Canım sizin değer kaçtı, bizim en son çarşamba 15 di. Peki fototerapide anneyide alıyorlar mı, canım her bezini açtığımda kaka yapmış oluyor. Bezinde çişte oluyor. Şimdi bende mamaya başladım günde 2,3 kez vereceğim. Fototerapiden çok korkuyorum. Atlasın gözleri falan sarı. Yüzünde de var sarılık. Bugün 11 günlük tam.Şu an hiç kalmadı canım bizim hastanede düşürüldü. Serum ve ışık tedavisi aldı o sürede de bir mama verildi bir de sütümü sağıp verdik kaç cc süt ürettiğini izlediler ona göre bebişin doyup doymadığı da izlenmiş oldu. Biz taburcu olduktan sonra da 2 saate bir 60 cc mama ve süt sağıp verdik idrarla kakayla iyice atıyor zaten. Sütünü sağ mutlaka ve 2 saate bir bak kaç cc çıkıyor doyduğuna emin ol sarılık yüzünden onlar belli edemiyor sen çiş kaka takibiyle anlıyorsun. Şekerli suyu da doktoruna sor canım yine de kafana göre verme istersen
Bende bununla çekiyorum baya iyi. Bizimkinin de burnu sürekli doluyor tıkanıyor yaa.Evin temizliği hiç bitmez canım onu bunu yaparken bir bakıyorum uyanmış 2 saat tamam olmadan ağlıyor acım diye bazen diyorum acaba 90 CC yetmiyormubu arada dün burnunu şiringayla yaptım sonra bununla çektim baya pislik çıktı ve bu sabah daha iyiydi şükür böyle devam etse burun boğaz doktoruna göstermem hiç bazen diyorum belkide biz grip olduk diye bebişte grip olmuştu
Kuzu yorgunum ya annem geldi yemeğimi verdi gitti tekim şuan Alya emdi uyur mu bilmiyorum bakalim uyursa hemen bende uyucamCanım nasıl oldun iyi misin ? Geldi mi annen arya nasıl,?
Bende çok beğendim iyi temizliyorBende bununla çekiyorum baya iyi. Bizimkinin de burnu sürekli doluyor tıkanıyor yaa.
Combiotic kuzumHipin normal olanını mı veriyorsun yoksa combiotic olanı mı canım
Off şu kayınvalideler kapatılsın lütfen yaaaa . Bizde benim aileme kalmaya gitmiştik 1hafta. (ailem 40 dk uzaklıkta başka ilçede oturuyor)Neyse geçende geldik eve. Kayınvalide diyor ki isterseniz 1 hafta da bizde kalın değişiklik olur. Yuh dedim içimden. Aynı ilçedeyiz onlarlaAy gittik gittikkv tutturmuş hala 40 ları çıktı yıkadın mı ben tuzlayacaktım diyor yav sus be kadın hala tuz diyorsun dedim içimden yıkadık biz çocukları yeter o sevmem ben öyle şeyleri dinimizde yok dedim kapattım konuyu deliyle deli olamam adam akıllı yıkadık oldu bitti işte eşimle
Basite kaçmış bi pide yaptırmış ben yapsam açım doymadım der bizdeyken eşime açım demişti dolap yemek kaynarken bende dedim doymadım çorba yok mu içimiz ısınsın dedim gülerekoruçlu değildin doyarsın sandım dedi bir dahaki hafta da gelcem kadınbudu köfte çorba püre yaparsın canım çekti anne dedim bulaşıkları kaldırmadım bile kaldırdı gibi yaptım eşim sen otur çocukların yanına dedi sağolsun ben dünden razı oturdum hemen çay bile yapmamış çocuk ağlıyor kucağına aldı masadan kalktı yemiyor çocuk susmadı tabi bunun kucağında diyorum ver susmaz o bensiz sen otur ye ben sustururum diyor sen bilirsin dedim ee bu susmuyor hasta mı çocuk diyor işine gelmedi ya yo turp gibi maşallah dedim aldım kucağına öyle yedim sustu tabi geni görünce. Diğer kızım da uyuyor bu niye gözlerini hiç açmıyor hep bizimleyken uyuyor hasta mı bu diyor yani sinirden güldüm yo oda iyi uyuyası gelmiş evde uyanıktı cin gibi maşallah dedim uyandır sevelim gözlerini görelim bi dediler. Uyansın istemezsiniz o öyle mırıldanarak ağlamıyor çığlık atıyor dedim ille de görelim dediler uyandırdım çocuğu zaten uyanıktı da arabada sallanınca uyumuş napayım çocuk uyanınca kv kucağında çığlığı bi bastı susmuyor çekildim bende kenara biri kp kucağında diğeri Kv kucağında ağlıyor eşimde tatlı almış sütlü Nuriye çaysız tatlımı yerken tv karşısında bunların çırpınışlarını izledik eşimle siz istediniz dedim yani uyansın ne olsa çocuğa hasta mı bu diyorlar kafayı yemişler. Yarın şehir dışında 5 aile akraba toplanacaklarmış akrabada oraya gideceklermiş bizi de çağırmış akraba şehirdışına 3 saatlik yol kalmalı değil git gel 6 saat 2 bebek 5 akraba aile çoluk çocuk bi evin içinde okul çağına giden çocuklar ve prematüre küvezde çıkmış iki bebekle biz de gidecekmişiz yok biz asla gelemeyiz okula giden çocukslr var kesin hastadırlar o kadarmkalabalık sıkışık bir evin içinden kadar bir de yol yapıcaz adla yok biz gelemeyiz imkansız dedim size iyi yolculuklar ay herkes geliyor bir tek siz gelmiyorsunuz yapacak bir şey yok dedim kapattım konuyu. Bir de çocuk ağlıyor kucağında ne anlatıyorsun sen anneyi mi şikayet ediyorsun sen büyüdüğünde babaya anneyi mi şikayet edeceksin babaya anlatacak mısın her şeyi diyor ay içimden neler sayıp sövdüm be anlatmasını bekliyorsa salak mı ne ya ısrarla söylüyor dayanamadım dedim ki ne anlatacak anne ahhahaah güldüm annesinin onlar anne kadar güzel baktığını 7/24 başlarında her ihtiyacını canla başla tek başına karşıladıklarını anlatacak anne kuzusu onlar aşklarımmm dedim götingen kaldı öyle kapak sesi geldi kalkma vakti geldi ko ben aşağı kadar indireyim çocuğu diyor ya dedim otur Allah aşkına ayağı tutmuyor rahatsız ayağı boşa basıp kaç kez düştü su taşırken dedim baba düşersin çocuk elinde düşer 5 kat merdiven Allah korusun bırak sen dedim biz varken çocukları taşımak nedir Allah aşkına bırak biz getirdik biz tsşicaz düşersin hayır gerek yok dedim eşim zorla aldı puseti elinden bırakmıyor düşecek kaç kat merdiven var Allah korusun kaç kez düştü kafa üstü hala ısrar ediyor. Böyleydi yani canım klasik. Gidemem dedim haftaya da gelince gittiğin yerde hasta olma da bana kadınbudu köfte yapacaksın daha görüşürüzzzz haftaya annee dedim
Ben de senin gibiydim, mastit olmaktan çok korktum, lahana yaprağının iyi geldiğini okudum internette ve denedim gerçekten çok iyi geldi istersen bir dene. Lahana yapraklarını buzdolabında soğutup tüm göğsümü saracak şekilde koyup beklettim, o serinlik de çok iyi geldi ağrısı sızısı da geçti. Bir gün boyunca göğsümde lahanayla gezdim, saatte bir değiştirip yeni soğuk yaprak koydum, göğüs ucu yaralarıma dahi iyi geldi. Ağlayarak emziriyordum gerçekten benim kadar kötü olanı yoktur, ertesi güne o kadar rahatlamıştım ki.Sağolun kızlar inanın öyle zormuş ki ayakta duramıyordum dün hep baygın haldeydim bugün azıcık daha iyiyim fazla sütü mochi ile topluyorum belki işe yarar diye hala çok sert memelerim kızarıklar emzirirken can çekişiyorum resmen.. doğumdaki dikişlerim için sızlanırken aklıma gelmez oldu dikişler.. inşallah gececek bu günlerde
Bu nasıl kullanılıyoEvin temizliği hiç bitmez canım onu bunu yaparken bir bakıyorum uyanmış 2 saat tamam olmadan ağlıyor acım diye bazen diyorum acaba 90 CC yetmiyormubu arada dün burnunu şiringayla yaptım sonra bununla çektim baya pislik çıktı ve bu sabah daha iyiydi şükür böyle devam etse burun boğaz doktoruna göstermem hiç bazen diyorum belkide biz grip olduk diye bebişte grip olmuştu
Peki gerçekten gazı az mı kuzum? 1 haftadır gaz sancısı çekiyo uykusunda bile ıkınıyor çocuk. Çok huzursuz yaCanım ben her yemeğe sabah yumurtaya bile kimyon atıyorumsalataya bile atıyorum önüme porsiyon alıp kimyonluyorm tabakta ne varsa
Serumu sık sonra bunun beyaz olan kısmını nefesinle kendine doğru çekiyorsun diğer ucunu bebişin burnuna sokuyorsunBu nasıl kullanılıyoaynısından bende de var . İlayın burnu da tıkalı. Serum fizyolojikten sıkıyorum ama aspiratör ile çekmediğim için açılmadı bi türlü
Canım benim doğum yaptığım hastanede sarılık için tedavi annenin yanında oluyor hatta eşim de kaldı 3ümüz beraberdik. Fototerapi cihazını odaya getirdiler o uyurken ışık altında tedavisini oldu uyandığında ya da mama saati geldiğinde cihazdan çıkardık mamasını ya da sağdığım sütü verdik tekrar uyuyunca tekrar cihaza girdi ve bu süreçte hep yanındaydık. Eşimle nöbetleşe uyuduk. Bize sabah yatış kararı verildiğinde değeri 16 küsürdü akşam üzeri hazırlanıp geldik hastaneye o zaman tekrar kan aldılar değerimiz 17.45 olmuştu aynı gün. Bizim sadece gözler değil tüm vücut sapsarıydı atarım özelden fotoğrafınıCanım sizin değer kaçtı, bizim en son çarşamba 15 di. Peki fototerapide anneyide alıyorlar mı, canım her bezini açtığımda kaka yapmış oluyor. Bezinde çişte oluyor. Şimdi bende mamaya başladım günde 2,3 kez vereceğim. Fototerapiden çok korkuyorum. Atlasın gözleri falan sarı. Yüzünde de var sarılık. Bugün 11 günlük tam.
İçtim canım. Günde kaç bardak hakkımız var biliyor musun? Atlascığın gazını çıkarmak için ne yapıyorsun?P PembeBiKuzu canım bende 0 gazlı şeyler yiyorum ama 11.gün Atlas aşırı gazlı, rezene içiyor musun
Ay Cansu öyle güzel anlattın ki kaydedip sonra aklı selim okurum diye şimdi tekrar okudumAy gittik gittikkv tutturmuş hala 40 ları çıktı yıkadın mı ben tuzlayacaktım diyor yav sus be kadın hala tuz diyorsun dedim içimden yıkadık biz çocukları yeter o sevmem ben öyle şeyleri dinimizde yok dedim kapattım konuyu deliyle deli olamam adam akıllı yıkadık oldu bitti işte eşimle
Basite kaçmış bi pide yaptırmış ben yapsam açım doymadım der bizdeyken eşime açım demişti dolap yemek kaynarken bende dedim doymadım çorba yok mu içimiz ısınsın dedim gülerekoruçlu değildin doyarsın sandım dedi bir dahaki hafta da gelcem kadınbudu köfte çorba püre yaparsın canım çekti anne dedim bulaşıkları kaldırmadım bile kaldırdı gibi yaptım eşim sen otur çocukların yanına dedi sağolsun ben dünden razı oturdum hemen çay bile yapmamış çocuk ağlıyor kucağına aldı masadan kalktı yemiyor çocuk susmadı tabi bunun kucağında diyorum ver susmaz o bensiz sen otur ye ben sustururum diyor sen bilirsin dedim ee bu susmuyor hasta mı çocuk diyor işine gelmedi ya yo turp gibi maşallah dedim aldım kucağına öyle yedim sustu tabi geni görünce. Diğer kızım da uyuyor bu niye gözlerini hiç açmıyor hep bizimleyken uyuyor hasta mı bu diyor yani sinirden güldüm yo oda iyi uyuyası gelmiş evde uyanıktı cin gibi maşallah dedim uyandır sevelim gözlerini görelim bi dediler. Uyansın istemezsiniz o öyle mırıldanarak ağlamıyor çığlık atıyor dedim ille de görelim dediler uyandırdım çocuğu zaten uyanıktı da arabada sallanınca uyumuş napayım çocuk uyanınca kv kucağında çığlığı bi bastı susmuyor çekildim bende kenara biri kp kucağında diğeri Kv kucağında ağlıyor eşimde tatlı almış sütlü Nuriye çaysız tatlımı yerken tv karşısında bunların çırpınışlarını izledik eşimle siz istediniz dedim yani uyansın ne olsa çocuğa hasta mı bu diyorlar kafayı yemişler. Yarın şehir dışında 5 aile akraba toplanacaklarmış akrabada oraya gideceklermiş bizi de çağırmış akraba şehirdışına 3 saatlik yol kalmalı değil git gel 6 saat 2 bebek 5 akraba aile çoluk çocuk bi evin içinde okul çağına giden çocuklar ve prematüre küvezde çıkmış iki bebekle biz de gidecekmişiz yok biz asla gelemeyiz okula giden çocukslr var kesin hastadırlar o kadarmkalabalık sıkışık bir evin içinden kadar bir de yol yapıcaz adla yok biz gelemeyiz imkansız dedim size iyi yolculuklar ay herkes geliyor bir tek siz gelmiyorsunuz yapacak bir şey yok dedim kapattım konuyu. Bir de çocuk ağlıyor kucağında ne anlatıyorsun sen anneyi mi şikayet ediyorsun sen büyüdüğünde babaya anneyi mi şikayet edeceksin babaya anlatacak mısın her şeyi diyor ay içimden neler sayıp sövdüm be anlatmasını bekliyorsa salak mı ne ya ısrarla söylüyor dayanamadım dedim ki ne anlatacak anne ahhahaah güldüm annesinin onlar anne kadar güzel baktığını 7/24 başlarında her ihtiyacını canla başla tek başına karşıladıklarını anlatacak anne kuzusu onlar aşklarımmm dedim götingen kaldı öyle kapak sesi geldi kalkma vakti geldi ko ben aşağı kadar indireyim çocuğu diyor ya dedim otur Allah aşkına ayağı tutmuyor rahatsız ayağı boşa basıp kaç kez düştü su taşırken dedim baba düşersin çocuk elinde düşer 5 kat merdiven Allah korusun bırak sen dedim biz varken çocukları taşımak nedir Allah aşkına bırak biz getirdik biz tsşicaz düşersin hayır gerek yok dedim eşim zorla aldı puseti elinden bırakmıyor düşecek kaç kat merdiven var Allah korusun kaç kez düştü kafa üstü hala ısrar ediyor. Böyleydi yani canım klasik. Gidemem dedim haftaya da gelince gittiğin yerde hasta olma da bana kadınbudu köfte yapacaksın daha görüşürüzzzz haftaya annee dedim
Çok geçmiş olsun canımKızlar mastit oldum dün ateşler içinde baygın bir halde cocuk emzirmeye çalışınca annem dayanamadı eşime götür doktora dedi hastanede serum takıldı antibiyotik başlandı baya kötü oldum bugünde ara ara ateşleniyorum aslında bebeğim emiyor ama süt fazla geliyor sağım yapsamda gelmiyordu sonuç bu oldu
Ya erkekler bi tribe giriyorlar stres yapıyorlar Doğumla birlikte geçiyor bizimki bi melek şimdiEşin Allahtan seni anlıyor bu dönemde destek oluyor benimkine bi haller oldu ben doğurmadan lohusa psikolojisine girdi adam bir tripler bir nazlar inanılmaz stres yapıyor bakalım doğurunca ne yapacak benden daha lohusa olacak gibi
Günde 8 ped doldurursa hastaneye gel dediler bana taburcu olurkenKızlar doğumdan sonra 12. gündeyim kanamam azalmıştı hatta bitmiş gibiydi damla damla geliyordu ama bugün birden arttı normal mi
Normalmiş yani demek istedim. Öyle dediler. Ama 8 ped dolarsa o zaman bişeyler yanlış.Kızlar doğumdan sonra 12. gündeyim kanamam azalmıştı hatta bitmiş gibiydi damla damla geliyordu ama bugün birden arttı normal mi
Erkekler kapatılsınEşin Allahtan seni anlıyor bu dönemde destek oluyor benimkine bi haller oldu ben doğurmadan lohusa psikolojisine girdi adam bir tripler bir nazlar inanılmaz stres yapıyor bakalım doğurunca ne yapacak benden daha lohusa olacak gibi
Normal cnm benim 23.gun hala 2 gün gelmezse birden bi bakıyorm baya dolu dolu geliyorKızlar doğumdan sonra 12. gündeyim kanamam azalmıştı hatta bitmiş gibiydi damla damla geliyordu ama bugün birden arttı normal mi
Canım şuan daha yenidoğan aşamasında çok normal bende uyandırana kadar canım çıkıyordu ıslak mendil şıkırdstmalar su şişesini sıkmalar ayaklarına vurmalar ıslak mendille vücudunu silmeler uyansınlar diye 15 dk uğraşıyorduk eşimle çok normal yaşadığın süreç merak etme hepsi geçecek sadece biraz daha zamanİnşallah canım ya vallahi geçsin artık, düzen falan kalmadı 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum sütüm azaldı, uyandırmaya çalışıyorum. Bebeğim bir gün bile kendi uyanamadı resmen hep bir uyandırma çabası içindeyim. Gerçekten çok zor. Yetebiliyor muyum, doğru yapıyor muyum doyuyor mu ? Kilo aldı mı acaba demekten kendimi alamıyorum bir rahat olamadım ya…