- 10 Haziran 2022
- 4.465
- 7.028
Hahaha ohh yarasinnn süt olsunHerakşam tatlı yıyorum bu akşam cincik tanelerini izlerken çayın yanına biskuvi pastası yaptım
O çok az kalkıklık bizimkinde de var ama yoktu zamanla o şekilde yattı kıvrıldı şimdi kafa yastığında düz yatırıyorum kulağını kıvırmasına izin vermiyorum hep o tarafa yatmaktan hem kulağı kıvrıldı hem de kafası yamuldu düzelir bence 3 aya kadar hala uzuvları değişiyor kıkırdak yapıAa bakayım ona da teşekkür ederim.Bende araştırıyorum bulunduğum şehirde yok maalesef. Airwell diye bişey sanırıö. Şimdilik ebebekten bandaj tarzı bişey var ondan aldım inşallah faydalı olur. Çok belli değil ama azda olsa kalkıklık var. Zaöan geçtikçe artar diye korkuyorum
Oy o popo benimde gitti ne güzel iyiydik öyle geri döööğğnnn tülayyyyBu durumdan bı tek ben mutlu değilim sanırımkız toto falanda gitti çok miniklestim hele koca gobekten sonra kendimi rüzgar esse ucacakmisim gibi hissediyorum
Bak uçmak felan diyorsun iyice sinirlerimi bozuyorsunBu durumdan bı tek ben mutlu değilim sanırımkız toto falanda gitti çok miniklestim hele koca gobekten sonra kendimi rüzgar esse ucacakmisim gibi hissediyorum
hırıltı sadece balgam olduğu için oluyor bazı bebeklerde kronik o durum burnunu serumla yıkayıp boynuna pıtpıt vurmanız lazım yüz üstü. benim oğlumda da var sürekli haftada bir yıkarım burnunu serumla 40ndan buyana şun bir buçuk yaşında burnunu sürekli hafta bir ne olursa olsun yıkıyorum serumla çünkü sinüsleri birikirse hasta oluyor burun tıkanıklığıda zaten boğaz enfeksiyonu yapar oda çok kötü şükür bu oğlumda yaşamadım bunu yaptığımdan bu yanaKizlar bebegimin burnunu temizledim görünür yerde de bişey yok burnunda temiz. Ama hala hırılti var acaba üşüdümü ki. Bu hirilti için ne yapabilirim. Eczanelerde satilan bebek burun spreyinimi alsam acaba
O popoyu ben de çok sevmiştimOy o popo benimde gitti ne güzel iyiydik öyle geri döööğğnnn tülayyyy
Benim sütüm azaldı doktor bize uzayan sarılık dedi canım, bizim ki hemen düşmezmiş en son 13.8 di bizimkide sizin bebek kav günlükBizim bebekte de sarılık oldu değeri 15.2 ydi dr ertesi gün geçmezse yatış vericem dedi her saat başı bebeğe sütümü sağıp verdim uyusa bile biberonla ağzına verdim sütü ertesi gün 13.2 ye düştü değeri şuan 11 lerde her saat başı yedirin düzelecek inşAllah
canım çok gereksiz birşey biliyormusun onu bizim yapabilmemiz için acı badem gibi yerlerde sağında solunda ebeler hemşireler son sistem ağrı kesiciler vermeleri lazım ki prensesler gibi foton felan olsun. sezeryan cerrahi bir işlem inan bana emzirirken bile başında dikilenlere sinir oluyorsun değil ki oda süsünü gözün görsün. bence evde 40 mevlütünde güzel birşeyler yaparsın ben öyle yapmıştım içime de sindiKızlar sizlere bir sorum olacaktı ; sezeryan olacağım büyük ihtimalle son haftamdayım, odayı süsletsem ameliyattan sonra foto çekinebilirim değil mi? Boşa gitmez yani. Sanki ameliyattan sonra kötü olacakmış gibime geliyor kalkamıcam felan
Cnm çekinirsn ben çekindim doğum öncesi doğumda doğum sonrası çok da güzel olmuşlar iyi ki yaptrmsimKızlar sizlere bir sorum olacaktı ; sezeryan olacağım büyük ihtimalle son haftamdayım, odayı süsletsem ameliyattan sonra foto çekinebilirim değil mi? Boşa gitmez yani. Sanki ameliyattan sonra kötü olacakmış gibime geliyor kalkamıcam felan
Kuzu benim bebeğin adı Asel Ravza 3200 doğdu liste için söyleyim dedim bizim değer düşük olduğu için yatirmadilar bol bol emzir dedi emziriyorum baya gözleri düzeldiCanım kaç günlük bebiş, bugün mü girdi fototerapiye. Banada doktor emzir dedi ama benim sütümde gitti üzüntüden ciddi anlamda.
Aynen katılıyorum ilk günü birak İlk 6 gün ceset gibiydim yataktan kalkamadım sonda kanama tipimin halıcanım çok gereksiz birşey biliyormusun onu bizim yapabilmemiz için acı badem gibi yerlerde sağında solunda ebeler hemşireler son sistem ağrı kesiciler vermeleri lazım ki prensesler gibi foton felan olsun. sezeryan cerrahi bir işlem inan bana emzirirken bile başında dikilenlere sinir oluyorsun değil ki oda süsünü gözün görsün. bence evde 40 mevlütünde güzel birşeyler yaparsın ben öyle yapmıştım içime de sindi
Benimde bundan var çok rahat ettim kuzum gece yatarken de buna yatırıyorum kusunca falan yüksek duruyor birde benim kizce bunda yatmayi daha çok sevdiAy harikasın teşekkürler
İlk gün görümcem ve kayınvalidem göğsünün ucu çok büyük ememiyor ondan dedi beni germislerdi o ara ebe geldi susun dedi göğsünün ucunun büyük olmasi engel değil bebek tam kavrayamamış demişti bana bir tutturdu o küçücük ağız kocaman açıyor göğüs kalkanı denedim benimki ölcüdü bir kaç gün acıdı daha sonra ben kendi sütümu sürdüm birde.memeyi verirken kavrattirdim yapıştırdım göğsüme kahverengi alan çok geniş ise benimki gibi tam kapanmaz zaten ama bebekle meme arasinda boşluk kalmayacak ozaman yara olmuyorAynen bebeğimin ağzı mı küçük benim mi memem çok büyük anlamadımben göğüs kalkanıyla rahatladım ama bugün baya
Bizde 2 gün yapamadık çok ağladı kızım doktora gittiğimde sordum normal dedi tam doyur emzirme süresini uzat dedi dediği gibi hem emzirdim hem peşine önce sagdigimi verdim şuan günde 3 /4 kakali bezi çıkarıyorCanım ilacın adı ne ? Yunus kaç günlük oldu
Ben hiç gaz ilaci almadim doktor bu tür ilaçlar bir destek sürekli kendi bünyesinin yapması daha iyi dedi ben önermiyorum deyince yazdirmadim kuzum şuan daha iyi ben kendim günlük rezene içiyorum bir çay kaşığı da bebeğe veriyorum gazını hem üstten hem alttan çok iyi çıkarıyorBu
Canım bizde bir defa 2 gün yapamadık doktor dedi korkma oluyor öyle..gaz sancısı ilacimiz değiştik bu ilacı beğendim etkisini görüyorum
Allah razı olsun, yalnız değilim biliyorum benim gibi olan çok kadın var. Yardım almadan çocuklarımızı büyütüyoruz umarım yaşadıklarımıza değer ve çocuklarımız ilerde vefalı birer evlat olurlar. Senin yaşadıkların daha zormuş, ben de 6 şubatı yaşadım ama o zaman hamile değildim, şimdi bebeğimi her yatağına yatırdığımda tekrar aynısı olsa ne yaparım nasıl kaçarım diye düşünüyorum. Arabamızın anahtarı hep yattığımız odada başucumuzda çünkü o an korkuyla kıyafet giyinemiyor insan en azından araba sıcak olur diye düşünüyoruz rabbim birdaha yaşatmasın inşallahyaa böyle şeyler okuyunca istemsiz bir ağlama geliyor bu konudaki yara çok derin bende senin gibiydim hiç kimsem yoktu ve lohulalığım çok depresyonlu geçti eşimi sürekli arıyordum gel diye sürekli ağlıyordum yemek bile yapamıyordum tuvalete gitmek bir hayaldi günlerce banyo yapamıyordum akşam eşim eve gelince bitmiş oluyordum. yetersiz beslendigimden sütüm hiç yoktu mama başlayınca etraftan çok tepki almıştım 40 m çıktığının ertesi günü o Felaket 6 şubat depremini yaşadım kucağımda bebeğimle çok zor günlerdi geldi geçti ama delip geçti içimi nerede lohusalıkla ilgili birşey duysam gözümden gönlümden akar gider. Allah yardım için olsun gerçekten
Ya çok geçmiş olsun, inşallah benim bir şeyim yoktur en son gittiğimde doktor iyileşiyor demişti çünküEvet canım dikişlerim acımaya başlamıştı. İlk 3 gün hiçbir şeyim yoktu, yerleri falan siliyordum eski hayatıma geri dönmüştüm kii birden dikişlerim acımaya başladıdoğum sonrası verdikleri antibiyotigi kullanmamıştım, pişman oldum. Meğer enfekte olmak üzereymis yani ucuz yırttım. şimdi paşa paşa kullanıyorum antibiyotigimi
Olsa muhakkak anlardın canım. Benim doktor iki kere gittim ikisinde de çok iyi çok iyi dedi ama acımaya devam etti. Baska doktora göründüm o söyledi enfekte olmaya başladığını. O kokuyu ben de alıyorum malesefYa çok geçmiş olsun, inşallah benim bir şeyim yoktur en son gittiğimde doktor iyileşiyor demişti çünküPeki sende koku oluyor mu, ilk defa lohusalığı yaşadığım için bilmiyorum lohusa kanı mı kokar böyle yoksa normal doğumdan kaynaklı bir şey mi ya da ne bileyim yara oldu desem doktor iyisin demişti
benim oğlumun da anne karnında hep bir yana yatmasından dolayı yamukluk varO çok az kalkıklık bizimkinde de var ama yoktu zamanla o şekilde yattı kıvrıldı şimdi kafa yastığında düz yatırıyorum kulağını kıvırmasına izin vermiyorum hep o tarafa yatmaktan hem kulağı kıvrıldı hem de kafası yamuldu düzelir bence 3 aya kadar hala uzuvları değişiyor kıkırdak yapı