- 10 Haziran 2022
- 4.465
- 7.028
İyi geldi mi canım memnun musunCanım biz de bunu kullanıyoruz bebeğe. gaz sorunu var diye.
Amin kuzum saol doktorda 4 ayı buluyor dedi inşallah hemen kesilir uykusuzlugu geçtim ağlaması çok üzüyor beni o ağlıyor ben ağlıyorumCanım üzüldüm ya Allah yardımcın olsun kolik zor derler de bilmiyorum 3. Ayda rahatlıyormuş sanırım kolik bebekler öyle okumuştum inşallah olsbildiğince sakim geçirir alyakuş
Saol Kuzum internetten de baktım aynı yazı içinde bak böyle diyor kesicem ben doktorun verdiği damlayı alicam cesaret edemiyorum vermeyeÇok geçmiş olsun kuzum ya ee probiyotik konusunda ne yapacaksın kesecek misin canım. Kafam karıştı şimdi benim de yaa. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum.
Amin canım saol. Yok kuzum nasıl yapılıyorCanım geçmiş olsun kolaylıkla geçsin
Rezene kimyon çayı yapıyor musun kendine, sütten geçtiği için bebeğe de faydası olur, her gün yapıyorum ben
Saol canım inşallah etki eder yaGecmiş olsun canım İn şa Allah bu ilacın faydasını görürsünüzbu arada her doktor farklı konuşuyor şimdi biz vitamin d veriyoruz zararlımı diyor
ayy.keşkeİşte o konularda da tecrübe sahibi oluyorsun. Mesela ilkinde kv her şeyime karisabilecegini sanıyordu sürekli akıl vermeye çalışıyordu vs. Bunda ağzını gram açmadı çünkü fırsat vermedim yani tecrübeliyimhatta sıkıldı 5.gun kendi gitti, gidiş o gidiş
Kuzum ben dediğin gibi yaptım videoyu da izledim ama çok ağladı bir de patpatlarken ağzından da çıktı hep hırıltı da geçmedi en son aspiratörle burnunu çektim ama onda çığlığı bastı yanlış bir şey yapmamışımdır değil miCanım elinde bruno baby varsa onun bir tane tüpü 5 ml yani 5 cc demek şöyle ml=cc aynı şeyler. 2 yol var 1. Si eğer elinde surum fizyolojik varsa eczaneden de alabiliyorsun direk bir de şırınga alırsın yine eczaneden şırıngayı da 5 cc ya da 5 ml aynı şey 5cc de bir şırınga istersin eczaneden onları alırsın sonra serum fizyolojikten şırıngaya 5 cc şırınganın üstünde zaten 1-2-3-4-5 cc yazıyor 5 e kadar serumdan çekersin sonra bebeğini, bebeğin sol koluna yatırısın sağ burnuna 2.5 cc ye kadar yavaşça sıkarsın sonra bebeği yüz üstü eline yatırıp sırtına pat pat vuruyorsun burnundan sümükler ve o sıktığın serum çıkıyor sonra bebeğin sağ koluna yan yatırırsın oraya da şırıngada kalan 2.5 cc yi yavaşça sıkarsın bebeği hemen yüz üstü çevirip yine pat patlarsın sonra elinde varsa aspiratör bir de aspiratörle o kalan sümükler oluyor bazen onalrı da aspiratörle çekersin ben bu 1. Yöntemi yapıyorum aşağı video linkini ekliyorum aynı bu doktorun anlattığını yapıyorum serumu basınçlı asla vermiyorum yavaşça veriyorum sabah akşam günde 2 kez yapıyorum aspiratörle kesin kalanları temizliyorum ve mutlaka bebeğin başını ve vücudunu tam yan bir şekilde serumu sıkıyorum ki orta kulak iltihabı olmasın o üzümde aspiratörle iyice de temizliyorum. 2. Yöntem de aslımda aynı sadece serum şırıngayla çekmiyorsun Elinde o bruno baby den varsa 5 cc bir tüpü onun yarısını bebeğin sol burnuna sık yine aynı yüz üstü pat pat sonra sağ burnuna sık yine pat pat sonra aspiratörle çek kalanı. Bir diğer önemli şey de bebek sol koluna koltuğa ya da yatağa yatırıyorsun ya serumu sağ burun deliğine sık sonra sağ koluna bebeği yatırıyorsun sol burun deliğine sık yani çapraz olacak yatırdığın kolun tam tersi burun deliğine serumu sık.
benim de öyleydiYemek değilde beni su çok zorlıcak zaten uyuyamam heycandan mutfağı banyoyu su bulcagım yerleri kitlemem lazım
Aynı canım bende dün akşam yaptım hırıltı devam ediyo ama Cansu düzenli yapmak gerekiyor demişti benimki de çığlık çığlığa oldu çok normalKuzum ben dediğin gibi yaptım videoyu da izledim ama çok ağladı bir de patpatlarken ağzından da çıktı hep hırıltı da geçmedi en son aspiratörle burnunu çektim ama onda çığlığı bastı yanlış bir şey yapmamışımdır değil midüzenli yaptığım zaman mı açılıyor burnun arkasındaki hırıltı devam ediyor acaba doktor açar mı götürsem
Narkozluk durumu yokki sezeryan değil bizim suni de vardır bıldıgı beevet narkozdan dolayısıyla bişey yiyip içmek yasak
İnşallah amin aminbenim de öyleydihele sezeryandan sonra yasak su içmek baya bir süre yasak kalkınca bir damacana su içtim hastaneye ziyarete gelene de 1.5tan 6 pet su siparisi verdim durdum sağlıcakla kavuşun yavrunuzla inşallah bir avazda kurtul
Ay tamam o zaman ödüm kopuyor bir yerine zarar vereceğim diyeAynı canım bende dün akşam yaptım hırıltı devam ediyo ama Cansu düzenli yapmak gerekiyor demişti benimki de çığlık çığlığa oldu çok normal
Bazen normalden sezeryane dönebiliyor o yüzden demiştirNarkozluk durumu yokki sezeryan değil bizim suni de vardır bıldıgı be
Kesinlikle ben mamaya başladım öyle düştü bakalım cuma kaç çıkacakbence maalesef mama
Doğum başlıyor canım hayırlı olsunKızlar Allah için bana yardımcı olun belimden rahmime çok fena ağrılar gırıyor dun çatı muayenesi oldum ama bu kadar hiç ağrı sancı çekmedim geceden beri yarım saatte bir uyandım ağrılara gittikçe şiddetleniyor ağrı tetiklemiş olabılır mı
Canım bunu bana özelden atar mısın ben içe etsemCanım elinde bruno baby varsa onun bir tane tüpü 5 ml yani 5 cc demek şöyle ml=cc aynı şeyler. 2 yol var 1. Si eğer elinde surum fizyolojik varsa eczaneden de alabiliyorsun direk bir de şırınga alırsın yine eczaneden şırıngayı da 5 cc ya da 5 ml aynı şey 5cc de bir şırınga istersin eczaneden onları alırsın sonra serum fizyolojikten şırıngaya 5 cc şırınganın üstünde zaten 1-2-3-4-5 cc yazıyor 5 e kadar serumdan çekersin sonra bebeğini, bebeğin sol koluna yatırısın sağ burnuna 2.5 cc ye kadar yavaşça sıkarsın sonra bebeği yüz üstü eline yatırıp sırtına pat pat vuruyorsun burnundan sümükler ve o sıktığın serum çıkıyor sonra bebeğin sağ koluna yan yatırırsın oraya da şırıngada kalan 2.5 cc yi yavaşça sıkarsın bebeği hemen yüz üstü çevirip yine pat patlarsın sonra elinde varsa aspiratör bir de aspiratörle o kalan sümükler oluyor bazen onalrı da aspiratörle çekersin ben bu 1. Yöntemi yapıyorum aşağı video linkini ekliyorum aynı bu doktorun anlattığını yapıyorum serumu basınçlı asla vermiyorum yavaşça veriyorum sabah akşam günde 2 kez yapıyorum aspiratörle kesin kalanları temizliyorum ve mutlaka bebeğin başını ve vücudunu tam yan bir şekilde serumu sıkıyorum ki orta kulak iltihabı olmasın o üzümde aspiratörle iyice de temizliyorum. 2. Yöntem de aslımda aynı sadece serum şırıngayla çekmiyorsun Elinde o bruno baby den varsa 5 cc bir tüpü onun yarısını bebeğin sol burnuna sık yine aynı yüz üstü pat pat sonra sağ burnuna sık yine pat pat sonra aspiratörle çek kalanı. Bir diğer önemli şey de bebek sol koluna koltuğa ya da yatağa yatırıyorsun ya serumu sağ burun deliğine sık sonra sağ koluna bebeği yatırıyorsun sol burun deliğine sık yani çapraz olacak yatırdığın kolun tam tersi burun deliğine serumu sık.
Kiraz çekirdekli kemer mi? Ben kiraz çekirdekli yastık okudum şimdi yukarıda onu sipariş ettim kemer varsa onu da deneyim. Tamam mamaları deneyelim cumartesi haberleşelim bizim kontrol günü de cumartesi doktora da sorarım hem sana da söylerim canımben de aynı şeyi düşünüyorum canım hippten sma ondan holleye çok mu değişirim diyeşimdi memnunum da riske girmek istemedim istersen kullanayım smayı haftaya konusalım sen de kullan ona göre bakalım yanlıs biberon da çok iyi dr browns onu al canım kiraz çekirdekli kemer de biz de yaradı