Canım ya okuyorum geceden itibaren , çok geçmiş olsun. Nasıl bu kadar ağrın normalmış anlamadım. Yani uzak değilse bir gel açıklık var mı diye bakayım gibi şeyler söylemedi mi ?
Ben de ilk hamileliğimde 42+5 olduğumda suni sancı verilecekti . Cuma günü olduğu için nöbetçi doktorlar çok çektirir seni dedi . O zaman alttan sanki elini sokmuştu , istemsizce bağırmıştım. Öyle birşey yapmasını beklemiyordum. Hatta özür dilerim bunu yapmak zorundaydım , şimdi direk serum takacaklar demişti . Tlfnda da 3cm ile hastamı gönderiyorum , direk serum takın demişti.
Yani normal bir kontrolde sana yapılan benim fikrim yanlış.
Şuanda almanyada yaşıyorum , ilk doğumum türkiyedeydi . Burada 4. aya kadar hep alttan bakıyor . Karından toplamda 3 kere ultrasyon var . Ama her kontrolde açıklık ve enfeksiyon bakılıyor . Bir kere ağrı vs olmadı .
Sen yapabilirsen yürü , merdiven çık , sancı geldiğinde poponu sağa sola yavaş yavaş sallardan bebek kanalda daha hızlı ilerler demişti buradaki ebem . Yavaşça bir yerden destek alarak oturup kalk , çömelme hareketi filan yap . Hızlanabilir sancılar .
Uzun oldu biraz kusura bakma