2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Anladım canım sordum mamadan olabiliyormuş kız seninle biz aynı doğum yapmıştık bak ben pişmanım mama kullanmadım diye sen yapma hemen ver sonra kesersin @Tikabasa o kadar ver demişti bana keşke dinleseydim
Haklısın canım. Yarın bi ebe geliyo yardıma onunla beraber planlıycaz. 🙏🏻 senin bebe nasıl oldu?

Kızlar size bir soru :KK70: şimdi diyelim ki kayınvalideniz sizde. Bebeğiniz de o esnada uyuyor. Sonra uyandığında kayınvalideniz kalkıp ‘oyy babaannem’ deyip bebişi kucağına alıyor. Sinir olur musunuz yoksa normal bir durum mu 🤣
Ben şöyle düşünüyorum. Eğer kv geline damızlıkmış gibi hissettiriyorsa, geline yardım değil de bebekle ilgili her şey sanki kendi hakkıymış gibi davranıyorsa irite ediyor ve istenmiyor.

Evet kuzum, ben 36 haftalıkken doğum yaptım ve sütüm gelmedi hemen,.doktor hastanede mamaya başlatmıştı sarılık vs olmasın diye çünkü bizde kan uyuşmazlığı da vardı. Şimdi hem emiyor hemde mama yiyor
Canım günde kaç kez mama veriyorsun. Bizde şuan sarılık var

Mesela bizde şöyle oluyor belkide yalnış ediyoruz mamayı verdim sonra kıpırdamıyorum aman geri verir diye o kadar genleşiyorki tabi bu kadar genleşmeye geri gelir..ben fazla verdiğime sanmıyorum çunku 2 saate 20 dk kala ağlıyorki acım diye birde sütümde yok derecesinde..
Yaaaa kuzum bende öyleyim sütüm yok resmen artık

Ben şöyle düşünüyorum. Eğer kv geline damızlıkmış gibi hissettiriyorsa, geline yardım değil de bebekle ilgili her şey sanki kendi hakkıymış gibi davranıyorsa irite ediyor ve istenmiyor.
Dimi bide bişey olduğunda senden daha çok canı yanmış gibi davranınca insanın bütün sinirleri alt üst oluyor ve her gün çocuğun nasıl olduğunu sorup bir kere annesinin nasıl olduğunu merak etmemeleri de ayrı konu. Ben aşırı doluyum bu kv meselesine

Canım günde kaç kez mama veriyorsun. Bizde şuan sarılık var
Ben doğduğunda itibaren önce emzirdim sonra mama verdim canım doktor öyle demişti ama şimdi geceleri yemiyor gündüzleri ise 3 saatte bir ama her zaman. Değil çünkü bazen sütüm yetiyor o zaman aranmıyor ama sütüm yetmiyorsa araniyorsa o zaman mama veriyorum. Ben iyi ki vermişim yoksa sarılık olma ihtimali çok yüksekti ve doktor kolay atlatamazsiniz demişti. O yüzden mama vermekten korkma canım benim, ben mamaya karşı olanlardandim ama verdim hala da veriyorum çünkü farkındayım sütüm yetmiyor bu seferde aç mi kalsin çocuk yani napalım

Kızlar bazı takip ettiğim sayfalardan ve bazı doktorlardan duydugum bişeyi denemek istiyorum doğumda.☺️ Hatta kendi doktoruma da sordum evet öyle bişey var dedi. Söylüyorum;
Bebeğim doğduğunda göbek kordonunu 5-10 dakika kestirmek istemiyorum. Bebek doğunca hemen kesmeyince kordondan bebeğe kan akışı sağlanıyormuş. Bu da hem sarılığı önlüyormuş hem de bebekteki demir kan vs eksikliğini önlüyormuş. Bunu doktoruma sordum evet öyle bir durum var ama 5 dakikanın yeterli olduğunu düşünüyorum doğum olsun bakarız dedi.
Nasipse uygularsak ve bebeğimde sarılık vs problem yasamazsam buraya yazıcam. O sırada bebeği göğsüme vereceklermiş zaten. Biraz öyle durabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz duymus muydunuz?
Benim doktorum öyle yaptı kuzum atım bitene kadar bekleyip eşime kestirdi kordonu ☺️ bende merak ediyorum demir eksikliginde etkisi olacak mı diye bakalım..

Biz altlı üstlü oturuyoruz kayinvalidemle, valla bu süreçte bize çok yardımcı oluyor sağolsun. Oğlumla da çok ilgileniyor çok seviyor tabi ilk torun😀 hatta onun kucağında uyumayı çok seviyor Ali Kerem, oğlum diyor Babannem diyor yavrum diyor ona ninniler söyleyip konuşuyor. Hatta sabahları uyandığımizda ben emzirdikten sonra iki saat ben dinleneyim biraz diye yukarıua alıp uyutuyor ben o arada biraz uyuyuorim kahvaltı falan yapıyorum sonra bana bırakıyor. Ama hiç farklı düşünmedim ben yaaa, torunları sonuçta sevcekler tabi bizde severiz ki,. düşünün ki evlat bu kadar tatliysa torun da baldır baaalll ❤️
Ya zaten o tabuyu 1 kere kurabilsem bence bana da büyük kolaylık olacak ama bakalım hayırlısı 😂

Ya kesinlikle bu konuda haklısın.. özellikle hassas davranmaları gereken bir dönemde de olduğumuzu düşünürsek gelinler daima haklı :)

Ben doğduğunda itibaren önce emzirdim sonra mama verdim canım doktor öyle demişti ama şimdi geceleri yemiyor gündüzleri ise 3 saatte bir ama her zaman. Değil çünkü bazen sütüm yetiyor o zaman aranmıyor ama sütüm yetmiyorsa araniyorsa o zaman mama veriyorum. Ben iyi ki vermişim yoksa sarılık olma ihtimali çok yüksekti ve doktor kolay atlatamazsiniz demişti. O yüzden mama vermekten korkma canım benim, ben mamaya karşı olanlardandim ama verdim hala da veriyorum çünkü farkındayım sütüm yetmiyor bu seferde aç mi kalsin çocuk yani napalım
Çok güzel yazmışsın canım iki gündür neden sütüm gelmiyor diye çok ağlıyorum. Ben ilk bir hafta mama vermedim çok pişman oldum. Sarılık yükseldi bizde de kan uyuşmazlığı var hem Rh uyuşmazlığı hemde ab uyuşmazlığı. Keşke bende başında verseydim. Logusalığımda ağır geçiyor sütüm iyice gitti. Ama dediğin gibi doysunda mama vereyim

Cnm çok geçmiş olsn bizde de aynı durumlar ben arada memeden çekip dinlenmesi için 1 2 saniye bekletiyorum yoksa hemen boğazına kaçıyor biberonla içerkende oluyor cnm bazen uykusunun arasında da kusma gbi durum olduğunda öksürme oluyor gece hep yan yatıyorum gundz sürekli gözün üstünde olduğu için basinij üstüne dik yatrmaya claiyorm kafasının arkası uzun düzelsin diye
Evet bende yan yatiriyorum.
Böyle oluncada hep hıçkiriyor sürekli 😄

Ay Allah korusun kızz 🤣 benimde yatak yüksek ama benim tarafımda yatağa anne yanı bitişik düşse bile yatağına düşer güvenli 🤣 bak şimdi yatağında uyuyor kafası diğer tarafa dönük uyuyamıyorum ya kusarsa görmezsem anlamazsam birşey olursa diye 🙄
☺️😅
Cok hafif yan yatır ya da reflü yatagında yatır. Normalde kusma huyu yoksa kısmaz. Oğlum 2 kere falan kusmustu bebekken. O konıda şanslıydım şükür

Kizlar oglum dogdugundan beri çok hızlı hızlı emiyor. O yuzden emerken öksürüyor hemn sırtına vuruyorum geçiyor. Bu gün emerken yine öksürüyor. Hemn vurdum ama oglum morardı resmn yaklaşık 1 dakika böyle oldu çok korktum. Sonra düzeldi kızarıp aglamaya başladı. 😔 emerken nefes nefese kaliyor.
Canım şimdi denk geldim şöyle bi hikayeye. Tazyikli geliyor olabilir demişler sana onunla ilgili.

Eklentiler

• IMG_1862.png
    IMG_1862.png
    332,1 KB · Görüntüleme: 47
Bunu kaç Damla veriyorsunuz. Bende aldım ama eczanede çalışanlar bilmiyoruz demişler

X