki zaten çatı muayenesi yapmakla uyarı vermek çok farklı yani insanın canını bu kadar yakıyor doğumu başlatacak raddedeyse ilaç veriyorlar o özleme öyle yapmışlardı o şekilde yapsaydı sinir oldum şimdi doktoruna
İnan bi fikrim yok bi an önce doğsun istiyorum.. Her wcye gittiğimde internetteki kanlı nişan akıntısı varya o geliyo birde medusa şey demisti peceteye prmbemsi geliyo diye öyle geliyo bakalım olmadı başka hastaneye de gidip son durumu ogrenebilirim

Kizlar benim de bugun kontrolum vardi tam 35 hafta olduk bugun. Bebegimin suyu azalmis 9cm olmus plesentasi da yaslanmaya baslamis dedi. Seni bundan sonra daha sık gorelim dedi biliyorsunuz ki daha once 34 haftalikken plesenta dekolmanindan dolayi bebek kaybim var ve bu yuzden zaten cok stresliyim doktor boyle diyince de cok korktum aglamaya basladim. Doktor da normalde olabilecek seyler ama senin yasadiklarini biliyorum o yuzden seni daha fazla korkutmak istemiyorum birkac gunde bir gorelim ama eger ki beni simdi doguma al dersen de alirim suyun 5e inmesi bizim icin doguma alma durumu oluyor normalde dedi. Kafam cok karisik cok kararsizim ne karar verecegimi de bilemiyorum😞
Ben bu tarz şeylerden çok korkuyorum ben olsam al derdim 35 haftalık zaten gelişimini tamamlamış oluyor dün de Kardelenzey Kardelenzey doğum yaptı 35 haftalık bebeği yanında içerde ne olduğunu bilemiyoruz uyurken hareket takibi yapamıyoruz mesela beni korkutuyor bu durum en güzel kararı sen verirsin yine de hayırlısı olsun sağlıcakla al bebişini kucağına

Bebeğin kilosu gelişimi nasıl canım? Eğer küvöze girmez derse bence hiç riske atma hemen alsın doktor. Daha önce kaybın olduğu için zaten stres içindesindir doğal olarak. 35 hafta da güzel bir hafta yani çok erken değil bence.

Normalde alttan muayene bu kadar zor değildi zorlamazsin korkma benimki icerde gezdirdi baya o yüzden öyle oldu korkma inan sadece kasma kendini, kasarsan acır

Zaten perine yaptığım için ben rahattım hani o parmak hissine karşı ama bir yerde çok ileri gitti ve orayı karıştırdı bebeğin kafasını hissettim orda 2 3 kere acıdı ama dayanilmayacak yada böyle kesik acısı gibi değil değişik bi acı.. belki sana yapmaz öyle bir şey bilemiyorum ki hani demesi de gerekmez miydi uyarı verse uyarı vercem diye ne biliyim ya...

İnan bi fikrim yok bi an önce doğsun istiyorum.. Her wcye gittiğimde internetteki kanlı nişan akıntısı varya o geliyo birde medusa şey demisti peceteye prmbemsi geliyo diye öyle geliyo bakalım olmadı başka hastaneye de gidip son durumu ogrenebilirim
O da olabilir aslında başka bir doktor görüşü de almak mantıklı olabilir inşallah bugün bitmeden doğar da sen de kurtulursun 😞

Yok canım ne kusuru inan böyle bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim🥰
yok demedi dun 1 cm vardi bana sey dedi iste sancilarin 6 dakikaya dusunce dusa gir sonra disari cik gez dolas sonra gel dedi de bende sanci yok keske sancim olsa da en azindan yarim saat mi 1 saat mi bir agrisa sukretcek durumdayim full dunden beri agriyo..banada alttan elini soktu en derine gidebildiği kadar gitti 2 3 kere canımı acıttı ki ben kendimi kasmadim sonra iste kanlı akıntı çıkardı böyle akıntı gelecek dedi de kan geldi ağrıdan ölüyorum saka gibi birde 1 cm açıklık varmış öyle dedi.. peki senin o zaman hatırlıyorsan elini soktuğunda çok gezdirdi mi? Birde sana uyarı mi verdi o zaman?
Ben de daha önce cati sonrası benim gibi olan duymadım kızların kimisinin kanama bile olmadı doktorda hani uyarı verdim vs vs demedi ama ben bebeğin kafa çapını hissettim 😭
Evet canim merdiven inip çıktım biraz yürüdüm akşamda aynı şekilde yapicam bakalım ne zaman gelirse çok teşekkür ederim tekrardan ☺️
O uyarıdan sonra hâlâ 1cm mi dedi yani . Benim ikincide 35.haftadan 41+2 e kadar hep 1cm açıklık vardı . Onda hiçbir ağrım yoktu .
İlk hamileliğimdeki doktorun tek bir kere de elini bayağı ileriye sokmuştu ama öyle elini gezdirme vs olmadı . Saniyelik bir olaydı . Merdivenlerden çıkarken ağrım vardı , sonrada serum takıldığı için akıntı kan gelmesi yaşamamıştım. Belki eve gelseydim senin çektiğin gibi ağrım olabilirdi ama çok vakit geçmeden doğum olmuştu .
Zaten şuan hassas olduğun için ağrın çoktur . İnşallah sancılar hızlanır , sağlıcakla doğar bebiş 🥰

Ben bu tarz şeylerden çok korkuyorum ben olsam al derdim 35 haftalık zaten gelişimini tamamlamış oluyor dün de Kardelenzey Kardelenzey doğum yaptı 35 haftalık bebeği yanında içerde ne olduğunu bilemiyoruz uyurken hareket takibi yapamıyoruz mesela beni korkutuyor bu durum en güzel kararı sen verirsin yine de hayırlısı olsun sağlıcakla al bebişini kucağına
Ben de aynen boyle dusunuyorum sonucta icerdeyken her an stres altinda olucam bir saat hareket etmezse bin turlu senaryo kuracağım kafamda. Kardelenzey Kardelenzey de bana umut oluyor aslında onun doktoru da ayni sebepten almisti doguma ama dunden beri girmedi acaba onun suyu ne kadardi gelisimi be kadar gerilemisti.

O uyarıdan sonra hâlâ 1cm mi dedi yani . Benim ikincide 35.haftadan 41+2 e kadar hep 1cm açıklık vardı . Onda hiçbir ağrım yoktu .
İlk hamileliğimdeki doktorun tek bir kere de elini bayağı ileriye sokmuştu ama öyle elini gezdirme vs olmadı . Saniyelik bir olaydı . Merdivenlerden çıkarken ağrım vardı , sonrada serum takıldığı için akıntı kan gelmesi yaşamamıştım. Belki eve gelseydim senin çektiğin gibi ağrım olabilirdi ama çok vakit geçmeden doğum olmuştu .
Zaten şuan hassas olduğun için ağrın çoktur . İnşallah sancılar hızlanır , sağlıcakla doğar bebiş 🥰
Yok canım baktı 1 cm dedi ondan sonra zaten uyarı verdiyse verdi ağrılar başladı.. yoksa 1 cmken benimde ağrım yoktu.. anladim bende Araştırıyorum bakalım amin insallah🥰

Bencede kilosu da iyiyse alabilirsin 35.hafta çok erken bir hafta değil..,öbür türlü sürekli kafanda kuracaksın ...yinede sen bilirsin..Rabbim kolaylaştırsın..

Ben de aynen boyle dusunuyorum sonucta icerdeyken her an stres altinda olucam bir saat hareket etmezse bin turlu senaryo kuracağım kafamda. Kardelenzey Kardelenzey de bana umut oluyor aslında onun doktoru da ayni sebepten almisti doguma ama dunden beri girmedi acaba onun suyu ne kadardi gelisimi be kadar gerilemisti.
Bebekle ilgileniyordur canım bebek yanımda demişti sen de hiç korkma bence doktorun şuan doğmasıdna risk görmüyorsa en iyisi o senin stres yapman bebeği de strese sokar

Cnm bebeğin gelişimi nasil ? Eğer iyiyse 35 hafta çok iyi . Benim doktorum 34. 35. Haftalara bile içerdeki riskler dişardakinden daha zor diyordu . O yüzden 34. Haftaya getirmek bize yeterli diyordu .

X