Acele ediyorlar her zaman. Kimin umrunda ki sonraki çekeceğin sıkıntı. 9,5 cm açılmama ragmen ilk doğumda dr poliklinik randevusuna yetişmek için beni 8iç 8dış dikiş olacak sekilde kesti.Evet duymuştum cnm bnde bu biliniyor artık e peki madem doktorlar onaylıyor çoğu neden her doğumda bunu uygulamıyorlar
Bende 39 oldum durum aynı,yarın kontrolüm varHayır canım daha sancı yok ne zaman gelecek bilmiyorum 39 oldum zaman daraldı
Epidural mi olacaksın spinal mi?Umarım her şey istediğin gibi ilerler sağlıkla kucağına alırsın miniğiniİyi geceler kızlar yarın Allah ın izni ile sezeryan olacağım bana dua edersiniz çok mutlu olurum
Hayır canımMama veren kızlar bebişlerinizde kusma oluyormu?
Gece lambasının mavi ışığıydı yüksek ışık sacmıyorduAy bende mavi ışık mi alsam
Bizim öyle oldu canım kordon hemen kesilmedi kan akışı devam etti ben bebeğimi koklarkenKızlar bazı takip ettiğim sayfalardan ve bazı doktorlardan duydugum bişeyi denemek istiyorum doğumda.Hatta kendi doktoruma da sordum evet öyle bişey var dedi. Söylüyorum;
Bebeğim doğduğunda göbek kordonunu 5-10 dakika kestirmek istemiyorum. Bebek doğunca hemen kesmeyince kordondan bebeğe kan akışı sağlanıyormuş. Bu da hem sarılığı önlüyormuş hem de bebekteki demir kan vs eksikliğini önlüyormuş. Bunu doktoruma sordum evet öyle bir durum var ama 5 dakikanın yeterli olduğunu düşünüyorum doğum olsun bakarız dedi.
Nasipse uygularsak ve bebeğimde sarılık vs problem yasamazsam buraya yazıcam. O sırada bebeği göğsüme vereceklermiş zaten. Biraz öyle durabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz duymus muydunuz?
Biz altlı üstlü oturuyoruz kayinvalidemle, valla bu süreçte bize çok yardımcı oluyor sağolsun. Oğlumla da çok ilgileniyor çok seviyor tabi ilk torunKızlar size bir soruşimdi diyelim ki kayınvalideniz sizde. Bebeğiniz de o esnada uyuyor. Sonra uyandığında kayınvalideniz kalkıp ‘oyy babaannem’ deyip bebişi kucağına alıyor. Sinir olur musunuz yoksa normal bir durum mu
Yaa ben avent kullanıyorum gaz oliyor bayağı, onunla mi alakalı ki ? Bende mi değiştirsem biberonu acaba ? Bana link atabilir misiniz ya da aldığınız biberounun modelini ?Dr brown aldım dün bugün kullandım bir tane hava yutmadı @Buddy x canımmm tavsiye için teşekkür ederimmmmm
Sen bana bakma uykucunun tekiydim. Şimdi de gece kuşuyumDaha samimi gelmiyor mu böylesi amaben aramıza almıyorum eşime güvenmiyorum kendi tarafıma yatırıyorum iyi uyuyormuş gerçekten daha ne istedin ben iki saatte bir uyanıyorum uyanmazsa uyandırıyorum ki genelde uyanıyor 2 saati beklemiyor o emzirme işinden korkuyorum ya o yüzden kalkıp emziriyorum onu yapmayacağım sanırım
Sarılık çok oldu mu peki?Hayır canım
Gece lambasının mavi ışığıydı yüksek ışık sacmıyordu
Bizim öyle oldu canım kordon hemen kesilmedi kan akışı devam etti ben bebeğimi koklarken
Kız maşallah kısa zamanda 24 kilo çok iyi ben 15 kilo aldım ama zaten çok kilolu hamile kalmıştım baya fazlam var bebekten sonra verirmiyim acaba aldığımdan fazlasını bide benim tiroitlerim yavaş çalışıyor ondan kilo vermem çok zorBenim 44. Günüm 3 kg fazlam kaldı o gitmiyor bir türlüzaten sallamıyorum koşturmaya gider aşırı koşturuyorum o yüzden çok hızlı gitti sanırım 27 kilo almıştım 24 gitti zaten diyet yapmıyorum gece hatta keyif yaparken inanılmaz kurabiyeler yiyorum aşıırrı onları yemesem bu 3 kg gidecek ama tutamıyorum boğazımı gün içinde oturamadıpım için gece keyif yaparken yiyorum mecbur bir de gün içinde de hızlı yediğim için çok yiyorum yavaş yavaş keyifli yiyemiyorum bebeler durmuyor uyanmasam ekmek arası pilav yicem gün içinde tok tutsun diye
Bi kaç gün önce konustuk bu konuyu. Yazıyım dedim. Dr. Browm cok daha iyi evet. Aldıgım aventte sızdırma sorunu cok yasamıstım. Bi de bi özelliği yoktu. Bu olması lazım bahsi gecen biberonYaa ben avent kullanıyorum gaz oliyor bayağı, onunla mi alakalı ki ? Bende mi değiştirsem biberonu acaba ? Bana link atabilir misiniz ya da aldığınız biberounun modelini ?
Hastaneden beşle çıktık. Beşinci günü 15 sekizinci günü altı 11. günü de bitti ama mama takviyesi ile bittiSarılık çok oldu mu peki?
Benim 33 haftada 1 2 cm açıklık vardı 39 oldum daha doğum yapmadım yani açıklık var diye bebek gelecek diye bişey yok örneği benim ama tabi Allah bilirMerhabalar, nisan anneleri grubundan yazıyorum :) 35+2 yim. Normalde doğum tarihim 25 nisan. Dün muayenem vardı. Nst de sancım çıkmadı ultrason muayenesinde her şey normal gözüküyor her şey yolunda dedi doktorum. Bende kasılma hissediyorum ama tam bilmiyorum bebek hareketi mi sancı mı anlamıyorum dedim. Doktorum zayıf olduğun için bebek hareketlerini daha fazla hissediyor olabilirsin dedi muayeneye devam etti. O sırada kasılmam tekrar oldu ve doktor bi çatı muayenesi yapalım ya içimiz rahat etsin dedi. Bende korktuğum için gerek yok hocaam yaa dedimdr baktı Ve gerçekten açılman varmış 1,5- 2 cm dedi doktor ikimizde şok olduk. Bebeğin kilosu 2.500 boy 46 cm. Ciğer geliştirici iğne verdi 2 akşam 2 sabah vuruldum. Hareket yürüyüş spor yok dedi. Yatıp dinleneceksin. Protein ağırlıklı besleneceksin. Senin doğumun sürpriz dedi yarın da olabilir 3 hafta sonra da dedi. Dün çok üzülmüştüm. Ama bugün daha iyiyim. Bu sancıları 2 haftadır çekiyordum zaten belki böyle 2 hafta daha devam ederim. En azından 37. Haftaya kadar devam etsem içim daha rahat eder. Böyle durum yaşayan var mı ?
Canım biberon bu, sende mi mama veriyorsun canımYaa ben avent kullanıyorum gaz oliyor bayağı, onunla mi alakalı ki ? Bende mi değiştirsem biberonu acaba ? Bana link atabilir misiniz ya da aldığınız biberounun modelini ?
Aynen benimde yarın kontrol bakalım açıklık artmismiBende 39 oldum durum aynı,yarın kontrolüm var
38de 2-3 cmdi 13 gün sonra doğurdum 39+6Merhabalar, nisan anneleri grubundan yazıyorum :) 35+2 yim. Normalde doğum tarihim 25 nisan. Dün muayenem vardı. Nst de sancım çıkmadı ultrason muayenesinde her şey normal gözüküyor her şey yolunda dedi doktorum. Bende kasılma hissediyorum ama tam bilmiyorum bebek hareketi mi sancı mı anlamıyorum dedim. Doktorum zayıf olduğun için bebek hareketlerini daha fazla hissediyor olabilirsin dedi muayeneye devam etti. O sırada kasılmam tekrar oldu ve doktor bi çatı muayenesi yapalım ya içimiz rahat etsin dedi. Bende korktuğum için gerek yok hocaam yaa dedimdr baktı Ve gerçekten açılman varmış 1,5- 2 cm dedi doktor ikimizde şok olduk. Bebeğin kilosu 2.500 boy 46 cm. Ciğer geliştirici iğne verdi 2 akşam 2 sabah vuruldum. Hareket yürüyüş spor yok dedi. Yatıp dinleneceksin. Protein ağırlıklı besleneceksin. Senin doğumun sürpriz dedi yarın da olabilir 3 hafta sonra da dedi. Dün çok üzülmüştüm. Ama bugün daha iyiyim. Bu sancıları 2 haftadır çekiyordum zaten belki böyle 2 hafta daha devam ederim. En azından 37. Haftaya kadar devam etsem içim daha rahat eder. Böyle durum yaşayan var mı ?
Doktor ilk söylediğinde adım attığım an doğacak sanmıştımBenim 33 haftada 1 2 cm açıklık vardı 39 oldum daha doğum yapmadım yani açıklık var diye bebek gelecek diye bişey yok örneği benim ama tabi Allah bilir
Ay Allah korusun kızzSen bana bakma uykucunun tekiydim. Şimdi de gece kuşuyumben öbür yanıma alırsam düşürürüm bebeği. Zaten cok yüksek yatak oturarak emzirirken uyuyakalırdım. Bi kere panikle bebek aradık. Yorganın içinden çıktı. Allah korumuş valla cahillik
Mesela bizde şöyle oluyor belkide yalnış ediyoruz mamayı verdim sonra kıpırdamıyorum aman geri verir diye o kadar genleşiyorki tabi bu kadar genleşmeye geri gelir..ben fazla verdiğime sanmıyorum çunku 2 saate 20 dk kala ağlıyorki acım diye birde sütümde yok derecesinde..Evet bizde oluyor, her zaman değil ama mesela bu akşam bayağı kustu rahatladı hatta yani, bazen çok veriyoruz galiba biz anlamadan ya
Evet kuzum, ben 36 haftalıkken doğum yaptım ve sütüm gelmedi hemen,.doktor hastanede mamaya başlatmıştı sarılık vs olmasın diye çünkü bizde kan uyuşmazlığı da vardı. Şimdi hem emiyor hemde mama yiyorCanım biberon bu, sende mi mama veriyorsun canım