Ayyy 1 hafta kalmak mı neeee koşarsk uzaklaşırımOff şu kayınvalideler kapatılsın lütfen yaaaa . Bizde benim aileme kalmaya gitmiştik 1hafta. (ailem 40 dk uzaklıkta başka ilçede oturuyor)Neyse geçende geldik eve. Kayınvalide diyor ki isterseniz 1 hafta da bizde kalın değişiklik olur. Yuh dedim içimden. Aynı ilçedeyiz onlarlayok ya kalmalı yapmayız ama Birgün akşam yemeğine geliriz sonrasında da otururuz hem ilay da babaannesinin evini görür dedim geçiştirdim
Yok benim öyle olmadı günlerdir az gelip bugün birden 1 ped doldurunca dedim normal mi acaba diyeGünde 8 ped doldurursa hastaneye gel dediler bana taburcu olurken
Oh tamam canım çok rahatladım benim de öyle damla damla geliyordu bugün birden gelince acaba dedim ama şimdi rahatladım çok teşekkür ederimNormal cnm benim 23.gun hala 2 gün gelmezse birden bi bakıyorm baya dolu dolu geliyor
Canım ben de zorlanıyordum tutarken, akgnsss dedi ıslat koy memene silikon ucu yapışsın, işe yaradı valla çok şükürKızlar dun 5. Gün dr kontrolü vardi bebisim fazla kilo vermiş geceleri memeye alamiyordum ciyak ciyak ağlıyordu sancısı var gibi ayaklarını çekiyordu gazı var dedim hayır gaz olmaz 3 hafta dolmadan açlıktan ağlıyormuş dedi emzirme danışmanına yönlendirdi kadı memeyi çok güzel tutturdu normalde memelerim hep yara olmuştu doğru tutusla sifir acı emzirdim sütun geliyor mamaya gerek yok sık sık emzir dedi sarılık değeri de 13 çıktı eve geldim yine onun gibi tutturmayı beceremiyorum sadece ucunu alıyor silikon başlık takıyorum mecbur neyi yanlış yapıyorum cildircam hemşireyle oluyor evde yapamıyorum kahverengi kısmı vermeyi
Eşim destek canım ama oda işe gidiyor malumAh canım çok zor eşin yardımcı oluyordur umarımben epey hazırlıksız yakalanmışım bebeğe o kadar da hazırlık yaptım oysa ki. Hastaneden çıkarken üstüne kıyafetimi bile giydirmedim öyle hastane tulumuyla çıktık bebek beklediğimden minnoşmuş şimdi hiç pantolonu yok çocuğun. Kendim gaz çıkarmayı bilmiyorum. Nasıl uyutulur bilmiyorum. Valla zor iyi ki yalnız değilim ama inşallah kolaylıkla atlatırsın zor kısmını Allah kuvvet versin sana
İnşallah öyle olur benim kini ramazan ayı da çarptı yeni iş değiştirdi oda çarptı biraz daha böyle giderse bende çarpacamYa erkekler bi tribe giriyorlar stres yapıyorlar Doğumla birlikte geçiyor bizimki bi melek şimdi
Benimkine bende işlemeye çalışıyorum son dediğim doğumhaneye girmeden sakın kimseye haber verme özellikle sancı çekerken ben kimseyi istemiyorum falan dedim dehşetle bakıp kuzenime bile mi dedi evet ona bile dedimErkekler kapatılsınbenimkinde hamileyken öyleydi şohusalık hallerimi işledim hep şöyle olsun böyle olsun bunu istemiyorum diye sürekli söyledim artık illallah etmişti
Çok teşekkür ederim ne kadar detaylı yazmışsın Allah razı olsun peki neler yiyorsun, ben sanırım onda da hata ediyorum.
2 yaşa kadar nasıl duracakmış o tırnak yahuSize şok olacagnz şey anlatacam
Ben kendimi bildim bileli bebegin tirnagini 20 gün olunca banyo yaptirilnca kesiliyor diye biliyorum. ( Orda farkli olabilir yurt disinda yasiyorum.)
Az önce eşim dediki şakayla karişik tirnagni keselim. Kv aaaa çocuk 2 yaşini doldurmadan kestirmem. Ben şokkk yüzüne baktim gayet ciddi. Dedim birak Allah aşkina 20 gun olunca kesiliyor eşimde 20 gun olunca kesiliyor dedi. Kv hayir kestirmemmm... o kadar şaşirdiki sanki saçma şeyi biz demişiz gibi ifadeyle. Orda olsaydiniz şok olurdunuz gerçekten. Diyor ki bari 2 3 ay olana kadar kestirmem. Içimden Sanki sana sorucam dedim.
Dedim ki mikrop bulaşir zaten çocuk her an elini agzina sokuyor. Kundak yapmam durumu çözüyor. Sonra eşime dedim sakin dille mikrop bulaşir şuan bile zor dayaniyorum.
Eşimde yapma dese yapmayalim dedi. Kavga etmek istemedim sakin bir dille manipule ederim seni diyorum içimden. Kestirmeseler doktoru ararim ona dedirtirim.
Kv ayni evde yaşiyoruz ve kendisini üzmek istemiyorum çünkü hamileligimde de şuan bile çok yardimci oluyor. Her seyimi kv yapiyor bebegimede bakmaya yardim ediyor. Zaten benim dedigim olacak ama onu üzmeden.
Zaten sütünmü yetmiyor emzirdinmi gaz damlasini verdin mi ilaçlarini aldinmi artik bir yerde patlicam ama ne zamn bakalim.
Canım ben de zorlanıyordum tutarken, akgnsss dedi ıslat koy memene silikon ucu yapışsın, işe yaradı valla çok şükürçocuğum 4 günlük ve gayet gazı var, burada yine yazıldı gazı olunca memeye ara ver gazını çıkar sonra devam et. Bebiş ağlama krizine girince beyaz gürültü aç ses dinlet sakinleşsin sonra yine dene. Alacak elbet.
Kızlar dun 5. Gün dr kontrolü vardi bebisim fazla kilo vermiş geceleri memeye alamiyordum ciyak ciyak ağlıyordu sancısı var gibi ayaklarını çekiyordu gazı var dedim hayır gaz olmaz 3 hafta dolmadan açlıktan ağlıyormuş dedi emzirme danışmanına yönlendirdi kadı memeyi çok güzel tutturdu normalde memelerim hep yara olmuştu doğru tutusla sifir acı emzirdim sütun geliyor mamaya gerek yok sık sık emzir dedi sarılık değeri de 13 çıktı eve geldim yine onun gibi tutturmayı beceremiyorum sadece ucunu alıyor silikon başlık takıyorum mecbur neyi yanlış yapıyorum cildircam hemşireyle oluyor evde yapamıyorum kahverengi kısmı vermeyi
2 yaşa kadar nasıl duracakmış o tırnak yahu
He he diyin geçineşimde dedi şuan uzun 2 yaşina kadar kırılır zaten dedi şaşirarak. Israrla hayir hayir diyor. Tobe bismillah. Ben 2 3 aylıga bile kabul etmem insan içine çiktigimzda ve ya birisi gorunce pis demezler mi
Benim bebeğim kuvezdeydi bugün taburcu oldu 1 aylık ağılamiyor sesi çıkmıyor uyuyor sürekli açıkırsa ağilar dedim gine ağilamiyor lütfen yardımci olun
Canım atarmısın bende sana atayımCanım benim doğum yaptığım hastanede sarılık için tedavi annenin yanında oluyor hatta eşim de kaldı 3ümüz beraberdik. Fototerapi cihazını odaya getirdiler o uyurken ışık altında tedavisini oldu uyandığında ya da mama saati geldiğinde cihazdan çıkardık mamasını ya da sağdığım sütü verdik tekrar uyuyunca tekrar cihaza girdi ve bu süreçte hep yanındaydık. Eşimle nöbetleşe uyuduk. Bize sabah yatış kararı verildiğinde değeri 16 küsürdü akşam üzeri hazırlanıp geldik hastaneye o zaman tekrar kan aldılar değerimiz 17.45 olmuştu aynı gün. Bizim sadece gözler değil tüm vücut sapsarıydı atarım özelden fotoğrafını
Kuzum bugün emzirme sonrası 30 içti, uyuya kaldı sonra, 2. Saat sonra emzirdim. Şimdi tekrar emzirecegim. Bilmiyorum ki sütüm yetiyor mu yetmiyor mu.Kuzu yorgunum ya annem geldi yemeğimi verdi gitti tekim şuan Alya emdi uyur mu bilmiyorum bakalim uyursa hemen bende uyucamsen nasılsın kuzum verdin mi mama atlasa
Kız bunlarin nasıl meme uçları var çüş kafam kadar
Bu videoya bakın mutlaka, C şeklinde tuttmak en önemlisi. Yanlnız doğru parmakları kullanın, işaret parmağı üstte olursa makaslamış oluyorsunuz ve süt akışı kesiliyor.
Ben bu videodan öğrendim emzirmeyi ve şükür hiç yara olmadı.
Kesinlikle göğüs kalkanı öneririm, krem dahi kullanmadım. Ki sağmaktan perişan ettim kendimi.