Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    10
Kizlar iyi akşamlar sizenle bişey paylaşmak istiyorum Benim Gebe kalmam biraz zor oldu 2.5seneden sonra gebe kalabildim çok şükür Bugun el yikama yerinde abdest alirken eşim beni gördü ayağimi yikarken bana kizdi söylendi dikkat etmiyorsun diye normlde hep Duş aldigimiz fiskiyenin oldugu yerde aliyorum abdesti ama bugun orda almadim baya yükledi bana aksam vardiyasinda oldugu icin hic konusmadan çekip gitti eşimin bu kadar evhamli olmasi beni çok etkiliyo psikolojikmen
Baski hissediyorum görümcemin gelinide hamile şu an da ama onun hamileligi riskli görümcem eşime ayagini kaldrmasin biyerlere uzanmasin diye söylemiş ama doktor bana öyle bisey demedi o kdr pipirikli ki beni cok yoruyo bu hali Allah aşkina ayak kaldirmayla bebek düsermi sinirden ağliycm bunu biriyle paylaşmasam daha cok içime aticam biliyorum 😕😥
Bende duşakabin içinde aldım abdest yedi haftalık lekelenme yaşadıktan sonra namazlarımı oturarak kıldım bu süreçte sizde öyle yapabilirsiniz kendinizi zorlamadan eşinize kızmayın oda sizi düşünüyor stres yapmayın bebişi üzmeyin

Kizlar iyi akşamlar sizenle bişey paylaşmak istiyorum Benim Gebe kalmam biraz zor oldu 2.5seneden sonra gebe kalabildim çok şükür Bugun el yikama yerinde abdest alirken eşim beni gördü ayağimi yikarken bana kizdi söylendi dikkat etmiyorsun diye normlde hep Duş aldigimiz fiskiyenin oldugu yerde aliyorum abdesti ama bugun orda almadim baya yükledi bana aksam vardiyasinda oldugu icin hic konusmadan çekip gitti eşimin bu kadar evhamli olmasi beni çok etkiliyo psikolojikmen
Baski hissediyorum görümcemin gelinide hamile şu an da ama onun hamileligi riskli görümcem eşime ayagini kaldrmasin biyerlere uzanmasin diye söylemiş ama doktor bana öyle bisey demedi o kdr pipirikli ki beni cok yoruyo bu hali Allah aşkina ayak kaldirmayla bebek düsermi sinirden ağliycm bunu biriyle paylaşmasam daha cok içime aticam biliyorum 😕😥
Yani okadar pimpirikli ama surat asıp gidiyor stres çok çok daha önemli böyle durumlarda.
Eşinize fikrinizi söyleyin bence bu sizi düşünmek olmuyor yaptığı vicdansızlık oluyor. Siz annesiniz şimdi ve sonra o bebeği en çok düşünen kuruyan bakan seven siz olacaksınız . Biraz sakin olup destek olsun size. Siz de güzellikle bir daha yapmayacağınızı içinin rahat etmesini ama bu kadar üstünüze gelmemesi gerektiğini söyleyin 🌸

Sizi ve bebeğinizi düşündüğünden eşiniz öyle davranmış elbette ayak kaldırmakla düşük olmaz ama yine de riskli bir yıkama şekli dengenizi kaybedebilir düşüblirsiniz

Sanirim hamile olduğum içinde cok içerledim onuda anliyorum korkuyor ama farkinda değil boyle beni strese sokarak bebegi daha riske atiyor cevreden duydugu sylerle cok etkileniyor
Ztn iş yapmiyorum doğru duzgun ayaği kaldrmakla bişey olcağini ben dusunmuyorum eşim saniyorki yattigimda hersey yolunda gidicek eger Rabbim nasip etmeyecekse yatarkende duser bunu idrak etmek istemiyor😕
Ben ilk hamileliğimde hiç iş yapamıyordum sürekli kanamam oluyordu 20 hafta boyunca yattım ve sonunda kaybettim oğlumu :) yani yatmakla tutulsaydı ben tutardım. İnşallah bu bebeğim sağlıkla doğar 🤲🏻🤲🏻

Ben ilk hamileliğimde hiç iş yapamıyordum sürekli kanamam oluyordu 20 hafta boyunca yattım ve sonunda kaybettim oğlumu :) yani yatmakla tutulsaydı ben tutardım. İnşallah bu bebeğim sağlıkla doğar 🤲🏻🤲🏻
Bu arada yanlış anlamayın kızlar doktor yatın derse tabi ki yatın ama yatarsam bebek kalır felan diye düşünmeyin sağlıklı bir gebelikse zaten her türlü doğuyor bebek sağlıksız bebekse kıpardamasanız bile gidiyor…

Bende duşakabin içinde aldım abdest yedi haftalık lekelenme yaşadıktan sonra namazlarımı oturarak kıldım bu süreçte sizde öyle yapabilirsiniz kendinizi zorlamadan eşinize kızmayın oda sizi düşünüyor stres yapmayın bebişi üzmeyin
Oturarak kariştiriyorum o sbebten ayakta kiliyorum evet beni dusunuyor ama beni daha çok strese sokuyor zaten ilk gebelik olunca insan hic bisey bilmiyor bide eşim evhamlaninca hepten endişeliniyorum.

Kizlar az önce yerimden kalktim göz kararmam oldu anında yere kapaklandim oysaki aç değilim. Başımı yere koyunca anında düzeldim 😐 neden oluyordur ki. Çok sıkıntılı bir şey bu kucağımda oglum varken bayılırsam 😥

Yani okadar pimpirikli ama surat asıp gidiyor stres çok çok daha önemli böyle durumlarda.
Eşinize fikrinizi söyleyin bence bu sizi düşünmek olmuyor yaptığı vicdansızlık oluyor. Siz annesiniz şimdi ve sonra o bebeği en çok düşünen kuruyan bakan seven siz olacaksınız . Biraz sakin olup destek olsun size. Siz de güzellikle bir daha yapmayacağınızı içinin rahat etmesini ama bu kadar üstünüze gelmemesi gerektiğini söyleyin 🌸
Söyledim ama suratini asip gitti şimdi sanki cok korumuş oldu beni üzerek oysaki en cok bebek uzuntuden etkileniyor😔

İnşallah canim bazi insanlara bunu anlatamiyorsun başka gebeyle seni kiyaslamalari ayri ironi herkesin gebeligi farkli gorumcemin gelinine basindan beri riskli gebelik dediler surekli yatiyor hic bisey yaptrmyrlar ama kanamalari oluyor hala demek istedigim ne kadar sakinirsan gozunu o kadar çöp batar derler bizim oralarda ama eşimle ablasi hala inatla beni daha cok strese sokma cabasndalar beni beni dusunuyorlar ama farkinda olmadan beni panik atak edecekler artik🙄bide 8.haftadayim daha dusun doguma kadar bakalim nlck 🤦

İnşallah canim bazi insanlara bunu anlatamiyorsun başka gebeyle seni kiyaslamalari ayri ironi herkesin gebeligi farkli gorumcemin gelinine basindan beri riskli gebelik dediler surekli yatiyor hic bisey yaptrmyrlar ama kanamalari oluyor hala demek istedigim ne kadar sakinirsan gozunu o kadar çöp batar derler bizim oralarda ama eşimle ablasi hala inatla beni daha cok strese sokma cabasndalar beni beni dusunuyorlar ama farkinda olmadan beni panik atak edecekler artik🙄bide 8.haftadayim daha dusun doguma kadar herlde birini doverim artik sinirden 🤦
Sen anlat onlara böyle stres daha olumsuz etkiler

Söyledim ama suratini asip gitti şimdi sanki cok korumuş oldu beni üzerek oysaki en cok bebek uzuntuden etkileniyor😔
Siz şimdi canınızı sıkmayın o da pişman olmuştur bence. İnşallah işten gelince konuşur halledersiniz. 💕

Kizlar az önce yerimden kalktim göz kararmam oldu anında yere kapaklandim oysaki aç değilim. Başımı yere koyunca anında düzeldim 😐 neden oluyordur ki. Çok sıkıntılı bir şey bu kucağımda oglum varken bayılırsam 😥
Bende de oluyordu ilk gebelikte tansiyonum vardı. Bunda da arada oluyor ama tansiyonum normal 🫶 korkma ama bir tansiyon aleti almanı öneririm çok faydalı ♥️

Tansiyonun dusmus olabilir canim dikkat et .

Kızlar toksoplazma bağışıklığım yokmuş dikkat etmem söylendi kedi köpeğe karşı birde salam sucuk iyi pişmemiş et yasak riskli bişey mi bu . Ay sonu yurtdışına da gideceğim riskli mi bilemedim.

Kızlar toksoplazma bağışıklığım yokmuş dikkat etmem söylendi kedi köpeğe karşı birde salam sucuk iyi pişmemiş et yasak riskli bişey mi bu . Ay sonu yurtdışına da gideceğim riskli mi bilemedim.
Dışarıda kesinlikle salata yemeyeceksiniz. Evde de sebzeleri sirkeli karbonatlı suda bekleteceksiniz. Et iyi pişmiş olacak. Kediye köpeğe dokunmayın. Benim de yok bağışıklığım çok dikkat ediyorum.

Glukozum çok sınırda çıktı, insülin direncim var o yüzden gebelik şekeri de olmaması için çok dikkat etmem gerekecek. İlk 3 ayda kilo vermek gebelikte mümkün yeterli beslenme ve hareketle vermekte önemli değil korusam yeter kiloyu 🥰
Benim de açlık şekerim sınırın bir tık üstünde çıkınca doktorum sen şimdi böyleysen önlem alınmazsa 9 ay çok sıkıntı olur diyerek diyetisyene yönlendirdi beni. İyi de oldu aslında çünkü bu süreçte bebek 3-4 kilo alırken ben muhtemelen 20 kilo falan alırdım,sağlık sorunları da cabası. O yüzden umarım bebişimiz büyürken biz de ektea büyümeyiz 🫢🫢

Back