Valla ilk zamanlar ve hamileyken sinir olurum diyordum anneme bile benden alma diyodumKızlar size bir soruşimdi diyelim ki kayınvalideniz sizde. Bebeğiniz de o esnada uyuyor. Sonra uyandığında kayınvalideniz kalkıp ‘oyy babaannem’ deyip bebişi kucağına alıyor. Sinir olur musunuz yoksa normal bir durum mu
Ay hamileyken oglum diye sevdiklerinde bende cok kıziyodum suan hic takmiyorum sevsinlerde nasil severlerse sevsinlerSen ne diyorsun keşke babaannem dese kızım annem diye alıyor benim ki kuduruyoruuuuum bir kere babaannem demedi bir kere
Yok canım sadece süt emiyo. Çişliydi düne kadar. Dün emmedi çok fazla.Cnm sen mama verıyomuydun bezleri bol çişlimi
Benimki kendi doğurduğunu zannediyor ama babaanne profilini asla göstermiyor 17 günlük bebeğim babaannem demediAy hamileyken oglum diye sevdiklerinde bende cok kıziyodum suan hic takmiyorum sevsinlerde nasil severlerse sevsinler
Hemşireler her biri başka konuştu anlamadımEmzirme eğitimi verdiler mi canım? Emzirme yastığına yatırıyorum ben kolumun arasına kafasını destekliyorum diğer elimle de ağzına göğsümü yerleştiriyorum öyle rahat kavrıyor. Ama kavrayamıyorsa elinle ensesinden tutup göğsüne de yerleştirebilirsin o şekilde kafasını çeviremiyorlar tutunca da kolunla kafasını desteklersin. Yine olmuyorsa doğum yaptığın hastanenin doğumhane kısmındaki hemşirelerinden de destek alabilirsin bana çok yardımcı olmuşlardı
Benimki de yeşil, sadece süt emiyo cnmKızlar bebeğin kaka rengi sarıya dönmüştü ama dün fototerapi ye gittik tekrar yeşile su gibi olmuş kakası neden böyle oldu ki başına gelen var mi? Orda mama vermişler mama yeşil yapar mı ki
Sağol cnmKız bebekse ilk haftalarda akıntı da olabiliyor ama onu sen anlarsın turuncumsuysa ürattır doktorunda söyler mesaj atarsan
Kız bebek. Umarım geçerArkadaşların dediği gibi susuz kalmış olabilir canım ama kız bebekse kanlı bir akıntı da olabiliyormus ya hormonal, o da olabilir gibi geldi bana
Akma yok cnm bundaBir bakayım canım benimki çok akıtıyor ne yapsam akma sorunu nu çözemedim de bunda akma olmuyor değil mi
canım benim anladığım sezeryan dan sonra öyle şakır şakır nadir süt geliyor anne sütü yetmiyor ben bir 10 gün çok inatlaştım sadce anne sütü vericem diye ama savaşı kaybettim doktor sağ ver dedi sağıp verecek kadar yok sağma işini de bir kaç arkadaşıma sordum yapamamışlar en son tavsiye üstüne bir doktor buldum o bana 20 dakika sağ 20 dakika sol meme ver sonra mama ver dedi 3 saatte bir acıkınca da mama takviyesi yap dedi ben artık öyle yapıyorum biraz da rahatladım eşime verebiliyorum anneme veriyorum bana zaman kalıyor bir dışarı çıkabiliyorum ama bu tavsiye değil her bebek her meme ayrıYok canım sadece süt emiyo. Çişliydi düne kadar. Dün emmedi çok fazla.
İn şa Allah güzelce anlatırsın anlaşırsınız bir birinizi kırmadan bu kadar yapmış sağolsun..bazen kendi annelerimizde eskiden olanlara takılıyorlarNormal bir sey diyorsa yapardim.
Evet gerçekten hamileligimde başindan beri özel doktora baktirdik her ay düzenli hastanelerde yatmak düzenli önlem amaçli baktirmak. Daha öncede çok kaybim oldu. Kan uyuşmazligi yuzunden.
Çok fazla para gitti ve kv boŕç bile aldı başkalarindan. Eşimde olmadiginda zatn ayni evde oldugmuz için bütçemiz bir. Hamileligimde çogunlukla ev işini bile kendi yapti yaptirmadi. Aslinda iyi birisidir patavatsiz konuşmalar dışında
O yuzden kırmak istemiyorum. Sacma bisey dediginde bile kirmadan kendi istedigimi yapmak istiyorum.
İnternette var canım oradan da bakarsın. Göz pınarına ama göz içine değil göz pınarına ellerimi yıkayıp serçe parmağımla göz pınarına bastırarak yuvarlak yaparak övdüm masaj yaptım 10 dk iki göz pınarına da zaten iltihap akıyor orada kanal tıkanınca birikenler çıkıyor doktor demişti bana da anakartı sonra YouTube da videolar var internette izle yap çıkanları ıslak pamukla temizle ama pamuğu birikmez sürdüğün pamuğu bütün göze yayma hep temiz tarafıyla temizle iltihapları dedi. Bir de mutlaka içten dışa temizle dedi. Yani alt kirpiğe pamuğu koydum alt tarafa yanağına ittim sonra pamuğu değiştirdiğim üst kirpiğinden kaşına sildim sonra göz pınarının biraz içinden burnuna doğru çekti. Öyle temizledim tek hamlede yani aynı pamukla sürekli aynı yerden geçmemek gerekMasajı nasıl yaptın canım
Emzirsin bari çekinmesinSen ne diyorsun keşke babaannem dese kızım annem diye alıyor benim ki kuduruyoruuuuum bir kere babaannem demedi bir kere
bende 20 saat duruyor heralde emzirme dışında :) sürekli nemli hiç kurumadı bana iyi geldi diye düşünüyorum bir arkadaşım da bal mumu tavsiye etti ikisi de iyiymiş :)Kızlar gümüş kapak iyilestiriyor mu meme ucunu? Memnun kaldım hiç acimiyor diyen var mı? Benim göğüs uçlarım neredeyse düz Alya emerken ekstra çektiği için uclari ilk başta aşırı acıyor süt gelmeye başlayınca rahatlıyor ama iyilesmiyor bı turlu çok sızlıyor acaba gümüş kapak kullansam geçer mi?
kuzucum dr browns aldım ben ama şakır şakır geliyor biraz da damlama yapıyor normal mi)İnternette var canım oradan da bakarsın. Göz pınarına ama göz içine değil göz pınarına ellerimi yıkayıp serçe parmağımla göz pınarına bastırarak yuvarlak yaparak övdüm masaj yaptım 10 dk iki göz pınarına da zaten iltihap akıyor orada kanal tıkanınca birikenler çıkıyor doktor demişti bana da anakartı sonra YouTube da videolar var internette izle yap çıkanları ıslak pamukla temizle ama pamuğu birikmez sürdüğün pamuğu bütün göze yayma hep temiz tarafıyla temizle iltihapları dedi. Bir de mutlaka içten dışa temizle dedi. Yani alt kirpiğe pamuğu koydum alt tarafa yanağına ittim sonra pamuğu değiştirdiğim üst kirpiğinden kaşına sildim sonra göz pınarının biraz içinden burnuna doğru çekti. Öyle temizledim tek hamlede yani aynı pamukla sürekli aynı yerden geçmemek gerek
Lansinoh sürüyorum ve üzerine gümüş kapak kapatıyorum bende hiç yara olmadı ama tabi ben henüz 5 günlüğümKızlar gümüş kapak iyilestiriyor mu meme ucunu? Memnun kaldım hiç acimiyor diyen var mı? Benim göğüs uçlarım neredeyse düz Alya emerken ekstra çektiği için uclari ilk başta aşırı acıyor süt gelmeye başlayınca rahatlıyor ama iyilesmiyor bı turlu çok sızlıyor acaba gümüş kapak kullansam geçer mi?
Peki hangi marka aldın kuzum? Benim uçlarının bir kısmı kırmızı kan çökmüştü kabuk oldu sonra o kabuk gitti ama çok acıyor hala yara gibibende 20 saat duruyor heralde emzirme dışında :) sürekli nemli hiç kurumadı bana iyi geldi diye düşünüyorum bir arkadaşım da bal mumu tavsiye etti ikisi de iyiymiş :)
Hangi marka aldın kuzumLansinoh sürüyorum ve üzerine gümüş kapak kapatıyorum bende hiç yara olmadı ama tabi ben henüz 5 günlüğüm
Bi ebe buldum. Yarın gelecek. Acıbadem'i baya gömdü hiç eğitim vermiyorlar ve sanki üçüncü çocuk sanki normal doğum gibi eve gönderiyorlar dedi. Oysa sezeryanda eller şişer dik duramazsın çok normal bebeğin tutamaması ve sen iyileştikçe emmesi de kolaylaşacak dedi. Sol memeye şimdilik 2 saatte bir sağıp içir, sağ memeyi emzirmeye devam et dedi. Ben de yarın gelince tutuş va gösteririm dedi.canım benim anladığım sezeryan dan sonra öyle şakır şakır nadir süt geliyor anne sütü yetmiyor ben bir 10 gün çok inatlaştım sadce anne sütü vericem diye ama savaşı kaybettim doktor sağ ver dedi sağıp verecek kadar yok sağma işini de bir kaç arkadaşıma sordum yapamamışlar en son tavsiye üstüne bir doktor buldum o bana 20 dakika sağ 20 dakika sol meme ver sonra mama ver dedi 3 saatte bir acıkınca da mama takviyesi yap dedi ben artık öyle yapıyorum biraz da rahatladım eşime verebiliyorum anneme veriyorum bana zaman kalıyor bir dışarı çıkabiliyorum ama bu tavsiye değil her bebek her meme ayrı