Benim de yumuşak uyuduğu zaman topluyor canım kakası bazen sarı sıvı gibi bazen de pütürlü sarı ben o içip uyuduktan sonra sağım yapmıştım emdiği yumuşak mememden kaç cc çıkacak göreyim boş meme mi emiyor diye sağdım 60 cc çıktı dedim tamam doyacak kadar var dedim. Ben tek meme emziriyorum canım o bırakana kadar diğer memeye geçmiyorum son süte ulaşsın diye diğer memeyi diğer acıktığında veriyorum o da süt toplamış oluyor hem de ön süt son süt dengesizliği olmuyor diye düşünüyorumKuzum sürekli memede ya göğüslerin yumos yumos oluyor mu senin de yoksa hep dolu mu? Neyi anlamaya çalışıyorum biliyor musun benim kızda memede duruyor bitek ama buara memelerim yumos yumos oluyor gün içinde bitek uyuyunca süt topluyor Alyaninda kakası sivilasti acaba yeterli gelmiyor mu yada ön süt son süt dengesizligi mi oldu kafam karıştı senin kizcenin kakasi nasıl kuzum
Kuzum bende dolu olunca tek meme emziriyorum hem dediğin gibi sonuna kadar emmiş oluyor ama memeler yumusadigi için ikisini de veriyorum şuan acaba dengesizlik mi yaptım cocuktaBenim de yumuşak uyuduğu zaman topluyor canım kakası bazen sarı sıvı gibi bazen de pütürlü sarı ben o içip uyuduktan sonra sağım yapmıştım emdiği yumuşak mememden kaç cc çıkacak göreyim boş meme mi emiyor diye sağdım 60 cc çıktı dedim tamam doyacak kadar var dedim. Ben tek meme emziriyorum canım o bırakana kadar diğer memeye geçmiyorum son süte ulaşsın diye diğer memeyi diğer acıktığında veriyorum o da süt toplamış oluyor hem de ön süt son süt dengesizliği olmuyor diye düşünüyorum
Kuzum bilmiyorum ki ben de doğru mu yapıyorum bilmiyorum hiç kafama göre gibi oluyor benim de ama 1 göğsümü en az 2 saat emzirmiyorum boş boş emmek istediği zaman en son emdiği mememi veriyorum ama bana kimse böyle yap demedi o yüzden sen bana bakma doktoruna sor mutlaka kakasını vs sorKuzum bende dolu olunca tek meme emziriyorum hem dediğin gibi sonuna kadar emmiş oluyor ama memeler yumusadigi için ikisini de veriyorum şuan acaba dengesizlik mi yaptım cocukta
Kuzum benim ki o kadar memede kalmıyor senin ki biraz yalancı meme gibi kullanmaya başlamış seniKuzum bilmiyorum ki ben de doğru mu yapıyorum bilmiyorum hiç kafama göre gibi oluyor benim de ama 1 göğsümü en az 2 saat emzirmiyorum boş boş emmek istediği zaman en son emdiği mememi veriyorum ama bana kimse böyle yap demedi o yüzden sen bana bakma doktoruna sor mutlaka kakasını vs sor
Nbl canımCanım peki kullandığın probiyotiğin adı ne
Mutlaka al numarasını canım ben aklıma takılan her şeyi soruyorum içim rahatlıyor internetten araştırınca türlü şeyler çıkıyor karşıma direkt doktoruyla iletişim kurmak daha iyi oluyor. Evet ya emzik de reddetti beni tercih ediyor ve bu durum beni baya yoruyor yeni emzik deneyeceğim bakalımKuzum benim ki o kadar memede kalmıyor senin ki biraz yalancı meme gibi kullanmaya başlamış seniya doktora kontrole gittik esenler medipole ama numarasını istemeyi unuttum doktorun pazartesiye kadar aynı olursa kakası götürürüm tekrar muayene ettiririm
Alicam mutlaka kuzum, benim kızda oguruyor emzik verince birazcık tutup atıyor Allah korusun boyun düzleşmesi oluyor annelerde emzirirken sende çok dikkat et kendine kuzum ben emzirme yastığı aldım ama kullanamıyorum beceremedim onda emzirmeyi sen yastikla emziriyorsun diye biliyorum ama yine de dikkat et iki saat az değilMutlaka al numarasını canım ben aklıma takılan her şeyi soruyorum içim rahatlıyor internetten araştırınca türlü şeyler çıkıyor karşıma direkt doktoruyla iletişim kurmak daha iyi oluyor. Evet ya emzik de reddetti beni tercih ediyor ve bu durum beni baya yoruyor yeni emzik deneyeceğim bakalım
Yastık kullanıyorum canim da cok yoruluyorum çözüm bulmam lazım öyle bir ağlıyor ki yatağına koyunca sanki canını aliyorlar bir kere almadım susar belki diye sesi kısıldı o zaman da ve yine de susmadı rengi değişti bu sefer de korktum ay çok zor yaAlicam mutlaka kuzum, benim kızda oguruyor emzik verince birazcık tutup atıyor Allah korusun boyun düzleşmesi oluyor annelerde emzirirken sende çok dikkat et kendine kuzum ben emzirme yastığı aldım ama kullanamıyorum beceremedim onda emzirmeyi sen yastikla emziriyorsun diye biliyorum ama yine de dikkat et iki saat az değil
Ay resmen alyayi anlattın benim kızda oyle sesi gidiyor kıpkırmızı oluyor eriyorum bitiyorum eşime diyorum panik atak hastası olucam heralde oda dayanamıyor adamın yüzünü bembeyaz kesiyor kız ağlayıncaYastık kullanıyorum canim da cok yoruluyorum çözüm bulmam lazım öyle bir ağlıyor ki yatağına koyunca sanki canını aliyorlar bir kere almadım susar belki diye sesi kısıldı o zaman da ve yine de susmadı rengi değişti bu sefer de korktum ay çok zor ya
Yok ya benimkinin hep sıvı hatta yeşil ve parçacıklı gibi oluyor bazen gaz yuttuğu için oluyormuş son sütü içmediği için oluyormuş bi de. Ben de o yüzden biraz daha uzun emziriyorum artık son sütü de alsın diye. Uyku meselesine gelince de benimki bazen tüm gün uyuyor bazen de bir iki saat zor uyutuyorum günü gününü tutmuyor yaBenim de öyle kuzum uyuyunca doluyor bitek of çok stres oldum kakası da sivilasinca bide Alya normalde uyumaz bugün sabahtan beri emdi uyudu aç olsa uyumazdi dimi bişey yoktur dimi ya internette sıvı kaka ishal falan diyor neden oldu ki ya
ay evde hep tekim ben bebekle tv de açmasam deliririm duvarlarla konuşurumDoktorların aslında demesi otizim doğuştan gelen bir durum sormadan otizim oluşmuyor bebeklerde fakat dediğin gibi tekrarlayan seslere bağımlılık oluşuyor onunda süresi max 3 saat Amerikan pediatri sistemine göre. Yani bilimsel araştırma dışı bende hareket etmiyorum çünkü ileriki dönemde ona bağımlı kalıyor çocuklar dediğin gibi. Ama kalmaması için uyuduktan sonra kapatmak gerekiyor ama bazen derin uykuya dalmıyorsa 3 saat zaten uyuyorlar 3 saati geçmiyorum. Ama direk dalıyorlarsa daldıkları gibi kapatıyorum. Bazen de hiç o sesi açmıyorum. Ama diplerine kadar yüksek sesle açmak zaten hiç doğru değil ne yazık ki. Kulak gelişimleri için zaten çok riskli. Ama beyaz gürültü sesleri anne karnı sesine en yakın sesler gidip garip sesler herhalde açmazdım belli hrz denilen sesler var beyaz gürültü gibi sakinleştirici o da aslında o uygulamada dediğim seslerin karışımı anne karnı sesleri sakinleştiren. Kalp doktoru bile gittiğimizde o sesleri açtı adam artık durmadılar
Acaba ekran mı açıktı evde yenidoğan bebeklerde Tv sesi kapalı bile olsa açık olması önerilmiyor ya da aman evde ses olsun Tv açık olsun o da önerilmiyor dediğiniz durum oluşuyor araştırmalara göre. Benimde yeğenim aynı sizin bebiş gibiydi durumu şuan oyun terapileri alıyor 1 yaşından beri çünkü aman evde ses olsun diyip Tv sesi açıktı hep gündüzleri o da anne baba sesini ayırt edemeyip dil gelişimini ve motor davranışlarını etkilemiş gelişim geriliği olmuş yani onlara aslında dikkat etmek gerek diye düşünüyorum yani tercih meselesi kimi de hiç sallamıyor ya da bizi annelerimiz nasıl büyüttü hiçbir şeyimiz yok diyor ama insan tabi herkes kendi evladına en doğru bildiğini uygulamaya çalışıyor herkesin yöntemi kendine sanırım. Tabiki ses görüntü böyle şeylere dikkat etmek gerekli doğru diyorsunuz hassas konular
İrmik helvası bana da güzel süt yapardı ortanca oğlumda, minik oğlumda da deneyeyimGeçen de yazacaktım, kız nolursun ayakta gezdirmeye alıştırma şu bebeği. Evet biliyorum çok seviyorlar vs ama ilk bebeğim büyüdükten sonra herkese dediğim şey , en büyük hatam bu bebeği gezdirerek uyutmak olduşimdi minikler ama birkaç ay sonra 8 10 kiloyu ayakta gezdir bakalım inan bel mel kalmıyor. Ben çok çektim bacım, söyleyeyim dedim
He bir de kızlar okursanız hepinize söylüyorum irmik helvası çok güzel süt yapıyor, muhakkak deneyin. Sen de bir dene kuzum ye ve sonrasında bol bol su iç. İlk doğumumda okumuştum bir yerden o zaman da çok yerdim ve etkisini hemen görürdüm.
Kesinlikle bende senin gibi düşünüyorum,Yerim ben o obur minnoşunazara inanıyorsan herkesin yanında da bunu söyleme kuzum. Hem sütün çok diye nazar ederler hem bebeğin güzel kilo alıyor diye
Zor ama çok güzel, iyi ki diğerleri büyük kendilerini idare edecek kadar, yoksa daha zor olurdu, hassas miniği öperimAyy bir de ekstra çocuklarım olsa napardim bilemiyorum senin işin daha zor o zamanbizim de ev sıcaktı hep boynu isilik oldu doktor pişirmişsiniz çocuğu dedi evi sürekli havalandırdım kombiyi iyice kıstım ince giyindirdim boynunu da her gün ılık suyla sildim geçirdim çok şükür ama yanaklarındaki henüz geçmedi emzirirken tenime sürekli değdiği için ve memede çok uzun süre durduğu için bir türlü geçmiyor her emzirme sonrası siliyorum ama yine de tekrar ve tekrar meme istediği için döngü devam ediyor şimdi ağız mendili koymaya başladım yanağına hassas kız ya bir de bunlarla uğraşıyoruz
Canım bende öyle yapıyorum dediğin gibi, tek memeyi sonuna kadar emsin diyeKuzum bilmiyorum ki ben de doğru mu yapıyorum bilmiyorum hiç kafama göre gibi oluyor benim de ama 1 göğsümü en az 2 saat emzirmiyorum boş boş emmek istediği zaman en son emdiği mememi veriyorum ama bana kimse böyle yap demedi o yüzden sen bana bakma doktoruna sor mutlaka kakasını vs sor
benim doktorum korse asla toparlamaz diyet ve spor zamanı gelince dediKızlar biz bugün 37 günlük olduk . Ben korse takmaya daha yeni başladım. Sıkı olduğu için günde 2-3 saat anca takabiliyorum. Sizce korsenin faydasını görmek için takmakta geç mi kalmışım. Sonuçta rahim artık topladı toplayacağı kadar
Ayy ben de öyle insan dayanamıyor hep bir panik haldeyiz ayy büyüyecek yine bitmeyecek bu his bence haha hep bir soru olur mutlaka kafada doğduğu günden beri hep bir panigim olacak bir şey oluyorAy resmen alyayi anlattın benim kızda oyle sesi gidiyor kıpkırmızı oluyor eriyorum bitiyorum eşime diyorum panik atak hastası olucam heralde oda dayanamıyor adamın yüzünü bembeyaz kesiyor kız ağlayınca
Canım kaç mgAksef kullandım cnm
Canım kaç mg kullandınBenimkide aksef
enfeksiyon dikişleri çürütüyor canım, inan ne yapacağımı bilmiyorum psikolojim kaldırmıyor artık hastaneleriAllah Allah ya enfeksiyondan tutmuyor demek ki dikişlerin canımenfeksiyon olursa haliyle kaynamiyor galiba. Görünecek misin doktora
Sarılık olmuş olabilir kuzum. Kakadan ziyade sanırım çisli bez önemli. Kaka şu an mekonyum yapıyordur yani vücudunda zaten mevcut bir şey bildiğim kadarıyla, doktorun böyle söylediğini hatırlıyorum. O yüzden çişli bezini kontrol et, doktor bana direk onu sormuştu. Altını aç, topuklarini sıktır, burnunu sık uyandırmaya çalış canımKızlar benim bebiş bugün hiç uyanmıyor neredeyse ya. Kaldırmaya çalışıyorum biraz emiyor uyuyor. Bezleri de kakalı ama yine de korkuyorum. Sarılık oldu kesinNapıcam nasıl uyandırıcam hiç bilmiyorum. Uyandırıyorum memede uyuyor hemen