2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Valla ilk zamanlar ve hamileyken sinir olurum diyordum anneme bile benden alma diyodum simdi anneme sen bak ben ev temizlim yemek yapim diyorum haftayada kv gelecek onada diyorum sen bebege bakarsin ben size bakarim kuzum zaten bu surec gecince bebislerimize sadece biz bakacagiz o yuzden suan ne kadar dinlenenilirsek kâr diyorum ben

Ay hamileyken oglum diye sevdiklerinde bende cok kıziyodum suan hic takmiyorum sevsinlerde nasil severlerse sevsinler
Benimki kendi doğurduğunu zannediyor ama babaanne profilini asla göstermiyor 17 günlük bebeğim babaannem demedi

Hemşireler her biri başka konuştu anlamadım ama yarın bi ebe ile anlaştım gelecek eve

Kızlar gümüş kapak iyilestiriyor mu meme ucunu? Memnun kaldım hiç acimiyor diyen var mı? Benim göğüs uçlarım neredeyse düz Alya emerken ekstra çektiği için uclari ilk başta aşırı acıyor süt gelmeye başlayınca rahatlıyor ama iyilesmiyor bı turlu çok sızlıyor acaba gümüş kapak kullansam geçer mi?

Yok canım sadece süt emiyo. Çişliydi düne kadar. Dün emmedi çok fazla.
canım benim anladığım sezeryan dan sonra öyle şakır şakır nadir süt geliyor anne sütü yetmiyor ben bir 10 gün çok inatlaştım sadce anne sütü vericem diye ama savaşı kaybettim doktor sağ ver dedi sağıp verecek kadar yok sağma işini de bir kaç arkadaşıma sordum yapamamışlar en son tavsiye üstüne bir doktor buldum o bana 20 dakika sağ 20 dakika sol meme ver sonra mama ver dedi 3 saatte bir acıkınca da mama takviyesi yap dedi ben artık öyle yapıyorum biraz da rahatladım eşime verebiliyorum anneme veriyorum bana zaman kalıyor bir dışarı çıkabiliyorum ama bu tavsiye değil her bebek her meme ayrı

İn şa Allah güzelce anlatırsın anlaşırsınız bir birinizi kırmadan bu kadar yapmış sağolsun..bazen kendi annelerimizde eskiden olanlara takılıyorlar

Masajı nasıl yaptın canım
İnternette var canım oradan da bakarsın. Göz pınarına ama göz içine değil göz pınarına ellerimi yıkayıp serçe parmağımla göz pınarına bastırarak yuvarlak yaparak övdüm masaj yaptım 10 dk iki göz pınarına da zaten iltihap akıyor orada kanal tıkanınca birikenler çıkıyor doktor demişti bana da anakartı sonra YouTube da videolar var internette izle yap çıkanları ıslak pamukla temizle ama pamuğu birikmez sürdüğün pamuğu bütün göze yayma hep temiz tarafıyla temizle iltihapları dedi. Bir de mutlaka içten dışa temizle dedi. Yani alt kirpiğe pamuğu koydum alt tarafa yanağına ittim sonra pamuğu değiştirdiğim üst kirpiğinden kaşına sildim sonra göz pınarının biraz içinden burnuna doğru çekti. Öyle temizledim tek hamlede yani aynı pamukla sürekli aynı yerden geçmemek gerek

bende 20 saat duruyor heralde emzirme dışında :) sürekli nemli hiç kurumadı bana iyi geldi diye düşünüyorum bir arkadaşım da bal mumu tavsiye etti ikisi de iyiymiş :)

kuzucum dr browns aldım ben ama şakır şakır geliyor biraz da damlama yapıyor normal mi)

Lansinoh sürüyorum ve üzerine gümüş kapak kapatıyorum bende hiç yara olmadı ama tabi ben henüz 5 günlüğüm

bende 20 saat duruyor heralde emzirme dışında :) sürekli nemli hiç kurumadı bana iyi geldi diye düşünüyorum bir arkadaşım da bal mumu tavsiye etti ikisi de iyiymiş :)
Peki hangi marka aldın kuzum? Benim uçlarının bir kısmı kırmızı kan çökmüştü kabuk oldu sonra o kabuk gitti ama çok acıyor hala yara gibi

Bi ebe buldum. Yarın gelecek. Acıbadem'i baya gömdü hiç eğitim vermiyorlar ve sanki üçüncü çocuk sanki normal doğum gibi eve gönderiyorlar dedi. Oysa sezeryanda eller şişer dik duramazsın çok normal bebeğin tutamaması ve sen iyileştikçe emmesi de kolaylaşacak dedi. Sol memeye şimdilik 2 saatte bir sağıp içir, sağ memeyi emzirmeye devam et dedi. Ben de yarın gelince tutuş va gösteririm dedi. biraz rahatladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…