MasaAllah canım17 günlük canım
Kızım demesini problem etmiyorum annem de diyebilir yine sıkıntı yok biz kadınlar anaçız ama bir kere babaannem dememiş olması beni korkutuyor çünkü bana aylar önce babaanne kendi doğurdu zanneder demişti bebeğime babaanne profili çizmesi gerekiyor
Valla tam yolunmalık bu kvdeler
Anladım canım sordum mamadan olabiliyormuş kız seninle biz aynı doğum yapmıştık bak ben pişmanım mama kullanmadım diye sen yapma hemen ver sonra kesersinBenimki de yeşil, sadece süt emiyo cnm
Bende yanımda yatırmak istedim geceler rahat uyuyamıyorum gözüm hep oğlumda her sese kalkıyorum ama yatırmadım sonuçta dedim bu çocuk yatağı diğil hem alışır diye korktumKızlar selam umarım siz ve bebişler iyidir, herşey yolundadır pek takip edemiyorum buralarıfikrinize ihtiyacım var şöyle ki ben kızım ilk doğduğunda yatağında anne yanında yatırıyordum ama sürekli gözüm onda birşey olursa diye diken üzerinde neredeyse uyumuyordum ve o da çok sık kalkıyordu memeden alıp yatağa koyduğumda uyanıyordu uzun uyutma seansları oluyordu zordu yani sonra koluma yatırdım bir gün anında sakinleşti ve uyudu yaklaşık bir haftadır koyun koyuna uyuyoruz dibimde olduğu için ben kendimi iyi hissediyorum kontrollü uyuyorum tabi dikkat ediyorum mesela kendi yorganımla onu örtmüyorum onu kendi örtüsü ile örtüp kenarlardan da sıkıştırıyorum üste çıkmasın diye burnu ile kendi aramdaki mesafeyi ayarlıyorum vs daha huzurlu ve güvende hissediyor kendini daha rahat oluyor yani emzirme için kalkıyorum yatarak emzirmiyorum emiyor geri koluma alıyorum aslında böyle çok iyiyiz. Ama çevremdeki herkes yatağına alıştır öyle yapma alışır kokunu ister hep falan diyor stres oldum aslında bende o da böyle çok huzurlu farkındayım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Krem sürüp öyle kapat yavrum kapakları daha çabuk iyileşme olur inşallahDemin önce kötü durumda olan mememi verdim hala aciyor o ama dediğin gibi çığlık atmadım en azından mememin ucu yarıldı üst taraftan ya o yüzden onda hemen iyileşme beklemiyorum biraz daha sürer heralde
Canım biz kırmızı ışıkta uyuyoruz uyku salgılıyormus ışık muhabbeti yapmadım sarılık için ilk zamanlar mavi ışıkta uyuduk sonra kırmızı ışık aldıkMasaAllah canımay birde şeyi sorcam ışık sürekli açık kalsın falan yazmışlar nette sen onu yaptın mı sarı ışık mi yakcaz Beyaz ışık mi acaba
Ay bende mavi ışık mi alsamKrem sürüp öyle kapat yavrum kapakları daha çabuk iyileşme olur inşallah
Canım biz kırmızı ışıkta uyuyoruz uyku salgılıyormus ışık muhabbeti yapmadım sarılık için ilk zamanlar mavi ışıkta uyuduk sonra kırmızı ışık aldık
Olmuyor cnm bızdeMama veren kızlar bebişlerinizde kusma oluyormu?
Bilmiyorum benim oğluş neden geri çıkartıyor sen mamadan sonra ne kadar tutuyorsun dikOlmuyor cnm bızde
Biz de oğlumu aramıza almıstık. Eşimle kendi yastıklarımızı yatak başından biraz aşağı koyduk. Bebeği bizden daha yukarı yatırıyorduk. En azından biz üstümüzü örtünce onunayagına geliyordu en fazla. Sonra büyüdükçe yüzümüze tekme yedik o ayrıKızlar selam umarım siz ve bebişler iyidir, herşey yolundadır pek takip edemiyorum buralarıfikrinize ihtiyacım var şöyle ki ben kızım ilk doğduğunda yatağında anne yanında yatırıyordum ama sürekli gözüm onda birşey olursa diye diken üzerinde neredeyse uyumuyordum ve o da çok sık kalkıyordu memeden alıp yatağa koyduğumda uyanıyordu uzun uyutma seansları oluyordu zordu yani sonra koluma yatırdım bir gün anında sakinleşti ve uyudu yaklaşık bir haftadır koyun koyuna uyuyoruz dibimde olduğu için ben kendimi iyi hissediyorum kontrollü uyuyorum tabi dikkat ediyorum mesela kendi yorganımla onu örtmüyorum onu kendi örtüsü ile örtüp kenarlardan da sıkıştırıyorum üste çıkmasın diye burnu ile kendi aramdaki mesafeyi ayarlıyorum vs daha huzurlu ve güvende hissediyor kendini daha rahat oluyor yani emzirme için kalkıyorum yatarak emzirmiyorum emiyor geri koluma alıyorum aslında böyle çok iyiyiz. Ama çevremdeki herkes yatağına alıştır öyle yapma alışır kokunu ister hep falan diyor stres oldum aslında bende o da böyle çok huzurlu farkındayım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bilemedim ya bakma bende hep dibimde olsun istiyorum rahat ediyorum huzur buluyorum işime de geliyor bi yandan inşallah sonradan pişman olmamCnm alışabılır evet yarın öbürgün ayrı yatmayabılır, bnde anne yanı gbi yatırıyorum.
Evet çok doğru ama ne biliyim işte ya böyle daha huzurluyuz umarım bir gün keşke yapmasaydım dememBende yanımda yatırmak istedim geceler rahat uyuyamıyorum gözüm hep oğlumda her sese kalkıyorum ama yatırmadım sonuçta dedim bu çocuk yatağı diğil hem alışır diye korktum
Gark yapana kadar cnmBilmiyorum benim oğluş neden geri çıkartıyor sen mamadan sonra ne kadar tutuyorsun dik
Daha samimi gelmiyor mu böylesi amaBiz de oğlumu aramıza almıstık. Eşimle kendi yastıklarımızı yatak başından biraz aşağı koyduk. Bebeği bizden daha yukarı yatırıyorduk. En azından biz üstümüzü örtünce onunayagına geliyordu en fazla. Sonra büyüdükçe yüzümüze tekme yedik o ayrı
Ben uykumda emzirmeye baslamıstım kalkamıyordum bir süre sonra. Biraz büyüyünce beşiğe koydum ama zırt pırt emmek için uyanırdı. Kokumu alamadıgından değil de doymadıgından da olabilir. Gece 12den 4e kadar güzel uyurdu ama ben ona bile uyutmadı beni derdim. Uykuya aşırı düşkündüm çünkü. Şimdi düşünüyorum da daha ne istermişim4 saat uyutması iyi bişeymiş.2. Doğsun sesimi çıkarmıcam
Evet duymuştum cnm bnde bu biliniyor artık e peki madem doktorlar onaylıyor çoğu neden her doğumda bunu uygulamıyorlarKızlar bazı takip ettiğim sayfalardan ve bazı doktorlardan duydugum bişeyi denemek istiyorum doğumda.Hatta kendi doktoruma da sordum evet öyle bişey var dedi. Söylüyorum;
Bebeğim doğduğunda göbek kordonunu 5-10 dakika kestirmek istemiyorum. Bebek doğunca hemen kesmeyince kordondan bebeğe kan akışı sağlanıyormuş. Bu da hem sarılığı önlüyormuş hem de bebekteki demir kan vs eksikliğini önlüyormuş. Bunu doktoruma sordum evet öyle bir durum var ama 5 dakikanın yeterli olduğunu düşünüyorum doğum olsun bakarız dedi.
Nasipse uygularsak ve bebeğimde sarılık vs problem yasamazsam buraya yazıcam. O sırada bebeği göğsüme vereceklermiş zaten. Biraz öyle durabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz duymus muydunuz?
Bunu duydum ama deneyimleyen olmadı çevremde benimde aklıma gelmedi doğum esnasında o yüzden işe yarıyor mu bilemiyorum canımKızlar bazı takip ettiğim sayfalardan ve bazı doktorlardan duydugum bişeyi denemek istiyorum doğumda.Hatta kendi doktoruma da sordum evet öyle bişey var dedi. Söylüyorum;
Bebeğim doğduğunda göbek kordonunu 5-10 dakika kestirmek istemiyorum. Bebek doğunca hemen kesmeyince kordondan bebeğe kan akışı sağlanıyormuş. Bu da hem sarılığı önlüyormuş hem de bebekteki demir kan vs eksikliğini önlüyormuş. Bunu doktoruma sordum evet öyle bir durum var ama 5 dakikanın yeterli olduğunu düşünüyorum doğum olsun bakarız dedi.
Nasipse uygularsak ve bebeğimde sarılık vs problem yasamazsam buraya yazıcam. O sırada bebeği göğsüme vereceklermiş zaten. Biraz öyle durabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz duymus muydunuz?
İşte ben beklemiyorum bazen kucağımda çıkartıyor bazende bezi değişerkenGark yapana kadar cnm